Rejser til  Olhão

Olhão er Algarves største fiskerihavn, med en attraktiv havnefront og charmerende gader i det gamle kvarter. Book rejsen til Olhão online nu med Escapeaway til nettets bedste priser!

Olhão er Algarves vigtigste fiskerby. Der er faktisk ikke nogen egentlige seværdigheder i Olhão, så hvorfor nævne byen? Måske fordi Olhão alligevel rummer kvaliteter, som kun kan opleves, når man besøger stedet. Beliggende i kort afstand fra Faro Lufthavn ligger Olhão, en smuk fiskerihavn, der minder om de typiske nordafrikanske landsbyer på den anden side af havet i Marokko. Det særegne i arkitekturen giver stedet et maurisk udtryk, skønt Olhão først opstod så sent som i det 18. århundrede.

Om sommeren er Olhão vært for det berømte 'Festo do Masrisco' (skaldyrsfest). Ved denne fest eller festival kan besøgende smage et stort udvalg af fisk og skaldyr ved forskellige boder og til rimelige priser, alt imens de lytter til musikalsk underholdning. Endvidere er der grund til at nævne de farverige fiskerbåde, fiskemarkedet med dets store udbud af fisk, de mange restauranter, samt de charmerende småøer Armona og Culatra, som let nås med færge fra molen ved havnefronten.

Rejser til Olhão i regionen Algarve i Portugal. Søg og sammenlign priser på billige rejser til Olhão i søgemaskinen og andre rejsemål på Algarvekysten i Portugal. Du kan  også læse mere om Olhão på byens egen hjemmeside.

>> Læs også om rejser til Monte Gordo

Historie

Bemærkelsesværdig for sine hvide, kubeformede huse med terrasser på taget, dannede Olhão scenen for et historisk oprør mod den franske garnison i 1808. Efter den franske tilbagetrækning sendte de lokale fiskere et lille fartøj, kendt som en caique, over Atlanterhavet til Brasilien for at overbringe nyheden til den landflygtige Kong Joao VI, der senere gav Olhão købstadsrettigheder.

Seværdigheder 

Når du rejser til Olhão finder du den bedste udsigt fra toppen af klokketårnet i den barokke sognekirke Nossa Senhora do Rosario, bygget på Praca da Restauracao mellem 1681 og 1698. Herfra snor de smalle gågader i det gamle kvarter sig ned til havnefronten, hvor den livlige markedsplads findes.

Oplevelser i nærheden af Olhão

Færger og vandtaxaer kæder Olhão sammen med de idylliske offshore strande Armona, Culatra og Farol, der danner en del af den omkringliggende sandbanke, kendt som ilhas.

Quinta de Marim, som ligger 1 km øst for Olhão havn, danner en del af Ria Formosa naturparken, og er et fredet område med en mangfoldighed af flora og fauna. En udstilling af landbrugs- og fiskeriteknikker inkluderer resterne af et romersk saltproduktionsanlæg og en sjælden tidevandsmølle, som kan dateres tilbage til middelalderen.

Området er også kendt for den såkaldte Algarve Water Dog, en hunderace med svømmefødder, som er unik for regionen.

En smule længere mod øst fra Olhão kommer regionens hovedstad, Faro, sidste-øjebliks souvenir-jægere i møde, ligesom byen også tilbyder museer og forhistoriske monumenter til de, der søger kulturelle attraktioner.

Sådan booker du en billig rejse til Olhão med Escapeaway

Brug søgemaskinen i toppen af siden og vælg først om du vil rejse til Olhão fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vi de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Olhão som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Book en pakkerejse til Algarvekysten
>> Se alle rejser til Portugal her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Olhao