Billeje i Portugal

Information og gode råd om billeje i Portugal når du rejser med Escapeaway.

Portugal er meget mere end badeferie ved Algarvekysten. Store dele af det smukke land er stadig helt uberørt af turisme, og en rejse med Escapeaway er en mulighed for at udforske mange skjulte perler i form af kultur- og naturoplevelser, som Portugal er så rig på. Vil du opleve mest muligt i din ferie, anbefaler vi derfor, at du bestiller billeje med din rejse. Billeje er naturligvis oplagt, hvis du tager på rundrejse i Portugal, men også hvis du ønsker at bo på samme hideaway hele ferien, giver en lejebil en uovertruffen frihed til at tage på spændende udflugter i dit eget tempo.

Når du bestiller en rejse med fly til Portugal her hos Escapeaway, har vi sørget for at det er nemt samtidig at finde den billigste billeje fra de mest anerkendte udlejningsselskaber i Portugal. I søgemaskinens andet trin kan du således vælge nøjagtig den type lejebil, som bedst opfylder dine behov. Alle biludlejningspriserne er inklusiv fri kilometer og lovpligtige forsikringer med mindre andet fremgår af lejebetingelserne.

Færdselsregler i Portugal

Der gælder i Portugal grundlæggende de samme trafikregler som i Danmark. Det vil blandt andet sige, at man kører i højre side og overhaler venstre om, ikke må snakke i håndholdt mobil under kørsel, en promillegrænse på 0,5 osv. Men der er alligevel enkelte forskelle i forhold til, hvad du kender fra Danmark. Du bør derfor altid på forhånd sætte dig ind i reglerne og eventuelt spørge efter yderligere information ved afhentningen af din lejebil i Portugal.

Hastighedsgrænser

Medmindre andet er angivet, kan du regne med at følgende hastighedsbegrænsninger gælder i Portugal: På motorveje: 120 km/t Landeveje og motortrafikveje: 90-100 km/t I bymæssig bebyggelse: 50 km/t Har du haft kørekort i mindre end 2 år, gælder der i Portugal lavere hastighedsgrænser for landevej, motortrafikvej og motorvej, henholdsvis 80/100/110 km/t.

Sikkerhedssele og autostol

Ligesom herhjemme skal der i Portugal bruges sikkerhedssele på både for- og bagsæde. Børn skal også være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets alder, størrelse og vægt, som man kender det fra de danske regler.

Sikkerhedsudstyr

I Portugal er det ligesom i mange andre europæiske lande lovpligtigt at have en reflekterende sikkerhedsvest med i bagagerummet såvel som en advarselstrekant.

Rundkørsler

En forholdsvis ny trafikregel i Portugal angår rundkørsler, hvor det nu forbudt at køre i det yderste højre spor i en rundkørsel, med mindre du skal dreje af i den første afkørsel.

Vejafgifter

I Portugal opkræves der vejafgifter på nogle motorveje, Auto Estrada, og på to broer ved Lissabon. Ved nogle motorveje kan man betale via en form for "Brobizz", Via Verde,, og er din lejebil ikke udstyret med en sådan, skal du ikke køre ind i de baner mærket med et grøn/hvid "V". Ellers kan du betale med kreditkort. Det portugisiske politi kan idømme og opkræve bøder på stedet, når du er udlænding. Du kan betale med kontanter og nogle gange med kreditkort.

Lufthavne:

Portugal har adskillige internationale lufthavne og alt efter hvilken del af Portugal du ønsker at besøge, foreslår vi lufthavne, som ligger nær ved. Uanset hvilken lufthavn du ankommer til, vil du dog have mulighed for at afhente din lejebil der. Fordelen ved at bestille din lejebil på forhånd er, at du har størst chance for at få en god pris på netop den type lejebil, du søger, men ikke mindst at du så med ro i sindet kan rejse afsted og vide, at der vil stå en bil klar til dig ved ankomst i lufthavnen.

Biludlejningsfirmaer

Hvad enten du foretrækker at bestille billeje med afhentning direkte i en lufthavn eller fra et andet udlejningskontor i Portugal, kan du i søgemaskinen her på Escapeaway frit vælge mellem lejebiler fra en lang række internationale biludlejningsselskaber som f.eks. Avis, Hertz biludlejning, Eurocar, Sixt, Firefly og EuropCar, samt en række regionale biludlejningsselskaber. For at kunne tilbyde dig den billigste billeje i Portugal, har vi hos Escapeaway valg at samarbejde med AutoEurope. Dette er en biludlejer, som er kendt for at tilbyde god service og lave priser. Desuden har vi benyttet os af AutoEurope's kendskab til det portugisiske billejemarked til at fravælge flere udlejningsselskaber, som nok kendt for at have lave priser, men erfaringsmæssigt også har meget dårlig service.

Du kan læse mere om AutoEurope biludlejning her

Priser

Priserne i Portugal billeje, som du ser i søgemaskinen her hos Escapeaway, inkluderer alle de lovpligtige forsikringer og fri kilometer med mindre andet er angivet i lejebetingelserne. Det betyder, at du kan udforske Portugals mange seværdigheder uden bekymringer om kilometerforbrug. Ved bestillingen af din lejebil har du naturligvis mulighed for at vælge biler i forskellige prisklasser og eventuelt supplere med ekstra forsikringer og udstyr.

Søg og sammenlign priser online på leje af bil

Typer af lejebiler

Takket være samarbejdet med AutoEurop kan Escapeaway tilbyde dig et bredt udvalg af lejebiler i Portugal. Som udgangspunkt er lejebilerne du ser i oversigten opdelt i kategorier. I Portugal vil de forskellige kategorier typisk inkluderer bilmærker såsom Fiat, Peugeot, Renault og Audi. Har du blot brug for at finde den billigst mulige lejebil til din ferie i Portugal, er det nok mest interessant at kigge på Mini- og Economy-kategorierne, hvor der er et bredt udvalg med prisvenlige biler såsom Fiat Punto Evo og VW Polo. Er I en større familie eller gruppe, som rejser sammen til Portugal, er det naturligvis mere oplagt at vælge en lidt større lejebil. Hos Escapeaway kan du for eksempel leje en minivan med plads til syv personer såsom en Ford S Max. En ferie med billeje kan også være en chance for at få en unik køreoplevelse. Nyd for eksempel de mange solskinstimer i Portugal fra en cabriolet. Hos AutoEuropa kan du for eksempel vælge en Renault Megane Cabrio, som både er nemme at køre og giver din bilferie prikken over i'et.

Oplev Portugal med bil

Generelt har Portugal gode motorvej, som forbinder landet på kryds og tværs. Du kan derfor nå langt omkring i din ferie, hvis det er det, du ønsker. Men du kan også vælge at bruge billeje til at udforske en enkelt region i ro og mag. Herunder får du forslag til bare nogle få af de mange udflugtsmuligheder med billeje i Portugal.

Levadaer på Madeira

En af de mest populære ferieaktiviteter på Madeira er vandring langs de gamle vandingskanaler, levadaer, som findes mange steder på den portugisiske blomsterø. En levadavandring er en enestående natur- og kulturoplevelse, som du ikke bør gå glip af, hvis du holder af aktive oplevelser i det fri. Der findes levada-vandreruter mange steder på Madeira i forskellige længder og sværhedsgrader. Billeje er en god mulighed for selv at kunne bestemme, hvilke du vil gå.

Læs mere om levadaer på Madeira

Lissabonkysten

Holder du ferie i Lissabon, kan billeje være en nem mulighed for også at opleve nogle af de charmerende byer og spændende seværdigheder langs Lissabonkysten. Kør for eksempel en tur til det europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo de Roca, og mærk vinden i håret, men du nyder fantastiske udsigter over Atlanterhavet og Portugals kyst. I Sintra omtrent en halv times kørsel kan du besøge det imponerende kongepalads Palácio Nacional de Sintra, som den portugisiske kongefamilie brugte flittigt og i dag er en af landets mest berømte seværdigheder. Vores egen H.C. Andersen var meget begejstret for Sintra. Dette var blot et par af de mange oplevelser, der venter dig på en ferie med billeje i Portugal.

Du kan finde meget mere inspiration til din bilferie på bloggen her hos Escapeaway Rejser.

Mere information om billeje hos Escapeaway.

Ovenstående informationer om billeje i Portugal er skrevet som vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer, da betingelserne ofte skifter hos de forskellige biludlejningsselskaber, det er også altid en god ide at tjekke de aktuelle færdselsreglser inden du rejser. Vi henviser altid til de aktuelle informationer, som fremgår af lejebetingelserne. Har du spørgsmål vedrørende leje af bil i Portugal når du rejser med Escapeaway, er du meget velkommen til at kontakte os eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

>> Læs mere om billeje