Rejser til Beira-provinsen

Beira-provinsen strækker sig fra den spanske grænse ud til havet i det charmerende centrale Portugal. Her finder alt fra surfing til ski, korkproduktion til vinproduktion, små hyggelige stenlandsbyer til stolte universitetsbyer og meget andet.

Beira-regionen sørger for et naturligt bindeled mellem de kølige, grønne enge nordpå og de varme, tørre græsarealer sydpå. Beira-provinsen ligger i regionen Centro de Portugal.

Velkommen til Portugal med Escapeaway, vi er specialister i rejser til området omkring Beira hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Du kan rejse i nøjagtig det antal dage du ønsker, og flyve fra alle lufthavne, f.eks. Billund, Aalborg, Århus, København og Hamborg.

Den oplagte måde at opleve denne del af Portugl er på en rundrejse i bil og du kan få mere inspiration under rejsetemaet bilrundrejser eller bestille et tilbud på en skræddersyet kør-selv ferie.

Coimbra

Coimbra, Beira-provinsens spændende hovedstad, udgør fødestedet for ikke mindre end seks tidligere konger og er sædet for Portugals første universitet, efter sigende det næstældste i verden. Byens gamle katedral er et af de fineste eksempler på romansk arkitektur i Europa.

Byen var besat af maurerne, blev indtaget af kristne i 1064 og blev landets hovedstad under det første portugisiske dynasti. Lissabon blev senere, i det 13. århundrede, hovedstad i landet.

Spor af romerne i Conimbriga

Udgravningen Conimbriga syd for byen viser spor af romersk beboelse så tidligt som det 2. århundrede f. Kr., skønt det var under Augustus fra omkring år 25 f. Kr., at Conimbriga udviklede sig til at være en betydningsfuld by.

Gamle landsbyer, oste og skisport

Længere inde i landet mod Spanien udgør spidsen af Serra da Estrela (Stjerne Bjergkæden) det højeste punkt på Portugals fastland. 1.993 meter højt er det hjemsted for et moderne skisportssted og med en lille stentå på toppen kendt som Torre. Regionen er bemærkelsesværdig for sine velsmagende oste, som stadig laves med håndkraft og er højt værdsat for deres rige smag.

Tæt på udgør den forhistoriske romerby Covilhã det bedste sted for en udforskning af området, mens Monsanto mod sydøst officielt anses for at være Portugals mest typiske landsby. Bygget på toppen af en stejl klippemasse midt i en bred dal har Monsantos ældgamle slot en storslået udsigt over den omkringliggende egn.

Andre byer, som er værd at bemærke i Beiras regionen, er Aveiro med dens jordflader med salt og kanaler i venetiansk stil, og den smukke kurby Bucaco.

Sådan kan du booke en rejse til Beira-provinsen

Med Escapeaway kan du rejse til Beira-provinsen fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs, fx. til Lissabon eller Porto lufthavn. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Portugal, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om vandreferie i Portugal
>> Læs også om hvordan du finder de bedste luksushoteller i Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Beiras