Hoteller i Tavira

Med masser af charme og et væld af smukke strande er Tavira det ideelle mål for din næste solferie. Denne destination, som ligger i hjertet af Algarve, er elsket af både familier og par, især dem der holder af afslappede strandferier. Byen er udsædvanlig smuk med traditionelle hvidkalkede bygninger og brostensbelagte gader. Her kan du udforske byens flotte kirker, nyde atmosfæren i en af de mange familiedrevne restauranter eller bare slappe af på lange sandstrande. 

I betragtning af at det er en forholdsvis lille by, er der mange aktivitetsmuligheder. Vil du have en aktiv ferie, kan det være med alt fra golf til vandsport. Vil du shoppe, er der tilsvarende meget at vælge mellem.

Et afslappet natteliv

Tavira er ganske vist ikke er kendt for barer og neonoplyste natklubber, men der er stadig tilstrækkeligt med muligheder efter solnedgang. Den gamle bydel er det ideelle sted at søge hen om aftenen, hvor et fornuftigt udvalg af barer og stilfulde tagterrasser danner komfortable rammer om et par drinks. 

Strande

Der er flere forskellige strande, at bruge tiden på Tavira, hvor hver tilbyder noget forskelligt. De bedste strande kan findes på Tavira-øen, et område der næsten udelukkende består af gyldent sand. Der er både hertil regelmæssigt, men du kan også komme dertil via gangbroen. Hvis du rejser med børn, bør du besøge Ilha de Tavira stranden. Denne levende strand har masser til at holde hele familien underholdt - fra restauranter til vandsport..

Dem, der søger noget mere roligt, kan med fordel søge mod mere fjerntliggende strande som Terra Estreita stranden og Barril stranden - de er også ideelle, hvis du leder efter et roligt sted på en romantisk ferie.

Aktiviteter

Der er masser at se og lave, når du holder ferie i Tavira. Palæet fra det 18. århundrede er et besøg værd, ligesom kirken Santa Maria do Castelo, som huser graven med Dom Paio Peres Correia og hans syv trofaste riddere. Der er også masser af vandsportsmuligheder nede på stranden, og hvis du har lyst på en spadseretur, er det oplagte mål det mauriske slot på bakken, hvorfra du også kan nyde en fantastisk udsigt over området.

Mad og drikke

Denne del af Algarve er kendt for sit fremragende køkken, og du finder adskillige restauranter i byen. Mange steder vil menuen byde på autentisk portugisisk mad, hvor især fiskeretterne er populære. 

Blækspruttesalat samt knivmuslinger og bønnegryde er alle blandt favoritterne i Algarve, og noget du bør prøve i løbet af ferien. Du vil også stifte en stribe fristende kødretter med alt fra mørt lam til grydestegt agerhøne.

Selvfølgelig venter der også lækre desserter til dig med en sød tand. Puddinger er lavet af en blanding af mandler, æg, honning og frugt - lækkert!

Du vil ikke mangle steder at spise i Tavira, uanset din smag eller budget. Ud over restauranter, der serverer portugisiske retter, har Algarve et stort udvalg af restauranter med et mere internationalt præg. Kinesisk, indisk og italiensk er populære blandt feriegæster, og du finder også en række tapasbarer i regionen. Der er generelt gode priser på mad og husets vin er drikkeligt og ligeledes ofte budgetvenlig.

Restauranterne i Tavira er meget familievenlige, hvilket gør det til et godt sted at tage på ferie med børnene. 

Kultur

Arkitektonisk er Tavira er et af de mest smukke områder i Algarve og hjemsted for en romersk bro, hvidkalkede stenhuse og et smukt palæ fra det 18. århundrede. Eftersom byen er kendt som kirkebyen, er det ingen overraskelse, at der er en overflod af hyggelige og smukke kirker. Heldigvis er området forblevet uspoleret. Der er også masser af gallerier og et hyggeligt marked, hvor du kan finde godt lokalt håndværk som et souvenir fra din ferie i Tavira.

Byen er også vært for mange festivaler i løbet af året. I september er det Festival de Folclore de Tavira. Den 3. dag i hver måned er markedsdag, og byen kommer til live med farverige markeder.

Hoteller for par

Er du på udkig efter et rejsemål for en romantisk og afslappende parferie? Tavira er med sit charmerende gamle centrum og adgangen til uforstyrrede strande ideel for par, der ønsker at koble helt af fra hverdagen hjemme i Danmark og bare nyde hinandens selskab i nye smukke omgivelser. I kan spadsere en tur i solnedgangen for derefter at slå jer ned på en af de mange restauranter. Kulinarisk venter der jer mange gode oplevelser her og efter middagen, er det ikke svært at finde et sted at få en drink til at slutte dagen af på.

Familiehoteller

Hvis din ideelle familieferie er fyldt med vandsport, lange frokoster på strandcaféer og eventyrlige udflugter, har Tavira alt hvad du kan ønske. Som det er typisk på Algarvekysten bydes familier varmt velkommen i Tavira med kilometerlange sandstrande kombineret med sjove aktiviteter nok til at holde både familiens unge og gamle underholdt. Børnene vil elske at udforske ørkenen i Ria Formosa Nationalpark eller tage en tur ud til vandet på en bananbåd eller på hvalsafari.
Skal der ske lidt ekstra, kan du tage børnene med i et af Algarves fire vandlande. Alle er inden for køreafstand og er et godt udflugtsmål for hele. De naturlige vandfald ved Pego do Inferno er en gratis og afslappende oplevelse væk fra Taviras travle gader og strand. Med tennis-, volleyball- og fodboldbaner samt et væld af vandsportsaktiviteter på Ilha de Tavira behøver du og familien ikke at gå for langt til at finde noget at tage jer til i ferien.

>> Læs mere om hoteller

Kort over Tavira

Populære hoteller i Tavira

Portugal, Algarve, Tavira
  • Nærmeste lufthavn: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Tavira
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Tavira
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Nærmeste by: ca. 14.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)