Feriebolig på Azorerne

Ude midt i Atlanterhavet ligger Azorerne i al deres afsondrethed, med et fantastisk klima og spændende byer og natur. Hos Escapeaway finder du en række håndplukkede ferieboliger på Azorerne, fordelt på øerne Pico, Faial, Terceira og São Miguel.

En ferielejlighed eller feriebolig på Azorerne er et godt valg, hvis man gerne vil have muligheden for at være lidt for sig selv på ferien. Så kan man lave mad i køkkenet indimellem, hvis man har lyst til det. Måske er det rart at kunne spise i hvert fald morgenmaden for sig selv i fred og ro, inden man tager fat på dagens aktiviteter. Er der børn med på rejsen, er det rart at have sit eget køkken, så man altid lige kan trylle lidt frem, når sulten og tørsten pludselig melder sig.

Der er ferielejligheder i mange størrelser og kategorier, så der er noget for enhver smag. De fleste ferielejligheder har fælles faciliteter som poolområde med solstole, parasoller og swimmingpool og måske et grillområde. Flere steder er der restaurant på stedet. Og ellers er der gode restauranter lige i nærheden.

Der er ferielejligheder inde i byerne, blandt andet i hovedbyen Ponta Delgada på øen São Miguel, hvis man har lyst til at være tæt på bylivet, marinaen, seværdigheder, restauranter og cafeer. Der er også ferielejligheder, der ligger uden for byerne og tættere på naturen. Det er ideelt, hvis man for eksempel ved, at man primært er kommet til Azorerne for at opleve naturen og tage på vandreture.

En feriebolig på Azorerne er et godt valg, hvis man ikke er til charterhoteller, men hellere vil have det lidt for sig selv i en lejlighed. Vil du hellere bo på et hotel, så kan du læse meget mere om de forskellige typer af hoteller du finder i programmet hos Escapeaway.

>> Se alle rejser til Azorerne med Escapeaway

Azorerne og den smukke natur

Azorerne er et skønt uspoleret sted med en paradisagtig natur. Så naturoplevelser er noget af det, der står højt på programmet hos langt de fleste rejsende. En ferie rig på naturoplevelser er ofte lig med en aktiv ferie. Og sådan er det også på Azorerne. Det ville være svært bare at ligge stille på stranden her i hele ferien, når der er så mange fantastiske og helt anderledes naturoplevelser, der venter lige om hjørnet.

Her er grønt og frodigt, så langt øjet rækker. Bjerge, vulkaner og de smukkeste blå og grønne vulkankratersøer. Vandfald, varme kilder og naturparker med blomster i alle regnbuens farver. Her er virkelig en sjældent varieret og helt uspoleret natur.

Feriebolig på Azorerne

Hotel eller ferielejlighed?

Der er flere muligheder at vælge imellem, når man skal finde en feriebolig på Azorerne. Skal det være hotel med alle faciliteter, luksus og forkælelse, eller skal det være et mere enkelt hotel, fordi hotelværelset bare er et sted, der skal bruges til overnatning. Det kan også være en ferielejlighed, hvor man har fordelen af at have lidt mere plads, flere rum og sit eget køkken. Eller måske skal det være jeres eget feriehus, fordi I er flere, der vil bo sammen – eller simpelthen bare fordi I vil bo helt for jer selv på ferien.

Vælger I et hotel, bor I typisk inde i eller tæt på en af byerne, mens der er ferielejligheder både i byerne og ude på landet eller langs kysten. Feriehusene ligger ofte lidt mere for sig selv ude på landet eller ved kysten. I kurbyen Furnas, der ligger midt på øen São Miguel, kan man tage på spa- og wellnessophold. Udover forkælelse på hotellet er her varme kilder, som man kan bade i. En gåtur i den smukke botaniske have Parque Terra Nostra vil også være ren wellness. Og ture ud i den smukke og frodige natur, der er overalt på São Miguel, er den rene lise for både krop og sjæl.

Aktiv ferie

Aktiv ferie er også oplagt på Azorerne, hvor naturen simpelthen indbyder til det. Med Atlanterhavet lige uden for døren er alle former for vandsportsaktiviteter oplagte. Man kan svømme, dykke, snorkle, windsurfe, sejle i kano, sejlbåd eller motorbåd eller tage på dybhavsfiskeri. Vandreture, cykelture og rideture i den smukke natur tiltrækker også mange. Der er ruter på alle niveauer, så uanset om man er nybegynder eller erfaren, er der en rute, der er værd at følge.

For golfentusiasterne er der flere spændende golfbaner i spændende omgivelser, ligesom der også er tennisbaner med fantastiske beliggenheder.

Inspiration til din rejse

Azorerne, den lille portugisiske øgruppe med ni øer, er en skøn frodig oase langt ude i Atlanterhavet hele 1.500 km vest for Portugals kyst.

Alle øerne er vulkanøer, så hver ø har sin vulkan. Vulkanen Montanha do Pico, som er 2.351 meter høj, er ikke bare Azorernes, men også Portugals højeste bjerg. De mere modige og øvede vandrere kan tage turen til toppen. Det tager omkring 7-8 timer. Turen er krævende, og risikoen for pludselig tåge er til stede, så husk at følges med en lokal stedkendt guide. Tager man turen hele vejen op, bliver man til gengæld også belønnet med en helt fantastisk udsigt over hele området og naboøerne.

Selvom man ikke er til bjergbestigning, er der alligevel masser af muligheder for at holde en aktiv ferie på Azorerne, hvis man har lyst til andet og mere end at ligge på stranden. Man kan windsurfe, dyrke paragliding, svømme, dykke, snorkle, sejle, tage på dybhavsfiskeri, og på landjorden kan man tage på vandreture, cykelture, rideture og spille tennis og golf.

Læs meget mere om naturen, historien, maden m.v. i vores guide om rejsemålet og få inspiration til din rejse.

>> Læs også om familieferie på Azorerne
>> Læs også om rejser til Madeira

>> Læs mere om ferieboliger

Kort over Azorerne

Populære hoteller på Azorerne

Portugal, Azorerne, Caloura
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool
Portugal, Azorerne, São Miguel
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Pool
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Azorerne, São Miguel
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Pool