Rejser til Pico

Pico udgør sin egen lille verden anlagt igennem århundreder af hvalfangere, bønder og fiskere. En ferie her er fuld af kontraster fra de golde sider af en gammel vulkan til vinmarker med figner og druer, fra store panoramaer til små hyggelige landsbyer, der ligger højt over havet. Rejser til Azorerne finder du nemt og billigt online.

Book en rejse til Pico med Escapeaway og bo på et af vores nøje udvalgte hoteller, som alle har gode anmeldelser. Vi tilbyder altid fuld fleksibilitet på datoer og rejselængde, og du vælger naturligvis selv, om du vil bestille som en samlet pakke inkl. fly og hotel eller selv arrangere transporten og kun booke din feriebolig igennem Escapeaway.

Få inspiration og læs mere om at rejse til Pico herunder eller brug søgemaskinen med det samme til at finde din næste rejse til Pico.

Picos landsbyer

Picos landsbyer er af en enestående karakter, som de ligger spredt langs med kysten og putter sig mellem den lysegrønne vegetation og vinmarkerne. Husene er bygget af sorte lavablokke, og overalt ser man blomster i potter og haver. Farverige fiskerbåde pryder Picos små havne, og bittesmå huse dukker sig i bjergene med udsigt ud over havet. Landsbyerne Lajes, Sao Roque og Madalena er dybt forankret i århundreders historie og kunst. Og i Calheta de Nesquim, Sao Joao, Sao Mateus, Ribeirinha og mange andre af Picos lidt større byer finder man attraktive kirker og maleriske gader, der fører ned mod havet, og charmerende huse, der vender bagsiden ud mod vinmarkerne.

En forhistorie med hvalfiskeri

Indtil slutningen af det 19. århundrede besøgte amerikanske hvalfangere Pico for at harpunere kaskelothvaler og hyre lokale mænd. Pico udviklede sin egen hvalindustri med slanke kanoer fremdrevet med årer. Kampen mellem mand og hval endte ofte i en tragedie for øens indbyggere.

I dag huskes Picos hvaltradition, men den finder ikke længere sted. To hvalmueer fortæller historien med fine billedskærerarbejder, som er fremstillet af søfarere i hvalben og hvaltand. Pico indtager i dag en stolt plads blandt steder med hvalovervågning og tilbyder specialistvidenskabelige og økologiske ture enten som endagsture eller flerdagsture.

Vinmarker 

De tidlige indbyggere på Pico brød den hårde lava, der dækkede jorden, op for at bygge mure og tilplantede små områder med frugtbar jord med vinstiklinger og skabte derved et enestående landskab, der har fået status som verdensarv udnævnt af Unesco. Når man besøger Picos vinmarker, træder man ind i en labyrint af sorte mure og grønne vinstokke. Man kan følge plovfurerne, der er skåret ned i lavaen af oksetrukne kærrer, som transporterede druerne til vinkældrene ved havet, og derigennem genopleve et flittigt folks historie.

Et paradis for naturelskere

Med sine naturskønne stier langs kysten, de blidt bølgende bjerge og vidstrakte plateauer omkranset af små vulkantoppe, er Pico et paradis for naturelskere. Øen tilbyder bjergbestigning på Picos vulkankegle i en højde af 2.351 m over havet eller en nedstigning i dybden til de lange lavatunneler. Man kan også kigge på fugle, nøde den naturligt forekommende flora eller beundre de vidstrakte havlandskaber, der brydes af silhuetterne af de nærliggende øer Faial, Sao Jorge og Graciosa.

Traditionelle vine og kniplinger

I dag fremstiller Pico stadig sin berømte "Verdelho” vin, der engang blev serveret ved kongers og tsarers borde. En flaske eller to af denne traditionelle vin fra druer, der har vokset i den lokale vulkanske jord, er den bedste måde til at få en smagsprøve på Picos historie og atmosfære. Traditionelle kunsthåndværk udøves også stadig, hvor de mange dygtige, lokale kvinder fremstiler miniaturekanoer og –plove, billedudskæringer i hvalben og fine kniplinger.

Hoteller og ferieboliger på Pico

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger på Pico. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Pico med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger på Pico. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

>> Læs alt om hoteller på Pico her

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Hoteller på Pico