Rejser til Caldas da Rainha

Den stille og fredelige kurby Caldas da Rainha er berømt for sit lokalt fremstillede keramik og termiske kure. Caldas da Rainha er et godt centrum for udflugter i denne del af Portugal, både til Alcobaca og Batalha og til Leiria og Tomar. Saltsøen Lagoa de Obidos 15 km vestpå er en populær lagune til sejlsport og fiskeri.

Historie

På en ridetur fra Óbidos for at deltage i hendes svigerfars begravelse i Batalha, så Dronning Leonor bønder, der væltede sig i mudderpøle som middel mod reumatisme og leddegigt. Begejstret for, hvad hun så, grundlagde dronningen et gratis hospital i Caldas da Rainha, som efterfølgende blev et populært kursted, der nåede sit højdepunkt i det sene 19. århundrede.

Under Anden Verdenskrig blev Caldas da Rainha hjemsted for et stort antal flygtningen, der flygtede til det neutrale Portugal fra hele Europa.

Engang udgjorde den kapellet på Dronningens hospital, og i dag fremstår den sengotiske sognekirke Our Lady of Populo med et graciøst klokketårn og en række interessante azulejo glaserede kakler.

 

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Caldas da Rainha