Rejser til Vila do Bispo

Med den dramatiske kyst i baggrunden og indhyllet i den mytiske atmosfære omkring Sagres og Cabo de São Vicente ligger Vila do Bispo! Et sted hvor naturen, havet og historien smelter sammen og giver Vila do Bispo en unik karakter, som gør byen et besøg værd.

Vila do Bispo-området er et af de få steder i Algarve, hvor den vilde natur, sammen med den rige historiske og kulturelle arv, er forblevet uberørt. De gamle vindmøller fra tiden, hvor dette var regionens brødkurv, er måske nok væk. Men til gengæld emmer de hvidkalkede huse, kirken fra det 16. århundrede og byens smalle gader stadig af "det gamle" Algarve. Dette er med andre ord det perfekte feriemål for dig, som vil opleve en mindre turistet del af Algarve, men stadig have det meste inden for kort rækkevidde.

Hos Escapeaway Rejser er vi specialister i rejser til Algarvekysten, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller ferieboliger, og ønsker du at holde ferie i området omkring Vila do Bispo så brug søgemaskinen til at finde et godt hotel. Du kan også få mere inspiration til din rejse under de forskellige rejsetemaer, f.eks. rundrejser i bil som giver dig stor frihed og mulighed for at opleve flere rejsemål i regionen.

>> Læs også om rejser til Quarteira

Restauranter og indkøb

Trods byens beskedne størrelse er her alt, hvad du kan få brug for af daglige fornødenheder med banker, en købmand og en halv snes spisesteder. Beliggenheden nær kysten betyder ikke overraskende, at fisk ofte spiller en hovedrolle på menuerne her. Har du en bil til rådighed, er der kun 10 minutter til et større supermarked ved Budens. Der er samtidig blot 25 km helt ind til Lagos, en af de mest populære byer i Portugals sydligste region. Her finder du endnu mere handelsliv og talrige restauranter.

Aktiviteter

Der er kun få kilometer fra Vila do Bispo til kysten. Surfere tager som regel mod vestkysten til Praia do Castelejo, som er den nærmeste strand. Men der er også få minutters kørsel til sydkysten, hvor kyststrækningen mellem Sagres og Burgau gemmer på talrige fredelige bugter med sandstrande, der er ideelle til en afslappende, stille dag ved vandet. Af disse er Praia da Ingrina og Praia do Zavial nærmest i forhold til Vila do Bispo.

Vil du ikke nøjes med at drive den af på stranden, er der rig muligheder for at spille golf, surfe, ride og ikke mindst tage på naturskønne vandreture i landskaberne omkring Vila do Bispo. Byen ligger således lige på kanten af den store Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, der rummer masser af skøn, uberørt natur. Der er talrige vandrestier i parken, som er en del af Rota Vicentina - en vandrerute som strækker sig fra Santiago do Cacém i Alentejo til Cabo de S.Vicente i Algarve.

Rejser du med børn? I kan få lang tid til at gå på strandene i området, men det vil sikkert også være populært med en tur til Lagos Zoo eller vandparken Slide and Splash, som begge ligger inden for relativ kort køreafstand.

Seværdigheder og udflugter

Lige øst for Vila do Bispo ligger således den smukke landsby Raposeira, hvor Henrik Søfareren eftersigende boede i sin tid. Få kilometer øst for byen kan du se kapellet Nossa Senhora de Guadalupe, hvor Portugals berømte opdagelsesrejsende formentlig bad. Kapellet blev formentlig bygget i anden halvdel af det 13. århundrede og er en af de få bygninger i Algarve for at overleve jordskælvet i 1755. Det er også næsten et must at køre en tur til Cabo de São Vicente få kilometer fra Sagres. Dette sydvestligste punkt i Europa var således det sidste stykke af hjemlandet, de portugisiske opdagelsesrejsende så ved afrejsen mod det ukendte.

Er du historisk interesseret, bør du også holde udkig efter de bautasten, som vidner om, at der har levet folk på disse kanter helt siden stenalderen. Du vil for eksempel formentlig nemt få øje på bautastenen, som står tæt ved vejen mellem Raposeira og Praia da Ingrina.

Vila do Bispo byder kort sagt på forskelligartet lokal gastronomi, venlig lokalbefolkning, paradisiske strande, muligheder for alle slags turisme og sport, samt ikke mindst enestående naturoplevelser.

Book en billig rejse til Vila do Bispo med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Vila do Bispo fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Vila do Bispo, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om afbudsrejser til Algarve
>> Alt om pakkerejser finder du her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Vila do Bispo