Rejser til Peniche

Den særprægede fiskerihavn Peniche ligger i ly af et stort forbjerg på Portugals barske Atlanterhavskyst. Så sent som i midten af det 16. århundrede var byen en del af en 8 kilometer bred ø, skønt en aflejring af sand gradvist forenede den med hovedlandet og dannede den nuværende halvø. Ligesom Sesimbra som ligger syd for Lissabon så er Peniche et besøg værd for dig der elsker god fisk, og du kan sagtens nå at besøge byen på en dagsudflugt hvis du f.eks. er på storbyferie i Lissabon. Vil du bo i byen et par nætter eller i hele din ferie finder du flere gode hoteller.

Berømte sardiner i Peniche

I dag er Peniche mest berømt for sin kniplingsfremstilling og utallige fiskerestauranter, der i løbet af sommeren serverer nogle af de mest smagfulde sardiner i Portugal.

Peniche, et kend udflugtsmål til en god frokost

Peniche er delvis omgivet af vægge fra det 16. århundrede, og er desuden domineret af fiskeri, med havnen, fiskere, trawlere og havmåger der præger byens atmosfære sammen med de hvidkalkede huse i de smalle gader. Derfor findes der også mange fremragende fiskerestauranter med speciale i udsøgte retter med fisk og skaldyr. Man kan desuden besøge Fortaleza; et fort fra det 16. århundrede, som blev anvendt som fængsel under det tidligere undertrykkende regime, der sluttede i 1974. Holder du ferie i Lissabon eller i området omkring Lissabon er Peniche et oplagt mål for en dagsudflugt. Selv stopper vi ofte i Peniche for at spise frokost, hvis vi kører fra Lissabon til Porto. Husk også badetøj, da der ude for byen findes en dejlig strand. Peniche er et kendt udflugtsmål for de lokale om søndagen, så er du i Portugal i sommermånederne, så undgå at besøge Peniche om søndagen.

Seværdigheder 

I vandkanten på sydsiden af Peniche står bygningen Fortaleza fra det 16. århundrede, der blev brugt som et fængsel under det undertrykkende Salazar regime. Det indeholder nu et museum for lokal arkæologi og håndværk, idet man har inddraget de tidligere celler, isolationskamre og besøgsrum.

På Largo 5 de Outubro ligger Misericórdiakirken med malede loftspaneler fra det 17. århundrede, der gengiver Jesu Kristi liv, og mønstrede azulejo glaserede kakler fra den samme periode.

Oplevelser i nærheden af Peniche

3 km til fods mod øst ligger den luftige Cabo Carvoeiro og Chapel of Our Lady of Remédios, der indeholder blå og hvide azulejo glaserede kakler fra det 18. århundrede. Fyldt med grotter og vige ligger Berlenga Øerne en times bådfart fra Peniche. Berlenga Grande, den største ø i gruppen, er et naturreservat med ynglepladser til søfugle. Øen har også et fort fra det 17. århundrede.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Peniche