Solferie Algarve

Portugiserne har selv kendt hemmeligheden i mange år: Når der skal slappes af, så går turen til Algarve. Gennem de seneste år har også resten af Europa fået øjnene op for de utallige solskinstimer og spejlblanke sandstrande, som det sydligste Portugal gemmer på. Men bare rolig; I Algarve skal du ikke lede længe efter din egen lille sandstrand eller familiedrevne hoteller, hvor personlige gæstfrihed stadig er nøgleordet.

Algarvekysten ligger på Portugals sydside, hvor lune luftstrømme fra det afrikanske kontinent indhyller regionen i tropiske temperaturer gennem hele sommerhalvåret, hvilket gør Algarve til et perfekt mål for en afslappende solferie. På afstand ser Algarvekysten voldsom og majestætisk ud med de høje, hvide klipper, som danner en mur ud mod det store Atlanterhav. Bevæger man sig rundt langs med kysten, opdager man dog hurtigt, at de mægtige klipper gemmer på en masse små vidunderlige hemmeligheder. Overalt findes små hvide, sandstrande, som ligger i læ mellem klipperne. Beskyttelsen fra de høje klipper danner rolige laguner, hvor man trygt kan lade børnene bade på egen hånd.

Med en lejebil til rådighed, kan man selv opleve, hvor let det er at finde de små strandoaser, som klipperne gemmer på. Højt hævet over Atlanterhavet, er det næsten umuligt at spotte de små sandstrande. I stedet skal man lede efter de skilte, hvorpå der er skrevet ”Praia” – strand på portugisisk. Ofte viser skiltene vej til en lille stentrappe, som er hugget ud i klipperne. For enden af stentrapperne ligger hvide sandstrande og det krystalklare Atlanterhav, som er lige til at springe i. Ofte vil I opleve, at I stort set kan have stranden for jer selv.

Er man træt af at få sand mellem tæerne, sørger Hideaway for, at man stadig kan få kølet kroppen under den bagende sol. Bestiller du hos Hideaway vil der altid være pool til rådighed – Vi ved, hvor vigtigt det er at få en dukkert, når solen står på sit højeste.

Foruden det krystalklare hav, er Algarve også kendt for sine kulinariske traditioner. Hvad enten I besøger den lokale restaurant ved stranden eller selv går på markedet for at handle ind til aftensmaden, vil i blive forkælet med gode råvarer fra både land og hav. I de små fiskerbyer kan man endda udpege aftensmåltidet direkte fra fiskernes både. De lokale vil sætte pris på, at I også prøver Algarves vine til maden.

Trænger man til at bevæge sig efter at have tilbragt flere dage med afslapning i vandkanten og god mad om aftenen, tilbyder Algarve gode motionsmuligheder. I en enhver ferieby ligger der tennisbaner og spredt ud over området ligger flere skønne golfbaner, ingen smukkere en Vilamoura-banen med det lyseblå Atlanterhav glimtende i baggrunden.

Nyd solen på Algarve med Escapeaway se alle rejser her

 

Kort over Algarve

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,6
Fabelagtigt
883 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste by: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Praia da Luz
8,6
Meget godt
956 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Vilamoura
8,6
Meget godt
355 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)