Hideaways og boutique-hoteller i Portugal

Rejsekonceptet hideaways er for dig, der ønsker udsøgte og autentiske rejseoplevelser. Vi har fundet en række små, hyggelige kvalitetshoteller til dig, som holder af, at dit feriested ikke er overrendt af andre turister. I Portugal kan du komme på et lækkert, afslappende ophold på hideaways mange steder i landet, også i det populære Algarve.

Hide betyder "gemme" og away kan oversættes til "væk", så hideaway betyder gemmested eller, i mere overført betydning, fredfyldt åndehul.

Og fredfyldte åndehuller er netop, hvad vi tilbyder vores gæster. Her er rigeligt med muligheder for sol-, afslapnings- og oplevelseslystne turister, der ønsker sig en lidt anderledes ferie end de store hotelkæder normalt kan danne rammen om.

På hideaway-hoteller bliver du en ven af huset

Hideaway-hoteller i Portugal er nøje udvalgte for deres kvalitet, charme, atmosfære og beliggenhed. Sædvanligvis er de familieejede og rummer måske kun 15-20 værelser. I mange tilfælde står værterne selv i køkkenet og laver mad til gæsterne med friske, lokale råvarer. Dette bringer gæsterne i tæt kontakt med lokalbefolkningen og bidrager til autenticiteten og hyggen under opholdet.

Marie Kaalund Winther fra Escapeaway forklarer idéerne bag konceptet: "Vores indgangsvinkel er, at vi skal kunne sætte ansigt på vores samarbejdspartnere, ligesom at de skal vide, hvem vi er. For os er det at være ”et nummer i rækken” fremmedord – vi er på fornavn med hotelejerne, og vi kender til deres baggrund og historie.

Det er en vigtig faktor, når vi tilbyder dette nicheprodukt. Derfor vil en gæst på et hideaway-hotel ofte blive modtaget som ”ven af huset” uanset rejsemål, hvilket understøtter konceptet."

Hideaways i Portugal

I Portugal har vi naturligvis også fundet mange små, hyggelige hoteller og ferieboliger, der lever op til de høje krav. Der er typisk tale om såkaldte "quintas" - landvillaer eller landejendomme, der lejer værelser ud til turister på professionel basis. Navnet "quinta" betyder "fem" på de latinske sprog, og kommer sig af, at "quintas" traditionelt var lejede gårde, hvor lejeren betalte en femtedel af gårdens udbytte i husleje.

Åndehul på Algarvekysten

Et af vores hideaways er fx. et smukt, familieegnet feriehus i den idylliske landsby Aldeia da Pedralva på Algarvekysten. Her får man en tydelig fornemmelse af, at Algarve er andet og mere end sol og masseturisme, og også byder på en helt særlig fred og lokalkolorit.

I Aldeia da Pedralva er det som om, tiden har stået stille i mange årtier, og landsbyens beliggenhed er usædvanligt naturskøn: Den ligger i et naturreservat mellem Costa Vicentina og Algarves vidunderlige strande. Med andre ord et sandt hideaway!

En autentisk Madeira-oplevelse med Escapeaway

Også på den skønne ferieø Madeira har vi fundet kvalitetshoteller, der er egnede til særlige og mindeværdige oplevelser. Et af dem er Colina da Fajã, et charmerende, stemningsfyldt lille hotel, der mest af alt minder om et pensionat i en elegant og moderne udgave.

Colina da Fajã råder over 10 hyggelige værelser med havudsigt, og som besøgende lærer man såvel de andre gæster som personalet at kende. Gode råd om vandreture og andre lokale oplevelser deles rundt om det veltilberedte morgenbord. En uforglemmelig oplevelse, der vil medvirke til at gøre din Madeira-rejse til en drømmeferie.

Boutique hoteller i Portugal

Der er gode hoteller, hvor der ikke er en finger at sætte på beliggenhed, service eller værelser. Og så er der hoteller, der er meget mere end det. Hvor hvert værelse har sin egen charme, hvor du med det samme føler dig hjemme, og hvor du er sikker på, der ikke er andre steder, der ser helt sådan ud.

De krav skal vores samarbejdspartnere leve op til, før vi kalder dem boutique-hoteller og giver dem den særlige anbefaling, som titlen indebærer. Og det gør ikke noget, at et sted har sine egne små mærkværdigheder.

I Portugal samarbejder vi for eksempel med et hotel med det ganske mærkværdige navn Cooking and Nature Emotion Hotel. Det lidt mærkværdige navn til trods, må vi indrømme at stedet er helt sit eget, og nærmest en ferie værd i sig selv. Hvert værelse har helt sit eget design og udsigt over områdets natur, der bugner af vandrestier. Og så arrangerer hotellet massage, yoga og madlavningstimer. Cooking and Nature ligger halvanden times kørsel nord for Lissabon og er med garanti et hotel, du ikke glemmer, når du kommer hjem.

Vi har mange samarbejdspartnere fra landets grønne hjørne i nord, til Algarves langstrakte kyster i syd, så hvis du leder efter en ferie på et helt særligt boutique-hotel i Portugal, kan vi helt sikkert hjælpe dig med både kontakten og flyrejsen dertil.

Portugal som rejseland

Portugal er uden tvivl en europæisk topdestination, med dejligt vejr, gode faciliteter, lave priser, lækre strande og byer. Alligevel har danskerne ikke helt taget Portugal til sig i samme grad som de større lande omkring.

Den tendens er dog ved at vende for Portugal, som bl.a. har gjort en stor indsats for at blive en eftertragtet golfdestination, hvilket i dén grad er lykkedes. Samtidig kan man kombinere den aktive ferie med storbyferie i skønne Lissabon og store oplevelser ved Algarve-kysten - for ikke at nævne Azorerne og Madeira, som er en historie helt for sig.

Er man derimod til en ferie, hvor der er noget længere mellem turisterne, så prøv det nordlige Portugal, med den charmerende UNESCO-storby Porto, Douro-dalen og en række skønne natur- og nationalparker. Det er også her, langt størstedelen af de portugisiske vine produceres, og hvor frodige dale lægger jord til omfattende produktion af frugt og grønt, som kan købes på markeder i byerne - eller i supermarkeder ud over hele Europa.

På en rejse til Portugal får du rigtig meget for pengene. Ikke blot fordi mad og drikke er billigt, men også fordi de portugisiske resorts generelt har en meget høj kvalitet, og stort set altid en utrolig beliggenhed. Det milde klima tæt ved Atlanterhavet gør området til en helårsdestination, hvor det aldrig bliver rigtig koldt, og heller ikke så varmt som man kan opleve hvis man fx. rejser til Spanien i højsommeren.

Portugal er et af de mest besøgte feriemål i Europa, og er især populært hos danske turister på grund af det fremragende vejr og spændende kultur.

>> Læs også om All Inclusive i Portugal
>> Læs også om hoteller i Lissabon her

Inspiration og fakta

Portugal er kontrasternes land, det er opdagernes land, det er landet, der indtil for blot omkring 15-20 år siden stort set var et ukendt turistland. Meget har ændret sig, og siden landet blev medlem af EU, har landet taget et kolossalt spring ind i det 21. århundrede. Portugal er kommet på verdenskortet som et meget attraktivt rejseland - faktisk det billigste i Vesteuropa.

Landet har så meget at tilbyde den besøgende. Det bugner med smukke landskaber fra Algarvekystens fantastiske strande i syd til Dourodalens terrasseformede vinmarker i nord.

Uanset om du på den ferie i Portugal planlægger at slappe af på stranden, nyde nattelivet eller tage en vandretur, og måske lave stikprøver på lokale vingårde, Portugal har noget for enhver smag. Dette skyldes dels, det mangfoldige landskab langs den iberiske halvø, som betyder, at du kan kører fra bjergene ned til strandene i din lejebil på næsten ingen tid. Portugal er det mest vestlige af alle lande på det europæiske fastland og Portugals kyst ved Atlanterhavet har i mange år tiltrukket rejsende, der gerne vil nyde "value for monney" for Portugal er faktisk det billigste Vesteuropæiske land at holde ferie i.

Byer

Lissabon

Midt imellem ligger hovedstaden Lissabon, smukt ved Tejo-flodens bred. Byen indbyder til vandreture i de snævre gader og rundt på de store pladser omkranset af imponerende bygningsværker. Når fødderne gør oprør bliver man glad for byens velfungerende sporvognsnet. I Lissabon hyldes Portugals berømte opdagelsesrejsende som Henrik Søfareren, Vasco da Gama og Magellan. De var i 14- og 1500-tallet alle med til at opdage store dele af den dengang ukendte verden og skaffede kolossale rigdomme til landet.

>> Læs om storbyferie i Lissabon

Cascais og Estoril

Fra Lissabon er der knap en times kørsel til badebyerne Cascais og Estoril. Her ferierede tidligere mange af Europas kongelige og velhavere. Gør som dem og kombiner storbyferien i Lissabon med et ophold ved kysten.

De klassiske kulturbyer

I området mellem Lissabon og Porto finder du en række historiske kulturbyer - mange af dem er på Unescos liste over verdens kulturarv. Middelalderbyen Obidos omgivet af høje bymure; fiskerbyen, Nazaré, hvor fiskerkonerne tørre fisk i solen på traditionel vis; den hellige by, Fatima, hvor Jomfru Maria i 1917 viste sig for 3 små hyrdebørn og en af Europas ældste universitetsbyen, Coimbra, er blot eksempler nogle af de byer, det er værd at besøge.

>> Læs om kulturrejser til Portugal

Oplevelser og seværdigheder

Portugals distrikter adskiller sig fra hinanden i alsidige landskaber, arkitektur, atmosfære, kultur og traditioner. En rejse til Portugal bringer dig tættere på et uberørt land med unikke hemmeligheder. Et land der kildrer drømmen om det ægte og uberørte.

Charmerende byer som Lissabon, Porto og Coimbra beliggende på den nordlige brede af floderne har kun det til fælles, fordi de er vidt forskellige fra hinanden og det er svært at sige, hvilke af dem er smukkere, for det er de alle sammen. Storbyer summer af aktivitet og farver og man har holdt sig væk fra store militær konflikter og har dermed ikke oplevet ødelæggelse og udplyndre som de fleste Europas storbyer, hvorfor byernes ægthed og dejlig atmosfære bevares intakt.

Landskabet skifter ud mellem høje bjergområder, plateauer og sletterne, hvor livet ser ud at stå stille, med tilhørende karakteristiske smukke vegetation, uspolerede naturparker og tiltalende kursteder. Rent paradisisk.

Kysten fra nord til syd byder på bedårende badestrande og pittoresk fiskerleje med masser af charme og traditioner der er gået flere generationer i arv. Ind i landet, storslåede byer dokumenterer en historisk fortid og godt bevaret traditioner.

Portugisisk gastronomi og vine er en kapitel for sig, med utællelige lokale specialiteter tilpasset årstidernes råvarer og lokale vine. Den 1230 km lang kyst byder på al slags havets herligheder og Portugal byder på uendelige udsøgte fiske- og skaldyrretter, herunder, de berømte grillede sardiner.

Arkitektonisk, byder Portugal på et bredt udvalg af imposante Unesco-monumenter og Unesco- byer der er vidne for de forskellige folk der har beboet og sæt sit præg i portugisisk arkitektur gennem tiderne, men også de mange indtryk søfarere har bragt med til landet siden d. 15. årh.

Befolkning kendetegnes af en medfødt gæstfrihed og spontanitet, der mærkes generelt på alle steder fra restauranter, cafeer og parker til hoteller. Ydermere er Portugal et ideelt sted at gå på shoppingtur, da portugisere er vilde med tøj, sko, mv. og det ses på alle de mange store elegante shoppingcentre og traditionelle butikker rundt i hele landet. 

Oplev det ukendte Portugal

Det er ikke kun de mest kendte destinationer, som oplever fornyet opmærksomhed. Fokus rettes også mod en del af landet, som de fleste rejsende tidligere har overset, nemlig Minho-provinsen i den nordvestlige del af landet. Klimaet i Minho-provinsen, som er opkaldt efter floden, der deler det nordlige Portugal og Spanien, er ganske vist koldere og får mere nedbør end længere mod syd. Men kan du modstå fristelsen fra livlige Lissabon og badestrandene i Algarve, kan du glæde dig til at opleve en region med frodige grønne landskaber og spændende historiske byer.

Det er for eksempel her længst mod nordvest, at du kan udforske nationalparken Peneda-Gerês – et af Portugals 7 naturunderværker – med masser af uberørt natur, rigt dyreliv og gamle landsbyer. Provinsen er dog nok mest kendt for vinho verde, især den hvide udgave af vinen.

Holder du af god vin, er det da også oplagt at udforske provinsen ved at følge vinruten, som blandt andet fører dig gennem en af landets historisk mest interessante byer, Guimarães. Er det en aktiv ferie, du ønsker dig? Så kan det anbefales at følge en anden rute gennem provinsen, pilgrimsruten Caminho Portugués, som mange pilgrimme hvert år følger på vejen mod Santiago de Compostela i Spanien.

Mad og vin i Portugal

Maden i Portugal bærer præg af portugisernes lange og nære tilknytning til havet. Forvent ikke det store kulinariske skoleridt, maden er ikke raffineret, men veltillavet med friske råvarer og består som oftest af kartofler, grøntsager, ris og kød eller alt godt fra havet. Fisk og skaldyr er ofte på menuen, og nogle af de mest populære retter er grillede sardiner, rejer piri piri (i chili) og naturligvis nationalretten bacalhau (klipfisk). Det siges, at der er en opskrift på tilberedning af denne ret for hver af årets 365 dage.

Den portugisiske vin er i de seneste år blevet bedre og bedre, og mange vine er helt på højde med de bedste fra andre europæiske vinproducerende lande. Hverken den kraftige rødvin fra Alentejo, den tørre fyldige fra området omkring Douro-floden eller den friske "grønne" vinho verde fra Nordportugal er til at komme uden om.

Madeira-vin og portvin

Den navnkundige portvin fra den nordportugisiske by, Porto og den sødmefyldte madeiravin fra øen af samme navn er et kapitel for sig. Begge er de fremragende dessertvine og populære som en afkølet aperitif. Der er mange historier knyttet til de 2 hedvine og mange af dem er forbundet til englænderne, der også er de største aftagere af de ædle dråber.

Middag med stjernestatus 

Solrige Portugal byder ud over fantastiske strande og fascinerende kultur også på spiseoplevelser i verdensklasse. Landet har ikke mindre end 14 Michelin-restauranter – hvoraf tre har hele to stjerner. Madører, som besøger hovedstaden Lissabon, kan glæde sig til at opleve den tostjernede Belcanto, der har ligget i byens historiske centrum siden 1958. I 2012 åbnede den historiske restaurant med ny ejer, og allerede samme år fik den sin første Michelin-stjerne. Stjerne nummer to fulgte i 2014.

Planlægger man at feriere ved Algarve-kysten, kan man passende reservere bord på den tostjernede Vila Joya, der i 2015 blev udnævnt til en af verdens 50 bedste restauranter. Her er der også mulighed for at bestille den såkaldte ”chef’s table”-oplevelse, hvor op til otte gæster kan komme med kokken i køkkenet. Landets øvrige Michelin-restauranter ligger blandt andet i charmerende Porto, den elegante kystby Cascais og langs Algarve-kysten.

På marked

Gademarkeder er en integreret del af det lokale liv og de fleste, som rejser på ferie i udlandet, synes altid det er en sjov og autentisk oplevelse at besøge de lokale markeder, og det er det vil jeg også anbefale dig at gøre hvis du rejser hertil. De fleste markeder i Portugal afholdes på byens hovedtorv en gang i ugen, og nogle gange oftere. Der sælges et bredt udvalg af varer fra mad, antikviteter og kunsthåndværk til husholdningsartikler og tøj. Hovedparter finder sted om morgenen, skønt de i turistområder ofte fortsætter til sent om eftermiddagen.

Portugals mest berømte marked finder sted hver torsdag i Barcelos i det nordlige Portugal. Her kan besøgende finde alle salgs souvenirs, inkl. lokaltfremstillet keramik, kniplinger, broderier og tæpper.

Andre markeder, man bør holde øje med, er Albufeira (som afholdes den anden lørdag i hver måned), Carcavelos (om torsdagen), Cascais (om onsdagen), Coimbra (på den sidste lørdag i hver måned), Estremoz (om lørdagen), Lagos (første lørdag), Loulé (om lørdagen), Oeiras (første søndag) og Portimao (om søndagen). Sintras Feira de Sao Pedro foregår på anden og fjerde søndag i hver måned, mens Lissabons mest berømte loppemarked, Feira da Ladra, der afholdes hver tirsdag og lørdag morgen i Alfama distriktet, er god for antikviteter, nips, smykker, tøj og alle øvrige rariteter.

De fleste portugisiske små og større byer har også overdækkede markeder, der er åbne om morgenen fra mandag til lørdag, hvor der sælges et stort udvalg af f.eks. fisk, køb, frugt og grønt, og nogle gange kunsthåndværk og tøj. Næsten alle små byer og landsbyer har et ugentligt marked samt nogle stande, der sælger frugt og grønt resten af ugen også.

Sport

Golf- og tennisfaciliteter har været veletableret i mange år, og sydpå gør det milde klima det muligt at dyrke begge disse sportsgrene hele året rundt. Andre aktiviteter så som vandreture, cykling, ridning og vandsport nydes også viden om og kan nemt arrangeres. Til trods for sin størrelse tilbyder Portugal et meget forskelligt terræn, og landet har et stort udvalg af sports- og fritidsaktiviteter, der passer hertil.

Tennisbaner findes næsten altid i forbindelse med turistfaciliteter. I Algarve er de fleste baner i turistkomplekserne med grusunderlag, og andre steder er mange med lerunderlag. De større feriesteder i Algarve, på Madeira og Estorilkysten og i Sintraområdet tilbyder tennisskole-ferier.

Portugals feriesteder er også berømte for deres golfbaner, der tæller nogle af Europas bedste. Hovedparten tilbyder undervisning af golfspillere på alle niveauer, og temaferier er nu nemme at arrangere. Skønt de fleste af de bedste baner findes på Algarve og Estorilkysten, etableres der stadig flere i de mindre kendte områder, så som på vestkysten og i det nordlige Portugal.

Sport på havet 

Surfing, windsurfing og sejlads er ekstremt populært langs Portugals 800 km kystlinje og omkring Atlanterhavsøerne Madeira og Azorerne. Den bedste strand at surfe på er den verdensberømte Guincho, lige uden for Cascais på Estorilkysten, hvor internationale mesterskaber ofte afholdes. Mere moderate forhold findes på Algarve feriestederne, hvor surfbræt og små sejlbåde kan lejes, og undervisning nemt kan arrangeres. På Algarve er de moderne marinaer Lagos og Vilamoura også vigtige sejlsportscentre.

At ro i kano og kajak er populære beskæftigelser på mange af landets floder, specielt på Mondego, Zezere og Cávado. Kyster og floder giver også masser af muligheder for fiskerne, lige fra dybhavsfiskeri ud fra kysterne på Algarve, Madeira og Azorerne, til lystfiskeri i fastlandets floder efter ørred og laks.

Vandreferie

De, der ønsker at vandre, vil finde fremragende forhold både i Montesinho Naturparken og Peneda-Geres Nationalparken, men nogle af Portugals bedste vandreture fås på Madeira og øerne Sao Miguel og Sao Jorge på Azorerne. På Madeira kan besøgende vandre langs levadaerne (de kunstige vandingskanaler), hvoraf nogle kan dateres tilbage til det 15. århundrede. Hvis man følger levadaerne, får man adgang til dele af øen, hvor ingen veje fører hen. Andre områder er velegnede til mountainbiking, specielt i Peneda-Geres Nationalparken, som har mange naturskønne ruter. Portugal har også stolte ridetraditioner som følge af landets fine Lusitaner-heste.

Derfor skal du rejse til Portugal

Uanset om du vil rejse på egen hånd eller med et rejsebureau til Portugal er mulighederne utallige. Her på siden har vi forsøgt at give dig et overblik på hvor du finder de forskellige rejseformer og ikke mindst de billigste rejser til Portugal. Fine strande, et tempereret klima året rundt, gastronomiske oplever, der får tænderne til at løbe i vand, og et venligt folkefærd, det er blot nogle få af de ingredienser, som krydrer oplevelsen af at besøge det land, der ligger længst mod sydvest i Europa.

Portugal har stort set form som et rektangel – 561 km lang og gennemsnitligt 188 km bred. De 88.550 m2 dækker næsten 1/7 af Den Iberiske Halvø. Den geografiske lacering giver et noget køligere klima, især nordpå, hvor en forfriskende mængde regn falder i løbet af vinteren. Påvirket af Golfstrømmen og isobarerne, der cirkulerer omkring Nordafrika, opstår der et atlanterhavs- og middelhavsklima samtidigt.

Landets styrke som feriedestination er forskelligheden, med noget-for-enhver steder med bjerge, enorme golde sletter, subtropiske vulkanøer og frodig-grønne marker, og ikke at forglemme, omkring 850 km sandstrand. Besøg én af de ældste nationer i Europa, rig på kulturelle traditioner og historie – et ideelt land med skønne strandhoteller, der giver mulighed for et dejligt og afslappende afbræk på enhver tid af året.

Førstegangsbesøgende, der rejser i landet, bliver sædvanligvis overvældet af indbyggernes varme gæstfrihed, og de bliver helt stakåndede af de storslåede naturskønne landskaber, især nordpå.
En sådan mangfoldighed passer den moderne rejsende, der nu til dags foretrækker at tilbringe mere tid i sin søgen efter historie og kultur, end tid på stranden. Og med en historie, der strækker sig helt tilbage til stenalderen, så har Portugal masser af oplevelser for nysgerrige besøgende.

Arkitektur f.eks. er en specielt interessant attraktion, især den sengotiske stil, kendt som Manueline, der afspejler landets store velstand gennem de opdagelsesrejsendes århundreder. Og naturligvis kommer man ikke udenom de vidunderlige glaserede kakler, kaldet azulejos, som dekorerer de fleste bygninger og monumenter både inde og ude. Men fremherskende er, at det er det portugisiske folk selv, som gør det største indtryk på de besøgende, især langt væk fra byerne, hvor lokale skikke og traditioner er bevaret i århundreder, og hvor religion og folklore går hånd-i-hånd.

Portugal – det sidste virkelig gamle sted i Europa – er uden tvivl den rejsendes skatkammer, i stor udstrækning uopdaget, men frit tilgængeligt for enhver, der søger efter noget anderledes. Det er et fantastisk naturskønt land, med spredtliggende middelalderbyer og historiske slotte og paladser. Det bedste råd er at udforske det stykke for stykke, og give sig selv tid til at værdsætte, hvad hver egn har at tilbyde med hensyn til kulturelle attraktioner, monumenter, gastronomiske specialiteter osv.

Men det første rejsende normaltvis opdager, er, hvor fascinerende forskellig Portugal er fra Spanien, så som f.eks. sproget, maden, historien og musikken. Og så opdager man, hvor venlige folk er – for de synes at have ubegrænset tålmodighed, hvad turister angår.

Turistinformation

Portugals turistbureau har på deres officielle hjemmeside bl.a. under 'What's On' en oversigt over aktuelle begivenheder , hvilket f.eks. kan være koncerter, udstillinger eller andre kulturelle oplevelser.

Portugals turistkontor i København, er åbent for personlige henvendelser, og her kan du bl.a. få kort og brochurer. Adressen er:

Det Portugisiske Handels- og Turistbureau
Toldbodgade 31
1253 København K

(se på kort)

Sådan booker du en billig rejse til Portugal

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Portugal, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, og ankomst i Faro, Lissabon eller Porto. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Portugal. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!Hvad er et hideaway?

Er du livsnyder? Er en seng ikke bare for at have noget praktisk at sove i, når du er på ferie? Så kan et hideaway i Portugal være noget for dig. Ligesom resten af udvalget, som du finder hos Escapeaway, så er samtlige hoteller, villaer og ferielejligheder nøje udvalgt – et hideaway er blot særligt og ekstra nænsomt håndplukket.

Udover at et hideaway ofte er et charmerende og mindre hotel, der er meget værdsat af sine (stam)gæster, så adskiller det sig også fra andre gode steder ved, at det har sin egen 'personlighed'. F.eks. at det er familiedrevet, eller at beliggenheden er helt i særklasse – det kan også være noget helt tredje, fjerde eller femte – f.eks. et boutique hotel. Ikke to hideaways er ens, men de har det til fælles, at de har noget unikt at tilbyde.

Bestil et Hideaways-hotel for sig selv eller book en pakkerejse inkl. fly til attraktive priser online her på siden, hvor du samtidig får trygheden i form af rejsegaranti og pakkerejselov. Varmt velkommen!

Hideaways i Portugal

 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lissabon-regionen
  40 hoteller
  Lissabon-regionen er den mindste på det portugisiske fastland, men har nok attraktioner til, at du kan rejse hertil år efter år og stadig opleve noget nyt hver gang. Lissabon-regionen er det perfekt valg, hvis du vil kombinere badeferie med storbyliv.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Lissabon
  30 hoteller
  Det lyder som en kliché, men Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder. Placeringen på de syv høje ved Tejo-floden giver sammen med de elegante pladser, brede boulevarder, monumentale bygninger og labyrintiske gader Lissabon en uimodståelig charme.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Porto E Norte
  28 hoteller
  Her kan man smage på førsteklasses vine, man kan besøge den Douro-dalen og bjerglandsbyerne fra Unescos verdensarvsliste, eller man kan udforske Porto; den næststørste og meget levende by i Portugal. Det nordlige Portugal er et skattekammer ... af smuk natur, spænderne historie, fantastisk mad og vin og ikke mindst en befolkning der tager i mod sine gæster med åbne arme... Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Madeira
  27 hoteller
  Glem alle fordommene om pensionisternes paradis – Madeira bliver mere og mere populært også blandt unge rejsende på grund af det evige solskin, masser af naturoplevelser og rige muligheder for vandsport. Madeira er et af mine absolutte favorit ... rejsemål i Europa og jeg vil til enhver tid anbefale en rejse til øen uanset alder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,6
  Algarve
  20 hoteller
  Stedet hvor solen altid (næsten) skinner byder på endeløse strande med dertilhørende surfere, afsidesliggende naturområder, havfrisk fisk og skaldyr samt masser af udfordringer for golfspillerne. Algarve tilbyder sine besøgende ca. 200 kilometer ... kyststrækning med fantastiske strande og et smuk bagland der flere steder minder om Toscana i Italien. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Alentejo
  10 hoteller
  Her kan man opleve en uberørt natur med flade sletter, eukalyptus skove, gamle landsbyer, et traditionelt landkøkken, en rig historie og lange mennesketomme strande.