Rejser til Vilamoura

Vilamoura er en moderne og sofistikeret feriedestination, der ligger ved en af de fineste strande på den centrale Algarvekyst.

Oprindeligt blev Vilamoura bygget i 1980'erne som et elite-golfcenter, og i dag kan byen prale af fem ekstraordinære golfbaner sammen med fremragende turistfaciliteter. I hjertet af Vilamoura finder du den eksklusive lystbådehavn med dyre yachter, gourmetrestauranter og smarte barer.

Hvad angår strande, bliver det ikke meget bedre i Vilamoura. Der er både den fantastiske Praia da Falésia med dens 5 kilometer lange gyldne sandstrand og den smukke Praia de Vilamoura, der fører til fiskerihavnen i Quarteira. 

Området omkring Vilamoura er desuden kulturelt rigt og kan udforskes med dagsture til f.eks. den historiske by Faro eller markedsbyen Loule.

Højdepunkter i Vilamoura

 • Den strålende strand Praia da Falésia 
 • Gode restauranter og de romantiske omgivelser ved marinaen
 • En runde golf på den berømte "The Old Course"
 • Det livlige natteliv i byens klubber og barer
 • Den fantastiske sommerferie-atmosfære

Vilamoura er den mest raffinerede af alle Algarvekystens byer, og tilbyder verdensklasse-hoteller, fremragende strande og et fantastisk turistcenter. Der er også en overflod af aktivitetsmuligheder, herunder bådture, vandlande, historiske byer og selvfølgelig golf. De fem 18-hullers golfbaner gør Vilamoura til et ideelt sted at holde en golfferie på Algarvekysten.

Vilamouras strande er smukke, med blødt, gyldent sand og krystalklart havvand, og for dem, der gerne vil være aktive på vandet, er der forskellige vandsportsaktiviteter, såsom jetski, bananbåde og parasailing. Der er også oplevelser for feriegæster af alle aldre i "Zoomarine" eller vandparkerne "Aquashow" og "Slide and Splas".

Vilamoura byder også på kulturelle oplevelser, f.eks. den nærliggende, historiske by Faro, markedsbyen Loule eller det charmerende gamle kvarter i Albufeira. Visse besøgende vil nok synes, at Vilamoura er uden sjæl og ikke har den traditionelle portugisiske charme og karakter; og det er vigtigt at understrege, at dette er en specialbygget feriedestination, der fokuserer på fremragende turistfaciliteter. Hvis du er efter en mere autentisk portugisisk oplevelse, bør du overveje den historiske by Lagos eller den charmerende by Tavira.

Vejret 

Vilamoura har lange, varme somre, behagelige forår og efterår og milde, men lidt uforudsigelige vintre, som har lige så mange lyse dage som våde dage. De varmeste måneder er i turistsæsonen fra juli til august, og det er her strandene er pakket og hotellerne udsolgt. Juni og september er populære måneder for par, der ikke behøver rejse i skoleferien og nyder de lidt køligere temperaturer.

En del af turistfaciliteterne i Vilamoura lukker tæt på vinteren i slutningen af oktober og genåbner først helt til påske. Der er dog en stor fast befolkning i Vilamoura, og det betyder, at de fleste restauranter forbliver åbne året rundt, men i lavsæsonen vil byen være meget stille. 

Familieferie

Vilamoura er fantastisk destination for småbørn og familier, da der er mange gode familiehoteller, mens børn bliver hilst velkomne i alle restauranter, butikker og caféer. En familieferie i Vilamoura kan anbefales af følgende grunde:

 • Engelsk tales bredt af alle, der arbejder inden for turistbranchen.
 • Strandene er sikre, rene og rolige og overvåges om sommeren.
 • Portugal er en meget familiefokuseret nation, og børn vil blive hilst velkommen i alle restauranter.
 • Der er kun en kort kørsel fra Faro lufthavn til Vilamoura.

Seværdigheder og udflugter

Der er mange interessante dagsture fra Vilamoura, herunder byerne Loule, Quarteira, Faro og Albufeira. Alle disse byer er forbundet med Vilamoura via billige busforbindelser.

Loule er en travl købstad med en typisk portugisisk stemning. Det overdækkede marked i udkanten af byen er arabisk inspireret, og det varierede udvalg af boder sælger lokale råvarer, frisk fisk og regionalt kunsthåndværk. På lørdage er byen som et stort sigøjnermarked.

Faro er Algarveregionens tidligere hovedstad og har et charmerende historisk centrum, der er omgivet af gamle mauriske mure, mens gågaden er fyldt med caféer og restauranter. Fra havnen afgår bådture til naturparken Ria Formosa, som er en række saltvandslaguner og vandveje, der er et paradis for trækfugle.

Albufeira er Algarvekystens største ferieresort og byder på en smuk strand og en attraktiv gammel by fyldt med utallige restauranter, barer og butikker. Albufeira er en summende og hektisk by om sommeren og har en helt anden atmosfære end den meget mere stilfulde Vilamoura.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Populært i Vilamoura

Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Afstand til centrum: ca. 200 m
 • Pool

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér