Rejser til Ponta Delgada

Ponta Delgada, på sydsiden af øen São Miguel, er hovedstad for øgruppen Azorerne, midt ude i Atlanterhavet, 1360 kilometer fra det portugisiske fastland. Book din rejse til Ponta Delgada med Escapeaway i dag!

Med sine næsten 70.000 indbyggere er Ponta Delgada klart den største og mest befolkningsrige by i øgruppen Azorerne. Byen blev grundlagt for ca. seks århundreder siden af fiskere, der var tiltrukket af den beskyttede havn på stedet, og har siden udviklet sig til en moderne og kosmopolitisk by, som på trods af de mange besøgende gæster fra både ind- og udland har bevaret sin rolige og charmerende ø-stemning og som stadig rummer mange arkitektoniske og historiske vidnesbyrd om sin spændende fortid på sø-vejen mellem den gamle og nye verden.

Mystisk og fjerntliggende og med en natur omkring sig, der ikke har sit lige på det europæiske fastland, er Ponta Delgada og São Miguel et rejsemål, du mindst én gang i dit liv bør opleve!

Velkommen til Azorerne med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Ponta Delgada hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel rejse til Ponta Delgada, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Ponta Delgada, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Oplevelser og seværdigheder

Smukke, gamle kirker, en fæstning fra det 16. århundrede og et museum, der dokumenterer Azorernes spændende naturhistorie, er blot nogle af de seværdigheder, du kan opleve i Ponta Delgada. Derudover kommer der de mange oplevelser, som venter dig lige uden for byens grænser. F.eks. kan du fra havnen tage på en mini-ekspedition med båd for at se hvaler og delfiner, der holder til i farvandene omkring øen; eller du kan drage ud i det landskab, som øen er blevet så berømt for, og som blandt andet inkluderer gamle vulkanske kratere, der nu er fyldt af søer med vilde blomster og frodige skov på deres smukke bredder.

I det følgende kan du læse om et lille udpluk af de seværdigheder og oplevelser, der venter dig i - og omkring - Ponta Delgada.

Lagoa das Sete Cidades

En af de største naturoplevelser på Azorerne, Lagoa das Sete Cidades, ligger kun 15 kilometer fra Ponta Delgada. Lagunen, som optræder på talrige postkort fra øgruppen, ja, vel nærmest er blevet et vartegn for den, er en tvillingsø, der er indlejret i en vulkansk caldera. Omkring søens bredder er en smuk bevoksning af nåletræer og bregner. 

Forte de São Bras

Denne fæstning, bygget i 1552, beskytter den vestlige ende af Ponta Delgadas havn og er stadig i brug som base for den portugisiske flåde. Selv om fæstningen har gennemgået store ændringer i 1800'erne, er det stadig en interessant og fascinerende historisk bygning fra øens koloniale dage, da Ponta Delgada var under konstant trussel fra pirater i farvandet omkring øgruppen og måtte bygge forsvarsværker for at beskytte øens befolkning.

De øverste dele af fæstningen er stadig udstyret med kanoner og mere moderne artilleri, mens der i fortets indre er et lille militærmuseum med udstilling af tunge våben, køretøjer og uniformer, der strækker sig over 500 år.

Lagoa do Fogo

Sammen med Lagoa das Sete Cidades er Lagoa do Fogo en af São Miguels allerstørste natur-oplevelser. Og så ligger den endda kun ca. en halv times kørsel fra Ponta Delgada, så du let kan komme frem og tilbage.

Den storslåede sø, der ligesom Lagoa das Sete Cidades optræder på talrige postkort fra Azorerne, ligger indlejret i en vulkansk cadera skabt af et vulkanudbrud i 1563, hvilket forklarer navnet "Ildsøen" (Lagoa do Fogo). Søen er omgivet af smukke, grønne basaltbjerge og er den højest-beliggende sø på øen.

Museu Carlos Machado

I det gamle kloster Santo André, der blev grundlagt i 1876, finder du det ældste museum på Azorerne. Grundlæggeren, Carlos Machado, var en naturforsker, der arbejdede på Azorerne i 1800-tallet, efter at Darwins evolutionsteori havde gjort fjerntliggende øer i det store Altanterhav interessante for datidens naturforskere.

På museet vil du blive præsenteret for et resumé af Azorernes spændende naturhistorie med udstillinger om øens geologi og mineralogi, samt mange plante- og dyreprøver (hvoraf mange er indhentet af Machado selv). Der er også en udstillinger af liturgisk kunst i det tilstødende Jesuit-kollegium, som blandt andet indeholder malerier, sølvtøj og fliser.

Mad og drikke

Ponta Delgadas gastronomi er rig og varieret, men uanset hvilken del af den, du smager på, vil den som regel have et fælles karakter-træk: friskhed. Øen producerer råvarer af høj kvalitet og det afspejler sig også i kvaliteten af de retter, som du kan indtage på byens mange gode restauranter.

En meget typisk og traditionel ret i Ponta Delgada - og på São Miguel generelt - er Cozido das Furnas, som består af forskellige kødstykker og grøntsager (som regel kylling, svinekød, pølser, grønkål, gulerødder, søde kartofler m.m.). Tilberedningen af retten tager hele fem timer, fordi den gryde, hvori retten tilberedes, er pakket ind og begravet i jorden ved en varm kilde.

São Miguel har også en tradition for at dyrke eksotiske frugter, såsom ananas, guava og passionfrugt, som enten nydes friske eller anvendes til fremstilling af velsmagende likører.

De berømte ananashuse, som du kan se i områderne omkring Faja de Baixo, Lagoa og Vila Franca do Campo, holder stadig fast ved ældgamle traditioner og kan besøges på guidede ture.

Lokal transport

Ponta Delgada har forskellige buslinjer, der forbinder byen med resten af øen, men faktisk har den også et effektivt internt transportsystem, hvormed du kan komme rundt i byen. Der er således hele tre minibus-linjer, A, B og C, der opererer inden for byen på hverdage. Disse busser kører i tidsrummet fra 07:30 til 19:30 og afgår hvert 15. minut. Billetterne er ikke dyre og kan endda købes med rabat, når du køber et 10-turskort.

Når du skal tilbage til lufthavnen, kan du tage linje A til lufthavnsterminalen, hvis du ikke tager en taxa eller har lejet en lejebil til din ferie. Der er også en shuttle-bus, der forbinder lufthavnen med centrum. Denne bus afgår fra lufthavnen ca. 20 minutter efter ankomsten af et fly og er tilgængelig fra den første til den sidste flyvning.

>> Læs også om rejser til Pico på Azorerne
>> Læs også om ferieboliger på Azorerne her

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Ponta Delgada Azorerne

Populære hoteller i Ponta Delgada Azorerne

Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
8,4
Meget godt
835 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Azorerne, São Miguel, Ponta Delgada Azorerne
9,1
Fabelagtigt
320 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Ponta Delgada Azorerne?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser