Rejser til Vilamoura

Vilamoura ligger meget praktisk kun få kilometer fra lufthavnen i Faro og er et af Europas største ferieområder, men har bevaret en vis charme og atmosfære. Det er en typisk 'one-stop' feriedestination, som kan tilbyde alt, hvad man kan ønske sig, lige fra vandsport til vandreture, golfbaner og ridning, for blot at nævne nogle få aktiviteter.

For de mere eventyrlystne tilbydes bådture langs de gyldne strande for at se de fantastiske klippeformationer og grotter på Algarvekysten, samt den romerske ruin 'Cerro da Vila' med romerske bade, mosaikker og et informativt museum. Vilamoura kan byde på aktiviteter for hele familien og er en af de bedste feriedestinationer i Europa.

Ferielivet langs strandene er Vilamouras primære attraktion. Den lettest tilgængelige strand er Praia da Marina. Stranden strækker sig fra Vilamouras marina mod øst til Quarteira og er flankeret af luksushoteller. Ferieområdets Vilamouras anden strand er Praia da Falésia, der direkte oversat betyder klippestrand. Navnet hentyder til de røde klipper, der ligger bag stranden op mod land. Den kæmpemæssige strand strækker sig fra marinaen mod vest helt til Olhos de Agua otte kilometer væk. Begge strande har det blå flag, som garanterer at både vandkvalitet og udstyr er i top.

Vilamoura er en alt-i-én badeby i Portugals Algarve-region. Omdrejningspunktet for livet her er den store marina, der er fyldt med milliondyre yachter samt et væld af elegante barer og autentiske portugisiske restauranter. Du kan også mærke historiens vingesus takket være byens romerske ruiner. Og det hele ligger idyllisk mellem beskyttede vådområder mod nord og en lang stribe sand mod syd.

Vilamoura har faktisk to sandstrande, der ligger på hver sin side af marinaen - Praia de Vilamoura mod øst og Praia de Falesia mod vest. Der er masser af liggestole og parasoller langs begge, og på den lange promenade finder du talrige barer og restauranter. Hvor den lange Praia de Falesia slutter, begynder Praia Olhos d'Agua. Den ligger 20 minutters kørsel væk med et vandsportscentret, som byder på snorklingsture i huler skabt af havet.

Det kan godt være byen har en moderne stemning, men kun 100 meter fra Vilamouras marina kan du se ruinerne af en gammel romerske fiskerby komplet med gamle vægmalerier og et badeanlæg. Blandt de nutidige attraktioner er 4 golfbaner nord for byen plus over 50 udendørs tennisbaner i klubben ved siden af lystbådehavnen.

Blot en halv times kørsel bringer dig til den smukke by Loule, hvor det er populært at tage en vandreture langs de imponerende borgmure fra det 13. århundrede. På omtrent lige så lang tid kan du komme til Faro. Her er der i cidade velha - den gamle del af byen - en katedral, der måske ikke ser ud af så meget udefra, men har smukke farverige fliser indeni. Og fra øverste tårn får du en fantastisk udsigt over biskopens palads fra det 17. århundrede, som var officiel residens for biskoppen i Faro.

Velkommen til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Vilamoura og andre rejsemål i Algarve hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Vi tilbyder afrejse året rundt til Alagarve, og du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker. Flyv fra alle lufthavne til Faro, bla. København, Billund, Aalborg og Hamborg lufthavn. Book en pakkerejse online inkl. fly, hotel, lejebil eller transfer, eller blot hotelophold hvis du selv vil arrangere din rejse til Vilamoura.

>> Se alle rejsemål og rejser til Algarve

Et god tip er at benytte vores rejse og hoteltemaer til at finde den helt rigtige rejse, her kan du fliterer hoteller der f.eks. er specielt velegnet til en rejse med hele familien, en rejse i romatikkens tegn, eller måske du er på udkig efter en luksusrejse til Algarve. Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale dig at kigge nærmere på en kør-selv ferie i Portugal, f.eks. kan man nemt kombinere en rundrejse med et ophold i Vilamoura eller et andet rejsemål på Algarve, med  Alentejo eller måske et par dages storbyferie i Lissabon.

>> Rundrejser i Algarve regionen

Hoteller i Vilamoura

Populære hoteller i Vilamoura

Portugal, Algarve, Vilamoura
9,0
Fabelagtigt
649 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.8 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,3
Fabelagtigt
1673 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Vilamoura
9,2
Fabelagtigt
422 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Her har jeg samlet lidt information og fakta for dig som skal rejse til Vilamoura på ferie.

Vilamoura var engang en lille fiskerby, men er nu en af de største og travleste feriebyer i Algarve på Portugals sydkyst. Hele resortet er centreret omkring marinaen, som tiltrækker både de rige og berømte, samt turister på udkig efter en aktiv ferie. Vilamoura er mere et ferieområde, end det er en egentlig by, og over de sidste par årtier er det vokset til at inkludere Quarteira mod øst. Vilamoura ligger kun 15 kilometer fra Faro lufthavn og tilbyder alt, hvad man kan forvente af et feriested, og mere til.

Beliggenheden mellem tidligere fiskerbyer og tæt ved middelalderbyen Loulé betyder, at der er meget andet at opleve på en ferie i Vilamoura end bare sol og blødt sand. Det er dog ikke til at komme uden om, at det i høj grad er byens bugter, strande, lystbådehavn og fremragende golfbaner, som har sikret Vilamoura dens popularitet som feriemål. Resortets brede gader tager dig forbi de bølgende fairways med perfekt velplejede golfbaner og ned til strandpromenaden, der er præget af luksushoteller, restauranter og barer. I nærheden finder du velbevarede middelalderligkvarterer i Faro samt mange flere strande, hvor af nogle har forhold der er ideelle til windsurfing.

Sprog: Der tales portugisisk i Vilamoura.

Valuta: Der anvendes euro (€).

Lokal tid: Portugal er én time bagefter i forhold til dansk tid.

Flyv til: 25 km øst for Vilamoura ligger Faro Lufthavn (FAO), også kendt som Algarve Lufthavn.

Flyvetid: Ca. 3 timer 30 minutter.

Familier: Byg sandslotte på stranden og udforsk hulerne langs kysten. Se, hvem der er bedst til minigolf eller tag til vandlandene for at plaske rundt i bølgebassin.

Golfspillere: En rejse til Vilamoura er en chance for at bruge ferien på fremragende golfbaner. Tee off på nogle udfordrende baner, før du slapper af med en drink i klubhuset.

Eventyrlystne: Uanset om det er langs den lange sandstrand eller seværdigheder i de nærliggende feriesteder og byer, er der altid masser at opdage.

Rejser til Vilamoura på Algarve-kysten i Portugal. Sammenlign priser på rejser til Vilamoura og andre rejsemål på Algarve-kysten i Portugal.

Vejr og klima

Temperatur: På en sommerferien i Vilamoura vil du normalt opleve temperaturer op omkring 28 grader, mens du mellem december og februar skal forvente, at de falder falder til omkring 16 grader.

Bedste tidspunkt at besøge: Du får mest varme og mindst risiko for regn i juli og august.

Det er ikke overraskende, at dette er en populær destination mellem maj og september, hvor man som besøgende kan nyde godt af det lune hav, varme solskin og lange dage på de skønne strande. Det vil ofte være lidt vådere i april, oktober og november, men det er stadig solrigt nok til at man kan komme rundt for at se alle områdets seværdigheder og attraktioner. Temperaturerne falder fra december til marts, og du må forvente regnbyger, så sørg for også at have lidt varmt tøj og et regnslag med. 

Strande

De to nærmeste strande er Praia da Marina også kendt som Praia da Vilamoura øst for marinaen og Praia da Rocha Baixinha, der bliver til Praia da Falésia mod vest. De er perfekte til både solbadning og vandsport. Følger du Praia da Vilamoura helt til enden, kommer du til sandstranden ved den traditionelle fiskerby Quarteira. I modsat retning kan du følge Praia da Rocha Baixinhas blødt lyse sand til Olhos de Água i Albufeira. Undervejs vil der være rig lejlighed for at prøve forskellige former for adrenalinpumpende vandsport, herunder vandski og bananbådture.

Aktiviteter

Den livlige marina med dens mange hoteller, kosmopolitiske barer, restauranter og butikker er det naturlige centrum for ferien. Her kan du nyde lokale portugisiske retter i en af fiskerestauranterne, eller blot spadserer en tur langs promenaden med en is i hånden. Om aftenen kan du slappe af til jazz eller besøge kasinoet for at prøve lykken ved nogle af bordene. Derudover har du på en ferie i Vilamoura chancen for at gå en runde på nogle af regionens bedste baner, tage på rideture eller bådture for at besøge romerske ruiner. Efter strandene er Vilamouras mange golfbaner områdets primære attraktion. Vilamoura er simpelthen et slaraffenland for golfentusiaster, og flere af banerne er i verdensklasse - blandt de bedste bør nævnes: Millenium, Laguna, Pinhal og Victoria.

Mad og drikke

Med masser af kystlinje omkring Vilamoura er det ikke overraskende, at det lokale køkken er stærkt præget af fisk og skaldyr, der bliver fanget i det lokale farvand. Rejer, muslinger og hummere fylder således typisk meget på menuen, og fiskegryderetter er lokale favoritter. Når det kommer til desserter, vil du snart opdage, at portugiserne har en sød tand! Arroz oce, eller sød rispudding, bør prøves. Sørg også for at smage Bolachas de Mel, små honningkager eller figner fyldt med chokolade eller mandler.

Foruden rigelige mængder fisk og skaldyr er der dog også mange restauranter, der serverer internationale, velkendte retter i byen. Vover du dig ned i de charmerende smalle gader finder du små, hyggelige spisesteder og fredelige barer. Sidst men ikke mindst, er den bedste måde at nyde et måltid i Algarve selvfølgelig med et glas vin. Efter måltidet bør du prøve et glas portvin - et must når man holder ferie i Portugal!

Nattelivet

Vilamoura er hjemsted for Portugals største og mest kendte natklub, Kadoc. Klubben huser op til 7000 gæster og har jævnligt besøg af nogle af Europas bedste DJ's. Der er også masser af cafeer og barer i området omkring marinaen - blandt de mest kendte Luis Figos Cafe Sete. Området byder også spilleglade besøgende på et stort kasino.

Vilamoura har med sit pulserende natteliv mere at tilbyde i denne henseende end de fleste andre områder i Algarve. Her kan du frit vælge, hvilken type aften du vil have med alt fra den populære natklub Kadoc med sine blikende lys på Estrada de Vilamoura til de mange restauranter, der serverer et spændende udvalg af gastronomiske lækkerier.

Hvis du føler dig heldig, kan du tage en tur på Casino Vilamoura. Her er over 20 borde med alle former for spil fra blackjack til terninger. Kasinoet byder desuden på en række underholdende shows hver aften med alt fra sangere til farverige kabareter. Husk at pakke et sæt pænt tøj til ferien, hvis du vil på casino, da de har en streng dress code.

Seværdigheder

Det er ikke kun i marinaen eller på strandene, at du kan få en mindeværdig ferie. Er du interesseret i at lære mere om stedets historie, er der meget at udforske i Cerro do Vilas Arkæologiske Center og Museum. Når du går rundt i ruinerne fra det 3. århundrede, kan du få en fornemmelse for, hvordan livet var for de romere, der engang boede i villaen. Tager du en tur til Loulé, vil de snoede middelalderlige gader vil lede dig til gamle borgmure gemt blandt huse. Når du har fået stillet din historie-appetit, kan du omkring 25 kilometer herfra nyde en naturskøn vandretur gennem naturreservatet omkring Fonte Benemola kilden. Har du børn med på ferien? Så er det oplagt at tage dem en tur med til Aquashow family fun park, hvor der er sjove vandrutsjebaner og bølgebassiner.

Lokal transport

Til fods: Gå ned til marinaen, hvor du finder de fleste af Vilamouras attraktioner og underholdning. Kun 4 km væk ligger Quarteira, som dermed også er i gåafstand fra resortet, hvis du er frisk.

Med turisttog: Det er en hurtig og nem måde at komme til Family Golf Park, og til Quarteira og Praia da Falésia stranden, når det er for varmt at gå.

Med bus eller tog: Hvis du ville se mere af regionen, er der masser af pålidelig offentlig transport omkring Algarve. Boliqueime og Loulé er de nærmeste togstationer i forhold til Vilamoura, og busrejser kan også bookes hos EVA og Rede Expressos.

Begivenheder

Karneval: Med farverige optog, kæmpe flåder, dans, musik og iøjnefaldende kostumer, er det tydeligt, at man tager karneval seriøst i Algarve. Tag til Quarteira, der ligger i kort afstand fra lystbådehavnen, i februar, for at få det bedste sted at opleve det hele. 

Surf og golf: Algarve International Sailing Tournament afholdes her hver februar, hvor du kan se de bedste sejlere suse ud gennem bølgerne. I december konkurrerer golfspillerne om Vilamoura Grand Golf Trophy og hesteryttere kommer hertil for at deltage i springkonkurrencer.

Sommerfest: I slutningen af juni er nærliggende Loulé vært for Festival MED. Festivalen fylder den historiske bydel med levende musik fra hele Middelhavet og rundt om i verden. Forvent kunstinstallationer, dans, gadekunstnere, workshops, håndværk og meget mere. Der er mere levende musik i juli, når der afholdes Loulé International Jazz Festival.

Aktiv ferie

Du kan starte din ferie med at leje en scooter til at suse rundt på, for at udforske det smukke landskab her i det sydlige Portugal. Det er en billig transportmulighed, som giver dig mulighed for fuldt ud at udnytte det fantastiske vejr, samtidig med at du undgår at sidde fast i trafikken!

Udnyt også det solrige vejr til at udforske de mange vandsportsfaciliteter, der findes på de fleste af de store strande. Her er typiske mulighed for at prøve kræfter med alt fra vandski og wake-boarding til paddle boarding og kitesurfing. Er det spænding, du søger, er der også mulighed for at leje jetski.

Er du mere til aktive oplevelser på land, er der gode muligheder for at tage på vandreture i de tre nærliggende nationalparker. Ria Formosa, som ligger ude langs kysten, er den største og let tilgængelig fra Vilamoura. Rocha da Pena og Fonte Benemola ligger længere væk nord for Vilamoura, men byder på lige så spændende vandring, der fører dig gennem skove og vandløb.

Spiller du golf, er du også kommet til det helt rigtige feriemål. Her er fairways omgivet af palmer og vandløb, ligesom du ofte har storslåede havudsigter. Uanset om du er golfproff eller ej, bør du for eksempel besøge Oceânico Old Course, der er berømt for sit parklandskabsdesign og prøve de udfordrende, smalle fairways på Oceânico Millennium Golf Course. Børnene kan starte deres golfkarriere på Family Golf Park. Her vil de have sjov med at øve deres sving på de to minigolfbaner, der har et tema inspireret af de nærliggende Cerro da Vila romerske ruiner.

Kultur

Sporene af Vilamouras romerske fortid findes overalt, men især i form af ruinerne lige ved marinaen. Her kan du se rester af romerske bade og villaer med intakte mosaikker og andre eksempler på romersk arkitektur. Cerra da Vila-museet er ligeledes et glimrende sted at lære om områdets historie og på Contemporary Art Gallery Centre kan du se værker af nutidige, lokale kunstnere.

Ligesom i resten af Portugal er der talrige religiøse festivaler i løbet af året i Vilamoura, den største er karnevalet, der afholdes på Mardi Gras i slutningen af februar. Glæd dig til en fest med flotte optog og masser af mad og drikke. Der er også en fiskerfestival i slutningen af maj, der fejrer og ærer dette vigtige erhverv. Sardinfestivalen er også noget særligt i Vilamoura, da sardiner er den største eksportvare fra denne region.

Marinaen

Hele ferieområdet Vilamoura er bygget op omkring byens marina, der blev bygget i 1970erne. Både i alle størrelser kan lægge til, og marinaen byder på alle de faciliteter, der hører sig til en marina i topklasse. Der er masser af smarte restauranter og barer på marinaen.

Har man ikke sin egen båd, er der rig mulighed for at leje eller tilmelde sig ekskursioner og bådeture fra marinaen i Vilamoura. Der er muligheder for at komme ud på havet og se delfiner, ligesom der arrangeres fisketure, hvor man kan få en stor sværdfisk på krogen. Dykning, vandski og leje af vandscootere foregår også ved marinaen i Vilamoura.

Byer i nærheden

Albufeira

Denne maleriske gamle by ligger blot en kort tur fra Vilamoura og er fyldt med butikker, charmerende caféer og stilfulde restauranter. Med en lang kyststrækning vil du heller ikke mangle steder at sprede dit badehåndklæde ud. Gå til hovedgaden ved solnedgang for at nyde et fremragende natteliv.

Alvor

Alvor oser af gammeldags charme med sine smalle, snørklede gader og en charmerende havn. Det er også en populær ferieby blandt såkaldte foodies, madelskere, takket være de mange gode restauranter. Lej en cykel og tag en tur i området, eller nyd en spadsertur langs strandpromenaden.

Lagos

Ikke for langt væk fra Vilamoura tiltrækker Lagos strandelskere og ivrige surfere takket være sin lange kyststrækning. Her kan du desuden fordybe dig i en begivenhedsrig historie med et besøg i den gamle bydel, eller nyde barer og klubber på hovedgaden efter mørkets frembrud.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her