Rejser til Golega

Beliggende dybt inde i Ribatejo regionen, 31 km nord for Santarém, er Golegã (eller Golega) en lille landsbrugsby, som er mest berømt for det årlige hestemarked, der afholdes i to uger hver november, det største af sin art i Portugal

Hestemarkede

Et mylder af opdrættere, ryttere og et stort udvalg af Portugals fineste heste giver alt sammen markedet et fascinerende indblik i det traditionelle liv på landet, mens et andet marked i Golegã samtidig tilbyder chancen for at købe den lokale vin og autentiske klædningsstykker, der bæres af de berømte Ribatejo ryttere.

Seværdigheder 

Sognekirken fra det 16. århundrede i Golegas centrum har et fredfyldt interiør og en imponerende sengotisk portal. Tæt derved priser et museum Carlos Relvas’ liv (1838-94), én af Portugals mest kendte fotografer. Et andet museum, som har til huse i et gammelt postkontor, har en fin samling af moderne kunst.

Oplevelser i nærheden af Golega

20 km syd for Golegã ligger Alpiarca, en behagelig by som bemærkes for Patudos House Museet, som indeholder personlige samlinger fra José Relvas (1858-1929), en tidligere diplomat og politiker. Værkerne inkluderer malerier af Leonardo da Vinci, Delacroix, Zurbarán og Albrecht Dürer.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Golega