Rejser til Viseu

Omgivet af vingårde, frugtplantager og fyrreskove har den charmerende by Viseu i Portugal været en skillevej mod nord siden romernes tid. De valgte stedet til militærbase – den største, som indtil nu er fundet i Portugal. De fleste som besøger Viseu bor i byen et par dage og bruger den som base til oplevelser i området. 

Viseu ligger mellem Coimbra og Regua ved Dourofloden og er en hyggelig by, med en charmerende gammel bydel. Mange tager motorvejen fra Lissabon til Regua, men har du tid til en afstikker så prøv at besøge Viseu, evt. til et frokost stop.

Viseu har masser af interessante attraktioner såsom Porta do Soar de Cima, resterne af de oprindelige vægge, den yndefulde Misericord-kirke fra det 18. århundrede, eller de to tårne på katedralen fra det 17. århundrede. Den interessante gamle bydel er som en labyrint af smalle gader, hvor man kan beundre de gotiske vinduer, de gamle smedjer, og betagende små butikker.

Læs mere om rejser i Portugal hvor du bor på udvalgte hoteller og kombiner selv en rundrejse efter dine behov.

Vindyrkning 

Viseu blev bispesæde i midten af det 6. århundrede, hvorefter suevierne ødelagde de romerske mure. I dag er det vigtigste for Viseu, at den er center for Dao-vindyrkningen, hvor sprøde hvidvine og nogle af Portugals mest populære fyldige rødvine produceres.

Seværdigheder 

Selve Viseus sjæl er byens Sé Katedral fra det 13. århundrede, placeret på det højeste punkt i byen. Bag katedralens tvillingetårne ligger et elegant simpelt gotisk interiør, som byder på et toetages kloster og smukke azulejo glaserede kakler i det nordlige kapel. Sakristiet kan prale af et af de fineste lofter i Portugal. Det tilstødende Grao Vasco Museum huser sjældne malerier af Vasco Fernandes (1475-1540) og adskillige enestående skulpturer.

Oplevelser i nærheden af Viseu

Den smukke landsby Mangualde, 19 km øst for Viseu, er bemærkelsesværdig for det lille barokke palads, tilhørende lensgreverne af Anadia - bygget i 1740 og fyldt med familieportrætter. 22 km nordvest for Viseu ligger Sao Pedro do Sul, der har været et populært kurområde siden romertiden.

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Viseu