Rejser til den centrale del af Portugal - landets kulturelle midtpunkt

Er du på udkig efter en ferie væk fra turistmylderet? Så er Centro de Portugal lige noget for dig. Denne region i hjertet af Portugal er en skattekiste af kulturel rigdom, smuk natur og autentiske oplevelser. Nyd det stille landsbyliv i fjerntliggende, fredelige perler inde i landet - eller lad dig tryllebinde af de charmerende små fiskersamfund, dramatiske klipper og gyldne strande langs kysten. 

Centro de Portugal, eller den centrale del af Portugal, er en skjult perle mellem Lissabon-regionen og det nordlige Portugal. Regionen strækker sig fra den østlige til den vestlige del af landet og tilbyder en perfekt balance mellem stille landsbyliv og forfriskende atlantiske briser. Landskabet er varieret og til tider dramatisk, lige fra frodige dale, majestætiske bjergkæder og karamelfarvede strande. Med andre ord, uanset om du er på udkig efter eventyr eller bare total afslapning, kan du se frem til en idyllisk ferie.

Populære rejsemål i den centrale del af Portugal

Du vil måske ikke kende alle navne på feriedestinationerne her i området. Men her er byer som Coimbra, Nazaré, Obidos, Marialva, Peniche, Aveiro, Viseu, Porto Novo, Figueira da Foz, Golega, Ovar, Cerdeira - og mange flere. Vi tilbyder ferier til en række af disse, og her er nogle af de mest populære.

 • Obidos ligger idyllisk på en skråning og omtales ofte som en af Europas mest romantiske middelalderbyer. Omgivet af de 13 meter høje bymure kan du gå ad brostensbelagte gader mellem maleriske huse med gotiske døre og vinduer, de smukke hvide kirker og blomsterne, der pryder de charmerende smalle gader.  Hvis du vil have en dag på stranden eller surfe, ligger den smukke lagune Lagoa de Obidos kun en kort køretur væk. Der er heller ikke langt til kystbyen Peniche, som er kendt for sine smukke strande og fremragende surfingforhold.
   
 • Er surfing målet for din ferie? Så skal du tage til fiskerbyen Nazaré, der ligger et lille stykke nord for Obidos. Selve byen er ret lille, men har bevaret sin charme med de traditionelle farverige fiskerbåde og fiskere med deres traditionelle ternede skjorter og strikkede huer.  Takket være sine fantastiske strande og store bølger tiltrækker Nazaré surfere fra hele verden, men også rejsende, der bare vil solbade og svømme med en spektakulær udsigt over Atlanterhavet, spise fisk og skaldyr af bedste kvalitet og udforske kulturskattene i den gamle bydel, finder vej hertil.
   
 • Hvis strandliv og dovne dage i en solseng er det, du er ude efter, er Figuera da Foz et godt valg. Figuera da Foz er kendt for sine kilometerlange gyldne strande og smukke promenade. Faktisk er nattelivet her heller ikke så tosset, og der er masser af gode restauranter og barer at vælge imellem. Med sin gode beliggenhed mellem storbyerne Porto og Lissabon er Figuera da Foz både en fremragende feriedestination - og et naturligt stop på en biltur langs den portugisiske kyst.
   
 • Lidt inde i landet fra Figuera de Foz ligger den gamle universitetsby Coimbra, som oser af historie, kultur og traditionel portugisisk charme. Her finder du et af Europas ældste universiteter og et smukt slot. Det er nemt at rejse mellem Coimbra og Porto med tog, og fra Coimbra til Lissabon med bus.
   
 • Peniche er kendt for sin brede vifte af fremragende fiskerestauranter, der tilbyder nogle af Portugals mest berømte fiskeretter. Derudover finder du steder, der fremviser en særlig knipleteknik, der har sine rødder i landets håndværkstradition.  
   
 • Sidst, men ikke mindst, må du ikke gå glip af Aveiro, som kan beskrives som Portugals eget lille Venedig med smukke kanaler, farverige gondoler og charmerende arkitektur. Hvis du er på udkig efter en rolig ferie i maleriske omgivelser, er denne gamle fiskerby en ideel destination.

Dette skal du se i denne del af Portugal 

Den centrale del af Portugal er en levende mosaik af seværdigheder og spændende oplevelser. Ikke mindst er regionen noget af et kulturelt centrum i Portugal, da den er hjemsted for en række historiske steder og monumenter. I byen Tomar kan du f.eks. besøge det mægtige kloster Convento de Cristo og tage en rejse tilbage til tempelriddernes tid. Her mødes middelaldermystik og arkitektur i hemmelige kamre og høje, udsmykkede hvælvede lofter. Convento de Cristo er på UNESCO's verdensarvsliste og et af de vigtigste vartegn i Portugal.
 
Hvis du er på udkig efter et eventyr i naturen, kan en dagstur til Serra da Estrela varmt anbefales. Serra da Estrela ligger lige øst for den charmerende landsby Seia og er både en nationalpark og landets største bjergkæde. Området byder på spektakulære vandreture - og hvis du føler dig i form, kan du vandre de 1993 meter op til Torre, Portugals næsthøjeste bjerg efter Pico på Azorerne. Torre er faktisk den højeste top på fastlandet, og man behøver bestemt ikke at være bjergbestiger for at komme derop.

En anden naturoplevelse i det centrale Portugal, som næppe vil skuffe, er Bucaco Forest National Park. Parken består af 105 hektar gammel skov og en botanisk mangfoldighed, der vil tage pusten fra de fleste. Følg naturskønne stier gennem den frodige natur, og opdag skjulte kapeller, rislende vandløb og spektakulære udsigtspunkter. Hvis du vil føle dig i ét med naturen, er dette stedet at opleve det!

Mad og drikke i den centrale del af Portugal

 • Bacalao er den ret, der karakteriserer Portugals gastronomiske tradition og kulturhistorie. Man mener, at den stammer tilbage fra Portugals tid som søfartsnation, hvor både saltning og tørring af fisk blev vigtig på grund af de lange transatlantiske rejser til de nye kolonier. Bacalao betyder torsk på portugisisk, og opskriften varierer fra by til by. I Portugal siger man ofte, at der er lige så mange måder at lave Bacalao på, som der er dage i året. Bacalao består normalt af saltet og tørret torsk, kartofler, løg, tomater og oliven. Så er der Bacalao à Brás, som består af torsk blandet med kartofler, æg, løg, oliven, hakket persille og hvidløg, og Bacalao com Natas-varianten, som består af torsk med kartofler, løg og fløde.
   
 • Serra da Estrela-osten er en ægte specialitet fra det centrale Portugal og kommer fra området omkring Serra da Estrela-bjergkæden, der ligger inde i landet mellem kommunerne Seia, Manteigas, Gouveia, Guarda og Covilhã. Osten, Queijo da Serra, er lavet af fåremælk og har en hvid eller let gul farve og en lækker cremet konsistens. Det er en lang modningsproces, og der er ingen masseproduktion. 
   
 • Østers fra Ria de Aveiro, Aveiros flodmunding, er mest kendt for at være Portugals svar på Venedig. Men her finder du nogle af landets mest lækre og eftertragtede østers. Hvis du elsker at spise østers med en mousserende vin, mens solen går ned over havet, så er Aveiro perfekt for dig!
   
 • I den berømte kystby Nazaré finder du en anden specialitet fra det centrale Portugal: carapau. Carapau er simpelthen atlantisk makrel, der er blevet tørret i et par timer i solen, inden den er blevet tilsat olivenolie og masser af hvidløg og grillet. Med et koldt glas portugisisk hvidvin og lidt portugisisk brød er den klar til at blive nydt.

Kom tæt på den portugisiske kultur med Hideaways

Hvis du vil opleve det unikke ved det centrale Portugal, er vores Hideaways-hoteller det perfekte valg af indkvartering. Disse steder er både forskellige og unikke, men de har alle noget til fælles, såsom beliggenhed og service. Hideaways er ganske enkelt et hoteltilbud til dem, der ønsker at bo tæt på den lokale kultur og historie. I det centrale Portugal tilbyder vi alt fra romantiske strandvillaer med havudsigt til boutiquehoteller. Søg, og du skal finde!

Velkommen til den centrale del af Portugal med Escapeaway

Hos os kan du skræddersy din rejse, så den passer til dig, enten med et direkte fly eller med en mellemlanding. Du kan også vælge mellem vores store udvalg af nøje udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller.  

Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere dine muligheder for at udforske det område, du besøger.

>>> Læs mere om vores Hideaways-hoteller

>>> Læs mere om Portugal

>>> Læs mere om Lissabon-regionen

>>> Læs mere om det nordlige Portugal

>>> Læs mere om Nazare

Rejsemål i Centro de Portugal

 • Obidos
  4 hoteller
  Vil du opleve stemningen af det gamle Portugal, bør du rejse til Obidos. Så snart du går gennem byporten, Porta da Vila, ind bag de høje middelaldermure, vil du føle dig hensat til en anden, svunden tid. De labyrintiske gader gemmer på mange overraskelser.
 • Figueira da Foz
  3 hoteller
  Stranden ved Figueira da Foz er så bred, at det tager adskillige minutter at krydse hen over det gyldne sand ned til vandkanten. Der er derfor altid masser af plads til at slå sig ned for at nyde det solrige klima på Portugals vestkyst.
 • Nazaré
  3 hoteller
  I de solrige sommermåneder er den brede sandstrand ved Nazare fyldt med liv og farverige parasoller. Den lille fiskerby er populær blandt surfere på grund af de store bølger, men også blandt alle andre, der vil nyde strandlivet og stemningen i byen.
 • Aveiro
  2 hoteller
  Portugals Venedig er en historisk og flot beliggende by - Aveiro med sine mange kanaler og tæt på den store lagune med samme navn, er en traditionel portugisisk by, ikke langt fra "sølvkystens" mange skønne strande.
 • Porto Novo
  2 hoteller
  Porto Novo nord for Lissabon er først og fremmest kendt for sin flotte strand. Den er dog bare én af mange flotte strande på Portugals spektakulære vestkyst. På din rejse til Porto Novo kan du dog også tage på udflugter til nogle af landets ... mest interessante byer, store som små. Læs mere
 • Cerdeira
  1 hotel
  Cerdeira er en lille, fredelig landsby tæt ved Serra da Estrela naturparken. Her har du derfor masser af muligheder for at holde en aktiv ferie i naturskønne, uberørte landskaber, som også gemmer på mange spændende kulturelle seværdigheder.

Populære hoteller i Centro de Portugal

Portugal, Centro de Portugal, Peniche
9,0
Fabelagtigt
2508 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 95 km
 • Nærmeste strand: ca. 250 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Centro de Portugal, Aveiro
9,3
Fabelagtigt
1780 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 96 km
 • Afstand til centrum: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Centro de Portugal, Obidos
8,6
Meget godt
1036 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 86 km
 • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Centro de Portugal?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 39 anmeldelser