Villa i Algarve

Når I skal mange afsted sammen, eller hvis I bare godt kan lide at have godt med albuerum, så tag et kig på vores ferievillaer på Algarvekysten. Book i dag og bestem selv rejselængde, afrejsedato og lufthavn - så laver vi en pakkerejse til dig, som er sikret af rejsegaranti, inklusiv flybilletter og lejebil. Til nettets bedste pris!

På en ferie i Algarve kommer du tæt på en provins der har erfaret 500 års mauriske besættelse og det har stærkt præget den lokale arkitektur, med de traditionelle hvidskurede huse med en tagterrasse i stedet for et tag og de unikke traditionelle skorstene der er inspireret af maurernes minareter og deres udsmykning afhænger af, hvor velhavende husets ejer er. Typiske fiskelejer med hyggelige cafeer, promenader, restauranter findes langs de ca. 800 forskellige strande, hvoraf mange ferievillaer ligger i gåafstand.

Den vestlige kyst er stejl og dramatisk, og ved Europas sydvestligste punkt ligger et større, fredet område – Cabo de São Vicente. Her grundlagde Henrik Søfareren i begyndelsen af d. 15. årh. Søfarerskolen, der udvidede den kendte verden og bidrog til opdagelsen af nye verdensdele. Østkysten på Algarve er til gengæld lav og meget børnevenlig med mange smukke strande.

Algarve er definitionen på paradis for trækfugle, som årligt tager turen mellem Europa og Afrika og er derfor en decideret destination for ornitologer. Den storslåede og alsidige natur byder i Algarve på to bjergområder dækket af skove, korkeg, citron- og appelsintræer, figentræer og selvfølgelig mandeltræer, der her blomstrer fuldt ud i slutningen af januar. Størstedelen af den østlige kyst er præget af Naturreservatet Ria Formosa, et 60 km. lang marskland og økosystem, med golfbaner og saltindvinding som di primære, menneskelige bidrag.

Her findes ”næsten” alt

Den lokale befolkning lever meget afslappet, mellem arbejde, strand og social samvær, drager de fordel af en medfødt spontanitet, der kan ses på de fleste fortovscafeer, restauranter, på stranden efter arbejde. Hvis du booker en ferievilla i Algarve finder du også mange muligheder for en aktiv ferie, med utallige faciliteter til vandsport, en moderne autodrom og gokartbaner, nogle af Europas bedste golfbaner, fodboldbaner, tennis- og løbebaner, jeep safarier, temaparker mv. og ikke mindst, er klimaet mildt og landskabet varieret, blomstrende og grønt året rundt. Om foråret pynter de velduftende og storblomstrende appelsintræer markerne.

Hele kysten er omgivet af nogle af Europas fineste sandstrande med behagelige badevandstemperaturer og masser af soltimer året rundt. En del aktiviteter, såsom jeepsafari, dybhavsfiskeri, temaparker og vandland sætter kulør på en uforglemmelig ferie pakket ind i dejlig varme og udsøgte gastronomiske oplevelser. En rejse til Algarve med ophold i en ferievilla byder også på fantastiske golfbaner og marinaer udstyret med de mest moderne faciliteter til både i alle størrelser.

>> Læs også om luksushoteller i Algarve her

>> Læs mere om villa

Kort over Algarve

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Vila Nova de Cacela
9,2
Fabelagtigt
111 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 56 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Quarteira
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,4
Fabelagtigt
1023 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Udvalgte villaer i Algarve

Hos Escapeaway er alle ferievillaer i Algarve nøje udvalgt, og lever op til en række standarder, som gør dem passende til den danske feriegæst. Vores fintmaskede net af ferieboliger giver dig altid en række valgmuligheder i forhold til geografi, kvalitet, service og pris - også i højsæsonen.

Vi er ægte specialister i rejser til Portugal, og er førende i Skandinavien, når det gælder overnatninger. Flere af os har spenderet flere år af vores liv i området, og vi har direkte kontakt til alle vore villaer i Algarve. Søg priser med eller uden flybillet i søgemaskinen - og book online nu!

Fantastisk klima og smukke sandstrande

Mange mener at Algarve byder på de bedste strande i Europa, og på den lange kyst finder du utallige muligheder for at nyde en ferie på de lange og brede strande, som Algarve er så kendt for. Ønsker du mere privatliv finder du på Algarvekysten også mange små strande som ligger i små bugte beskyttet af de høje klipper - nogle af dem med privat adgang til ferievillaerne. Disse strande finder du primært på den vestlige side af Algarvekysten i området mellem Albufeira og Sagres. Klipperne gør at strandene ikke er blevet overfyldt med hoteller og ferielejligheder og man enten skal køre til stranden i sin lejebil eller med taxa.

Med andre ord: Ønsker man små hyggelige strande med få mennesker eller brede og meget børnevenlige strande, så tilbyder Algarve begge muligheder.

Foruden at byde på nogle af Europas bedste strande, har Algarve et fantastisk klima som gør at vejret er perfekt til badeferie om sommeren men også et godt rejsemål i vinterhalvåret. Du kan bade ved de mange strande på Algarvekysten fra april til oktober og vælger du en ferievilla med egen swimmingpool er badesæsonen meget længere. Vejret på Algarve er meget stabilt og det regner sjældent på selve Algarvekysten. Rejser du til Algarve i sommermånederne vil du opleve temperaturer på ca 27-30 grader mens det i vinterhalvåret er sjældent at temperaturen er under 20 grader. På grund af det milde klima og stabile vejr er der mange som rejser til Algarve på langtidsferie om vinteren, ligesom Algarve er et af de mest populære rejsemål for golfspiller om vinteren, da det er et sandt mekka for gæster fra hele verden der vil på golfrejse.

Farverige flora og fauna

På trods af det stabile klima varierer landskabet på Algarve-kysten stærkt hen over året. I januar og februar er kysten malet hvid med mandelblomster og vilde orkideer. I marts blander den berusende duft af orangeblomst sig med blomstrende acacias. I løbet af april måned giver forårets overflødighedshorn af vilde blomster anledning til den dejlige musik af de mange farverige fugle. Maj og juni er det tid til at se den rå skønhed, som åbenbares, når korktræerne berøves deres bark og står som kontrast til Jacarandaens lilla palet. Juli er kirsebærernes, jordbærernes og melonernes tid. I August og september plukker man druer, figner og mandler. I November er der tradition for indsamling af kastanjer til folkefest rundt omkring på kysten, f.eks. i São Martinho. Og i december er det tid at begynde at plukke de berømte søde saftige Algarve-appelsiner, der fortsætter frem til marts.

Maden og drikke

Mange af mine bekendte som har besøgt Algarve, mener Algarve byder på nogle af de bedste strande i Europa, men at maden langt fra lever op til lande som Italien og Spanien. Selv har jeg besøgt Algarve mange gange og jeg oplevede også på de første rejser at manden var simpel og uden meget smag, lige bortset fra fisk og skaldyr som jo findes overalt på kysten. Netop hjemvendt for endnu en dejlig ferie på Algarve vil jeg dog mener at der findes utallige steder på Algarve hvor man spiser mindst lige så godt som på mange restauranter i andre lande, og til langt billigere priser end f.eks. i Italien. Man skal bare holde sig væk fra de største turistområder og ture tage nogle chancer, og f.eks. bestille dages ret på det lokale spisested.

Bortset fra det internationale køkken, som findes overalt på Algarve på grund af de mange turister, så byder Algarve på et stort udvalg af lækre regionale retter, og her er nogle af dem jeg har smagt på mine rejser til Algarve og som jeg varmt kan anbefale andre at prøve. Fiskesuppe, oregano-snegle, cataplana-muslinger, grillet og tørret blæksprutte. Man finder også et rigt udvalg af kager og bagværk, såsom figenkager, marcipankager, Morgado fra Lagos, butterdejskager i Olhão, samt karamelkager fra Tavira.

Det skal du også smage

Fisk og skaldyr er Algarves hovedingredienser, hvoraf man blandt andet tilbereder de kendte bøffer af den lokalt fangede tunfisk, som grilles mange steder ved stranden. Af andre kendte indslag i Algarves gastronomi kan nævnes farseret blæksprutte (lulas recheadas), som også er en delikatesse i denne del af Portugal, og som tilberedes med røget kød og ris, før den koges i en smagfuld løg- og tomatsovs.

Sandinhas assadas, grillede sardiner, er en portugisisk tradition, der giver anledning til et festmåltid om sommeren, når de er allerbedst. En kold sommersuppe, kendt som gazpacho, er baseret på tomat med hvidløg, agurk, sød peber og olivenolie.

Specialiteter og traditionel middelhavsmad

Karakteristisk Middelhavsmad, der er fremherskende langs Algarvekysten, er cataplana, en fiskeret der dampes i egen saft i en tætforseglet wok.

De vidtstrakte sletter er hjemsted for acorda, en usædvanlig brødbaseret suppe med kød eller fisk.

Svinekød med muslinger er en anden specialitet på denne egn, mens røget svinekød vendt i tørret chilipeber danner basis for mange opskrifter.

Søde sager sydpå afspejles i den rige høst af figner fra Algarve, og 300 dage med varmt solskin sikrer masser af frisk frugt til dessert.

Andre lækkerbiskner er slik, lavet af Portalegre marcipan, og Évora ostekager. Algarves gastronomi er kort sagt en velsmagende og spændende oplevelse, der indbyder til, at man vender tilbage!

Skal du rejse til Algarve vil jeg anbefale du undersøger om der er en festival eller event for Algarve byder også på forskellige kulinariske festivaler, f.eks. Monchiques pølsefestival i marts, portugisisk mad-festival i Lagos i juni, ølfestival i Silves i juli, tunfisk-festival i Vila Real de St. António i juli, konditorfestival i Lagos i juli, sardin-festival i Portimão og Quarteira i juli og august, fiske- og skaldyrsfestival i Olhão i august, Algarves restaurant-messe i Lagoa i august, snack-festival i Loulé i august, samt kartoffelfestival og krebsdyrfestival i Aljezur.

I baglandet på Algarve finder du flere vinområder der producere vin som er ganske velsmagende, men jeg vil dog mener at vine fra Alentejo og Douro er bedre end de fleste vine fra Algarve, hvorfor jeg ofte selv drikke disse uanset de fleste restauranter på kysten naturligvis anbefaler deres lokale vine.

>> Læs om vores udvalgte hoteller i Algarve her