Rejser til Portimão

Mod vest på den sydlige portugisiske kystregion Algarve, der hvor floden Arade munder ud i Atlanterhavet, ligger Portimão (eller Portimao). Rejs til Portimão med Escapeaway og oplev Portugals bedste kyststrækninger.

Portimão er blandt de største byer i regionen, men alligevel ikke særlig turistet. De fleste som rejser til Algarve på ferie, passerer nemlig blot gennem Portimão på vej mod Praia da Rocha, en af Algarvekystens mest populære strande og feriebyer. Men selvom Portimão måske nok ikke har det, som de fleste turister rejser til denne del af Portugal for, flotte strande inden for gåafstand, har den andre kvaliteter som rejsemål.

Sammenlignet med andre byer i Algarve, særligt langs kysten, får du i Portimão oplevelsen af en mere autentisk portugisisk by. Det traditionsrige sardinfiskeri, som tidligere var hovederhvervet i byen, er ganske vist med tiden trådt i baggrunden efterhånden som turisme er blevet afgørende for økonomien i regionen. I Portimão ses udviklingen blandt andet ved at en del af havnefronten, hvor fiskerne tidligere langede deres fangster i land i dag er blevet erstattet af en lang havnepromenade. I byens gamle centrum finder du hyggelige torve med fortovscaféer forbundet af gågader.

Vil du bo med nogle af de fineste strande på Algarvekysten inden for rækkevidde (der er 3 km til Praia da Rocha), men gerne lidt på afstand af de mest livlige turistområder, er en rejse til Portimão et oplagt valg. Imodsætning til den populære ferieby helt nede ved kysten er Portimão primært befolket af portugisiske familier. Det betyder, at du her finder caféer, restauranter og butikker, som de lokale selv benytter. Sidst, men ikke mindst, giver Portimão dig et perfekt udgangspunkt for at udforske det vestlige og centrale Algarve. Der er både tog- og busforbindelser til mange af regionens andre byer, omend du ofte får mere ud af at leje en bil.

Rejs med Escapeaway Rejser til Algarve og bo på håndplukkede hoteller i Portimao, der alle har gode anmeldelser. Vi er specialister i rejser til Portugal og du kan som altid selv vælge om du selv vil arrangere din rejse til Algarve og blot booke dit hotel eller ferielejlighed igennem os, eller en pakkerejse hvor du er dækket af rejsegaranti og pakekrejseloven. En pakkerejse består af fly + hotel og evt. en lejebil der står klar ved ankomsten til Faro lufthavn. Du kan naturligvis også vælge at bestille en transport (transfer) tur/retur fra lufthavnen til dit hotel. Få mere information om alle rejser til Portimao og andre rejsemål i søgemaskinen, her kan du også se aktuelle flyafgange, sammenligne priser osv.

Hoteller i Portimao

Information og fakta

Portimão er en ganske pæn og samtidig moderne by. Den har næsten alt, hvad en flok glade turister ønsker sig: strand og diskotek! Der er to ting, som gæster altid tænker på ved Portimao: Praia da Rocha stranden og Katedral diskoteket.

God stemning, solskin, shopping og sardiner! Det er Portimão! En af de bedste gader til shopping er Rua do Comério, en gågade som begynder ved den gamle markedsplads nær kirken på det højeste sted i byen. Der er også livlig aktivitet i Portimãos havn. Mange turister flokkes der for at smage de lækre grillede sardiner ved den gamle kaj i Portimao. De er kun vaskede i havet og grillet over trækul.

Portimao er en typisk havneby, der tidligere levede af fiskeriet. Helt op i starten af 1980erne var fiskeri det primære erhverv i Portimão, og det fornemmer man stadig. Som konsekvens af Algarves touristboom blev byens vigtigste indtægtskilde bygningsindustrien.

Bylivet

Portimão blev hårdt ramt af det store jordskælv i 1755, som ødelagde en stor del af bygningerne i byen. Den gamle bydel i Portimão består således af bygninger fra sidst i 1800-tallet, og rundt om står mere moderne lejlighedskomplekser i blå, pink og koral farver.

Portimãos bymidten er rig på butikker, og man kan finde et stort udvalg af varer lige fra det mest moderne tøj til traditionelt kunsthåndværk. Der findes også mange caféer og restauranter, hvor man kan side og slappe af og betragte bylivet udfolde sig omkring en.

Fisk betyder alt for byen

Portimão har et stort udvalg af gode fiskerestauranter, og byen er især kendt for sine friskfangede sardiner, som serveres grillet.

Stranden 

Praia da Rocha knap tre kilometer fra Portimão er blevet en rejsedestination i sig selv, og der er da også i løbet af årene blevet bygget hoteller, restauranter og butikker ved stranden.

Portimão - et godt udgangspunkt for oplevelser

Selvom mange besøgende i Portimão naturligt tiltrækkes af standen Praia da Rocha, er der også med udgangspunkt i Portimão gode muligheder for at udforske den indre del af Algarve. Der arrangeres f.eks. vandreture i de bjergegnen ved Monchique, og cykelture i regionens rolige og mindre kendte dale.

Sådan booker du en rejse til Portimão

Rejser til Portimão finder du nemt og billigt i søgemaskinen - Læs om Portimão og andre rejsemål på Algarve-kysten og sammenlign priser på din rejse. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs alt om pakkerejser til med rejsegaranti til Algarve
>> Se oversigten med alle hoteller i Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her