Casas do Côro

Officiel kategori

Vores vurdering

9,1
Fabelagtigt
103 anmeldelser
Patricia Johansson
Udvalgt af
Patricia Johansson

Et godt gammeldags landkort er foldet ud og ligger på passagersædet i bilen. Jeg har markeret den lille landsby, Marialva, med et stort kryds, der på det krøllede papir på kortet ikke gør meget væsen af sig. Da jeg kører fra Porto om morgenen tænker jeg, om det mon er turen værd at køre de godt 220 km østpå. Der findes jo mange mageløse steder indenfor en kortere radius til nærmeste lufthavn, og det skal vise sig at Casas do Côro ikke skuffer.

Jeg har på forhånd hørt så meget om Casas do Coro, og nu skal den have chancen for at bevise, at den er hver en kilometersten værd at køre efter.

Svar: Det er den!
Hvorfor: Læs nedenfor.

Da jeg kører fra hovedvej N324 er der små 3 km tilbage til ’målstregen’, og indtil nu har det været en smuk rejse igennem det bølgende landskab. So far so good. Lige inden jeg begynder at blive usikker på, hvorvidt jeg er på rette spor, dukker et skilt op med påskriften: Marialva à esquerda (drej til venstre).

Casas do Coro hotel ligger i den næsten forladte Middelalderby, Marialva, der i sig selv er en af områdets største attraktioner. Lige udenfor de gamle forsvarsmure ligger Casas do Coro, og trods de snævre gader har der alligevel været plads til at konstruere en parkeringsplads. Da jeg træder ind i restauranten, der i vintermånerne ligeledes fungerer som reception, overbevises jeg om, at min rejse ikke har været forgæves.

Detalje på detalje på detalje

Lysekroner, duften fra pejsen og afdæmpet musik i baggrunden – alle mine sanser bliver stimuleret, da jeg træder indenfor og bliver budt velkommen med et ’bom dia’. Restauranten er et kapitel for sig med et menukort, der som det mest naturlige lader tænderne løbe i vand. Discount er et fremmedord, men du får omvendt førsteklasses kvalitet for pengene, en 3-retters menu starter ved ca. kr. 350,-pr. person. Køkkenet er velkendt og byder, hvis ikke dagligt, så i hvert fald ugentligt, adskillige stamgæster til bords. Oven på restauranten fører en trappe op til ’hemsen’, der er udstyret med alt godt til en afslappende stund. Magasiner og bøger, friske blomster og bløde sofaer venter på at blive taget i brug. Har du brug for at sende en feriehilsen, står en MAC-computer klar til at sende et virtuelt postkort hjem.

Sov under åben himmel

Hvis du har hang til at læse himlens stjernebillede, hvorfor så ikke give dig god tid og tag ’dynen’ med udenfor? På Casas do Coro er der i den lille have med de mange oliventræer anlagt en særlig terrasse, hvor gæster om sommeren kan lægge sig godt til rette under åben himmel. Det lyder måske skørt, men ikke desto mindre er det sandt, og hvis du straks tænker ”jeg er ikke til teltferie” så lad dig ikke skræmme – de to ting har ikke meget til fælles, kun at der er højt til himlen.

Indendørs SPA og udendørs aktiviteter

Casas do Coro er for dig, der ønsker fred og ro – men Casas do Coro er også for dig, der vil have fysiske udfordringer lige ved hånden. Og her tænker jeg ikke på husets relative store pool. Nej, hvis du skal forkæle dig selv, kan du bestille tid i det lille velvære-hus med sauna og jacuzzi. Men i de varme sommermåneder er det måske endnu bedre at opholde sig udenfor, og her ligger Casas do Coro ideelt. Vandring, mountainbike og sejlads på Douro-floden er oplagte muligheder for at kombinere fysisk aktivitet med storslåede naturscenerier.

Godt at vide om Hotel Casas do Côro

Casas do Coro hotel ligger blot en god times kørsel fra den spansk-portugisiske landegrænse, hvorfor du på din ferie kan kombinere de to lande Portugal og Spanien på en dagsudflugt. Den afsides beliggenhed er en fordel for dig, der ønsker kvalitet i fredelige omgivelser. Det betyder også, at du skal påregne nogle timers kørsel til og fra lufthavnen (den nærmeste er Porto ca. 220 km fra Casas do Coro), men når først du når frem, er det hele køreturen værd. Casas do Coro ligger i forlængelse af den historiske landsby, Marialva, der ligger på toppen af det bølgende landskab med skue ud over det omkringliggende landskab. Restauranten på Casas do Coro har et udsøgt menukort, men ønsker du at afprøve andre lokale specialiteter, ligger de nærmeste af områdets restauranter i ca. 7 km afstand i byen Meda.

Apropos smagsløg så kan du forudbestille middag på ankomstdagen, og da Casas do Côro bruger friske råvare til madlavningen, skal de have besked senest dagen før, hvis du ønsker at spise med på ankomstdagen. Du kan kontakte hotellet direkte via "Min booking" på vores hjemmeside.

Derfor kommer vi gerne igen

Hvor skal jeg begynde?! Der findes en alenlang liste med grunde for at vende tilbage til Casas do Coro – der findes ganske enkelt ikke et sted mangen til. Selvom Carmen og Paulos (det hedder ejerne) hjertebarn ikke gør meget væsen af sig i det bakkede landskab, er værtsparret alligevel kendt for deres kvalitet, service og gastronomi i både ind- og udland. Jeg forelsker mig hovedkulds i Casas do Coro, og selvom jeg aflægger visit i januar måned, hvor træer og blomster for længst er gået i vinterhi, så viser stedet sig alligevel fra sin smukkeste side. Tag til Casas do Coro, hvis du vil overraskes. Jeg kommer gerne tilbage, helst inden længe, med god tid til at nyde alle kroge og ’gemmesteder’ på matriklen, som findes inde og ude…

Derfor skal du vælge Casas do Côro

 • Nærmeste lufthavn: 233 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Et hotel med charme og karakter

Kort og afstande

 • Nærmeste landsby, Marialva – 900 m
 • Lissabon lufthavn – 363 km
 • Porto lufthavn – 183 km
 • Porto, den historiske (og velsmagende) bymidte – 181 km
 • Smag på mere end 80 slags portvin i Vila Nova de Gaia i Porto – 186 km
 • Tag båden fra Pinhão og oplev Douro-dalen fra vandsiden – 66 km
 • Alvão Naturpark, perfekt til en picnictur – 129 km
 • Pak stranduniformen og kør en dag til Povoa de Varzim – 251 km
 • Amarante, der især er kendt for sine specialformede kager – 172 km
 • Portugals vugge, Guimarães, en kulturel perle – 215 km
 • Coimbra, Portugals første hovedstad m. et af de ældste universiteter – 183 km
 • Peneda-Gerês National Park – 218 km
 • Den spanske by, Vigo – 341 km

Der findes ikke et ord på dansk, der kan udtrykke den stemning, der er så kendetegnede ved værelserne på Casas do Coro, et udenlandsk ”wauw” er nok det mest beskrivende. Det her er jo helt vildt! Jeg må stoppe mine notatskriverier for en stund – bliver nødt til at nyde og ’fordøje’ indtrykkene. Her findes 24 værelser og flere, små feriehuse (også indrettet som værelser), og ikke to er helt ens indrettet.

Er der noget, der kan få mine smilehuller til at vokse, så er det den lille detalje, der ved første øjekast ikke gør så meget væsen af sig, men som giver et stilfuldt helhedsindtryk. Sådan er stilen på Casas do Coro – detalje på detalje, hvor hver enkelt spiller perfekt sammen. 

Det gør opholdet både hjemligt og intimt. Indvendig har værelserne et pompøst, men minimalistisk strejf, og de rå vægge med kvadratiske og rektangulære kampesten efterlader en varm og autentisk stemning. Casas do Coro er faktisk en af de sværeste hideaways at skulle beskrive, og hvorfor så det? Jo, fordi værelserne er mageløse med så mange finesser, at jeg spørger mig selv, hvor jeg skal starte og slutte. Så lad dig forføre og tag et smugkig på billederne, de fortæller mere end mine håndskrevne notater.

Da alle værelser har sit eget unikke navn, så har du neden for en lille guide til nogle af de værelsestyper, som du bl.a. kan vælge hos Hideaways:

Dobbeltværelse (superior) - kan være med eller uden balkon/terrasse
- kan være f.eks. Casas do Coro

Villa (select) - kan være med eller uden balkon/terrasse
- kan være f.eks. Casa da Vila, Casa de São Tiago, Casa de Nossa Senhora de Lurdes, Casa da Pipa, Casa de São Pedro, Palhal da Torre do Monte, Casa da Torre do Relógio el. Casa Refúgio das Fragas

Suite (select) - kan være med eller uden balkon/terrasse
- kan være f.eks. Suite do Refúgio das Fragas, Suite do Drama, Suite dos Bogalhais, Suite da Corredoura, Suite de São Pedro, Suite Senhora da Guia, Suite da Ermida, Suite da Pipa, Suite da Torre dos Namorados el. Suite Duplex do Refúgio das Fragas

Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Casas do Côro. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • Hotelbar

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Largo Do Côro - Marialva
6430-081 Mêda

Koordinater

Latitude: 40.9152
Longitude: -7.2319

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Lignende hoteller

Portugal, Porto E Norte, Peso da Régua
9,9
Fabelagtigt
550 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 125 km
 • Nærmeste by: ca. 3.9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Porto E Norte, Ponte da Barca
 • Nærmeste lufthavn: 87 km
 • Afstand til centrum: ca. 9 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Centro de Portugal, Sertã
9,5
Fabelagtigt
443 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 185 km
 • Afstand til centrum: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)