Rejser til Ovar

Omgivet af laguner og saltbede ligger Ovar bekvemt mellem de nordlige byer Porto og Aveiro. Det er en usædvanlig by, hvor nogle af kvinderne stadig bærer sorte hatte med flad rund puld og går omkring i gaderne på bare fødder.

Fønikiske efterkommere 

Mange af de lokale indbyggere er efterkommere af fønikiske sejlere, som bosatte sig langs disse bredder, fordi de var tiltrukket af den rene himmel og de fortrinlige muligheder for fiskeri.

Seværdigheder 

Placeret på toppen af en høj står den store sognekirke fra det 17. århundrede med imponerende tvillingetårne og en fantastisk udsigt.

Midt i Ovar er pilgrimskapellet Calvario bemærkelsesværdigt på grund af sine mærkelige legemsstore skulpturer fra det 18. århundrede.

Også værd at se er Ovars to imponerende gamle fontæner og nærtliggende husmuseum, som mindes Julio Dinis’ liv – en populær portugusisk forfatter, der boede her i det 19. århundrede.

Oplevelser i nærheden af Ovar

Beliggende med høje træer i baggrunden udgør slottet Santa Maria da Feira et par kilometer nordvest for Ovar én af de bedst bevarede og mest romantiske fæstninger i Portugal.

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Ovar