Rejser til Lissabon-regionen

Portugals lyse hovedstad er med sit overflødighedshorn af historiske seværdigheder, museer i verdensklasse og rige kulturliv det naturlige omdrejningspunkt for en rejse til Lissabon-regionen. Men her venter dig også mange andre store oplevelser såsom UNESCO-verdensarvstedet Sintra, de elegante badebyer Estoril og Cascais, det europæiske kontinents vestligste punkt, Cabo da Roca samt enestående natur i Arrábida Nationalpark.

Lissabon-regionen består af Stor-Lissabon og Setubal-halvøen på henholdsvis nord og sydsiden af Tejoflodens udmunding i Atlanterhavet. Regionen er måske nok den mindste på det portugisiske fastland, men rummer rigeligt med attraktioner til mange rejser og er det perfekte valg, hvis du ønsker kombinere en storbyferie med spændende udflugter. Regionen er samtidig en af de mest alsidige i landet med masser af spændende oplevelser for både børn og voksne. Her kan du slænge dig på flotte strande, surfe, spille en runde golf eller bruge hele ferien på sightseeing og kulturelle oplevelser, som inkluderer gastronomi i verdensklasse.

Masser af seværdigheder og sol

Du kan køre på tværs af Lissabon-regionen fra Setúbal i syd til Ericeira i nord på blot en time. Det vil dog være en skam, hvis du ikke tager dig mere tid til at udforske alt det, der er at opleve her imellem. Du vil således hurtigt opdage, at der i denne forholdsvis lille region altid er noget nyt at opleve. Udover de mange seværdigheder og attraktioner kan du glæde dig til at nyde et af Europas mest behagelige, solrige klimaer.

Sommeren er solrig og varm, men bliver det for hedt inde i hovedstaden er der aldrig langt til kysten og den svalende brise fra Atlanten. Lissabon-regionen er takket være sit milde milde sydeuropæiske klima desuden et oplagt rejsemål i foråret og efteråret, hvor solen også luner og indbyder til udendørsliv. Det er da heller ikke kun på grund af banernes høje kvalitet, at golfspillere fra hele verden rejser til Lissabon-regionen, når sæsonen derhjemme går på hæld.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi har håndplukket til vores program for rejser til Lissabon-regionen.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål i Lissabon-regionen

 • Gæstebedømmelser 9,1
  Lissabon
  73 hoteller
  Det lyder som en kliché, men Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder. Placeringen på de syv høje ved Tejo-floden giver sammen med de elegante pladser, brede boulevarder, monumentale bygninger og labyrintiske gader Lissabon en uimodståelig charme.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Cascais
  17 hoteller
  Indbydende Cascais der kombinerer charmen fra den gamle fiskerilandsby med de mondæne royale villær. Byens smukke strande, og gode restauranter samt gode beliggenhed i forhold til Lissabon gør at den er et yndet udflugtsmål fra storbyen.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Estoril
  4 hoteller
  Estoril bliver, til tider kaldt "den portugisiske Riviera" ligger på Lissabonkysten og er oftest kendt som legeplads for de jet-settet, men egner sig også godt hvis du vil kombinere den smukke natur med at sofistikeret by- og natteliv.
 • Sintra
  4 hoteller
  Der er noget eventyragtigt over Sintra. H.C. Andersen var i sin tid da også yderst begejstret for byen og kaldte den for "det smukkeste sted i Portugal." Helt sikkert er det, at Sintra, som er på UNESCOs verdensarvsliste, med sine paladser og ... skove er et unikt rejsemål. Læs mere
 • Ericeira
  1 hotel
  Det er nemt at forstå, hvorfor Lissabons indbyggere ynder at rejse til Ericeira i weekenden. Her kan du nyde fantastiske udsigter over havets bølger, som tiltrækker surfere fra hele verden, og nyde godt af den gamle bydels anerkendte fiskerestauranter.

Populære hoteller i Lissabon-regionen

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,3
Fabelagtigt
1177 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
8,8
Meget godt
2394 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 350 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,6
Fabelagtigt
2889 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Information om Lissabon-regionen

Her får du lidt nyttige informationer om Lissabon-regionen, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne smukke del af Portugal. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Lissabon-regionen og vores andre rejsemål i Portugal. God fornøjelse og god rejse!

Transport

Med hovedstaden som det centrale knudepunkt er regionen dækket af et fintmasket netværk af busser og tog. I Lissabon kan du udforske mange af de mest interessante kvarterer til fods. Byen er dog kendt for sin beliggenhed på syv høje. Når benene bliver trætte er det dog også nemt at komme omkring med metroen, busser eller de berømte sporvogne.

Lissabon Lufthavn (Aeroporto de Lisboa, lufthavskode LIS) ligger blot syv kilometer fra centrum. Takket være Aeroporto – Saldanha metrolinjen tager det blot 20 minutter at komme fra lufthavnen ind til byen. Er selve Lissabon ikke din endelige destination, kan du nemt til en af de andre metro- eller jernbanelinjer. Det er naturligvis også muligt at leje en bil. Det kan være en fordel, hvis du planlægger at tage på eventyr uden for hovedstaden. Inde i selve Lissabon er en bil dog normalt til mere besvær end gavn.

Godt at vide

Penge: Euro. I Lissabon er der mange hæveautomater, og de fleste steder kan du betale med kreditkort. I forhold til herhjemme er det dog mere normalt at støde på steder, hvor man kun modtager kontanter eller kreditkort udstedt lokalt. Selvom Lissabon-regionens popularitet som rejsemål er steget stødt de senere år, er prisniveauet stadig fordelagtigt. Ligesom herhjemme har der ikke traditionelt været en stærk tradition for at give drikkepenge, men nu til dags er det dog normalt at lægge omkring 10 procent på restauranter. I taxier er det god kutyme at runde op eller give en ekstra euro eller to. På hoteller er en god tommelfingerregel at efterlade at par euro til personalet per nat. Bæres din bagage ind, er det ligeledes dog stil at give en euro eller to per kuffert.

Tidsforskel: - 1 time.

Sprog: Portugisisk. Særligt den yngre del af befolkningen taler også et udmærket engelsk. Mange forstår også spansk, men selvom de to sprog har mange ligheder taler kun få portugisere det flydende og vil ofte hellere tiltales på engelsk. Kan du et par enkelte portugisiske vendinger eller hilsner vil der ikke være langt til et smil.

Hvad siger gæsterne i Lissabon-regionen?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 162 anmeldelser