Rejser til Azorerne

Trip, trap, træsko! Som perler på en snor ligger det smukke ø-rige Azorerne i Portugal og pryder det omkransende Atlanterhav. Her er så grønt og frodigt, at man næsten kan få den opfattelse, at der kun findes én årstid på disse kanter, nemlig forår. Til gengæld stimuleres ikke bare én, men alle dine fem sanser under et ophold på Azorerne. Trods øernes familiære bånd, har de som en hvilken som helst anden ”søskendeflok” meget forskellige kendetegn. Velkommen til Azorerne med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Azorerne i Portugal, hvor du på din ferie bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger.

Der findes ikke to af de i alt ni øer, som geografisk ligner hinanden. Glæd dig til at tage med på opdagelse blandt nogle af Europas smukkeste bjerglandskaber – hos Escapeaway kan du vælge blandt fire udvalgte øer, hvor du endda har mulighed for at besøge dem alle på et spændende ø-hop.

I skrivende stund kan du rejse med Escapeaway til Pico, Faial, Terceira og São Miguel.

Se flere film fra Azorerne under de enkelte rejsemål eller klik på fanen "video og foto".

 

Oplev havets smukkeste dyr i deres rette element

Det er svært at finde en undtagelse, der bekræfter reglen. Langt de fleste der rejser til Azorerne har skrevet ”whale watching” øverst på ønskelisten over seværdigheder. Heldigvis er Azorerne et af de steder i verden, hvor chancen er størst for at opleve de smukke havpattedyr og ’legesyge’ delfiner. Faktisk kan du på Azorerne finde hele 20 forskellige arter af havets kæmpe beboere – såvel sjældne som mere almindelige. Denne koncentration findes ingen andre steder i verden! Du sidder sikkert med et spørgsmål, som du gerne vil have svar på: Hvornår skal man rejse til Azorerne for at opleve Atlanterhavets majestæter? Det kan du året rundt, men især april, maj og juni kan du være heldig at opleve f.eks. blåhvaler, minkhvaler, delfiner, pukkelhvaler og spækhuggere. Navnligt øerne Faial og Pico er kendt for at få flest af de store flydere på besøg ud for kysten, da havet er dybest her.

Blomster i alle regnbuens farver

Du tror, at det er løgn, og selvom du ikke er særlig blomsterinteresseret, vil Azorerne imponere dig! Her gror et utal af eksotiske blomster, som vi herhjemme ikke normalt stifter bekendtskab med i hverdagen. Azorerne har en mineralsk undergrund, der gør vækstbetingelserne særligt gode. Derfor kan du langs vejkanten nyde synet af kæmpemæssige hortensiaer i blå, violette og hvide nuancer – sammenlignet med mælkebøtter herhjemme gør det en køretur lidt mere farverig. Desuden kan du ikke undgå at lægge mærke til skærmliljer, azalea, kamelia og akacier, der ligeledes vokser vildt omkring på øerne.

Azorerne er for alle

– men mest for dig, der gerne vil have noget pænt at kigge på, uanset hvor du befinder dig: )

Hos Escapeaway har vi valgt fire øer ud af de i alt ni – det giver et godt udgangspunkt for dig som rejsende, men det kan omvendt gøre det svært at vælge. Alt efter, hvem du rejser sammen med, kan du på Azorerne finde det hideaways, der passer bedst til dine ønsker og behov. Læs et lille udpluk om mulighederne nedenfor:

Romantik og tosomhed for (bryllups)parret

Quinta da Merces (Terceira)
Aldeia do Fonte (Pico)
Quinta da Meia Eira (Faial)

Bjergvandring og dig, der er aktiv

Adegas do Pico (Pico)
Furnas Lake Villas (São Miguel)
Quinta das Buganvilias (Faial)
Casas do Frade (São Miguel)

Albuerum og plads til børnefamilien

Quinta de Santana (São Miguel)
Caloura Resort (São Miguel)
Pousada São Sebastião (Terceira)
Furnas Lake Villas (São Miguel)

Lad din smagssans mærke det er ferie

– og få samtidig rigtig meget for pengene

Lad os være ærlige og sige, at det portugisiske køkken aldrig har været lige så kendt som f.eks. det italienske. Men det betyder ikke, at du på en ferie på Azorerne ikke kan forvente et velsmagende menukort – for det kan du i høj grad. Som alle andre steder i verden gælder det om at kende de rigtige steder og ikke mindst vide, hvad du skal gå efter. På Azorerne er du så heldig, at både fisk, kød, ost, frugt og grøntsager oftest stammer fra selvsamme ø, når du kigger på menukortet. Det betyder, at maden er traditionsrig, frisk og prismæssigt meget attraktiv – du kan spise dig mere end mæt for små penge. Sæt dig til bords på en restaurant og få serveret en 3-retters menu inkl. lokale vine for ca. kr. 150,- pr. person – det kan du ikke gøre ret mange andre steder i Europa.

På Azorerne er de kendte for deres opdræt af især kvæg, der ender på din tallerken som de møreste bøffer (f.eks. kan Restaurant Alcides i Ponta Delgada og Restaurant A Colmeia nævnes). Hvis du er mere til havets fristelser, så lokker Azorerne med en varieret udbud af skaldyr og friskfanget fisk. Noget af det bedste jeg har smagt blev serveret på Restaurant São Pedro i Ponta Delgada og på Beira Mar i Mateus da Calheta på Terceira.

Vidste du, at Azorerne er kendt for at lave nogle af Europas bedste oste?! Nej vel… Det vidste jeg heller ikke, men efter at have smagt mig igennem adskillige komælks- og gedeoste er jeg tilbøjelig til at give statistikken ret. Især São Jorge er kendt som ”oste-øen” og producerer til hele Portugal – det er en specialitet, som portugiserne også selv gerne vil betale for. På Terceira kan du endda følge med i produktionen, for her findes en lille familiedrevet ostefabrik, hvor du kan se, hvordan processerne fra start til slut finder sted. Fabrikken hedder i øvrigt Queijo Vaquinha, der har en mindre, tilstødende butik, hvor der også serveres smagsprøver…men pas på, du kan hurtigt blive afhængig: )

Selvom Azorerne er et vinproducerende område, så skal du ikke forvente dig de helt store årgange herfra. Men på Pico er det lykkedes at fremstille ganske udmærkede og lettere vine – især de hvide ser du på de fleste vinkort på restauranterne.

Portugiserne er kendt for at have en usandsynlig sød tand, og det kan du som gæst på Azorerne nyde godt af, for udbuddet af lækkerier er stort! Alle former for hjemmelavede kager kan du roligt sætte tænderne i. Men hvis du vil prøve en af São Miguels specialiteter, så skal vi over i den lidt mere sunde afdeling på dessertkortet. Her på øen produceres nemlig, som det eneste sted i Europa, små og saftige ananas. Faktisk kan du selv opleve, hvordan de lever og gror, for udenfor Ponta Delgada ligger ananasfabrikkerne, hvor du er velkommen til at kigge forbi og se drivhusene med ananas i tusindtal.

Hvad skal du opleve på Azorerne – læs Escapeaway’ top 10
OBS: Det kan kræve flere rejser til øriget for at komme hele vejen rundt: )

 • Hval- og jeepsafari på Faial
 • Smage den superlækre cheesecake, Queijadas da Vila
 • Opleve den storslåede grotte, Algar do Carvão, på Terceira
 • Nyde et glas af Pico’s egen vinproduktion, især ’Frei Gigante’ er ganske velsmagende
 • Besøge verdens største havn i Horta…ja, du læste rigtigt!
 • Spise frisk fisk fra menuen på Restaurant Beira Mar på Terceira
 • Smage São Miguels typiske cozido ved Furnas
 • Hoppe i badetøjet og slap af i de naturlige og opvarmede, underjordiske søer på São Miguel
 • Nyde udsigten til Pico fra Faial – den største og måske smukkeste vulkan
 • Oste, vine, brød, kød – det meste er lokalt produceret og smager himmelsk

Hvilken ø bliver din favorit?
Som tidligere skrevet findes der ikke to af øerne på Azorerne, der er ens. Selvom de ikke ligger langt fra hinanden, har de alle forskellige traditioner, attraktioner og udseende – læs mere om hver enkelt ø i afsnittet nedenfor. Øerne er opdelt i tre områder; den østlige, den centrale og den vestlige del.

Den østlige del: São Miguel og Santa Maria.
Den centrale del: Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico og Faial
Den vestlige del: Corvo og Flores

De markerede øer ovenfor er her, hvor du kan finde charmerende og håndplukkede hoteller med Escapeaway.

Rejsen dertil – rejs med direkte fly hele sommersæsonen
Du kan dagligt flyve med TAP Air Portugal, som Escapeaway ligeledes har et godt og nært samarbejde med. Når du sætter dig til rette hos TAP, serveres der ligeledes mad og drikke ombord og bagagen er naturligvis også med i billettens pris. Når du flyver med TAP, behøver du blot at mellemlande i Lissabon for at komme videre til din slutdestination på Azorerne, da TAP ligesom SATA har adskillige indenrigsruter til øerne dagligt.

Dette er også årsagen til, at vi kan tilbyde en spændende rejse med ø-hop med besøg på enten 2, 3 eller hele 4 øer på samme ferie. Læs mere her på siden om mulighederne og de forskellige pakkeforslag.

Vi glæder os meget til at byde dig velkommen til et ø-rige af smukke og storslåede oplevelser med Escapeaway Rejser.

Rejsemål på Azorerne

 • Gæstebedømmelser 8,5
  São Miguel
  34 hoteller
  São Miguel, Azorernes største ø, er det perfekte rejsemål i øgruppen, hvis du ønsker en ferie med både kulturelle oplevelser og enestående natur. Her venter masser af eventyr med alt fra dybhavsdykning og hvalsafarier til gyldne sandstrande ... og varme kilder. Læs mere
 • Pico
  2 hoteller
  Ilha do Pico er den næststørste ø i Azorerne, og tager navn efter Ponta do Pico der er Portugals højeste bjerg og øens vartegn. Øen er kendt for sin smukke natur, gode vine, gode vandremuligheder og pragtfulde fiskerestauranter.
 • Terceira
  2 hoteller
  På Terceira kan du udforske historisk verdensarv, der vidner om øens rolle for de portugisiske opdagelsesrejser. Dertil kommer en uspoleret natur med grønne landskaber, der indbyder til vandreture og er et perfekt supplement til de fine historiske ... monumenter. Læs mere
 • Faial
  1 hotel
  Faial er kendt som "Den blå ø" på grund af de mange blå hortensiær, der blomstrer her om sommeren. På denne lille, frodige ø venter der dig mange uforglemmelige naturoplevelser med vandreture gennem vulkanske landskaber og storslåede udsigter ... over havet til naboøerne. Læs mere
 • Corvo er måske nok den mindste og nordligste af de ni vulkanske øer, som udgør Azorerne. Men en rejse til den lille, fjerntliggende ø byder alligevel på store oplevelser. Her kan du for eksempel vandre op til et af øgruppens største vulkankratere.
 • Flores er Azorernes vestligste ø og en af de smukkeste med frodige bjerge, brusende vandfald, spejlblanke søer og ikke mindst blomster, som fylder den lille ø med farver. Den uspolerede natur på Flores er perfekt til både aktive ferier eller ... ren afslapning. Læs mere

Populære hoteller på Azorerne

Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
9,8
Fabelagtigt
604 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.3 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
9,0
Fabelagtigt
364 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
8,7
Meget godt
199 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Mad og drikke

Ø-gruppen Azorerne har en særegen og spændende gastronomi, der bærer præg af dens beliggenhed midt ude i Atlanterhavet, dens vulkanske oprindelse og dens milde helårs-klima. Altsammen har bidraget til det rige og mangfoldige udvalg af lokale råvarer, som Azorerne er blevet kendt for i Portugal, men som mange udlændinge endnu ikke kender til.

Jeg har her udvalgt et par af de specialiteter, du har mulighed for at smage på, når du besøger ø-gruppen. God appetit og god rejse!

Cozido das Furnas

Cozido das Furnas er den nok mest kendte af Azorernes retter og er særligt forbundet med de vulkanske kilder i Furnas-dalen på São Miguel, hvorfra den også har sit navn. Den hævdes at stamme helt tilbage til de første portugisiske bosætteres ankomst til øerne i 1400-tallet og er endnu idag en af de mest populære retter på São Miguel, selv om den kræver meget lang tids forberedelse, hvis den skal tilberedes på den traditionelle måde.

Retten består af kylling, svinekød, oksekød, grønkål, kartofler, gulerødder, yams, chorizo-pølse og blodbudding (indpakket i kålblade) - tilsat salt og årstidens krydderier - der koges sammen i en mægtig metalgryde, kaldet en cauldron.

Denne cauldron placeres - når retten tilberedes på den traditionelle måde - nede i et hul i jorden, som er opvarmet af vulkansk damp, og tages først op af hullet igen efter ca. 6 timer, når den regnes for at være kogt tilstrækkeligt sammen. Den eneste væske, der anvendes i retten, er de safter, der udvindes af alle ingredienserne.

Absolut et gastronomisk must, hvis du opholder dig på São Miguel!

Tortas de Ervas do Calhau

Har du nogensinde smagt tang? Hvis ikke, så har du chancen, når du rejser til Azorerne! Retten Tortas de Ervas do Calhau, der er én af Azorernes mest specielle retter, består nemlig af stegt tang fra ø-gruppens mindste ø Corvo. Her indsamler man noget af al den tang, der findes på klipperne ved øens kyst, og som er meget sund og nærende, selv om det for nogle skandinavere sikkert lyder lidt grænseoverskridende. Tangen steges herefter i olivenolie og blandes med æg, hvidløg, mel, løg og portugisisk krydderi.

Couves de Barça

Corvo byder ikke blot på eksotiske stegte tangretter, men også på én af Azorernes mest populære og kendte gryderetter; grønkåls- og svinekødsretten Couves de Barça. Retten er typisk for ø-gruppen Azorerne på den måde, at den udnytter alle dele af svinet således, at man ikke lader nogen dele af det gå til spilde; en logisk konsekvens af øernes isolerede placering midt ude i Atlanterhavet, hvor hjælpen tidligere var meget langt væk, hvis der udbrød hungersnød.

Kombinationen af typiske portugisiske ingredienser såsom grønkål og hvidløg giver retten en dejlig og smagfuld bouillon, som egner sig perfekt til tilberedning af svinekødet. Ofte spises retten sammen med det populære portugisiske brød, Pão de Milho, der dyppes i bouillonen.

Desserter

Azorerne har et væld af lækre desserter, som ofte inddrager ø-gruppens rige udvalg af friske tropiske frugter, men også inkluderer en række mindeværdige kager, kiks og tærter.

Blandt de mange eksotiske frugter, som bruges i desserter på Azorerne, er ananas ofte blandt de foretrukne med sin blanding af bittersød smag og en meget behagelig aroma. Andre desserter, der er typiske for ø-gruppen, kiks overtrukket med sukker, kaldet Santa Maria Cavacas; ostekagerne Vila Franca do Campo Queijadas; de muffin-agtige honningkager Donas-Amelias; Faial Fofas, der er fennikel-baserede kager proppet med fløde; Graciosa Queijadas, der er små muffins fyldt med vanillecreme; og søde brød - for blot at nævne nogle få af de mange velsmagende desserter, der kan få enhver rejsendes diæt-planer til at lide skibbrud.

The

Hvis du rejser til hoved-øen São Miguel, hvilket er det mest almindelige udgangspunkt for en rejse til Azorerne, venter dig måske en overraskelse. Øen er nemlig det eneste sted i Europa, hvor der produceres the. Der har eksisteret the-plantager på øen siden det 19. århundrede, og fremstillingen af the har været uændret i mere end to århundreder, hvilket gør theen på São Miguel til et rent økologisk produkt, fri for pesticider, herbicider (ukrudtsmiddel) og fungicider (svampegift).

Grøn the er den mest populære the på Azorerne, men sort the fremstilles også på São Miguel i forskellige sorter. Kort sagt: At drikke the på Azorerne er et must, selv om det måske snarere er noget, du forbinder med en rejse til London!

Information om Azorerne

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Azorerne, herunder om klima og vejr, geografi og befolkning, samt ø-guppens natur og historie, som alene har til formål at tjene som inspiration til din ferie på Azorerne. Hvis du har lyst til at læse mere om Azorerne, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, der indeholder mange spændende artikler om hele Portugal. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Azorerne ligger omkring 1360 kilometer vest for det portugisiske fastland, 1925 kilometer sydøst for Newfoundland og 880 kilometer nordvest for Madeira. Ø-gruppen består af ni større øer: Graciosa, Terceira, São Jorge, Pico og Faial i centrum af øgruppen; São Miguel og Santa Maria i den østlige del af øgruppen, og Flores og Corvo i den vestlige del af arkipelaget.

Foruden disse ni større øer består Azorerne også af en klynge af holme/småøer, der bærer navnet Formigas - Ilhéus das Formigas på portugisisk - og som ligger 43 kilometer nordøst for Santa Maria. Disse holme rummer blandt andet et naturreservat og et fyrtårn fra 1800-tallet, der er synlig i en afstand på 22 kilometer i dagslys.

Autonom region

Azorerne har siden 1976 udgjort den ene af Portugals to autonome regioner, hvoraf den anden - Madeira - også ligger fjernt fra det portugisiske fastland. Som autonom region har Azorerne sin egen regering og sine egne administrative love; den udøvende gren af den regionale myndighed er placeret i Ponta Delgada (på øen São Miguel), den lovgivende magt i Horta (på øen Faial), og den dømmende magt i Angra do Heroísmo (på øen Terceira) .

Øgruppen er administrativt inddelt i 19 såkaldte concelhos - kan bedst sammenlignes med danske kommuner - der så igen er inddelt i såkaldte freguesias (kan bedst sammenlignes med danske sogne), hvoraf der tilsammen er 156 på Azorerne.

São Miguel tegner sig for over halvdelen af befolkningen

Omkring 245,746 indbyggere bebor de ni øer, ujævnt fordelt på de 2,333 kvadratkilometer, som ø-gruppens samlede areal udgør. Således tegner hovedøen São Miguel sig alene for mere end halvdelen af ø-gruppens samlede befolkning med 137,830 indbyggere, mens Terceira med omkring 56.000 indbyggere er den næstmest befolkede ø i øgruppen - med et langt hop ned til de syv andre øer, der alle har mindre end 15.000 indbyggere. Den mindst befolkede af øerne, Corvo, har således kun omkring 430 indbyggere.

Den arealmæssigt største ø i øgruppen er São Miguel med 779 kvadratkilometer, mens Pico og Terceira følger efter med henholdsvis 446 og 403 kvadratkilomter. Den arealmæssigt mindste ø er også den befolkningsmæssigt mindste ø, nemlig Corvo, der er på kun 17 kvadratkilometer.

Klima og vejr

Azorerne har et (hovedsageligt) maritimt subtropisk klima med milde vintre og relativt varme somre, der nyder godt af Golfstrømmens varme strømme. Det er yderst sjældent, at den laveste gennemsnitstemperatur når under 12-13 grader om vinteren eller at den højeste gennemsnitstemperatur når over 24-25 grader om sommeren, hvilket gør øgruppen til et yndet helårs-rejsemål.

Omskiftelighed

Det er samtidig vigtigt at huske på, at vejret er meget omskifteligt på grund af øgruppens beliggenhed midt ude i Atlanterhavet. Regnvejr og blæst kan dukke op af ingenting - så det gælder om at medbringe tøj til lidt af hvert, og følge godt med i vejrudsigterne, hvis man skal ud og vandre i den fantastiske natur på Azorerne. F.eks. bør man være opmærksom på, at der traditionelt er mulighed for orkaner i perioden mellem august og november.

Varmeste og koldeste måned

Den varmeste måned i året på Azorerne er august med en laveste middeltemperatur på 18 grader og en højeste middeltemperatur på 25 grader, tæt efterfulgt af juli og september, der begge har en laveste gennemsnitstemperatur på 17 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 24 grader. Den koldeste måned i året er februar måned med en laveste gennemsnitstemperatur på 12 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 16 grader, tæt efterfulgt af januar og marts med en laveste gennemsnitstemperatur på 12 grader og en højeste gennemsnitstemperatur på 17 grader.

Hav-temperaturerne er også bedst i august og september måned med gennemsnitlig 22 grader, tæt efterfulgt af juli måned med gennemsnitligt 21 grader og oktober med 20 grader. Den koldeste måned, hvad angår havtemperaturer, er marts med gennemsnitligt 15 grader

Nedbør og vind

Mest nedbør vil man finde i januar og december måned med gennemsnitligt 130 mm, tæt efterfulgt af marts og november med 120 mm i gennemsnit. Den mindst regnfulde periode i året på Azorerne er juli måned med gennemsnitligt 30 mm og juni og august med 40 mm i gennemsnit. Øgruppen har en generel høj luftfugtighed, der ligger mere eller mindre konstant på omkring 80% i gennemsnit i alle årets måneder.

Den mest vindfulde periode i året er i månederne fra oktober til marts - og det er som sagt også i efteråret (august-november), at der er størst sandsynlighed for orkaner - mens perioden fra maj til september generelt er den mindst vindfulde.

Natur

Naturen på Azorerne er præget af ø-gruppens vulkanske oprindelse. Øerne i arkipelagen blev således dannet gennem vulkansk og seismisk aktivitet under den såkaldte Neogene Periode; de første embryonale overflader begyndte at dukke op i farvandene ved Santa Maria under den Miocæne epoke (for ca 8 millioner år siden).

Selvom alle ø-gruppens øer har gennemlevet perioder med vulkansk aktivitet gennem deres geologiske historie, så er det ikke alle øerne, der har oplevet vulkansk aktivitet i den periode, hvor øerne har været beboet - den er ihvertfald ikke forekommet i den periode, hvor øernes beboere kunne nedskrive beretninger om disse vulkanske udbrud; dette gælder øerne Santa Maria, Flores, Corvo og Graciosa. De øvrige øer har oplevet (dokumenteret) sporadisk vulkansk aktivitet siden det fjortende århundrede.

Ideelle vækstbetingelser

Den frodige vulkanske undergrund har - sammen med indflydelsen fra den varme golfstrøm og den relativt store nedbør - skabt ideelle betingelser for en spændende og eksotisk flora og fauna, man ikke ser på det europæiske fastland. Der findes f.eks. omkring 200 fuglearter og 56 plantearter på Azorerne, som ikke ses andre steder i verden, for ikke at nævne de mange vidunderlige blomsterarter, såsom begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året rundt. Hertil kommer mægtige ananasplantager og et væld af akacie- og advocadotræer.

Hvaler og delfiner

En af de helt store attraktioner på Azorerne er de hvaler og delfiner, som man kan se i farvandene ved ø-gruppen, og især fra øerne Pico og Faial. De kan både ses fra tårnene inde på land, kaldet "vigias" - som giver en spektakulær udsigt ud over havet og disse sjældent sete dyr - eller fra de små, hurtigtgående både, som sejler helt tæt på de mægtige hvaler.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hvad siger gæsterne på Azorerne?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 20 anmeldelser