Ferie i Portugal

Portugal er et fantastisk ferieland og besøgende rejser til landet fra hele verden året rundt. Portugal kaldes ofte for opdagernes land. Søhelte som Henrik Søfareren og Vasco da Gama kortlagde verden og var med til at lægge fundamentet for Europas rigdom og udvikling i den sene middelalder. På en ferie i Portugal kan du opleve de store opdageres arv.

Det fantastiske klima, den smukke natur og de skønneste strande gør en ferie i Portugal til en skøn oplevelse - og giver lyst til at komme igen næste år! Den stolte historie med eventyrlige slotte og paladser. De autentiske byer, der bare summer af liv, og de imødekommende lokale. De glimrende hoteller overalt i landet og portugisernes kæmpe kærlighed til gastronomi, der oven i købet er til at betale. Ja, listen af gode argumenter er lang.

Måske er det derfor, de fleste, der har besøgt landet, kommer småforelskede hjem. Det er svært ikke at falde for Portugal.

>> Se det store udvalg af rejser til Portugal

En dejlig ferie i et venligt land

Portugisernes venlighed antager typisk ikke en sprudlende og højrøstet form, som for eksempel italienernes. Af et sydeuropæisk folkefærd at være er de generelt bemærkelsesværdigt stilfærdige. Men gæstfriheden og imødekommenheden er ikke til at tage fejl af, når man er på ferie i Portugal. En underspillet hjertelighed, kan man kalde det – og det er ofte behageligt for os nordboere, som hjemmefra er vant til en vis tilbageholdenhed.

Få mennesker er så dejlige at omgås for besøgende som portugiserne. Som turist i Portugal vil du virkelig føle dig hjemme – uanset om du besøger en storby, et turist-resort eller en landsby. Det sørger de imødekommende portugisere for. Selvom det måske efterhånden er lidt overdrevet at kalde Portugal “Europas bedst bevarede hemmelighed” – eftersom flere og flere turister, med god grund, opdager det vidunderlige ved at holde ferie der – er det stadig relativt let at komme udenom de helt store flokke af turister, når du rejser i Portugal.

Selv hvis du bor på et populært turist-resort på Algarvekysten, kræver det ikke ret mange minutter i bus eller lejet bil, før du befinder dig i en lille, traditionel fiskerlandsby eller i et næsten øde naturområde. På en ferie i Portugal skal du med andre ord ikke bevæge dig ret langt før du får en fornemmelse af at være på opdagelse. Pudsigt nok, for trangen til opdagelse er netop, hvad portugisernes sjæl i vidt omfang består af, med deres forfædres mange eventyr på havet, som ændrede vores opfattelse af verden.

Portugal har en autentisk, lidt gammeldags charme, som bevidnes af alt fra sporvognene i Lissabon, over middelalderslottene i hele landet, til de mange pittoreske landsbyer, spredt ud over blomsterfyldte bakker og langs skønne kyster.

>> Læs alt om vores billige ferieboliger i Portugal her

Revolutionerne i Portugal

Et godt eksempel på, hvor fredelige portugiserne er, er de tre relativt fredelige revolutioner, som landet oplevede i det 20. århundrede. Den revolution, der ledte til oprettelsen af den første portugisiske republik, varede kun tre dage. Den sluttede med, at republikken blev proklameret d. 5. oktober 1910 og at Portugals sidste konge, Manuel II, flygtede med sin familie fra Portugal. Portugals første præsident, forfatteren Manuel de Arriaga, blev herefter udnævnt. I 1911 fik Portugal sin første republikanske forfatning/grundlov.

Republikken var dog ret ustabil, så allerede i 1926 oplevede landet igen en omvætning - denne gang til en totalitær styreform under General Gomes da Costa. Styret varede i 48 år frem til den berømte Nellikerevolution i 1974, som bragte demokrati til portugiserne med under en håndfuld dødsfald til følge.

Kunsthåndværk i Portugal

Portugal er verdenskendt for kunsthåndværk af høj kvalitet, og kunsthåndværk er for portugiserne ikke bare noget man ser på, det er i høj grad en del af deres hverdag og kultur – derfor rejser folk til fra andre lande for at opleve det portugisiske kunsthåndværk. På øen Madeira og mange steder i Nordportugal finder besøgende fine og meget detaljerede broderier. Uldtæpper fra Arraiolos er også populære blandt tilrejsende.

Keramik og kakler fra Portugal er nok det mest kendte kunsthåndværk rundt om i verden, og man finder den slags over hele landet. Der er her tale om århundreder lang tradition, der stolt holdes i hævd. Vista Allegre-porcelæn fra Aveiro er meget værdsat for sin høje kvalitet.

>> Læs også om kulturrejser til det klassiske Portugal

Badeferie

Portugal er et godt land at tage på ferie i - de lange sandstrande, den rige kulturhistorie, og de mange seværdigheder, lander byder på, gør, at man ikke kommer til at kede sig. Badeferie og strandliv foregår mest i Algarve, der er kendt for sine mange feriesteder langs kysten, hvor solen er garanteret om sommeren. Her er også interessante klipper og huler og flot natur. Der er hundredevis af forskellige steder at bo - de fleste kun et stenkast fra stranden.

Blandt de største ferieområder på Algarve er Albufeira og Vilamoura. Øgruppen Azorerne og ferieøen Madeira byder også på fantastisk natur og indtagende strande.

>> Læs mere om badeferie i Portugal her

Storbyferie

Byerne i Portugal har også meget at byde på. Hovedstaden Lissabon er oplagt mål for en byferie, med dens mange seværdigheder, festivaler, historiske bygninger, gode shoppingmuligheder og hyggelige cafeer. Her oplever man virkelig rigdommen fra Portugals tid som kolonimagt.

Porto i det nordlige Portugal egner sig også godt til til byferie. Byen har en interessant historie, og man fornemmer her mere end noget andet stand Portugals tidligere storhed. Maden er også glimrende i Porto, og udefor byen får man storslåede naturoplevelser i Douro-dalen.

>> Læs mere om storbyferie i Portugal

Aktiv ferie i Portugal

Portugal tilbyder besøgende mange slags aktiv ferie. Jagt og fisketure, vandring, klatring og sejlads, men mere end noget andet er Portugal efterhånden blevet kendt for golf. Landet har 14 ud af Europas bedste 100 golfbaner og blev i 2008 udnævnt til golfspillerens bedste rejsemål af Golfers Today. Klimaet er behageligt året rundt til udendørs aktiviteter.

Portugal turistinformation

Portugals officielle turistbureau hedder Visit Portugal og er drevet af den portugisiske stat. På Visit Portugal s hjemmesidefinder du informationer om landet Portugal, om de forskellige regioner i Portugal og byer over hele landet. Skal du rejse til Portugal og rundt i landet kan du hos Portugals turistbureau finde mange nyttige informationer. Du kan læse om seværdigheder, historie, natur, mad, vin og meget mere. På turistbureauets hjemmeside finder du også aktuelle informationer om events og begivenheder som er en oplevelse som turist i Portugal.

Du kan også læse og høre om praktiske informationer, som transport rundt i Portugal, billeje i Portugal, visum regler, om hvordan du kontakter offentlige myndigheder, samt hvilke forholdsregler du som turist skal have i Portugal. Få mere information hos Visit Portugal. Vi håber, at du med denne introduktion til landet kan finde god inspiration til en kommende ferie her i Portugal. Vi ønsker dig en rigtig god tur!

Fakta om Portugal

 • Areal: 92.140 km2.
 • Indbyggere: 10,3 millioner.
 • Hovedstad: Lissabon.
 • Andre storbyer: Porto, Setubal, Aveiro, Coimbra og Faro.
 • Religion: 95 % af befolkningen er katolikker.
 • Vigtige erhverv: tekstilindustri, landbrug,
 • fiskeri, skovbrug, minedrift, vinproduktion, kork, it og turisme.
 • Højeste bjerge: Pico (2351 m) og Serra de Estrela (1998 m).
 • Kendte floder: Douro ved Porto og Tejo ved Lissabon

>> Læs mere om ferie

Kort over Portugal

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Centro de Portugal, Marialva
 • Nærmeste lufthavn: 231 km
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Madeira, Funchal
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Afstand til centrum: ca. 2.6 km
 • Pool
Portugal, Algarve, Vilamoura
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Pool