Badeferie i Portugal

Billederne af gyldne, solbeskinnede strande, du har set fra Portugal, lyver ikke. Landets mere end 1.700 kilometer lange kystlinje byder på nogle af Europas bedste strande, hvor du finder perfekte betingelser for en afslappende badeferie. Et af de mest populære rejsemål blandt solhungrende nordeuropæere er den sydvendte Algarvekyst, men der er meget mere at komme efter.

Temperaturerne ved den portugisiske Atlanterhavskyst når måske nok ikke samme højder som ved Middelhavet, men hvad angår antallet af solskinstimer samt ikke mindst kvaliteten af strande og badevand, ligger Portugal helt i top. Tager du på badeferie i Portugal, har du desuden rig mulighed for at kombinere strandlivet med spændende kultur- og naturoplevelser.

>> Læs også om All Inclusive-hoteller i Portugal her

Stort udvalg af strande

Selvom Portugal ikke er et ret stort land, rummer det en fantastisk variation. Det gælder også, hvad angår landets strande. Du kan derfor nemt finde en strand, som passer netop til dine ønsker. Hvad enten du ønsker en ferie masser af aktiviteter eller blot længes efter fredfyldt idyl ved havet.

Portugals mest populære strande finder du i den sydligste region, Algarve. Her kan du vælge og vrage mellem alt fra lange, brede sandstrande til små, afsides klippevige. Det store udvalg af gode badestrande og mange solskinstimer har ikke overraskende gjort Algarve til landets største turistmagnet. Her findes stribevis af badebyer, som udover brede sandstrande har alle de faciliteter og underholdningsmuligheder, du kan ønske dig til en vellykket familieferie i Portugal. Samtidig er det dog heller ikke svært at finde lange, uberørte strande i Portugal, hvor der er masser af plads og fredeligt. Vestkysten er for eksempel kendt for sin vilde, uberørte natur, hvor du samtidig kan opleve kystsamfund, der er helt upåvirket af masseturisme.

>> Vidste du, at Portugal har rekordmange Blå Flag strande? (rejseblog)

Det er naturligvis heller ikke kun på det portugisiske fastland på den Iberiske halvø, at du finder tillokkende strande og badebyer. Selvom øgrupperne Azorerne og Madeira ganske vist ikke primært er kendt for deres badestrande, har du således også her rig mulighed for at tage en dukkert fra naturlige strande eller flotte havbade. Selv hvis du rejser rundt inde i det portugisiske bagland, har du ligeledes rig mulighed for at nyde en afslappende dag ved indbydende badesøer.

Badesøer i Portugal

Fragas de São Simão, Midtportugal

Befinder du dig i Coimbra, er du mindre en times kørsel fra den portugisiske vestkyst. Det kan dog også anbefales at køre en halv times tid mod syd, hvor Fragas de São Simão er en lille oase af små søer, vandfald og floder. Vandreturen ned i kløften belønnes med smukke omgivelser, der indbyder til picnics - og naturligvis en afkølende dukkert. I en varm sommerweekend tiltrækker de kølige omgivelser ved vandet en del mennesker, men det er næsten altid muligt at finde en lille privat krog.

Alqueva, Alentejo

Bare to timers kørsel nord for Lissabon i det østlige Alentejo ligger en af Europas største menneskeskabte søer: Grande Lago Alqueva. En opdæmning af Guadiana-floden har her skabt en 250 km2 stor sø, som er omgivet af talrige gamle landsbyer og interessante seværdigheder såsom Monsaraz. I en region som kan blive meget hed midt på sommeren, er den store sø en kærkommen mulighed for at komme en tur i vandet. Det er dog også populært at sejle på søen i båd eller kajak samt stå på vandski.

Når mørket sænker sig over området, kan du rette øjnene mod nattehimlen og nyde godt af, at dette er et officielt Dark Sky Reserve på grund af det uforstyrrede nattemørke. Få steder i Europa vil du kunne se en så flot stjernehimmel.

>> Oplev en smuk stjernehimmel i Portugal (rejseblog)

Barragem da Bravura, Algarve

Holder du ferie i Portugals sydligste region, Algarve, vil de flotte sandstrande ved havet nok have en stærk tiltrækningskraft. Men trænger du til lidt variation, kan du køre op til Barragem da Bravura omkring 15 km nord for Lagos. Ikke blot er her selv i højsæsonen ofte kun ganske få turister sammenlignet med kysten, men udover en svømmetur i søen er der også gode muligheder for at vandre en tur rundt langs den kunstige sø.

>> Læs mere om ferie i Algarve her

Lagoa Azul, Azorerne

Det er ikke kun på det portugisiske fastland, at du kan bade i ferskvand. Azorerne er berømt for sin enestående natur, hvor en af de mest kendte seværdigheder er Lagoa das Sete Cidades på øen São Miguel. Den ene af disse søer, Lagoa Azul, er et af de mest unikke steder at bade på øen.

São Domingos, Alentejo

I den naturskønne Parque Natural do Vale do Guadiana, som ligger nær grænsen til Spanien, er der nogle kønne søer omkring den tidligere mineby Minas de São Domingos. Den lille strand, Praia Fluvial da Mina de Sao Domingos, er et populært udflugtsmål blandt de lokale, ikke mindst blandt børnefamilier da man kan parkere tæt ved.

Bestil en badeferie i Portugal

Hvad enten du rejser inde i landet eller ude langs kysten, er der altså gode muligheder for at tage en dukkert og nyde en dag ved vandet. Er det en rigtig badeferie, du drømmer om, er det dog mest oplagt at finde en feriebolig nær havet. Mulighederne er mange, og her hos Escapeaway kan du vælge fra et bredt udvalg af håndplukkede hoteller og ferieboliger langs de mest indbydende kyststrækninger.

>> Læs mere om badeferie