Rejser til Terceira

Engang modtog Terceiras havn galeoner ladet med krydderier fra Østen og guld og sølv fra de amerikanske kontinenter. Selv i dag fører de historiske gader i hovedbyen Angra do Heroismo en tilbage til det 16. og 17. århundrede. Læs mere om rejser til Terceira på Azorerne.

Book en rejse til Terceira med Escapeaway og bo på et af vores nøje udvalgte hoteller, som alle har gode anmeldelser. Vi tilbyder altid fuld fleksibilitet på datoer og rejselængde, og du vælger naturligvis selv, om du vil bestille din rejse til Terceira som en samlet pakke inkl. fly og hotel eller selv arrangere transporten og kun booke din feriebolig igennem Escapeaway.

Få inspiration og læs mere om at holde ferie på Terceira herunder eller brug søgemaskinen med det samme til at finde din næste rejse til Terceira.

>> Læs også om rejser til Faial
>> Læs også om rejser til Santa Maria

Inspiration og fakta

Uden for byen ligger de flade, grønne marker som et skatbræt med malkekøer hist og pist, og hvide huse, der dukker sig mod den blå himmel. Terceiras lokalbefolkning har budt gæster velkommen på øen gennem århundreder, og fordriver selv fritiden med traditionel tyrefægtning ”tourada à corda” og moderne sport som golf. Med sin perfekte blanding af fortid og nutid indbyder Terceira til en spændende og komplet ferie.

Angra do Heroismo er opført i det 16. århundrede og var det første europæiske bycentrum og har som følge deraf opnået status som verdensarv af Unesco. Byens gamle gader fremhæver i særlig grad dens fine arkitektoniske arv i lighed med dens kirker, paladser og museer sammen med fæstningen, som forsvarede Angra do Heroismo og dens havn mod pirater.

Når man har fået en smagsprøve på Angra do Heroismos fornøjelser, bør man besøge den historiske by Praia da Vitória. Her finder man den gotiske kirke i Sao Sebastiao, der er opført af de første bosættere, samt herresæderne, kirkerne og kapellerne i Sao Carlos, Fontinha, Sao Brás og Lajes alle sammen mesterværker inden for imperialistisk arkitektur og viet til dyrkelse af Helligånden.

Terceiras uspolerede natur er et perfekt supplement til øens byers fine historiske monumenter. Terceira kan opvise både grønne landskaber og bjerge, der er velegnede til en vandretur, hvor man kan få et glimt af markerne med de stedvise blomster og det blå hav og den blå himmel. En vandretur i bjergene vil også byde på nogle af Terceiras geologiske vidundere, som f.eks. Caldeira de Guilherme Moniz, et 15 km bredt vulkankrater og Algar do Carvao hulerne med deres stalaktitter og stalagmitter af lava.

Aktiviteter og seværdigheder på Terceira

Terceira giver sine besøgende mange muligheder for aktiviteter og oplevelser. Det er noget for hele familien, og børnene kommer ikke til at kede sig.

Man bl.a. en krævende golfbane på øen og to marinaer, som giver Terceira en kosmopolitisk atmosfære, da de tiltrækker yachts, der er på vej over Atlanten. Det omgivende hav har meget at byde på for dem, der ønsker en aktiv ferie. Fiskeri, dykning, surfing, windsurfing og sejlads er de vigtigste sportsgrene på Terceiras og de, der kan lide en svømmetur, kan benytte sig af Terceira´naturskabte bassiner, der blev dannet, da vulkansk lava mødtes med det kolde hav.

Fra maj til september er Terceira skueplads for mange farverige, traditionelle folkloristiske fester. Helligåndsfesten ”Festas do Espírito Santo” finder sted i enhver landsby og efterfølges af en stor banket. Hovedbegivenheden under festen for Johannes Døberen ”Festas Sanjoaninas” er en procession med deltagelse af entusiastiske menneskemængder. Festsæsonen betyder også god mad. Blandt de populære, traditionelle retter er bl.a. ”alcatra” - en eksotisk krydret oksekødsragout - samt blodpølse og blæksprutte, og de lokale desserter er mangeartede og lækre. Intet måltid på Terceira er komplet uden et glas Biscoitos-vin, en lokal specialitet, der har sit eget museum.

Spirende huleforskere kan få tilfredsstillet deres nysgerrighed ved at undersøge grotter, der nærmest giver en følelse af at komme ind i jordens indre. Grotterne fascinerer hele familien og er en af de oplevelser, man bør unde sig selv og sine rejsefæller. Eller hvad med en vandretur i højlandet, hvor du kan opleve nye udsigter stort set ved hvert skridt. Læg mærke til den charmerende sti, som bugter sig igennem marker, eller havet set fra toppen af en klippe eller hvide huse, omkranset af blomster. De mange åbne landskaber inviterer gæster til en spadseretur gennem grønne marker og blomsterenge, mens de, der er til mere udfordrende aktiviteter, vil kunne lide en vandretur op ad Serra de Santa Barbara og Pico Alto, hvor de vil nyde udsigten og begejstres over landskabet med de mange forskellige grønne nuancer, indrammet af havet og himlens dybblå farver.

Terceira ligger midt i Atlanterhavet, som er yderst gavmildt for lystfiskeren, som kan fange både makrel, brasen og sværdfisk. De bedste fiskeområder ligger ved Angra do Heroismo, Sliveira, Sao Maleus, Pesqueiro, Biscoitos, Praia da Vitoria, Porto Martins, Porto Novo og Porto Judeu. Der findes i øvrigt rigeligt med kaniner over hele øen, og de kan jages hele året. Området omkring Pico Alto er et af de mest populære områder til kaninjagt.

Monte Brasil, som er klassificeret som et beskyttet landskab, udgør et rekreativt område, hvorfra man har en fantastisk udsigt over havet og byen. På området ligger Sao Joao Baptista do Monte Brasil – et fort med en stor, forstærket mur på fire km. Algar do Carvao er berømt for sine grotter, som kan være op til 100 m dybe. Disse spektakulære grotter indeholder stalaktitter, stalagmitter og en underjordisk sø. En række af disse grotter er af særlig interesse for videnskabsfolk.

Praia da Vitoria er en ung by med en af de mest populære strande på Azorerne. Byens kirker og kapeller er også af arkitektonisk interesse. I Biscoitos kan man besøge Azorernes eneste vinmuseum. Dette museum, som blev indviet i 1990, viser vinproduktionen, som den foregår på Azorerne. Terceiras tyrefægtning er berømt over hele verden. Tyren bliver simpelthen sluppet løs, tøjret med et langt reb, hvor en gruppe mænd holder den under kontrol. Tyren kan stort set løbe rundt over det hele, og en række komiske situationer opstår, når mænd og kvinder både prøver at drille tyren og løbe væk fra den. Alvorlige skader er meget sjældne, men kan dog forekomme. Tyrefægtning på Terceira finder typisk sted mellem 1. maj og 30. september.

Mad og vin på Terceira

Igennem århundreder var Terceira en markedsplads, som blev besøgt af mange forskellige skibe fra eksotiske lande, og i løbet af det 16. og 17. århundrede ændrede den lokale gastronomi sig væk fra dens oprindelige enkelhed. Over årene blev de lokale retter påvirket af indflydelse udefra, og øens lokale retter blev mere fyldige og raffinerede. Indflydelsen kom bl.a. fra de spanske tropper, som opholdt sig på øen i næsten 80 år, fra folk som flygtede fra enevældige herskere, og fra englændere samt fra klostrene, hvor man fremstillede søde sager og likør.

I forbindelse med festivalerne, som finder sted på øen om sommeren, serveres særlige kødsupper (“alcatra” og “cozido”), samt en vin ved navn “vinho de cheiro”. Ved festivalerne serveres også en slags småkager, som har form som dyr eller mennesker. Blandt andre lækre retter kan nævnes en fiskestuvning (“Caldeirada“) med æbler, “morcela”, en slags pølse, samt forskellige traditionelle opskrifter på blæksprutte, kanin (med en speciel sauce ved navn “molho de vilão”, krabber, bramgås og forskellige fiskeretter.

Men Terceira er frem for alt kendt for sine fremragende opskrifter på søde sager. De fleste af disse godter, som f.eks. “donas-amelias” og “coscoroes” laves efter traditioner fra klostrene. Ost er den perfekte afslutning på et måltid, og osten på Terceira laves enten af gedemælk eller komælk. Hvad angår vin, producerer Porton Marins og Pesqueiro en “verdelho“, og også Biscoitos er ganske berømt blandt lokale vinkendere.

Hoteller og ferieboliger på Terceira

Hos Escapeaway håndplukker vi nøje de bedste hoteller og ferieboliger på Terceira. Bl.a. er det helt afgørende, at alle ferieboliger, feriehuse, ferielejligheder og hoteller har gode anmeldelser fra både vores gæster og fra gæster i andre lande.

Brug søgemaskinen til at finde din næste rejse til Terceira med mulighed for afrejse fra bl.a. København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg lufthavn. Vi finder automatisk nettets bedste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly og pakker dem sammen med udvalgte hoteller og ferieboliger på Terceira. Du kan også vælge at bestille transfer til din feriebolig eller en lejebil, der står klar i lufthavnen, så du får den bedste start på ferien.

Det hele samles automatisk i en pakkerejse med rejsegaranti, og du er derved også dækket af pakkerejseloven, så du får det bedste af begge verdener. God tur!

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller på Terceira