Rejsetips til Azorerne - de naturskønne øer i Atlanterhavet

Velkommen til Azorerne; destinationen, der betager enhver rejsende sjæl med sin skønhed. Denne portugisiske øgruppe byder på en bred vifte af oplevelser, blændende natur og sin helt egen unikke charme. Udforsk vulkankratere, smag på vin fra gamle vingårde, tag på hvalsafari - eller tag på vandretur i majestætiske bjerglandskaber!

Azorerne ligger langt ude i Atlanterhavet og består af ni øer, der er skabt af vulkansk aktivitet. Azorerne er en del af Portugal og er en populær feriedestination året rundt, ligesom Madeira. Og det er ikke så mærkeligt; klimaet på Azorerne er dejligt hele året rundt. Desuden betyder den lidt afsides beliggenhed, at antallet af turister generelt er behageligt, og at den lokale karakter er velbevaret. Ikke mindst er landskabet grønt, varieret og spektakulært at bevæge sig rundt i.

Hvis man vil have mest muligt ud af en rejse til Azorerne, er øhop en god idé. Hvis man kigger på et kort over Azorerne, vil man se, at nogle af øerne ligger relativt tæt, mens andre ligger mere afsides. Det er med andre ord en god idé at planlægge sin ø-hop-tur i god tid og tjekke færgeforbindelserne mellem de forskellige øer. Hvis du ikke er til øhop, kan du selvfølgelig lige så godt vælge en af øerne - de har alle deres egen unikke charme, karakter og udvalg af ting, du kan lave i løbet af din ferie!

Populære destinationer på Azorerne

Når vi taler om destinationer på Azorerne, mener vi som regel de forskellige øer. Nogle er naturligvis mere populære end andre, men hvor du ender med at holde ferie, afhænger egentlig bare af dine forventninger til en ferie. Brug lidt tid på at undersøge og tænke over, hvad du gerne vil se og opleve. Uanset hvilken af øerne du vælger at rejse til, vil du blive mødt af en afslappet og autentisk atmosfære. Og hvis du finder din plads på Azorerne, er der gode chancer for, at du får lyst til at vende tilbage igen og igen!

 • São Miguel er den største ø, og de fleste, der rejser til Azorerne, vælger at bo her. På São Miguel er der masser af gode hoteller, seværdigheder og aktiviteter at vælge imellem for både store og små. Landskabet er både utroligt smukt og meget varieret med højdepunkter som gyldne strande, varme kilder og majestætiske søer i gamle vulkankratere. Den perfekte kombination af kultur og pulserende natteliv finder du i São Miguels hovedstad Ponta Delgada.
 • Pico er en anden velkendt og populær ø i Azorerne. Her finder du Portugals højeste bjerg, det vulkanske Pico, fantastisk natur og næsten 2.500 hektar vinmarker. Du kan med andre ord tage på smukke vandreture om dagen og nyde forskellige lokale vine om aftenen. Faktisk er Picos vinmarker på UNESCO's verdensarvsliste takket være den måde, landskabet og de lokale traditioner er blevet bevaret og beskyttet på. 
 • Terceira er den tredjestørste ø i Azorerne og byder på en fængslende blanding af historie og kultur. Hovedbyen Angra do Heroísmo har med sine brostensbelagte gader og farverige facader en romantisk og lidt nostalgisk atmosfære. Det gamle centrum af Angra do Heroísmo er på UNESCO's verdensarvsliste - og et besøg her er som at rejse tilbage i tiden! 
 • Øen Faial er et paradis for sejlere og eventyrere. Horta er med sin livlige marina og sit rige kulturliv lidt af et midtpunkt på øen. Her kan du nyde den spektakulære udsigt over Pico-bjerget og spise lækker fisk og skaldyr på nogle af de lokale restauranter. Hvis du vil vandre i spektakulære omgivelser, kan vi anbefale en dagstur til Caldeira-vulkankrateret midt på øen.
 • Santa Maria er den sydligste ø i Azorerne og kaldes ofte solskinsøen. Her finder du nogle af øgruppens smukkeste strande og farverige landsbyer som Vila do Porto, São Pedro og Anjos. Santa Maria er en fremragende destination for dem, der søger afslapning og dovne dage i vandkanten - for eksempel på den smukke sandstrand Praia Formosa.

Dette skal du se og opleve på Azorerne

Azorerne byder på en række fantastiske oplevelser - især hvis du elsker naturen. På Terceira kan du besøge den imponerende Algar do Carvão-hule, et gammelt lavarør skabt af vulkansk aktivitet, som det er fascinerende at gå rundt i. En anden vulkansk attraktion er Sete Cidades-krateret på øen São Miguel. Fra toppen har du en fantastisk panoramaudsigt over den turkise sø i midten af krateret, havet i baggrunden og det smukke omgivende landskab. 

Azorerne er også kendt for deres rige dyreliv, herunder sjældne fugle og havets stærkeste dyr - hvaler og delfiner. Azorerne anses for at være et af verdens bedste steder at se hvaler, og de fleste, der rejser hertil, har sat hvalsafari øverst på deres ønskeliste over attraktioner.  Der er over 20 forskellige hvalarter her - både sjældne og almindelige. Du finder ikke en lignende koncentration noget andet sted i verden!  

De fleste hvalsafarier udgår fra Pico, fra hovedhavnen i Madalena eller fra byen Lajes do Pico. Du kan også tage på hvalsafari fra Ponta Delgada på São Miguel, havnen i Horta på Faial eller Angra do Heroísmo på Terceira. Se hvaler og delfiner lege i det klare vand, mens du nyder en solrig dag på havet!

Den frodige vulkanske jord har sammen med den varme Golfstrøm skabt ideelle betingelser for en spændende og eksotisk flora og fauna, som ikke findes på det europæiske fastland. For eksempel findes der omkring 200 fuglearter og 56 plantearter på Azorerne, som ikke findes andre steder i verden. 

Blomster i alle regnbuens farver!

Hvis du ikke er specielt interesseret i blomster, vil Azorerne alligevel imponere dig! På grund af den vulkanske jord med mineraler, der gør vækstbetingelserne særligt gode. Derfor kan du nyde synet af enorme hortensiaer i blå, violette og hvide nuancer langs vejene. Derudover er der utallige blomsterarter som begonia, bougainvillea, hibiscus, liljekonval, azalea, kamelia og akacie, som man ikke kan undgå at lægge mærke til, når de vokser vildt rundt omkring på øerne. For ikke at glemme de mægtige ananasplantager og avocadotræer.

Severdigheder

Azorerne er en seværdighed i sig selv, da der ikke findes tilsvarende natur på det europæiske fastland, men ikke desto mindre er det, hvad vi vil anbefale:

 • Caldeira das Sete Cidades anses for at være et kendetegn for Azorernes fantastiske natur. Det er en kratersø, der ligger inde i en mægtig sovende vulkan på vestsiden af Sao Miguel.  Den består faktisk af to mindre søer, Lagoa Azul og Lagoa Verde (blå og grøn sø), som er forbundet med en smal passage og en bro. Søens navn betyder "De syv byers lagune" på dansk og er den største sø på Azorerne.
 • Lagoa do Fogo ligger også på São Miguel, og ligesom Caldeira das Sete Cidades er det en kratersø, der ligger i stratovulkanen Agua de Pau. Det er den tredjestørste sø på øen. Området er omgivet af bjerge og er tyndt befolket. Det er hjemsted for den sjældne endemiske laurbærskov, som kun findes nogle få steder i verden, og flere sjældne fuglearter.
 • Poca Da Dona Beija, de naturlige varme kilder, også kendt som "Poca da Juventude" ("Ungdommens kilder", eller "Poca do Paraiso" "Paradisets kilder"), ligger i Furnas-dalen på São Miguel i et område, der er kendt som et behageligt og populært termisk rekreativt center. Kilderne blev dannet på grund af de underjordiske termiske grundvandsreservoirer, som er i konstant kontakt med stærkt opvarmede klipper, der gradvist opvarmer vandet, indtil det når en gennemsnitstemperatur på 39 grader.
 • Capelinhos-vulkanen er en 1.043 meter høj vulkan på den vestlige side af øen Faial. Vulkanen er en del af et større vulkansk kompleks, som omfatter 20 scoriakegler og lavafelter.  Vulkanen var i udbrud i over et år mellem 27. september 1957 og 24. oktober 1958 og var med til at skabe det landskab, vi ser i dag. Udbruddet øgede øens samlede areal med 2,4 kvadratkilometer. 
 • Horta Marina ligger på øen Faial og er den vigtigste havn på Azorerne og den fjerde mest besøgte marina i verden. Marinaen er et ekstremt populært sted for sejlere fra hele verden, da den giver fremragende læ for vinden fra alle retninger og er ideelt placeret for yachter, der rejser fra Caribien til Middelhavet. På grund af sin internationale status er havnen vært for mange internationale kapsejladser og har et historisk og levende søfartssamfund med mange vægtegninger, malerier og andre søfartssymboler. De er blevet efterladt i havnen af fritidssejlere og sejlere fra hele verden som et vidnesbyrd om dens rige maritime traditioner.
 • Algar do Carvao ligger i den centrale del af øen Terceira. Det er en gammel lavahule, som har status som regionalt naturmonument. Fra overfladen, ca. 550 meter over havets overflade, er det muligt at komme ca. 100 meter ned i jordens indre, hvor der er en pool med krystalklart vand. Grotten er kendt for sine unikke mineralogiske egenskaber, bl.a. stalaktitter.
 • Montanha do Pico ligger på øen Pico og er med sine 2.351 meter ikke kun det højeste bjerg på Azorerne, men også det højeste bjerg i Portugal. Bjerget er en del af det vulkanske kompleks kaldet "Madalena", som består af tre vulkanske enheder, der tilsammen udgør . Madalena har oplevet tre historiske udbrud, i 1562, 1718 og 1720. Når vejret er klart, kan den ses fra naboøerne i øgruppen. Der er vandrestier op til toppen, en tur, der tager to til fire timer fra foden af bjerget. Sørg for at tjekke vejrudsigten, før du forsøger at gå op, da vejret i området kan svinge meget.

Mad og drikke på Azorerne

Azorerne har en særegen og spændende gastronomi, der er kendetegnet ved deres beliggenhed midt i Atlanterhavet, vulkansk jord og et mildt klima året rundt. Alt dette har bidraget til det rige og forskelligartede udvalg af lokale produkter, som Azorerne er blevet kendt for i Portugal.

 • Cozido das Furnas er en af de mest kendte og populære retter på Azorerne, og den er forbundet med de vulkanske kilder i Furnas-dalen på São Miguel, deraf navnet. Retten består af kylling, svinekød, oksekød, grønkål, kartofler, gulerødder, yams, chorizopølse og blodpølse pakket ind i kålblade med salt og årstidens krydderier. Det hele tilberedes i en stor gryde, som kaldes en kedel. Traditionelt placeres denne gryde i et hul i jorden, opvarmes af vulkansk damp og tages op igen efter seks timer. Den eneste væske i retten er den saft, der kommer fra alle ingredienserne.
 • Tortas de Ervas do Calhau er en af Azorernes mest karakteristiske retter, lavet med stegt tang fra øgruppens mindste ø, Corvo. Tangen indsamles fra kystklipperne og steges i olivenolie blandet med æg, hvidløg, mel, løg og portugisiske krydderier.  Det er en meget sund og nærende ret.
 • Couves de Barça er også en af de mest populære retter på Azorerne og er en gryderet med grønkål og svinekød.
 • Azorerne har et væld af lækre desserter, der består af et stort udvalg af friske tropiske frugter, især ananas bruges ofte, men også en række lækre kager og kiks.
 • Andre typiske desserter er Santa Maria Cavacas, kiks med sukkerovertræk, Vila Franca do Campo Queijadas cheesecake og Donas-Amelias muffinlignende honningkager. Faial Fofas er fennikelbaserede kager fyldt med creme, og Graciosa Queijadas er små muffins fyldt med vaniljecreme og sødt brød. 

Vidste du, at São Miguel er det eneste sted i Europa, hvor der produceres te?
Der har været teplantager på øen i over to hundrede år, og teen her er et rent økologisk produkt, fri for pesticider. Grøn te er den mest populære te, men der produceres også flere varianter af sort te på São Miguel.

Hideaways – for en helt unik rejse 

Vil du gerne bo unikt? Så skal du vælge et af vores Hideaways-hoteller. Med Hideaways bor du på steder, der adskiller sig fra almindelige hoteller. Det kan være lokale gæstehuse, boutiquehoteller eller andre skjulte perler. Alle vores Hideaways-hoteller er nøje udvalgt efter klassens bedste service, beliggenhed, standarder og faciliteter, og vi kontrollerer regelmæssigt, at disse steder lever op til forventningerne.

Hvornår skal man rejse til Azorerne?

Takket være sin beliggenhed bliver Azorerne sjældent hverken for varme eller for kolde, hvilket gør det til en fantastisk destination året rundt. Sommeren på Azorerne byder på masser af solskinsdage og temperaturer, der er ideelle til strandliv eller udforskning. Vinteren bringer færre turister, men er stadig mild. 
 Azorernes største lufthavn ligger ved São Miguel, hvorfra der går færger eller indenrigsfly til de andre øer.

Velkommen til Azorerne med Escapeaway 

Hos os kan du skræddersy din rejse, så den passer til dine behov, enten med et direkte fly eller en mellemlanding. Du kan også vælge mellem vores store udvalg af omhyggeligt udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller ud. 

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Portugal

>>> Læs mere om Sao Miguel

>>> Læs mere om Pico

>>> Læs mere om Terceira

>>> Læs mere om Faial

Rejsemål på Azorerne

 • Gæstebedømmelser 8,5
  São Miguel
  34 hoteller
  São Miguel, Azorernes største ø, er det perfekte rejsemål i øgruppen, hvis du ønsker en ferie med både kulturelle oplevelser og enestående natur. Her venter masser af eventyr med alt fra dybhavsdykning og hvalsafarier til gyldne sandstrande ... og varme kilder. Læs mere
 • Pico
  2 hoteller
  Ilha do Pico er den næststørste ø i Azorerne, og tager navn efter Ponta do Pico der er Portugals højeste bjerg og øens vartegn. Øen er kendt for sin smukke natur, gode vine, gode vandremuligheder og pragtfulde fiskerestauranter.
 • Terceira
  2 hoteller
  På Terceira kan du udforske historisk verdensarv, der vidner om øens rolle for de portugisiske opdagelsesrejser. Dertil kommer en uspoleret natur med grønne landskaber, der indbyder til vandreture og er et perfekt supplement til de fine historiske ... monumenter. Læs mere
 • Faial
  1 hotel
  Faial er kendt som "Den blå ø" på grund af de mange blå hortensiær, der blomstrer her om sommeren. På denne lille, frodige ø venter der dig mange uforglemmelige naturoplevelser med vandreture gennem vulkanske landskaber og storslåede udsigter ... over havet til naboøerne. Læs mere
 • Corvo er måske nok den mindste og nordligste af de ni vulkanske øer, som udgør Azorerne. Men en rejse til den lille, fjerntliggende ø byder alligevel på store oplevelser. Her kan du for eksempel vandre op til et af øgruppens største vulkankratere.
 • Flores er Azorernes vestligste ø og en af de smukkeste med frodige bjerge, brusende vandfald, spejlblanke søer og ikke mindst blomster, som fylder den lille ø med farver. Den uspolerede natur på Flores er perfekt til både aktive ferier eller ... ren afslapning. Læs mere

Populære hoteller på Azorerne

Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
9,2
Fabelagtigt
664 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Azorerne, São Miguel
9,6
Fabelagtigt
1322 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 48 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Azorerne, São Miguel
9,4
Fabelagtigt
167 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 43 km
 • Nærmeste strand: ca. 9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Mad og drikke

Ø-gruppen Azorerne har en særegen og spændende gastronomi, der bærer præg af dens beliggenhed midt ude i Atlanterhavet, dens vulkanske oprindelse og dens milde helårs-klima. Altsammen har bidraget til det rige og mangfoldige udvalg af lokale råvarer, som Azorerne er blevet kendt for i Portugal, men som mange udlændinge endnu ikke kender til.

Jeg har her udvalgt et par af de specialiteter, du har mulighed for at smage på, når du besøger ø-gruppen. God appetit og god rejse!

Cozido das Furnas

Cozido das Furnas er den nok mest kendte af Azorernes retter og er særligt forbundet med de vulkanske kilder i Furnas-dalen på São Miguel, hvorfra den også har sit navn. Den hævdes at stamme helt tilbage til de første portugisiske bosætteres ankomst til øerne i 1400-tallet og er endnu idag en af de mest populære retter på São Miguel, selv om den kræver meget lang tids forberedelse, hvis den skal tilberedes på den traditionelle måde.

Retten består af kylling, svinekød, oksekød, grønkål, kartofler, gulerødder, yams, chorizo-pølse og blodbudding (indpakket i kålblade) - tilsat salt og årstidens krydderier - der koges sammen i en mægtig metalgryde, kaldet en cauldron.

Denne cauldron placeres - når retten tilberedes på den traditionelle måde - nede i et hul i jorden, som er opvarmet af vulkansk damp, og tages først op af hullet igen efter ca. 6 timer, når den regnes for at være kogt tilstrækkeligt sammen. Den eneste væske, der anvendes i retten, er de safter, der udvindes af alle ingredienserne.

Absolut et gastronomisk must, hvis du opholder dig på São Miguel!

Tortas de Ervas do Calhau

Har du nogensinde smagt tang? Hvis ikke, så har du chancen, når du rejser til Azorerne! Retten Tortas de Ervas do Calhau, der er én af Azorernes mest specielle retter, består nemlig af stegt tang fra ø-gruppens mindste ø Corvo. Her indsamler man noget af al den tang, der findes på klipperne ved øens kyst, og som er meget sund og nærende, selv om det for nogle skandinavere sikkert lyder lidt grænseoverskridende. Tangen steges herefter i olivenolie og blandes med æg, hvidløg, mel, løg og portugisisk krydderi.

Couves de Barça

Corvo byder ikke blot på eksotiske stegte tangretter, men også på én af Azorernes mest populære og kendte gryderetter; grønkåls- og svinekødsretten Couves de Barça. Retten er typisk for ø-gruppen Azorerne på den måde, at den udnytter alle dele af svinet således, at man ikke lader nogen dele af det gå til spilde; en logisk konsekvens af øernes isolerede placering midt ude i Atlanterhavet, hvor hjælpen tidligere var meget langt væk, hvis der udbrød hungersnød.

Kombinationen af typiske portugisiske ingredienser såsom grønkål og hvidløg giver retten en dejlig og smagfuld bouillon, som egner sig perfekt til tilberedning af svinekødet. Ofte spises retten sammen med det populære portugisiske brød, Pão de Milho, der dyppes i bouillonen.

Desserter

Azorerne har et væld af lækre desserter, som ofte inddrager ø-gruppens rige udvalg af friske tropiske frugter, men også inkluderer en række mindeværdige kager, kiks og tærter.

Blandt de mange eksotiske frugter, som bruges i desserter på Azorerne, er ananas ofte blandt de foretrukne med sin blanding af bittersød smag og en meget behagelig aroma. Andre desserter, der er typiske for ø-gruppen, kiks overtrukket med sukker, kaldet Santa Maria Cavacas; ostekagerne Vila Franca do Campo Queijadas; de muffin-agtige honningkager Donas-Amelias; Faial Fofas, der er fennikel-baserede kager proppet med fløde; Graciosa Queijadas, der er små muffins fyldt med vanillecreme; og søde brød - for blot at nævne nogle få af de mange velsmagende desserter, der kan få enhver rejsendes diæt-planer til at lide skibbrud.

The

Hvis du rejser til hoved-øen São Miguel, hvilket er det mest almindelige udgangspunkt for en rejse til Azorerne, venter dig måske en overraskelse. Øen er nemlig det eneste sted i Europa, hvor der produceres the. Der har eksisteret the-plantager på øen siden det 19. århundrede, og fremstillingen af the har været uændret i mere end to århundreder, hvilket gør theen på São Miguel til et rent økologisk produkt, fri for pesticider, herbicider (ukrudtsmiddel) og fungicider (svampegift).

Grøn the er den mest populære the på Azorerne, men sort the fremstilles også på São Miguel i forskellige sorter. Kort sagt: At drikke the på Azorerne er et must, selv om det måske snarere er noget, du forbinder med en rejse til London!

Information om Azorerne

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Azorerne, herunder om klima og vejr, geografi og befolkning, samt ø-guppens natur og historie, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie på Azorerne. Hvis du har lyst til at læse mere om Azorerne, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Azorerne ligger omkring 1360 kilometer vest for det portugisiske fastland, 1925 kilometer sydøst for Newfoundland og 880 kilometer nordvest for Madeira. Ø-gruppen består af ni større øer: Graciosa, Terceira, São Jorge, Pico og Faial i centrum af øgruppen; São Miguel og Santa Maria i den østlige del af øgruppen, og Flores og Corvo i den vestlige del af arkipelaget.

Foruden disse ni større øer består Azorerne også af en klynge af holme/småøer, der bærer navnet Formigas - Ilhéus das Formigas på portugisisk - og som ligger 43 kilometer nordøst for Santa Maria. Disse holme rummer blandt andet et naturreservat og et fyrtårn fra 1800-tallet, der er synlig i en afstand på 22 kilometer i dagslys.

Autonom region

Azorerne har siden 1976 udgjort den ene af Portugals to autonome regioner, hvoraf den anden - Madeira - også ligger fjernt fra det portugisiske fastland. Som autonom region har Azorerne sin egen regering og sine egne administrative love; den udøvende gren af den regionale myndighed er placeret i Ponta Delgada (på øen São Miguel), den lovgivende magt i Horta (på øen Faial), og den dømmende magt i Angra do Heroísmo (på øen Terceira) .

Øgruppen er administrativt inddelt i 19 såkaldte concelhos - kan bedst sammenlignes med danske kommuner - der så igen er inddelt i såkaldte freguesias (kan bedst sammenlignes med danske sogne), hvoraf der tilsammen er 156 på Azorerne.

São Miguel tegner sig for over halvdelen af befolkningen

Omkring 245,746 indbyggere bebor de ni øer, ujævnt fordelt på de 2,333 kvadratkilometer, som ø-gruppens samlede areal udgør. Således tegner hovedøen São Miguel sig alene for mere end halvdelen af ø-gruppens samlede befolkning med 137,830 indbyggere, mens Terceira med omkring 56.000 indbyggere er den næstmest befolkede ø i øgruppen - med et langt hop ned til de syv andre øer, der alle har mindre end 15.000 indbyggere. Den mindst befolkede af øerne, Corvo, har således kun omkring 430 indbyggere.

Den arealmæssigt største ø i øgruppen er São Miguel med 779 kvadratkilometer, mens Pico og Terceira følger efter med henholdsvis 446 og 403 kvadratkilomter. Den arealmæssigt mindste ø er også den befolkningsmæssigt mindste ø, nemlig Corvo, der er på kun 17 kvadratkilometer.

Klima og vejr

Azorerne har et (hovedsageligt) maritimt subtropisk klima med milde vintre og relativt varme somre, der nyder godt af Golfstrømmens varme strømme. Det er yderst sjældent, at den laveste gennemsnitstemperatur når under 12-13 grader om vinteren eller at den højeste gennemsnitstemperatur når over 24-25 grader om sommeren, hvilket gør øgruppen til et yndet helårs-rejsemål.

Omskiftelighed

Det er samtidig vigtigt at huske på, at vejret er meget omskifteligt på grund af øgruppens beliggenhed midt ude i Atlanterhavet. Regnvejr og blæst kan dukke op af ingenting - så det gælder om at medbringe tøj til lidt af hvert, og følge godt med i vejrudsigterne, hvis man skal ud og vandre i den fantastiske natur på Azorerne. F.eks. bør man være opmærksom på, at der traditionelt er mulighed for orkaner i perioden mellem august og november.

Varmeste og koldeste måned

Den varmeste måned i året på Azorerne er august med en laveste middeltemperatur på 18 grader og en højeste middeltemperatur på 25 grader, tæt efterfulgt af juli og september, der begge har en laveste gennemsnitstemperatur på 17 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 24 grader. Den koldeste måned i året er februar måned med en laveste gennemsnitstemperatur på 12 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 16 grader, tæt efterfulgt af januar og marts med en laveste gennemsnitstemperatur på 12 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 17 grader.

Hav-temperaturerne er også bedst i august og september måned med gennemsnitlig 22 grader, tæt efterfulgt af juli måned med gennemsnitligt 21 grader og oktober med 20 grader. Den koldeste måned, hvad angår havtemperaturer, er marts med gennemsnitligt 15 grader

Nedbør og vind

Mest nedbør vil man finde i januar og december måned med gennemsnitligt 130 mm, tæt efterfulgt af marts og november med 120 mm i gennemsnit. Den mindst regnfulde periode i året på Azorerne er juli måned med gennemsnitligt 30 mm og juni og august med 40 mm i gennemsnit. Øgruppen har en generel høj luftfugtighed, der ligger mere eller mindre konstant på omkring 80% i gennemsnit i alle årets måneder.

Den mest vindfulde periode i året er i månederne fra oktober til marts - og det er som sagt også i efteråret (august-november), at der er størst sandsynlighed for orkaner - mens perioden fra maj til september generelt er den mindst vindfulde.

Natur

Naturen på Azorerne er præget af ø-gruppens vulkanske oprindelse. Øerne i arkipelagen blev således dannet gennem vulkansk og seismisk aktivitet under den såkaldte Neogene Periode; de første embryonale overflader begyndte at dukke op i farvandene ved Santa Maria under den Miocæne epoke (for ca 8 millioner år siden).

Selvom alle ø-gruppens øer har gennemlevet perioder med vulkansk aktivitet gennem deres geologiske historie, så er det ikke alle øerne, der har oplevet vulkansk aktivitet i den periode, hvor øerne har været beboet - den er ihvertfald ikke forekommet i den periode, hvor øernes beboere kunne nedskrive beretninger om disse vulkanske udbrud; dette gælder øerne Santa Maria, Flores, Corvo og Graciosa. De øvrige øer har oplevet (dokumenteret) sporadisk vulkansk aktivitet siden det fjortende århundrede.

Ideelle vækstbetingelser

Den frodige vulkanske undergrund har - sammen med indflydelsen fra den varme golfstrøm og den relativt store nedbør - skabt ideelle betingelser for en spændende og eksotisk flora og fauna, man ikke ser på det europæiske fastland. Der findes f.eks. omkring 200 fuglearter og 56 plantearter på Azorerne, som ikke ses andre steder i verden, for ikke at nævne de mange vidunderlige blomsterarter, såsom begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året rundt. Hertil kommer mægtige ananasplantager og et væld af akacie- og advocadotræer.

Hvaler og delfiner

En af de helt store attraktioner på Azorerne er de hvaler og delfiner, som man kan se i farvandene ved ø-gruppen, og især fra øerne Pico og Faial. De kan både ses fra tårnene inde på land, kaldet "vigias" - som giver en spektakulær udsigt ud over havet og disse sjældent sete dyr - eller fra de små, hurtigtgående både, som sejler helt tæt på de mægtige hvaler.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hvad siger gæsterne på Azorerne?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 20 anmeldelser