Rejser til Tavira

Rejs til Tavira og nyd en ferie med nogle af Portugals mest imponerende strande i et af de mest charmerende områder af Algarve, som stadig er befriende uspoleret. Alligevel finder du i Tavira talrige gode restauranter, hyggelige barer og selvfølgelig en fantastisk strand tæt ved byen. 

Tavira er det østlige Algarves perle. Tavira ligger der, hvor floden Gilão løber ud i Atlanderhavet. I modsætning til mange af de andre byer på Algarvekysten har Tavira formået at holde fast i en mere oprindelig atmosfære, der afspejler dens lange historie som vigtig havneby. En rejse til Tavira er en chance for at opleve nogle af de mest imponerende strande i Portugal og det mest charmerende af Algarve. Det er faktisk lidt af at mysterieum, at byen indtil nu har formået at forblive relativt ukendt. 

Tavira er en traditionel Algarve-by, som breder sig langs begge sider af floden Gilão. Dens mauriske fortid skinner tydeligt igennem overalt. Her er smukke brostensbelagte gader med hvidkalkede bygninger og den såkaldte romerske bro - der faktisk er maurisk - strækker sig smukt over vandet. Når du dertil lægger de 37 kirker, hyggelige familiedrevne restauranter og strande med masser af plads, er det nemt at forstå, hvorfor rejsebøger kun har rosende ord til overs for dette sted. 

Byens strande ligger alle på Ilha de Tavira - eller Tavira øen - en smal landtange med 7 kilometer gyldent sand. Færger fra byens centrum lægger regelmæssigt til her, men du kan også krydse derover via gangbroen. Ilha de Tavira stranden er det travleste sted med mange restauranter, strandklubber og vandsport, samt en campingplads. De mere fjerntliggende strækninger som Terra Estreita og Barril stranden har færre bsøgende - og er dermed perfekte til en romantisk dag ved vandet.

I betragtning af byens beskedne størrelse er der masser at tage sig til i Tavira. De shoppe-lystne kan slå sig løs på et madmarked, et håndværksmarked og i et indkøbscenter. Derudover kan man udforske kirker som Igreja de Santa Maria do Castelo fra det 13. århundrede, samt et maurisk slot og et Camera Obscura. Og når dine ben trænger til lidt hvile, kan du slappe af i smukke Praca Dr Padinha, hvor ældre herrer spiller domino over et par Super Bock (populært portugisisk ølmærke).

Tavira har de senere år forvandlet sig til lidt af et paradis for golfspillere med tre baner. Den mest bemærkelsesværdige er den 18-hullers Benamor Golf Course, designet af Sir Henry Cotton, 10 minutters kørsel øst for Tavira. Men gå heller ikke glip af Quinta da Ria, en del af Ria Formosa Natural Park eller Quinta de Cima, der ligger ud langs havet.

>> Læs alt om rejser til Portugal med Escapeaway

Hoteller i Tavira

Populære hoteller i Tavira

Portugal, Algarve, Tavira
9,1
Fabelagtigt
720 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Tavira
9,3
Fabelagtigt
702 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste by: ca. 14.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Tavira
9,3
Fabelagtigt
1127 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Inspiration og fakta

Ferierejsende får i stigende grad øjnene op for Algarve, og det skyldes ikke mindst skjulte perler som Tavira. Den lille by i det østlige Algarve er stadig vidunderligt uspoleret, men alligevel finder du også her alt det, som du får i mere moderne feriebyer såsom gode restauranter, hyggelige barer og selvfølgelig en fantastisk strand. Når man dertil lægger det berømte gode vejr året rundt, er det ikke svært at forstå, hvorfor det er blevet populært at holde ferie i Tavira.  I Tavira er der masser af liv på frugt- og grøntmarkedet. Der er også her, mange lokale mødes for at sludre og tage sig en kop kaffe. Den lave, hyggelige bebyggelse og det lokale dagligliv giver en stemningsfuld atmosfære, som besøgende kan nyde godt af.

Strande

Kun tre kilometer fra Tavira ligger Ilha de Tavira med to glimrende strande. Området har masser af muligheder for både aktivt og passivt strandliv, ligesom der er masser af spisesteder. Om sommeren er der hver time transport fra centrum af Tavira med båd ud på Ilha'en.

Tavira byder på en anderledes form for strandferie. For at nå stranden skal du nemlig tage en bådtur til Ilha de Tavira. Din første tur vil føles som et rigtigt Algarve-eventyr. Når din færge har smidt anker og du går i land, vil en sti føre dig gennem en lille fyrreskov frem til 12 km uberørte hvide sandstrande.

Den brede strand har masser af plads og er ideel til familier, der ønsker at tilbringe en lang afslappende dag i solen. Det rene, rolige vand er sikkert til svømning, og varmer hurtigt op, når sommersolen får magt. Caféer og restauranter er klar med forfiskninger i løbet af dagen, og liggestole og parasoller kan lejes, hvis du trænger til en smule skygge på en varm dag.

En 40-minutters gåtur mod syd på Ilha de Tavira bringer dig til Barrill-stranden. Et tidligere fiskested for tun, hvor de gamle fiskerhytter nu er forvandlet til caféer, der serverer lækkerier. De gamle tunnetfortøjninger ligger stadig halvt begravet i klitterne her som et mindesmærke over det tidligere erhverv.

Landskab

Landskabet i Tavira er stort set uberørt, hvilket er den væsentligste grund til, at det er så smukt. Olivenlunde og frodige skove mødes med rene sandstrande og de smukke blå hav. Den største strand, Ilha de Tavira, er omgivet af hyggelige caféer og gode barer.

Vejr

Vejret i Tavira er ligesom de fleste områder af Algarve præget af solskin og varme året rundt. Somrene er tørre, faktisk er der meget lidt regn hele året, og selv vintrene er milde og tørre. Der er derfor intet til hinder for at rejse til Tavira hele året.

Seværdigheder

Tag en spadsertur i de gamle brostensbelagte gader for at fornemme byens atmosfære og få et indblik i dens fortid. Labyrinten af smalle, snørklede gyder gemmer på mange skjulte perler, små kirker og familiedrevne restauranter. Hvis du primært er her for strandene, bliver du heller ikke skuffet. På Ilha de Tavira, der bare er en kort færgetur væk på, venter der kilometervis gyldne sandstrande. Landtangen har masser af faciliteter, herunder vandsportaktiviteter, en campingplads og talrige restauranter.

Sæt også tid af til at opleve Algarves dyreliv i den storslåede Ria Formosa National Park, eller til en sejltur med chance for at møde de lokale delfiner.  Tavira kaldes ofte Algarves Venedig og byen har også utroligt mange flotte bygninger. Prominent blandt disse er en gammel romersk bro med syv piller, adskillige kirker og pladser flankeret af flotte, gamle træer. Tavira har et utal af kirker, men Igreja da Santa Maria har en unik historie. Kirken er bygget der, hvor der tidligere lå en moske og under kirken i gravkammeret ligger de jordiske rester af kommandør Dom Paia Peres Correia, der i 1242 smed mauerne ud af Tavira. Der er også eksempler på renæssancearkitektur i Tavira, og langs Travessa de Dona Brites ligger middelalderhuse med gotiske vinduer og døre. Her ligger også ruiner af et gammelt maurerslot, hvorfra man har en god udsigt over Tavira og dens mange kirketårne.

I byen Lagoa som er inden for rækkevidde med tog eller bil, kan du få en sjov dag i vandlandet eller prøvesmage gode lokale vine. Tilbage i Tavira venter der også en lang række smagsoplevelser på markeder samt på restauranterne ved bredden af Gilao-floden, der nyder godt af de friske forsyninger fra havet. Det er da heller ikke tilfældigt, at byen er vært for en årlig fiskefestival, hvor der diskes op med fiske- og skaldyrsdelikatesser fra hele regionen over en periode på tre uger. 

Mad og drikke

Portugal er i det hele taget berømt for sin kærlighed til fisk og skaldyr - hvor torsk er en særlig favorit, der eftersigende serveres på mindst 365 forskellige måder. Forvent at se den på mange traditionelle portugisiske menuer. Udover de lækre og friske fiskretter er der en bred vifte af retter, som kan tilfredsstille dine kulinariske ønsker. I Tavira bør du for eksempel forsøge at finde et sted, hvor du kan få den lokale udgave af Açorda Alentejana. En hvidløgsbouillon hældt over brød og serveret med et pocheret æg på toppen. Mums!

Glem heller ikke at besøge et portugisisk bageri i løbet af ferien. De lokale har en sød tand og udvalget af bagværk er derfor stort. Prøv de små, lette og luftige cremetærter Pastel de Natas, som der ifølge myten kun er tre personer, der kender den oprindelige opskrift på. Sidst men ikke mindst kan det anbefales at prøve en Medronho. En brandy med et varmt spark, som lokalbefolkningen ofte får en af til morgenmad. Hvis denne 48% drik er lidt for voldsom, kan du prøve en af de berømte portugisiske portvine. 

Nattelivet

Den bedste måde at opleve Taviras natteliv på er at tage en slentretur i gaderne. Her vil der undervejs være rig mulighed for at slå sig ned for at nyde tapas og lokale vin. I sommermånederne vil du være i godt selskab takket være de mange andre feriegæster. Det er altid en fornøjelse at udforske byen om aftenen og opdage nye restauranter og barer - hver aften nye oplevelser. Ønsker du at slå dig løs til de seneste hits, bør du gå til Meeting Rooms. Her er der hver mandag live musik, og der er en af de mest populære natklubber i Tavira.

For en mere tilbagelænet atmosfære og nogle gode cocktails kan tagbaren på Porta Nova Hotel anbefales. Heroppe fra kan du nyde solnedgangen og nogle drinks før middagen. Trods Taviras autentiske stemning med sine brostensbelagte gader er nattelivet med alt fra irske pubber til pulserende klubber meget alsidigt.

Aktiv ferie

En ferie i Tavira placerer dig lige i hjertet af den spektakulære Ria Formosa Nationalpark. Den dækker 18.000 hektar af varieret landskab og er et fantastisk sted at udforske til fods eller på cykel. Der er mange cykelture med start i Tavira og tilbud om guidede ture i parken (og resten af Algarve). I selve parken kan du deltage i en guidet vandretur, fiske, leje kajak eller hoppe på en af de mange bådture, der udforsker den fra kysten. Parken er et sandt paradis for fuglekikkerne, da den udgør en vigtigt rasteplads for fugle, der migrerer mellem Europa og Afrika. Husk din kikkert og se, om du kan få øje på nogle sjældne fugle, der gør holdt her.

Tilbage i Tavira er der også et væld af aktiviteter for eventyrlystne feriegæster. Vælg mellem paintballing, klatring, parasailing, ridning, wakeboarding, jetski og meget mere. Hvis du føler dig sporty og gerne vil holde formen ved lige, mens du er i Tavira, er der en masse aktiviteter på stranden. Beachvolleyball og fodboldbaner er i fuld sving i sommermånederne, sammen med udendørsyoga, salsa-dans og aerobic-hold. Med flere golfbaner i nærheden kan du også arbejde på dit putt, mens du nyde Algarves vame solskin.

Kultur

Tavira er en by fuld af smukke bygninger og kirker, som er rige på historie. En ferie her vil da heller ikke være komplet uden at udforske denne del af byen. Du kan gøre det i dit eget tempo eller deltage i en guidet tur. Turen varer normalt omkring to timer, og det er en fantastisk måde at se alle højdepunkterne på og opdage skjulte perler blandt de smalle, snoede gader i den gamle bydel. 

Et historisk højdepunkt man ikke bør gå glip af er Tavira borgen. Den har åbent dagligt og inden for murene kan du se imponerende haver. Den høje bygning er desuden et køligt og skyggefuldt sted for at undslippe den varme middagssol. Gå til toppen af tårnene for uovertruffen udsigt over den omkringliggende by.

Vil du lære mere om de folk og kulturer, der har formet Tavira gennem årene, kan du besøge et af byens fire museer. Kommunalmuseet på Palácio da Galeria har et væld af udstillinger, der dækker Taviras historie, mens Casa-Museu do Monte da Guerreira i Santo Estevão har en omfattende samling af religiøs og dekorativ kunst.

Byer i nærheden

Alvor
Bare en kort tur er væk med fantastisk sand og hav får man i Alvor virkelig fornemmelsen af livet i en ægte fiskerby. Uanset om du har lyst til at udforske den summende gamle bydel eller dykke ned det lokale køkkenet på byens fremragende restauranter, er dette et oplagt mål for en dagsudflugt.

Lagos
Nærliggende Lagos er især populær takket være dens livlige natteliv, travle gader og smukke strande. Når du er færdig med at udnytter de mange vandsportsaktiviteter der tilbydes eller har været på vandre- eller cykelture gennem de flotte landskaber, kan du slutte dagen af på en af de populære klubber.

Albufeira
Du vil aldrig kede dig på en tur til nærliggende Albufeira. Uanset om du ønsker en strandferie eller en chance for at fordybe dig i en autentisk smag af Algarve, vil denne maleriske ferieby give dig masser af mindeværdige oplevelser. Tag en tur langs den lange kystlinje, eller nyd en rolig aften på en af de anerkendte restauranter i området.

Derfor skal du rejse til Tavira

Denne by har en rig historisk fortid, hvilket tydeligt ses på dens bygninger og gader i den gamle bymidte. Tavira er også kendt som 'cidade das igrejinhas' (byen med de små kirker). Den nyder godt af at ligge lidt borte fra Algarves overfyldte områder. Besøg også den smukke Tavira Island og det fantastiske Ria Formosa.

Tavira er en blanding af vidunderlig arkitektur, saltområder, charmerende strande, bjergkæder, vindmøller og, naturligvis, kirker. En romersk bro over floden Gilhão forbinder de to bydele i Tavira.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Tavira?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser