Rejser til Portimão

Mod vest på den sydlige portugisiske kystregion Algarve, der hvor floden Arade munder ud i Atlanterhavet, ligger Portimão (eller Portimao). Portimão, som er blandt de største byer på den portugisiske sydkyst, var tidligere mest kendt for sine skibsværfter og fiskeri. I dag er disse erhverv svundet ind til fordel for turismen, og byen er i stedet blevet kendt for sit gode forretnings- og restaurantliv. Langs den gamle havnefront, hvor fiskebådene tidligere lå side om siden, kan du i dag spadsere ad en flot promenade, Ribeirinha, der fører dig hen til den gamle bydel med dens smalle, brostensbelagte gader og byens gågader, Rua Diogo Tomé og Rua da Portades da São João, der i højsæsonen altid summer af liv.

Selvom Portimão ligesom en stor del af det sydlige Portugal blev ramt hård af et jordskælv i 1755, er der stadig enkelte historiske seværdigheder rundt om i byen såsom Igreja da Nossa Senhora da Conceição. Kirken stammer fra det 14. århundrede, men byens historie strækker sig meget længere tilbage. I tidens løb har skiftende folkeslag lige fra grækerer til maurere således slået sig ned her for at udnytte den strategisk gode beliggenhed.

Tæt ved populære strande

Portimão ligger tæt ved Rio Arade's udmunding i Atlanterhavet. Der er derfor kun tre kilometer fra centrum ud til en af Algarvekystens mest kendte strande, Praia da Rocha, hvor du og familien kan nyde det solrige klima på det fine sand eller i det klare hav. Til trods for dens betydelige størrelse har Portimão i det hele taget en behagelig tilbagelænet atmosfære og er derfor et godt rejsemål for dig, som gerne vil opleve noget andet end de mest turistede feriebyer langs kysten.

Selvom der kun er få kilometer ned til de indbydende strande ved Praia, kan du i Portimão opleve en anden mere autentisk side af Algarve. Med omkring 55.000 indbyggere, hvoraf hovedparten er almindelige portugisiske familier, er der således liv i Portimão hele året. Desuden finder du her lettere spændende restauranter og butikker, hvis kunder ikke kun består af andre turister, men også benyttes af de lokale. Vil du lære mere om byens interesssante fortid, kan et besøg på byens musuem, Museu de Portimão, anbefales.

Portimao udgør lidt af et trafikalt knudepunkt for det vestlige Algarve. Du kan således tage toget herfra til Faro og videre mod den spanske grænse. Med et skifte kan du alternativt rejse nordpå fra Portimão til hovedstaden Lissabon. De regionale toge er dog en lidt langsommelig måde at komme omkring på, hvorfor vi som regel anbefaler, at du i stedet lejer en bil til ferien. Så kan du nemmere udforske kystens skønne badestrande og byer i dit eget tempo.

Rejs med Escapeaway til Algarve og bo på håndplukkede hoteller i Portimao, der alle har gode anmeldelser.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér