Rejser til Azorerne

Måske europas smukkes rejsemål! Langt ude i Atlanterhavet, midtvejs mellem Portugal og USA ligger øgruppen Azorerne - et paradis for naturelskere med sine skulpturelle dybblå indsøer omgivet af blomsterflor, og med udsigterne fra øernes højderygge over hav og land. Se hvordan du kan rejse til Azorerne med Escapeaway her.

Overvejer du at besøge Azorerne, så gør dig selv en tjeneste at besøge mere en bare en ø. Langt de fleste danske turister der rejser til Azorerne besøger kun hovedøen Sao Miguel, og det er en skam, selvom Sao Miguel er en dejlig ø. Når du nu har taget beslutningen om at flyve de 5 timer til Azorerne så går du glip af mange oplevelser ved ikke at besøge flere øer.

At rejse til Azorerne bringer dig til en ø-gruppe, som har tilhørt Portugal siden kaptajn Gonçalo Velho ankom til øen Santa Maria i 1431. De efterfølgende år frem til 1460 blev de resterende 8 øer fundet og koloniseret og i 1439 blev den første by på São Miguel grundlagt. Mange af de nye bosættere var flamske og jødiske familier, der flygtede fra den katolske forfølgelse i Europa og var blevet tvunget til at konvertere til katolicismen. En rejse til Azorerne giver også mulighed for at se fæstninger fra den tid, hvor øerne - som et vigtigt strategisk knudepunkt mellem Europa, Afrika og Amerika - blev hærget af forskellige fjender.

Azorerne er ligesom en subtropisk ø. På disse vulkanøer emmer naturen af liv. Det bugner næsten over af grønt. Og det er frem for alt dyr- og plantelivet som gør de ni små øer i Atlanterhavet, til noget specielt. Den lille øgruppe ligger på samme breddegrad som Lissabon, men ca 1300 km ude i Atlanterhavet. Siden portugiserne har opdaget og koloniseret Azorerne i 1427, har hver ø udviklet i deres eget tempo, afhængig af den strategiske position for søfart, havnens kvalitet og afstanden til de andre øer. Dette har ført til en øgruppe af ni individualister, både hvad gælder natur og bebyggelse.

Udslukte vulkaners dybe kratere fremstår frodigt grønne, og man oplever virkelig naturens oprindelige skønhed på Azorerne. Genopdagelse af naturens fred og dens musiske stilhed samt oplevelser af natur og kultur i smuk harmoni giver rige og dejlige ferieminder.

Rejs til Azorerne med Escapeaway og bo på et af vores nøje udvalgte hoteller, som alle har gode anmeldelser. Vi tilbyder altid fuld fleksibilitet på datoer og rejselængde, og du vælger naturligvis selv, om du vil bestille din rejse som en samlet pakke inkl. fly og hotel eller selv arrangere transporten og kun booke din feriebolig igennem Escapeaway. Få inspiration og læs mere om Azorerne herunder eller brug søgemaskinen med det samme til at finde din næste rejse til Azorerne. En rejse til Azorerne, med de ni paradisiske vulkanske øer midt i Atlanterhavet, har alt hvad man kan ønske sig, når man vil væk fra tumulten og de stressende hverdage. Vil man have glæde af uberørte omgivelser og ægte gæstfrihed, så er Azorerne det rigtige valg. 

Ni øer med ferieoplevelser i ni mini-verdener

På Europas yderste forpost, midt i Atlanterhavet, ligger øgruppen Azorerne som en broget verden af natur i harmoni med en befolkning, der er præget af århundreders kultur. Sao Miguel er den største ø i Azorerne og er med rette stolt af sine tre smukke indsøer; Sete Cidades, Fogo og Furnas samt af sin livlige hovedstad Ponta Delgada. Tæt ved ligger øen Santa Maria, hvis skrænter er dækket med vinmarker, der vokser ned mod den muslingeformede bugt Sao Lourenco, stedet hvor Columbus opsendte sine takkebønner i kapellet Anjos på vejen tilbage fra sin opdagelse af Amerika.

Azorernes centrum er de fem øer, der ligger tæt ved siden af hinanden. Øen Terceira repræsenterer historien, oplevet i byen Angra do Heroismo – den første europæiske by i Atlanterhavet og nu klassificeret som et af verdens kulturminder. Faial er øen, hvor de blå hortensia dominerer, og hvor en lun havn byder sejlere fra hele verden velkommen. Øen Pico er et bjerg født af havet, hvor hvalfangsten har sin tradition. De grønne vidder og de små opdyrkede områder nær havet og ved foden af højderyggen kendetegner Sao Jorge. Øen Graciosa, hvor vindmøllerne knejser aftegnet mod de grønne marker, er lille, men der findes blandt andet en hemmelighedsfuld sø i bunden af en vulkan. Flores, der er skabt af vulkaner er som en have med fortryllende søer anlagt i havet. Corvo er en miniø, men har alligevel en stor og smuk vulkanslugt midt på øen.

Ægte ferieoplevelser på Azorerne

Paladser, kirker og fæstninger er vidnesbyrd om tiden, hvor skibene lastet med rigdomme fra Amerika og Fjernøsten passerede her. Brogede og livlige folkefester og en rig og varieret gastronomi, der er baseret på traditionelle retter nedarvet gennem generationer, kan opleves her. Hver feriedag på Azorerne bliver på denne måde et uforglemmeligt minde. Grønt og blåt er Azorernes naturlige farver, men befolkningen tilføjer sine egne farver i de brogede udsmykninger af kanterne omkring døre og vinduer. De hvidkalkede mure står i kontrast til det sorte basalt, som er formet i barokkens svungne linjer. Kirkernes indre stråler beklædt med guld.

Gæsterne oplever den oprindelige og ægte folkekunst i de håndvævede tæpper, i mønstre udviklet gennem generationer samt i blomster nænsomt skabt af fiskeskæl. Af figentræets bløde marv udskæres de fineste miniaturer. Ægte folkekunst, som kan opleves fra ø til ø. Oplevelserne er mangfoldige. Folkedansen fænger med sine rytmer – et kulturudtryk, som stadig lever. Duften fra de herlige retter tilberedt af havets friske råvarer eller af det smagfulde kød fra øen, efterfulgt af den tropiske sødme fra frisk ananas, er en oplevelse i sig selv. Azorerne tilbyder anderledes ferieoplevelser, rækkende fra det enkle til det storslåede, men også bare kunsten at leve og at opleve.

Spændingen på havet 

At dyrke sejlsport, dykning, udfordre bølgerne på et surfbræt, følge kaskelothvalerne – havets venlige kæmper - lande en stor fisk efter en hård kamp, tage en forfriskende vandretur gennem bjerge og dale, indånde den krydrede duft af blomster og hav eller nyde et spil tennis eller golf på toppen af den stejle skrænt. Sådan er Azorerne for aktive gæster af den slags, som gerne vil bruge vandet. At sejle ved Azorerne er en opdagelsesrejse af grønne øer vekslende med lune havne, som er særdeles velegnede for lystsejlere. Mange sejlere har benyttet Azorerne som et passende pitstop på den lange sejlads mellem Europa og Amerika.

Strandens bløde sand eller de naturlige svømmebassiner, formet i den vulkanske klippe, venter på dem, der søger sol, strand og vand. De bedste forhold for surfere findes på øerne Santa Maria, Sao Jorge og Sao Miguel. Havets dybde gemmer en magisk verden af grotter og undersøiske klipper med stimer af farvestrålende fisk, og hvalernes gigantiske forme veksler med delfinernes yndefulde leg. Sportsfiskeren udforedres af sværdfisk, tun og hajer.

Nyd en ferie på Azorerne på en eller flere af de 9 vulkanske øer, der er et paradis for naturelskere. Her kommer botanikere, ornitologer og huleforskere og alle dem, der ”blot” vil nyde øernes storslåede naturscenerier. Her kan man blandt meget andet opleve dybe kratersøer i de smukkeste blå nuancer omgivet af stejle bjergskråninger, buldrende vandfald og rislende bække, vinmarker anlagt i terrasser på bakkeskråningerne, gamle hvalfangerstationer, små landsbyer med middelalderkirker og kridhvide bondehuse med fine røde tegltag.

Vejret på Azorerne - det milde klima

Alle øerne er kuperede med bjergtinder på mellem 600 og 2.300 meters højde over havet. Azorerne har et mildt klima året rundt uden de store temperaturudsving. Sommeren fra juli til september er varm uden at blive hed - temperaturerne ligger typisk i midten af tyverne. Det regner ikke ret meget om sommeren, men der kan godt komme nogle byger. Det gennemsnitlige antal soltimer er omkring syv timer per dag om sommeren. De fleste dage er ren sol - afbrudt af få dage med uvejr.

I september måned skifter vejret på Azorerne og det begynder at regne mere. Oktober og november er dog stadig lune måneder på Azorerne med temperaturer omkring eller lidt under de 20 grader. Det bliver koldere om natten og nedbørsmængden stiger henover efteråret. Vinteren fra december til marts byder på mildt, men ret ustadig vejr. Temperaturerne falder sjældent ret meget under 10 grader. Sne og frost ses kun i bjergene, men nedbør er udbredt overalt på Azorerne om vinteren. Antallet af solskinstimer ligger nede på omkring tre om dagen, og det kan blæse ret kraftigt.

Om foråret fra april til juni bliver vejret hurtigt bedre med faldende nedbørsmængder, mere sol og højere temperaturer. I juni måned begynder sommeren igen og temperaturerne rammer de 20 grader. Azorerne er velegnet til en ferie året rundt, men dejligst er der i sommermånederne maj til september med en behagelig dagtemperatur på 21-27 grader, hvor først azaleaerne og rododendronerne og senere hortensierne pryder landskabet med deres flotte blomsterflor.

Seværdigheder på Azorerne

Azorerne er omgivet af den varme golfstrøm, der skaber ideelle betingelser for en spændende og eksotisk flora og fauna. Her er omkring 200 fuglearter og 56 plantearter, som ikke ses andre steder i verden, for ikke at nævne de mange vidunderlige blomsterarter, såsom begonia, bougainvillea og hisbiscus, som blomstrer hele året rundt. Hertil kommer mægtige ananasplantager og et væld af akacie- og advocadotræer. En af de helt store attraktioner på Azorerne er de hvaler og delfiner, som man kan se i farvandene ved Azorerne, og især fra øerne Pico og Faial. De kan både ses fra tårnene inde på land, kaldet "vigias", som giver en spektakulær udsigt ud over havet og disse sjældent sete dyr, eller fra de små, hurtigtgående både, som sejler helt tæt på de mægtige hvaler.

En rejse til Azorerne byder på en spændende og alsidig oplevelse på de smukke øer med de velplejede grønne marker, og de græssende køer på markerne, der afspejler ro ligesom den afslappede og gæstfri befolkning. De overvældende kratersøer og kratergrotter, klippeformationerne, de maleriske fiskerbyer, de lokale traditioner i form af folkefestivaler og processioner (Helligåndsfester), og kursteder, som f.eks på São Miguel, gør en rejse til Azorerne til en uforglemmelig ferie. Flotte gamle fæstninger, klostre, slotte, Impérios (Helligåndskapeller på Terceira øen), og hvalsafariture bidrager også til at gøre rejsen til Azorerne til en speciel oplevelse.

For sportsinteresserede byder en rejse til Azorerne på sejlsport, golf, tennis og ridning.

Maden og drikke

Gastronomien byder på enkel og sund mad tilberedt med de friske lokale råvarer, som hovedsageligt består af kød, fisk og skaldyr. Azorerne er også kendt for sine mejeri-produkter og især smør og ost fra Azorerne er populære i udlandet. Vin, dyrket på lavajord på Pico, er også velkendt og elsket blandt både portugisere og udlændinge. På grund af sin vulkanske natur er det azoriske køkken rigt og varieret, med masser af fiskeretter, skaldyr, kød og ost.

De berømte verdelho vine fra øerne Pico og Graciosa (som engang var Zaren af Ruslands bordvin) og lokalt dyrkede ananas danner et karakteristisk grundlag for meget af den lokale madlavning. Azoriske specialiteter er f.eks. en stærkt krydret gryderet med oksekød, der kaldes Alcatra à moda da Terceira og en smagfuld ret med pølser med søde kartofler, kendt som linguica com inhames. Man bør ikke snyde sig selv for den unikke cozido nas caldeiras das furnas, en traditionel ret med kød og grøntsager, der tilberedes i de varme kilder i Furnas, en kurby på østsiden af Sao Miguel øen. Maden koges langsomt ved hjælp af damp, der udsendes fra de svovlholdige kilder, efter at gryderne er sænket ned i jorden.

Øen er berømt for sine mejeriprodukter og tilbyder et stort udvalg af oste for enhver smag. Mest bemærkelsesværdig er queijo da ilha, som er meget værdsat på fastlandet, og som anses for at være den bedste af sin art på egnen. Modnet ved en konstant temperatur i mange måneder fremstår osten karakteristisk med sin stærke aroma og skarpe smag.

Aktiv ferie på Azorerne

Aktiv ferie på Azorerne kan blandt andet gå via det netværk af afmærkede stier, som går tværs over øerne, hvor man til fulde kan opleve Azorernes fantastiske naturs skønhed. Den uspolerede natur har alt fra skove og søer til en usædvanlig, vulkansk geologi og perfekte strande, som opleves bedst på en vandreferie. En anden mulighed for aktiv ferie på Azorerne er at tage på ture, hvor man kigger på fugle, dyr og planter. Azorerne har femten endemiske dyrearter, bl.a. den sjældne, lokale dompap ”priôlo” samt dusinvis af plantearter, som vokser side om side med planter, der er importeret fra andre kontinenter. Hvis man udforsker øerne til fods, kan man også se lavamarkernes forskellige udviklingsfaser. For at få det meste ud af disse aktiviteter kan man leje det nødvendige udstyr hos firmaer med specialudstyr.

Surfere har redet på bølgerne ud for Azorerne i mere end 40 år, især i månederne fra august til april. Alle øerne med undtagelse af Flores og Corvo har nu internationalt anerkendte steder for surfing. Azorerne har også ideelle betingelser for beslægtede sportsgrene til windsurfing, og er man blandt dem, der ønsker et rigtigt adrenalinkick på ferien, finder man perfekte betingelser for paraglidning fra Azorernes klipper.

Øgruppen Azorerne ligger, hvor de europæiske, amerikanske og afrikanske tektoniske plader mødes. Øerne blev dannet som en følge af vulkansk aktivitet og er et interessant område at studere for dem, der er interesseret i vulkanologi og kraterforskning. Aktiv ferie på Azorerne kan også lede til de søer, der findes på bunden af vulkankraterne eller ”caldeiras”, som findes på mange turistbilleder fra Azorerne. Udover caldeiras byder øerne på huler, enestående klippeformationer, varme kilder, og ”escoadas lávicas” (lavadækkede overflader, der er kendt som mysterier eller ”mistérios”), der vidner om Capelinhos vulkanens nylige udbrud, hvorved der opstod en ø, der senere blev forbundet med Faial. Det en spændende oplevelse at klatre ned ad de stejle sider og udforske de dybe huler og klippetunneller. Der er meget at se på – fra stalagmitter og stalaktitter til vulkansøjler og kegler. Lokale guider står til rådighed for disse udflugter. Der er kort sagt mange spændende oplevelser i vente på en aktiv ferie til Azorerne!

Golfentusiaster kan altid glæde sig over evigtgrønne baner, omgærdet af et blomsterflor af azalea og hortensia på alle årets 365 dage. Tennisbaner og svømmebassiner hører med til feriestedernes tilbud, ligesom det er muligt at blive udfordret på cykel, både landevej og mountainbike, med eller uden guide. Aktiv ferie eller hvile og afslapning? Vælg selv – Azorernes natur byder på begge muligheder.

Sâo Miguel

De 9 øer er som nævnt meget forskellige. Den største af dem er Sâo Miguel, der fint egner sig som udgangspunkt for det første besøg på Azorerne. Her er så meget at se, at det nemt kan række til en hel ferie, men snyd ikke jer selv for også at inkludere et par af de andre. I Furnas på hovedøen São Miguel finder man gejsere og Europas mest aktive termiske område med hele 22 forskellige kilder; og i Ferraria kan man ved ebbe bade i Atlanterhavet i mellem 30 og 50 grader varmt vand opvarmet af de varme kilder!

>> Læs mere om rejser til São Miguel her

Hoteller og ferieboliger på Azorerne

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger på Azorerne. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Azorerne med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger på Azorerne. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

>> Læs mere om Escapeaways hoteller her

Azorernes turistkontor 

Azorernes turistbureau hjælper dig med oplysninger om de største seværdigheder, aktuelle begivenheder og aktiviteter, hvis du skal holde ferie på den portugisiske øgruppe. Hos Azorernes turistbureau kan du finde alt fra geografisk om hver enkelt ø til vejrudsiger og gode råd om, hvilke seværdigheder du ikke bør gå glip af. På turistbureauets hjemmeside er også en stor sektion med tips til en aktiv ferie på Azorerne samt information om lokale transportmidler.

Kontaktinformation:
ASSOCIAÇÃO DE TURISMO DOS AÇORES
Avenida Infante D. Henrique 33, 1º-D 9500-150 Ponta Delgada
Telefon: +351 296 288 082

Email: turismoacores@visitazores.com
Website: www.visitazores.com

Rejser til Azorerne med Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Azorerne året rundt og i nøjagtig det antal dage du ønsker. Vi er et online rejsebureau og kan på den måde tilbyde de billigste priser på pakkerejser, ja faktisk giver vi prisgaranti. I vores rejseguide om Azorerne kan du læse meget mere om alle typer af rejser, hvilke hoteller vi har udvalgt som lever op til en god kvalitet og så kan du naturligvis læse anmeldelser, se foto og søge priser på rejser online.

>> Læs også om rejser til Madeira her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Rejsemål på Azorerne

  • Corvo er måske nok den mindste og nordligste af de ni vulkanske øer, som udgør Azorerne. Men en rejse til den lille, fjerntliggende ø byder alligevel på store oplevelser. Her kan du for eksempel vandre op til et af øgruppens største vulkankratere.
  • Faial er kendt som "Den blå ø" på grund af de mange blå hortensiær, der blomstrer her om sommeren. På denne lille, frodige ø venter der dig mange uforglemmelige naturoplevelser med vandreture gennem vulkanske landskaber og storslåede udsigter ... over havet til naboøerne. Læs mere
  • Flores er Azorernes vestligste ø og en af de smukkeste med frodige bjerge, brusende vandfald, spejlblanke søer og ikke mindst blomster, som fylder den lille ø med farver. Den uspolerede natur på Flores er perfekt til både aktive ferier eller ... ren afslapning. Læs mere
  • Graciosa blev først officielt anerkendt som en af De Kanariske Øer i 2018 og er den mest fredelige af de 8 øer. La Graciosa huser en nationalpark, uspolerede strande med krystalklart badevand og ikke en eneste asfalteret vej! Perfekt til en ... afslappende ferie. Læs mere
  • Nrodeste er en lille smukt beliggenhed landsby på det nordøstlige São Miguel. Byen består af idylliske hvidkalkede huse med røde tegltag, men den virkelige attraktion på disse kanter er den enestående natur og de spektakulære landskaber.
  • Pico er et paradis for naturelskere, samtidig med det er en ø, der gemmer på talrige kulturskatte i form af karakterfulde landsbyer, små havne og ikke mindst vinmarker. Azorernes næststørste ø er udover den iøjefaldende vulkan også kendt for ... sine hvalsafarier. Læs mere

Læs på bloggen

Find tips og inspiration til din næste ferie på bloggen