Kør-selv-ferie til Portugal

På en kør-selv-ferie i Portugal har du mere frihed til at udforske seværdigheder, strande og byer, end hvis du er afhængig af offentlig transport eller guidede ture. Med din egen bil sætter du dit helt eget tempo og får en enestående mulighed for at opleve den fantastiske variation, Portugal rummer.

I bil kan du nemt rejse mellem alle landets større byer ad motorveje eller gode, velholdte hovedveje. Hvis du ønsker, kan du således køre helt fra Algarve i syd til Porto i nord uden nogensinde at forlade motorvejsnettet. Det vil dog være en stor skam, hvis du på en kør-selv-ferie til Portugal ikke også tager dig tid til at lave afstikkere ud i landet ad de mindre landeveje, hvor der gemmer sig et væld af skjulte natur- og kulturperler.

Oplev mere af Portugal på en kør-selv-ferie

Uanset om du flyver til Portugal og fortsætter med billeje fra lufthavnen, eller kører hele vejen til den iberiske halvø i egen bil, giver en kør-selv-ferie dig den bedste mulighed for at udforske de smukkeste og mest interessante dele af landet. 

I den sydligste region Algarve er det for eksempel oplagt at du lægger en rute ude langs den solrige kyststrækning for at opleve dens traditionelle fiskerbyer, dramatiske klipper og ikke mindst perlerækken af indbydende, gyldne sandstrande. Er det uspolerede strande, du søger, er også Portugals lange vestkyst et yderst attraktivt rejsemål og mindre turistet. 

Portugal er desuden ikke større, end at du sagtens kan planlægge en kør-selv-ferie, der kombinerer kystens strande og charmerende fiskerbyer med baglandets bølgende hvedemarker, gamle olivenlunde og korkplantager, der omgiver flotte middelalderborge og idylliske, hvidkalkede landsbyer.

Ligeledes kan vi varmt anbefale at bruge en af Portugals storbyer som udgangspunkt for en oplevelsesrig ferie i bil. De første dage kan du ganske vist med fordel lade bilen stå og blot udforske storbyens mange seværdigheder til fods. Både i centrum af Lissabon og Porto giver det således ikke meget mening at køre rundt i bil, og den offentlige transport er god, hvis du har behov for at nå ud til de ydre dele af byen. Til gengæld kommer en bil til sin ret, når du forlader byen for at tage på opdagelse i resten af den omkringliggende region. 

Starter du i Porto i det nordlige Portugal, er det for eksempel oplagt at køre ud for at opleve de spændende vinområder langs Douro-floden, mens du i hovedstaden Lissabon har alletiders udgangspunkt for en tur ud langs Lissabonkysten mod bjergbyen Sintra eller længere nordpå til middelalderbyen Óbidos. 

Færdselsreglerne er de samme som i Skandinavien.

De grundlæggende færdselsregler i Portugal er de samme, som du kender fra Skandinavien. Det vil sige, at skiltningen følger de internationale normer, man kører i højre side, overhaler venstre om, man må ikke benytte håndholdt mobil under kørsel osv. Ligesom herhjemme tolererer man heller ikke spirituskørsel i Portugal, og promillegrænsen er ligeledes på 0,5. Har du kun haft dit kørekort i 3 år eller mindre, er promillegrænsen dog på blot 0,2. 

Når det er sagt, skal du være opmærksom på, at der kan være enkelte trafikregler, som afviger i forhold til det du kender. I byer med sporvogne er der for eksempel dig, der skal holde tilbage ved stop, hvis passagererne ikke har et fortov at træde ud på. Ligesom herhjemme er unødvendig brug af hornet forbudt, men for eksempel på snørklede bjergveje er det almindelig kutyme at dytte ved uoverskuelige sving. 

Hastighedsgrænser i Portugal

For personbiler uden anhænger og motorcykler gælder følgende hastighedsgrænser:

 • Bymæssig bebyggelse: 50 km/t
 • Landeveje: 90 km/t
 • Motortrafikveje: 100 km/t
 • Motorveje: 120 km/t

Børn/Sikkerhedsseler

Er påbudt for personer på for- og bagsæde. Børn u/12 år og mindre end 1,5 meter skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr tilpasset barnets vægt og alder. Dog er det tilladt for børn at sidde på forsædet, hvis bilen kun har 2 sæder og ikke er udstyret med sikkerhedsseler, eller hvis barnet er under 3 år og kan side i bagudvendt barnestol (dog må der ikke være airbag).

Sikkerhedsvest

En lejet bil i Portugal skal være udstyret med sikkerhedsveste og advarselstrekant til alle passagerer. Det er kun obligatorisk for biler indregistreret i Portugal at medbringe sikkerhedsvest og advarselstrekant i bilen.

Vejafgifter i Portugal

Der er endnu ikke indført miljøzoner i de portugisiske byer, som man kender det fra for eksempel Tyskland og Italien. Til gengæld skal du betale vejafgift for at benytte mange af motorvejene i Portugal, ligesom der opkræves broafgifter ved Lissabon.

På nogle af betalingsmotorvejene er det ikke muligt at betale med kontanter. I stedet benyttes et elektronisk betalingssystem, som din bil skal være registreret i på forhånd. Lejer du en bil, vil den normalt allerede være udstyret med en enhed til det elektroniske betalingssystem. Tager du på en kør-selv-ferie i egen bil, vil du have flere forskellige mulighed for at betale. Det er for eksempel muligt at knytte et betalingskort til din nummerplade, som automatisk scannes ved indkørslen til motorvejen.

Du kan læse mere om de forskellige betalingsmuligheder på disse motorveje i Portugal på den officielle hjemmeside: www.portugaltolls.com

>> Læs også om transport til og fra lufthavnen i Lissabon
>> Læs om rejser til Algarvekysten her

>> Læs mere om kør-selv-ferie

Kort over Portugal

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,7
Fabelagtigt
212 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fabelagtigt
745 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,6
Fabelagtigt
863 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Nærmeste by: ca. 4 km
 • Pool (evt. sæsonåben)