Familieferie i Portugal

Tag med Escapeaway på familieferie i Portugal og oplev landet med de lave priser, masser af sol og sjove aktiviteter for store og små.

Portugiserne er rigtige familiemennesker, der elsker udflugter og store middage med deltagere fra mindst tre generationer. Derfor er Portugal også et land, du nemt kan tage hele familien med til. Både hvis i har lyst til en ferie på stranden eller en bilferie rundt i landet, hvor i kan besøge både strandene, bjergene og byernes attraktioner. For eksempel Lissabons fantastiske akvarium, hvor en gigantisk tank lader dig gå midt i havet og kigge hajerne i øjnene. Vi kan hjælpe med begge slags ferier og kan sørge for indkvartering på enten hoteller eller ferielejligheder i hele Portugal.

For eksempel hos de to søstre Sofia og Margarita i den hyggelige by Tavira i Algarve, hvor der ikke er langt til de lange, smukke strande, som børnene elsker. Der er ikke to lejligheder der er ens på Quinta do Caracol, hvor stedet er indrettet med hjemlighed og hygge for øje. Nogle af lejlighederne har rigeligt plads til hele familien, mens andre egner sig bedre til par.

Quinta do Caracol er kun et eksempel på de mange steder, du kan bo, hvis du vælger at tage familien med på ferie gennem Escapeaway til Portugal. Vi sørger altid for hotel og fly og vi kan hjælpe med alt fra inspiration og gode råd til airport transfer og billeje i Europas måske smukkeste land. Du kan rejse med rutefly fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg og altid til nettets bedste priser.

Et rigt land - engang...

Der var engang hvor Portugal herskede over verdenshavene og hvor det portugisiske flag vejrede over havnene i kolonier verden rundt. Den tid er ovre, men rigdommene fra fortiden har givet Portugal en række smukke byer, herunder især Porto og Lissabon, som stråler med bombastiske bygninger og paladser. I hovedstaden rasler de ikoniske sporvogne gennem smalle gader, så turister og lokale kan spare kræfterne til at nyde smukke udsigter til Tajo-flodens udløb i Atlanterhavet fra toppen af stejle bakker. Børnene vil elske et besøg i den zoologiske have Jardim Zoologico de Lisboa, som i øvrigt ligger få minutters kørsel fra den meget centrale lufthavn Portela, som byder på forbindelser til hele Europa og mange destinationer i Afrika og Sydamerika, som Portugal har et tæt bånd til.

Presser vinteren på, er Portugals smukke atlant-øer et sikkert hit: På Cristiano Ronaldos hjem-ø Madeira og naboøen Porto Santo finder man en afslappende stemning som er perfekt til en familieferie, ligesom de fjerntliggende Azorerne med dejlige strande og aktiviteter for store og små har en naturlig tiltrækningskraft året rundt. Foretrækker man en solferie med lidt kortere flyvetid, kan en familieferie i Portugal fx. gå til Algarve, hvor man lander i lufthavnen i Faro, og derfra kun har få kilometer ud til noget af Europas mest dramatiske og enestående kyststrækning.

>> Se alle rejser til Portugal med Escapeaway
>> Læs også om familieferie på Madeira her

Hele familien elsker Portugal

Hvis du kunne tænke dig at komme til udlandet med hele familien, er en familieferie i Portugal derfor en attraktiv destination. Portugal rummer utallige feriemuligheder, hvad enten du foretrækker en stille og rolig solferie med børnene eller en storbyferie med mulighed for mere fart over feltet.

Aktiviteter på familieferien

Der er masser af aktiviteter man kan lave sammen med hele familien. Børn vil særligt elske de portugisiske sporvogne og de mange muligheder for at se eventyrlige kirker og slotte. Af andre familieferie-aktiviteter kan nævnes den særlige zoologiske have i Alverca, ”Robotarium X”, hvor dyrene er robotter, og i Lissabon er der også mulighed for at opleve en almindelig zoologisk have med dyr, som vi kender den. 

Desuden kan man svømme med delfiner i ZooMarine i Guia og opleve flotte guldkareter på karetmuseet i Belém. En anden spændende oplevelse til familieferien i Portugal kan være Oceanário i Lissabon, som er Europas største akvarium.

>> Ferie med hele familien finder du her

Ferie i strandkanten

Portugal er et af de lande i Europa som har det reneste badevand, så man kan roligt tilbringe en stor del af familieferien ved vandet. I det sydlige Portugal finder du kilometervis af sandstrande, der til trods for deres skønhed ikke er overfyldte. Særligt Algarvekysten er kendt for at have Europas bedste sandstrande. 

Fordi der er strand så langt øjet rækker, er Algarve velegnet til en familieferie, da der er masser af plads og også steder med fred og ro, hvis man foretrækker det. 

>> Se mere om strandferie her

I Portugal hvor familien vægtes højt

Portugiserne værner meget om deres familie og vægter familielivet højt.  Det er tydeligt, når man er gæst i landet, hvor befolkningen er meget gæstfri og hvor deres positive syn på familielivet også overføres til de, der tager på familieferie i deres smukke og alsidige land.

>> Læs mere om familieferie

 • Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon, Belém
  Smukt, mindre hotel med dejligt poolområde til både voksne og børn. Her bor du i historiske omgivelser i den rolige Belém bydel, 7 km fra Lissabon centrum. Gåafstand til to af Portugals vigtigste mindesmærker.
 • Portugal, Algarve, Lagos
  Familievenligt og lækkert 5-stjernet resort med udsigt over havet og tæt på stranden, Praia do Canavial. Her bor du i grønne og frodige omgivelser.
 • Portugal, Madeira, Canico
  Four Views Oasis ligger i udkanten af den lille kystlandsby, Canico de Baixo. Her får du resort-følelsen i form af forskellige faciliteter for både børn og voksne. Hovedbyen Funchal ligger kun ca. 20 min. kørsel væk.
 • Portugal, Algarve, Carvoeiro
  Algarvekysten er et fantastisk sted at holde ferie. Her er så mange muligheder for oplevelser af alle slags, og som base for dem og for den afslapning, der også er en del af ferien, så kan du trygt vælge Algar Seco Parque Resort.
 • Portugal, Algarve, Quinta do Lago
  Godt lejlighedshotel, beliggende i hjertet af Quinta do Lago tæt ved søen og midt i naturskønt område. Du bor i gåafstand til naturreservatet.
 • Portugal, Algarve, Quinta do Lago
  Moderne og komfortabelt resort i dejlige grønne omgivelser og med lækre faciliteter. Her bor du tæt på naturreservat og førsteklasses golfbaner.