Rejser til Odiáxere

Odiáxere er en lille, smuk landsby med kun små 3000 indbyggere beliggende på den nordvestlige bred af Ria do Alvor på Algarvekysten. Du kan rejse til Odiáxere med Escapeaway og bo på udvalgte hoteller med stil og charme

Odiáxere er kendt for sine muslinger, der dyrkes i området og bagefter serveres på byens gode restauranter, og dens fremragende bystrand, Meia Praia, som er en lang og flad sandstrand, der strækker sig adskillige kilometer fra Ria do Alvor til Lagos.

Arkæologiske fund indikerer forhistorisk bosættelse i området helt tilbage til kobberalderen (mellem stenalder og bronzealder). Den nuværende by stammer sandsynligvis fra den mauriske periode, mens det nuværende bycentrum blev bygget efter den kristne reconquista. Byens navn er en afledning af det arabiske ord odi (for flod) og er dermed en andet indikation på byens mulige arabiske oprindelse. 

Byen er også kendt for dens storslåede golfbane, Palmares, der ligger mellem stranden og landsbyen med udsigt over det naturskønne landskab. Du kan vælge at holde ferie i området omkring Odiaxere eller på et af de mange andre rejsemål i regionen som du finder i programmet hos os. Vi er specialister i rejser til Portugal og har stor erfaring med at skræddersy rejser hvor du bor på håndplukkede hoteller.

Seværdigheder og oplevelser

På trods af byens ringe størrelse findes der en række interessante seværdigheder i og omkring Odiáxere. Her i det følgende nævnes de vigtigste af dem: 

  • Den lokale befæstning Forte da Meia Praia, også kaldet Forte de São Roque de Lagos. Fortet blev formentlig bygget omkring 1670 efter ordre af D. Luís da Cunha og Ataíde for at forsvare São Roque strand (som tidligere bar navnet Meia Praia) og Ribeira da Carrapateiras udmunding, som i det tyvende århundrede allerede var helt forsvundet. Fortet var en del af en gruppe af befæstninger, hvis formål var at forsvare kysten omkring byen Lagos fra de konstante angreb fra pirater og andre trsuler fra havet.
  • Sognekirken Igreja Matriz de Odiáxere (eller Igreja Paroquial de Odiáxer), som blev bygget i det 16. århundrede og nu er en bevaringsværdig bygning
  • Naturreservatet Ría de Alvor, der er et Natura 2000-reservat. Området dækker 1454 hektar, og der er mange vandreruter af forskellig længde at vælge imellem, der udforsker forskellige habitater, ikke kun langs stranden, men også langs klipperne ved Quinta da Rocha og indlandet langs Alvor-floden i retning mod landsbyen Mexilhoeira Grande. Foruden kystnære klitter er der forskellige slags vådområder, som er et tiflugtssted for mange såkaldte pioneer-arter, som kun kan eksistere i ustabile klitter. Naturparken er også et af de bedste steder i Algarve at se på fugle. Et perfekt sted for en god vandreferie.
  • Odeáxere-dæmningen: Kraftværket under dæmningen er forbundet til reservoiret ved hjælp af en trykvandsrørledning. Landbrug mellem Lagos og Portimão trækker også vand fra dette reservoir. Vandsport og svømning er ikke tilladt.
  • Hver måned finder markedet Feira Agrícola de Odiáxere sted i byen og byder på fremragende landbrugsprodukter fra hele regionen
  • Vindmøllen fra det 19. århundrede blev oprindeligt brugt til forsvar

Lokal transport

Odiáxere er forbundet med det portugisiske jernbanenet via Linha do Algarve, men stationen ligger et stykke udenfor byen. Der er desuden to lokale buslinjer, der kører i Odiáxere kommune; linje 3 (rosa) og linje 8 (lilla).

På grund af den sparsomme offentlige transport i området, tilrådes det at bestille en lejebil ved ankomst til Faro lufthavn. Fra byen er der tilkobling til den nationale landevej N125, via hvilken byen er forbundet med motorvej A22.

Sådan booker du en rejse til Odiáxere

Med Escapeaway kan du rejse til Odiáxere fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, via Faro lufthavn, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller på Algarvekysten, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs mere om luksusrejser til Algarvekysten her
>> Se også det spændende rejsemål Quinta do Lago her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Odiáxere