Familieferie i Portugal

Tag med Escapeaway på familieferie i Portugal og oplev landet med de lave priser, masser af sol og sjove aktiviteter for store og små.

Portugiserne er rigtige familiemennesker, der elsker udflugter og store middage med deltagere fra mindst tre generationer. Derfor er Portugal også et land, du nemt kan tage hele familien med til. Både hvis i har lyst til en ferie på stranden eller en bilferie rundt i landet, hvor i kan besøge både strandene, bjergene og byernes attraktioner. For eksempel Lissabons fantastiske akvarium, hvor en gigantisk tank lader dig gå midt i havet og kigge hajerne i øjnene. Vi kan hjælpe med begge slags ferier og kan sørge for indkvartering på enten hoteller eller ferielejligheder i hele Portugal.

For eksempel hos de to søstre Sofia og Margarita i den hyggelige by Tavira i Algarve, hvor der ikke er langt til de lange, smukke strande, som børnene elsker. Der er ikke to lejligheder der er ens på Quinta do Caracol, hvor stedet er indrettet med hjemlighed og hygge for øje. Nogle af lejlighederne har rigeligt plads til hele familien, mens andre egner sig bedre til par.

Quinta do Caracol er kun et eksempel på de mange steder, du kan bo, hvis du vælger at tage familien med på ferie gennem Escapeaway til Portugal. Vi sørger altid for hotel og fly og vi kan hjælpe med alt fra inspiration og gode råd til airport transfer og billeje i Europas måske smukkeste land. Du kan rejse med rutefly fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg og altid til nettets bedste priser.

Et rigt land - engang...

Der var engang hvor Portugal herskede over verdenshavene og hvor det portugisiske flag vejrede over havnene i kolonier verden rundt. Den tid er ovre, men rigdommene fra fortiden har givet Portugal en række smukke byer, herunder især Porto og Lissabon, som stråler med bombastiske bygninger og paladser. I hovedstaden rasler de ikoniske sporvogne gennem smalle gader, så turister og lokale kan spare kræfterne til at nyde smukke udsigter til Tajo-flodens udløb i Atlanterhavet fra toppen af stejle bakker. Børnene vil elske et besøg i den zoologiske have Jardim Zoologico de Lisboa, som i øvrigt ligger få minutters kørsel fra den meget centrale lufthavn Portela, som byder på forbindelser til hele Europa og mange destinationer i Afrika og Sydamerika, som Portugal har et tæt bånd til.

Presser vinteren på, er Portugals smukke atlant-øer et sikkert hit: På Cristiano Ronaldos hjem-ø Madeira og naboøen Porto Santo finder man en afslappende stemning som er perfekt til en familieferie, ligesom de fjerntliggende Azorerne med dejlige strande og aktiviteter for store og små har en naturlig tiltrækningskraft året rundt. Foretrækker man en solferie med lidt kortere flyvetid, kan en familieferie i Portugal fx. gå til Algarve, hvor man lander i lufthavnen i Faro, og derfra kun har få kilometer ud til noget af Europas mest dramatiske og enestående kyststrækning.

>> Se alle rejser til Portugal med Escapeaway
>> Læs også om familieferie på Madeira her

Hele familien elsker Portugal

Hvis du kunne tænke dig at komme til udlandet med hele familien, er en familieferie i Portugal derfor en attraktiv destination. Portugal rummer utallige feriemuligheder, hvad enten du foretrækker en stille og rolig solferie med børnene eller en storbyferie med mulighed for mere fart over feltet.

Aktiviteter på familieferien

Der er masser af aktiviteter man kan lave sammen med hele familien. Børn vil særligt elske de portugisiske sporvogne og de mange muligheder for at se eventyrlige kirker og slotte. Af andre familieferie-aktiviteter kan nævnes den særlige zoologiske have i Alverca, ”Robotarium X”, hvor dyrene er robotter, og i Lissabon er der også mulighed for at opleve en almindelig zoologisk have med dyr, som vi kender den. 

Desuden kan man svømme med delfiner i ZooMarine i Guia og opleve flotte guldkareter på karetmuseet i Belém. En anden spændende oplevelse til familieferien i Portugal kan være Oceanário i Lissabon, som er Europas største akvarium.

>> Ferie med hele familien finder du her

Ferie i strandkanten

Portugal er et af de lande i Europa som har det reneste badevand, så man kan roligt tilbringe en stor del af familieferien ved vandet. I det sydlige Portugal finder du kilometervis af sandstrande, der til trods for deres skønhed ikke er overfyldte. Særligt Algarvekysten er kendt for at have Europas bedste sandstrande. 

Fordi der er strand så langt øjet rækker, er Algarve velegnet til en familieferie, da der er masser af plads og også steder med fred og ro, hvis man foretrækker det. 

>> Se mere om strandferie her

I Portugal hvor familien vægtes højt

Portugiserne værner meget om deres familie og vægter familielivet højt.  Det er tydeligt, når man er gæst i landet, hvor befolkningen er meget gæstfri og hvor deres positive syn på familielivet også overføres til de, der tager på familieferie i deres smukke og alsidige land.

>> Læs mere om familieferie

 • Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
  9,2
  Fabelagtigt
  955 anmeldelser
  Godt førsteklasses resort til golfferie og familieferie med udsigt til Sintra-bjergene.
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Portugal, Algarve, Tavira
  9,1
  Fabelagtigt
  3069 anmeldelser
  Hvornår har du sidst boet på et ’heart & soul’-hotel? Nej, vel… Giv dig selv chancen for at prøve et af Algarves nye hoteller med karakter – oven i købet tæt på historiske Tavira og fine sandstrande
 • Portugal, Alentejo, Cercal
  9,2
  Fabelagtigt
  342 anmeldelser
  Herdade da Matinha - én af mine personlige favoritter. Der findes kun et sted som her - tæt på det meste. Her er alt hvad hjertet kan begære af kvalitet, kreativitet og familievenlighed.
 • Gæstebedømmelser 9,5
  Portugal, Madeira, Canico
  9,3
  Fabelagtigt
  348 anmeldelser
  Lækre lejligheder og villaer med panoramaudsigt over Atlanterhavet og Funchal. Her bor du lidt uden for centrum og med mulighed for at spille golf.
 • Portugal, Algarve, Carvoeiro
  9,1
  Fabelagtigt
  1130 anmeldelser
  Lækkert og charmerende resort beliggende i dejlige og rolige omgivelser. Her bor du godt med grønne frodige haver og indbydende swimmingpool omkranset af høje, slanke palmer.
 • Portugal, Algarve, Armacao de Pera
  9,8
  Fabelagtigt
  1378 anmeldelser
  Måske et af Algarvekystens bedst anmeldte hoteller! Får topkarakter fra sine gæster for den strandnære beliggenhed til rengøring og smilet fra personalet m.m. = et rigtigt 5-stjernet solskins-resort!