Rejser til Salema

Den hyggelige lille landsby Salema var for ikke så længe siden blot en søvnig fiskerby, men er siden blomstret op til en dejlig ferieby. Og det er ikke uden grund, at mange gerne vil opleve denne maleriske lille by ved havet i Algarve. Med sine hvidkalkede huse, der er så karakteristiske for Algarvekysten, brostensbelagte gader og mange hyggelige restauranter, caféer og barer, byder Salema på en skøn og meget familievenlig atmosfære.

Generelt er den vestlige del af Algarvekysten, den som er mindst præget af masseturisme. Salema er ingen undtagelse. Her kan du nyde det autentiske kystbyliv, der trods byens forvandling til en populær feriedestination, stadig er intakt. Salema har formået at forblive i sin egen lille tidslomme, sammenlignet med mange andre af Algarvekystens byer. Her er det lokale fiskerliv stadig en hverdag for mange af de lokale. Nede på den centrale del af stranden er derfor stadig en landingsplads, hvor der ligger små traditionelle fiskerbåde trukket op på sandet. Er du morgenfrisk kan du her stadig se, når fiskerne læsser deres fangst af eller reparerer deres net efter en nat på havet.

Rigt restaurantliv

En rejse til Salema er først og fremmest en chance for at nyde en dejlig strandferie. Byen ligger nemlig ved uimodståelige sandstrande og det indbydende, turkisblå Atlanterhav, hvor du kan nyde afslappende stunder i solen. Byen byder også på gode muligheder for gastronomiske oplevelser, og særligt fisk er på menuen og et must at spise i Salema. Udvalget af spisesteder er bredt med alt lige fra elegante restauranter, der er perfekte til en romantisk parmiddag, til familievenlige pizzariaer. Der er også et lille udvalg af butikker, caféer og et ugentligt marked i byen. For dig, der er på udkig efter en drink til at runde dagen af med, er der nogle enkelte cocktailbarer, der holder åbent til ud på de små timer med garanti for god stemning.

Praia de Salema

Byen omtales ofte som Praia da Salema. Det er da også især på grund af den flotte strand, at de fleste rejser til Salema. Den omkring én kilometerlange strand med det fint gyldne sand får år efter år det Blå flag. Det betyder, at stranden opfylder EU's standarder for vandkvalitet, adgang til stranden og sikkerhed for hele familien. Bølgerne her er for det meste små, og de fleste surfere foretrækker derfor andre strande. Til gengæld er den letskrående strand fantastisk for familier, som vil nyde en afslappende ferie med sol og strand.

Der er talrige andre fantastiske strande, du kan besøge på rejsen til Salema. Det kan også anbefales at udforske nogle af seværdighederne og de andre byer i denne del af Algarve. Oppe over Praia da Boca do Rio, som ligger blot et par kilometer mod øst, kan du for eksempel se resterne af en fæstning, Forte de Almádena, fra 1600-tallet. Lejer du en bil til ferien, er det også oplagt at køre en tur ud mod Sagres. Omkring denne smukke by finder du nogle af de bedste surfer-strande i Portugal og Cabo São Vicente - det vestligste punkt på det europæiske fastland.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Salema

Hvad siger gæsterne i Salema?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 21 anmeldelser