Rejser til Castelo Branco

Castelo Branco er af forhistorisk oprindelse, og blev grundlagt på ny af tempelridderne i det tidlige 13. århundrede. Beliggende på en lav bakke midt på det flade land bare 18 km fra den spanske grænse har Castelo Branco siden det sene 1800-tal været kendt for sine broderede colchas eller sengetæpper, hvoraf et bredt udvalg kan ses på det lokale museum.

Med sine brede boulevarder, store pladser og et behageligt præg af velstand udgør Castelo Branco en rigtig god base, hvorfra det centrale Portugals grænseregion kan udforskes.

Læs mere om Castelo Branco hos Portugals officielle turistkontor eller om alle rejsemål i vores guide om rejser til Portugal.

Seværdigheder 

Castelo Brancos største attraktion er uden tvivl den ekstraordinære Episcopal Park ved siden af den tidligere biskops palads. Udlagt i midten af det 18. århundrede er parken et sjældent syn, tilplantet med et mylder af verdslige små granitstatuer mellem veltrimmede buksbomhække og appelsintræer. Museet inde i paladset har gobeliner fra det 16. århundrede og fine eksempler på portugisisk primitiv kunst. Kirken Sao Miguel, der kan dateres tilbage til det 13. århundrede, tjente som Castelo Brancos katedral fra 1771-1881, før bispedømmet blev ophævet.

Oplevelser i nærheden af Castelo Branco

Granitbyen Monsanto ligger kort tids kørsel nordøst for Castelo Branco. Klemt op imod en skrænt på en ekstremt høj bakke under en firkantet fæstning blev Monsanto i 1938 kåret som Portugals ”mest typiske landsby”.

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Castelo Branco