Rejser til Sagres

Sagres, beliggende på den yderste vestlige spids af Algarvekysten, byder på storslået natur, bestående af Atlanterhavets dramatiske bølger, tårnhøje klipper og store, smukke strande. Book din rejse til Sagres med Escapeaway i dag!

Omkring smukke Sagres ligger nogle af de bedste surfer-strande i Portugal, og lige uden for byen finder du desuden Cabo São Vicente, der er det vestligste punkt på det europæiske fastland og et sted som skal besøges på din rejse til Sagres.

Sagres er muligvis ikke for alle, da byen har en udposts rå, forrevne og ubesmittede atmosfære, men for andre vil Sagres - af samme grund - være det optimale rejsemål på Algarvekysten. Selv om surfing er Sagres' hovedaktivitet, er der også andre oplevelser her, som fx. udfordrende vandrestier, stille veje til cykling, muligheder for fiskeri, et unikt fort, og ikke mindst en meget spændende historie som omdrejningspunkt for de portugisiske opdagelsesrejser, idet Henrik Søfarerens søfartsskole lå her i det 15. århundrede (og Henrik Søfareren var forbundet med byen indtil sin død i 1460).

Hvis du lejer en udlejningsbil, kan Sagres også bruges som base for at udforske den sydvestlige side af São Vicente National Park, der er et fantastisk naturområde.

Sagres er i dag en livlig havne- og fiskeriby, og spiser man fisk, får man den ikke bedre og mere frisk end her. Alt godt fra havet serveres på de mange gode restauranter i Sagres.

Velkommen til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Sagres og andre rejsemål i regionen Algarve. Når du rejser med Escapeaway bor du altid på nøje udvalgte hoteller eller ferieboliger, og på Algarvekysten tilbyder vi også håndplukkede villaere.

Sådan booker du rejsen til Sagres med Escapeaway

Det er nemt at flyve til Algarve, enten med direkte fly til Faro lufthavn eller til Lissabon lufthavn hvor du har ca. 3 timeres kørsel i bil til Sagres. Rejser til Sagres i Algarve-regionen i Portugal finder du nemt og billigt i søgemaskinen, og du kan online sammenligne priser på din rejse.

Som på alle andre destinationer kan du rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker og fra alle lufthavne bla. København, Billund, Aalborg, Aarhus og Hamborg lufthavn. Ønsker du selv at arrangere din rejse til Algarve kan du naturligvis blot bestille dit hotel ophold i Sagres hos Escapeaway, men langt de fleste vælger trygheden ved en samlet pakkerejse inkl. fly, hotel, billeje eller transport t/r fra lufthavnen.

>> Læs også om rejser til Albufeira
>> Læs mere om udvalgte hoteller i Algarve

Hoteller i Sagres

Information og fakta

Selvom Sagres ligger på Algarvekysten - byen ligger kun få kilometer fra Europas sydvestligste punkt, Cabo de São Vicente - har den ikke det samme overrendte præg som mange af turistbyerne længere mod øst. Turisterne ønsker at komme tilbage til Sagres på grund af strandene, det rene vand og de enorme og betagende landskaber. Området ligger på det yderste punkt af Algarve-kysten og er især et populært rejsemål for surfere.

Sagres er et paradis for enhver sportsmand/kvinde. Tusinder af gæster drager til Sagres mellem december og april for at fiske; her findes nogle af de bedste muligheder i Portugal for alle slags surfing, dykning og dybvandsfiskeri, blomsterinteresserede kan finde sjældne arter her. Sagres byder på spænding og underholdning uden ende.

Klimaet er mildt, også om vinteren, på grund af beliggenheden ved vandet.

Sagres er også berømt for St. Vincent Cape. Her står man ved Europas sydvestlige hjørne, hvor landet ender og havet begynder. Det er umuligt at beskrive stedets betydning og den specielle følelse, der vækkes i én. På en stormfuld dag bør man blive på stedet lidt længere for at opleve havets rasen. Tænk tilbage på tiden for de store opdagelsesrejser og forestil dig skibene, der prøver at passere St. Vincent Cape. På den tid troede søfolkene, at stormene skyldtes Guds vrede, og stedet har derfor også en mytologisk forbindelse.

Strande

Sagres´ strande er i dag helt sikkert blandt byens hovedattraktioner. De er populære både blandt surfere og badende - og blandt dem der bare godt kan lide at bade i solen. Den vigtigste strand ved Sagres er Praia da Mareta beliggende kun fem minutter fra byens centrum. Stranden er skærmet af fra de største bølger og er derfor populær hos børnefamilier.

Der er tre strande inden for gåafstand af byen; Praia da Mareta, Praia do Tonel og Praia da Baleeira. Praia da Mareta er den mest populære, idet den tilbyder en stor sandstrand og ly for den næsten konstante brise fra havet.

Praia do Tonel vender mod vest og har nogle af de største bølger i regionen, mens Praia da Baleeira ligger ved siden af havnen og er den mest beskyttede og dermed familievenlige af de tre strande.

Praia do Martinhal ligger kun en kort gåtur fra det centrale Sagres og nordvest for byen ligger Praia do Beliche, der er en af de mest populære surfer-strande i regionen.

Seværdigheder

Den største seværdighed i Sagres er det unikke fort, Fortaleza de Sagres, som kun har en forsvarsmur på sydkanten, mens de tre andre sider er bevogtet af enorme klipper. Indenfor på fortet er der en mere end en kilometer lang vandresti på klipperne, et fyrtårn og en grotte, hvor bølgerne skyller ind fra havet.

Selv om fortet er den største menneskeskabte seværdighed i Sagres, står den ofte i skyggen af det naturligt dannede forbjerg Cabo São Vicente, der er den vestligste del af det europæiske fastland og som indtil det 14. århundrede blev antaget at være enden af den kendte verden.

Intet besøg i Sagres er komplet uden at besøge dette sagnomspundne, øde beliggende og forrevne land.

Historie

Hvor Sagres i dag er forholdsvis stille og lidt afsides beliggende, var byen i det 15. århundrede midtpunkt for historiske begivenheder. Henrik Søfareren valgte nemlig Sagres som hjemsted for sin søfarerskole. Skolen uddannede blandt andre Vasco da Gama og Ferdinand Magellan, hvis betydning stadig kan mærkes den dag i dag.

Henry Søfarerens fort Ved Ponta de Sagres nord for byen ligger Henry Søfarerens fort. Selvom meget af bygningsværket ligger i ruiner, får man en fornemmelse af, hvor storslået det var i sin tid. Den eneste adgang ud på fortet sker gennem en kæmpeportal gennem en af de resterende mure.

Cabo São Vincente i nærheden af Sagres

Europas sydvestligste punkt er et besøg værd. Området har været opfattet som helligt helt tilbage til stenalderen og dets nuværende navn stammer fra martyren Sankt Vincent, hvis jordiske rester i følge legenden blev fløjet fra det Hellige Land til stedet af ravne. I 1173 blev resterne flyttet videre til Lissabon.

Cabo São Vincente er også kendt for sit fyrtårn der i 1846 blev bygget henover ruinerne af Franciskanerkloster og i dag våger over et af verdens mest befærdede farvande.

Lokal transport

Der er to busforbindelser mandag til fredag fra Sagres til Cabo de São Vicente. Bussen venter ca. 30 minutter ved Cabo São Vicente, hvilket normalt er nok tid til at se hele området. 

Derudover er der næsten ingen offentlig transport i Sagres-regionen. Der er en regelmæssig busforbindelse til Lagos, men ikke meget andet. Den nærmeste togstation ligger i Lagos, og her finder du også den vigtigste regionale busstation.

For at få mest muligt ud af en ferie i Sagres, anbefales det derfor at leje en lejebil. En forudbestilt taxa fra Faro lufthavn til Sagres vil koste næsten det samme som tre dages biludlejning, så det er på alle måder at foretrække at leje en bil.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links