Rejser til Aveiro

Portugals Venedig er en historisk og flot beliggende by - Aveiro med sine mange kanaler og tæt på den store lagune med samme navn, er en traditionel portugisisk by, ikke langt fra "sølvkystens"  mange skønne strande.

Velkommen til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Aveiro hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan flyve fra alle lufthavne i til Portugal, b.la. København, Billund, Aalborg, Århus og Hamborg, og rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker.

Aveiro er en mellemstor havneby med cirka 60 tusind indbyggere, og dens historie strækker sig helt tilbage til romertiden. I dag er regionen kendt i Portugal for leitao, som er små helstegte grise, der spises på restauranter langs vejen.

Aveiro er berømt for sin lagune, og byen har kanaler der løber på kryds og tværs, hvor de farverige ’moliceiro’ både sejler op og ned. Særlig interessant er katedralen fra det 15.-18. århundrede, og den gotiske Misericordia Kirke og São Gonçalo kapellet. Man bør ligeledes besøge kirkerne Santo António og São Gonçalo fra det 18. århundrede, ligesom man kan besøge det regionale museum, som har til huse i det tidligere kloster kaldet Convento de Jesus.

Vil du opleve Aveiro og andre rejsemål i Portugal, så er en rundrejse i bil en oplagt rejseform. Læs mere om vores bilrundrejser eller bestil et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie.

Inspiration og fakta

Rejser du til Midtportugal, bør du lægge rejsen forbi den gamle havneby Aveiro med de mange kanaler, der uvægerligt leder tankerne hen på Venedig. Men det er dog de nærliggende strande på "Silver Coast", der er områdets virkelige attraktion.  

Aveiro ligger ved en stor lagune få kilometer fra Atlanterhavskysten. Byen gennemskæres af flere kanaler, hvorpå der sejler gondol-lignende både kaldet barcos moliceiros, som oprindeligt blev brugt til at hente tang og alger i lagunen, men nu til dags bruges til at vise byens gamle kvarter frem for turister.

Den gamle bydel i Aveiro med kanalerne og de fladbundede både er da også charmerende, omend en sammenligning med Venedig nok er en smule i overkanten. Den smukke gamle bydel med de mange Art Nouveau bygninger er dog heller ikke den eneste grund til at besøge Aveiro. En mindst ligeså stor attraktion er de store vådområder med masser af fugleliv og ikke mindst de nærliggende strande på det, der lokalt er kendt som "sølvkysten", der byder på nogle af de smukkeste strande i Europa.

Aveiro - fisk og salt

Aveiros livsgrundlag har traditionelt været fiskeriet og saltudvinding fra de laguner, der adskiller byen og Atlanterhavet. Aveiro var en central havneby i 1600-tallet og fremefter ind til en storm lukkede den af fra havet. Der blev dog senere gravet en kanal og byen har genvundet en smule af sin tidligere storhed.

Strande

Adskilt fra Aveiro af lagunen ligger to ferieområder på strandene Barra og Costa Nova. Begge er let tilgængelige med bil eller offentlig transport og tilbyder bådture på havet og i lagunen. Barra er også kendt for at have verdens 3. højeste fyrtårn og har lidt flere restauranter, barer og mere natteliv end Costa Nova. Lidt nord for Aveiro ligger mindre befærdede sandstrande som Sao Jacinto og Torreira.

Seværdigheder og oplevelser

I forhold til byens størrelse har Aveiro en del at byde de besøgende på, og rejser man i Midtportugal, bør man lægge vejen forbi byen og dens strande.

I Aveiros centrum får man en fornemmelse af at byen en gang var en vigtig havneby. Med kanaler og fladbundede både kaldet moliceiros, der også blev brugt på lagunen til at indsamle tang og minder om gondoler, kan Aveiros gamle bydel godt lede tankerne hen på Venedig.

Mosteiro de Jesus

Mosteiro de Jesus ligger i bydelen Glória. Det var oprindeligt et nonne-kloster i den dominikanske orden, men i dag rummer det byens vigtigste museum, Aveiro-museet, der har en rig og omfattende samling med særlig fokus på religiøs liturgi. Klosterbygningen har været klassificeret som et nationalt monument siden 1910. Klosteret Convento de Jesus har et flot interiør, som hovedsageligt stammer fra det 17. og 18. århundrede. Her er også flotte broderier, der stammer fra tiden hvor Portugals broderiskole lå i Aveiro. I klosteret ligger også byen museum, som primært er dedikeret Santa Joana, der boede i klosteret til sin død i 1490 og hvis imponerende marmorkiste står i klostrets kapel.

Praia da Barras fyrtårn

Praia da Barras fyrtårn, også kendt som Aveiro Fyrtårn, ligger på stranden Praia da Barra (på den sydlige kant af Ria de Aveiro) og er det højeste fyrtårn i Portugal med en højde på hele 62 meter. Fyrtårnet er åbent for offentligheden og kan besøges på onsdage fra kl. 14.00 til 17.00.

Sé de Aveiro

Katedralen i Aveiro er sædet for bispedømmet Aveiro og bygget i smuk portugisisk barokstil. Det blev grundlagt i 1423 som et dominikansk kloster og har siden den 6. marts 1996 været udnævnt som et af Portugals nationale monumenter.  Aveiros katedral har en pæn facade i barok stil og kirkens indre gør et behageligt omend ikke imponerende indtryk på besøgende. Kirken stammer egentligt helt tilbage fra 1432, men er restaureret mange gange siden, og ikke meget af det ydre er originalt længere.

Parque Infante Dom Pedro

Parque Infante Dom Pedro er kendt af lokalbefolkningen som "Macaca Park", fordi der engang var et bur med en abe i parken (macaca på portugisisk betyder abe). Parken er perfekt egnet til en dag i grønne og rolige omgivelser med de smukke, gamle træer, herunder en dejlig allé med lindetræer, broerne, der krydser søen, ænderne i søen og parkens te-hus.

Silver Coast

Aveiro der ligger omkring 70 kilometer syd for Porto, er et godt udgangspunkt for at en tur ned langs Silver Coast.

Mens der også findes børnevenlige strande på den lange kyststrækning, er Sølvkysten dog især kendt for uberørte natur og sine gode surf-bølger, der tiltrækker surfere fra hele verden. Fra Aveiro er der kun få kilometer til for eksempel Costa Nova og Praia da Barra, hvor der er mulighed for at få surfundervisning, hvis du er nybegynder.

Har du børn med på ferie, er São Martinho do Porto længere mod syd et oplagt mål, da der her findes en bugt mere rolige bølger og en lang sandstrand.

Sådan finder du en rejse til Aveiro

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Aveiro og i resten af Portugal. Kombinér med en flybillet med rutefly og supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti.

Mest oplagt er at flyve til den nordlige hovedby Porto, som har en større lufthavn med gode forbindelser. Herfra er der ca. en times kørsel i bil, eller 1,5 time med tog frem til Aveiro.

>> Læs også om vores håndplukkede hoteller i Portugal
>> Her finder du information om at booke en pakkerejse til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Aveiro