All Inclusive Portugal

Bestil en ferie i Portugal med All Inclusive og slip helt for at skulle bekymre dig om de daglige måltider. Så kan du i stedet fokusere på blot at nyde ferien, hvad enten du vil slappe af på stranden eller tage på sightseeing. Især børnefamilier føler det ofte som en stor lettelse at rejse til Portugal med All Inclusive. Det er dog et godt koncept, som andre rejsende også kan have meget glæde af. 

Escapeaway samarbejder med mange All Inclusive-hoteller i Portugal. Desuden er der på andre hoteller ofte mulighed for at tilkøbe både halvpension og helpension. Får du i løbet af ferien lyst til at prøve en anden spændende restaurant i området, står det dig naturligvis samtidigt frit for. Både med og uden All Inclusive venter der dig mange kulinariske fristelser på en rejse til Portugal.

Da ideen med All Inclusive jo er, at du ikke skal have pungen frem, hver gang du sætter dig til bords, er alle dagens måltider på hotellet og ofte også drikkevarer samt snacks inkluderet. I beskrivelserne af de enkelte hoteller på Escapeway's hjemmeside kan du læse en detaljeret beskrivelse af, hvad der gælder på lige præcis det hotel, du har kig på. På nogle resorts finder man desuden á la carte-restauranter, som man typisk får en eller flere vouchere til, så man kan prøve noget andet end buffet.

Fordele ved at vælge All Inclusive i Portugal

Billigere: Det er ikke kun rejsende med børn, som synes det er en fordel, at der er mere styr på udgiften til feriens måltider allerede hjemmefra. Selvom prisen for et ophold, der inkluderer alle måltider, i sagens natur normalt vil være højere end uden, viser det sig i sidste ende ofte at være en besparelse for det samlede feriebudget. Når du sammenligner priser på hoteller, skal du således huske, at selvom det generelt er billigere at spise ude i Portugal, vil det ende med at være en ikke ubetydelig udgift. 

Nemmere at spise sammen: Skal du afsted med hele familien eller en anden større gruppe, er det rart at vide, at I altid har mulighed for at spise sammen. På en almindelig restaurant kan man ikke altid være sikker på, at der er plads til et større selskab. For mange føles det desuden som en befrielse ikke at skulle afslutte hvert måltid med at udregne drikkepenge, eller hvem der skal betale for hvad.

Ensartet kvalitet: Der er nogle, som elsker udfordringen i at finde frem til de gode restauranter, og for hvem en stor del af fornøjelse ved at rejse til Portugal er muligheden for at begive sig ud i det ukendte rent kulinarisk. Der er også en god variation i den mad og drikke, der tilbydes på hotellerne. Men menuen er naturligvis normalt mindre præget af specielle egnsretter til fordel for mere sikre "klassikere," som de fleste kan lide.

Ulemper ved All Inclusive?

Selvom der er indlysende fordele ved at bestille et hotel med All Inclusive i Portugal, er det ikke til at komme ude om, at der også kan være visse ulemper. 

Går glip af den lokale madkultur: Indtager du alle måltider på hotellet, vil du være mindre tilbøjelig til at udforske området og de lokale spisesteder. Derved går du potentielt glip af spændende lokalkolorit. Det er selvfølgelig ikke værre, end at du blot kan vælge at spise ude et par gange i løbet af ferien. 

>> Læs også om All Inclusive på Algarvekysten

Vores anbefalinger

Det portugisiske køkken og all inclusive

Det portugisiske køkken er et helt kapitel for sig. Robust, alsidigt og præget af altid friske råvarer. På hoteller med All Inclusive vil der som regel være retter med noget for alle - både fra det portugisiske køkken og mere velkendte, internationale retter. Er du ikke så eventyrlysten, når det gælder nye smagsoplevelser, skal du derfor ikke være bange for at gå sulten i seng. Når der er mulighed for det, kan det dog varmt anbefales at udforske de lokale retter. 

Du vil opdage, at hvidløg, olivenolie og friske krydderurter er essentielle for portugisisk gastronomi, og at maden serveres som regel i rigelige mængder. Lokale egnsretter går i arv fra generation til generation, men trods respekten for landets egne dybt forankrede traditioner gør man samtidig en dyd ud af at videreudvikle det portugisiske køkken – ofte med inspiration fra international gastronomi.

Forlader du hotellet for at spise ude, vil du opleve, at restaurationslivet er en god chance for at møde lokalbefolkningen – især til dagens vigtigste måltid – frokosten. Takket være det lokale klientel ved restauranterne godt, at forholdet mellem pris og kvalitet skal være i top, hvis kunderne skal fastholdes. Og dét er det. Der er desuden rig mulighed for at nyde et glas god, lokal vin til maden.  

Portugal på flaske

I modsætning til de fleste andre vinproducerende lande har Portugal primært valgt at benytte de lokale druesorter som fx Touriga Nacional, Periquita, Trincadeira og Tinta Roriz. Det giver vinene en helt særlig karakter, og så er kvaliteten af portugisiske vine kommet op på et niveau, der matcher de mest kendte, internationale regioners – men til langt lavere priser. Den solrige Alentejo-provins og området omkring Dourofloden i nord, hvor det berømte portvinsdistrikt ligger, er i dag blandt de absolut vigtigste regioner. Portvin og Madeira er et kapitel for sig selv, som du ikke må gå glip af.

Miniparlør til dit restaurantbesøg

  • Vinho Verde (grøn vin): En let sprudlende hvidvin, som produceres i det nordlige Portugal. Den laves på druer, der pga. klimaet ikke indeholder meget sukker – det er derfor, den har den perlende og friske konsistens.
  • Caldo Verde: Suppe kogt på grønkål og kartofler
  • Frango Piri Piri: Kylling med en særlig chilisovs
  • Cataplana: Gryderet med muslinger, skaldyr eller havtaske
  • Feijoada: En bønneret, særligt populær i de nordlige egne
  • Bife à portuguesa: Okse- eller kalvekød serveret med forskelligt tilbehør og ofte under forskellige navne
  • Baca lhau: Klipfisk, som kan tilberedes på utallige måder

>> Læs alt om All Inclusive her