Rejser til Faial

Faial på Azorerne er berømt for sit sværdfiskeri og er den foretrukne anløbshavn for internationale yachtmandskaber, der krydser Atlanten. De naturskabte landskaber på Faial er uspolerede og i de undersøiske, vulkanske huler skjuler sig stimer af farverige fisk.

På Faial kan man holde en livlig, aktiv ferie og få en smagsprøve på de mange kulturudbud i Horta, en by der er kendt for sine hvidkalkede huse. Faial udgør en farverig baggrund for et ophold med sine grønne bjerge og de røde maleriske vindmøller i landskabet, hvortil kommer et spændende og kosmopolitisk byliv.

Faials farverige landskab

Når man besøger Faial, vil man med det samme opdage, at to farver dominerer øen: grøn og blå. Begge farver findes i den naturligt forekommende flora på Faial – fra græsset der dækker bjergsiderne til farverne på de mange hortensiabuske, der omkranser markerne og hvis farver blander sig med havets og himlens. Dette idylliske billede fuldendes med den vulkanske askes intense sorte farve på de golde ”Capelinhos”, hvor ingenting kan gro.

"Caldeiras"

Faial indbyder til en vandretur gennem vulkanske landskaber, en klatretur i slumrende kratere eller ”caldeiras”, eller til at nyde det grønne mosdækkede landskab. Man kan også beundre udsigten til det stedse foranderlige bjerg, Pico Mountain, fra den nærliggende ø af samme navn - en udsigt som man også kan nyde fra Faials solbeskinnede strande.

Horta med de mange kulturtilbud

Hortas gader er kantet med hvidkalkede velholdte huse, små bytorve og farverige, kommunale haveanlæg. Man vil finde kirker, hvis tårne rummer kunstskatte, museer der udstiller kostbare billedudskæringer i hvalben og figentræ, og den gamle fæstnings dystre mure, der en gang beskyttede byen mod pirater.

Horta Marina

I Horta Marina finder man yachts fra hele verden. Deres mandskaber bliver altid i et stykke tid og nyder Faials atmosfære og bidrager til den kosmopolitiske stemning på den berømte Café Peter, der længe har været de besøgende søfareres yndlingssted. Inden et mandskab begiver sig af sted igen, siger traditionen, at de skal efterlade et billede af deres yacht på marinaens mur, hvilket har gjort den til et farverigt skue og en af Faials seværdigheder.

Horta Marina er også udgangspunkt for ture, hvor man kan iagttage hvaler og delfiner. Disse havpattedyr kommer regelmæssigt til Fail, da der er masser af føde for dem i havet omkring øerne Faial, Pico og Sâo Jorge.

Feriesport 

Faial tilbyder også feriesport, som f.eks. linefiskeri og dybhavsdykning. Sæsonens højdepunkt er sejlsportsugen i august, hvor yachtregattaer og kapsejlads i hvalfangerkanoer bringer en smittende, livsglad stemning frem i byen.

Sådan rejser du til Faial

Rejser til Faial går som regel gennem Faials lufthavn. Faials lufthavn, Horta Airport, ligger cirka 10 kilometer fra Hortas centrum, og den er Faials forbindelse med de andre azoreanske øer.

Lufthavnen

På Faials sydøstlige kyst ligger Horta lufthavn tæt ved byen af samme navn. Lufthavnen ligger tæt på alle Faials destinationer, da øen er begrænset af størrelse.

Lufthavnen ved Horta servicerer flyvninger fra Faial til Ponta Delgada på øen São Miguel og tilbage. Den lille lufthavn har en enkelt terminal, der kun byder på de mest essentielle af services. Man kan dog købe souvenirs og lokale delikatesser, og der er en lille café.

Transport fra lufthavnen til Horta og resten af Faial

Med taxi tager turen fra lufthavnen til Hortas centrum cirka et kvarter - i myldretiden kan det være en fordel at bestille en taxi på forhånd. Med rutebussen tager turen cirka 45 minutter.

Hoteller og ferieboliger på Faial

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger på Faial. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Faial med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger på Faial. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

>> Læs alt om hoteller på Faial her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Hoteller på Faial