Rejser til Fátima

Fátima (eller Fatima) ligger på Santaréms bakker cirka midt mellem Portugals to største byer Lissabon og Porto. Tag forbi Fatima på din ferie med Escapeaway og oplev det magiske, centrale Portugal.

Det er oplagt at overnatte i Fátima en nat hvis du fx. rejser rundt i Portugal, og ellers er det et oplagt udflugstmål fra mange destinationer, da afstandene i Portugal er ganske korte. Hos Escapeaway tilbyder vi ikke hoteller i selve Fatima da der er så mange andre steder i området som er mere charmerende at bo i på sin ferie.

Det er dog oplagt at besøge Fatima på en rundrejse og du kan læse mere om bilrundrejser i Portugal eller bestille et skræddersyet tilbud på en kør-selv ferie.

Religiøse syner i Fatima

Fátima har kun godt 10 tusind indbyggere, men den er verdenskendt for de religiøse syner, tre hyrdebørn efter sigende havde af Jomfru Maria her i 1917. Tre hyrdebørn - alle fætre og kusiner - oplevede i 1917 seks månedlige syner, hvor de blev fortalt om fremtidige hændelser af Jomfru Maria. Disse hændelser var blandt andre anden verdenskrig og kommunismens storhed og fald og attentatforsøget på pave John Paul II. Den sidste vision blev overværet af 70 tusind mennesker og sås som mærkeligt lys fra solen.

Fátimas Basilika

Penge samlet ind efter visionerne blev brugt til at bygge et kapel i Fatima, der hvor Jomfru Maria efter sigende skulle have vist sig for de tre hyrdebørn. Dette blev dog sprunget i stykker af ateister i i 1920erne. Nu er der andre bygninger på stedet og op mod fire millioner pilgrimme besøger stedet hvert år.

Pilgrimme 

Fátima er mål for pilgrimsrejsende fra hele verden. Mest populært er det at komme den 13. i måneden fra maj til oktober, det var på den 13. i disse måneder, at børnene havde visionerne. I Fátima er også "den hellige vej" der med 15 kapeller markerer den vej hyrdebørnene gik fra deres hjem til hvor de havde synerne. Pave John Paul II besøgte byen den 13. maj, 2000 og det var en begivenhed som satte hele Portugal på den anden ende.

Sådan booker du en rejse til Fatima

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i området omkring Fatima i Portugal. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

Det er oplagt at flyve til Lissabon og kombinere din ferie i Fatima med storbyferie i en af Europas smukkeste metropoler.

>> Her kan du læse om luksushoteller i Portugal
>> Læs også om rejser til Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Fátima