Rejsetips til Lissabon-regionen - Den farverige kystperle mod sydvest 

I Portugal ved den smukke Atlanterhavskyst ligger Lissabon-regionen, der både huser landets hovedstad og en række charmerende feriebyer. I Lissabon og omegn kan du dyrke alt fra surfing til kulturelle sightseeingture - og opdage mindst en ny favoritrestaurant om dagen. Gamle og moderne smelter sammen på en måde, der simpelthen skal opleves.

Regionen er samtidig en af de mest alsidige i landet med masser af spændende oplevelser for både børn og voksne. Her kan du kaste dig ud i fantastiske strande, surfe, spille en omgang golf eller bruge hele ferien på sightseeing og kulturelle oplevelser, herunder verdensklasse gastronomi. Her venter der dig så mange store oplevelser, som Sintra, der står på UNESCO's verdensarvsliste, de elegante badebyer Estoril og Cascais, det europæiske kontinents vestligste punkt, Cabo da Roca, og enestående natur i Arrábidaparken.

Lissabon-regionen er ikke særlig stor i udstrækning, men bærer til gengæld på et væld af historie og rummer rigeligt med attraktioner til mange rejser. Altså det perfekte valg, hvis du ønsker at kombinere en storbyferie med spændende udflugter. Hovedstaden Lissabon i Portugal har for eksempel været vidne til en række historiske epoker, præget af både romersk, maurisk og kristen indflydelse. Området er også tæt knyttet til de portugisiske opdagelsesrejsende, idet kendte opdagelsesrejsende som Vasco da Gama startede deres rejser her. I dag er Lissabon-regionen en harmonisk blanding af historie, kulturoplevelser og smukke strande - som tilsammen lægger op til en uforglemmelig rejseoplevelse.

Hvad du kan opleve på en rejse til Lissabon og omegn

Lissabon-regionen er en af de mest populære destinationer i Portugal, sammen med den solrige Algarvekyst og charmerende Porto e Norte. Lissabon-regionen har en magnetisk tiltrækning på rejsende, med sit mylder af historiske bygninger, livlige markeder og pulserende gader og torve. Gamle og moderne traditioner smelter sammen sømløst, og det er svært ikke at forelske sig!

Nogle seværdigheder, du ikke bør gå glip af under en ferie i regionen, er de mange farverige kvarterer i Lissabon. En af de mest traditionelle er Belém, hvor du kan besøge den majestætiske Belém Tower, der står på UNESCO's verdensarvsliste. Tårnet blev bygget i det 16. århundrede og har en smuk beliggenhed ved vandkanten. Eller hvad med en dagstur til den smukke Monsanto Park, lige nord for Lissabon? Her er du omgivet af skov, blomster og frisk luft.

Opdag nogle af rejsemålene i Lissabon-regionen

Udover storbyen Lissabon finder du blandt andet de populære feriesteder som Cascais, Estoril og verdensarvsstedet Sintra. Hvor du bør rejse afhænger af dine forventninger og ønsker til en ferie.

I Cascais venter charme, elegance og en god portion lokal gæstfrihed. Nyd dovne dage på en gylden strand, kig på de farverige fiskebåde i havnen eller tag en gåtur langs byens livlige strandpromenade.

Estoril ligger lige ved siden af Cascais og er regionens mest glamourøse rejsemål. Her finder du fremragende hoteller, førsteklasses restauranter og smukke, velplejede strande - og måske en eller anden kendis. Besøg byens kasino eller udforsk de smukke haver i Monte Estoril-kvarteret for lidt ekstra luksus i hverdagen.

Sintra ligger lidt inde i landet fra Lissabon, omgivet af et fantastisk bjerglandskab og frodig natur. Byen står på UNESCO's verdensarvsliste, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Ser man på billeder af Sintra, kan man tro, de er hentet lige ud fra et eventyr; med majestætiske vartegn som det farverige Pena-palads og den gådefulde ejendom Quinta da Regaleira.

Og så Lissabon. Hvor skal vi begynde? Hovedstaden i Portugal fortryller enhver besøgende med sin unikke blanding af historisk arv og moderne charme. Den gamle bydel Alfama indbyder til hyggelige aftener sammen med lokalbefolkningen, ledsaget af traditionel fado-sang. Ønsker du en magisk panoramaudsigt over byen, kan du tage en dagstur til São Jorge-slottet, der ligger på en bakke midt i byen. Er det det pulserende byliv, med elegante butikker og caféer, der lokker mest? Så bør du besøge kvartererne Chiado og Baixa.

De skønneste strande i Lissabon og omegn

Der findes masser af smukke strande langs sydvestkysten i Portugal, især omkring Cascais og Estoril. Dette område kaldes ofte Portugals Riviera, og her finder du blandt andet den smukke Tamariz-strand. Læg håndklædet på blød, gylden sand og nyd den flotte udsigt over frodige haver og fascinerende klippeformationer.

Praia Grande er, som navnet antyder, en af de største strande i regionen. Her lægger den bløde sand og det krystalklare vand op til en dejlig dag fyldt med sol, svømning og vandsport. Du finder Praia Grande vest for Sintra, ved siden af parken Parque Natural de Sintra-Cascais.

Helt nord i regionen finder du Praia de Ribeira d'Ilhas, der er kendt for kraftige bølger og gode vindforhold. Her, ved den kendte surferby Ericeira, flokkes windsurfere, bølgesurfere og kitesurfere - men også turister og lokale, der bare vil slappe af i solen. Ribeira d'Ilhas er en bred strand omgivet af naturskønne klipper.

En af de mest populære strande i regionen er Carcavelos, kendt for sin lange strandlinje og fine, gyldne sand. Den afslappede atmosfære og de mange faciliteter, som restauranter og caféer langs strandpromenaden, gør Carcavelos til et populært valg blandt både lokale og turister.

I nærheden af Sintra ligger Adraga-stranden, der anses for at være en af de smukkeste strande i Portugal. Stemningen her er intim, og det karamelfarvede sand og det rene vand gør Adraga til et idyllisk sted for dig, der søger ro i smukke omgivelser.

Hideaways - for dig, der vil have en ferie med luksus

Ønsker du dig en ekstraordinær tur til Lissabon-regionen? Så anbefaler vi et ophold på nogle af vores Hideaways-hoteller. På et af vores Hideaways kan du altid forvente det lille ekstra; som eksklusive værelser, personlig service og unikke omgivelser.

Blandt Escapeaways Hideaways-hoteller i Lissabon-området finder du alt fra luksuriøse resorts med frodige haver til små boutique-hoteller med historisk charme. Bo med fantastisk udsigt over Atlanterhavet - eller i et frodigt bjerglandskab, med naturen som eneste nabo. Du finder også en række charmerende Hideaways i Lissabon, med førsteklasses restauranter og shopping lige uden for døren!

Hvornår er det bedst at rejse til Lissabon og omegn?

Takket være den gunstige beliggenhed syd i Europa, med Atlanterhavet som nærmeste nabo, er klimaet i Portugal mildt og behageligt året rundt. Sommerhalvåret byder på solrige dage og varme temperaturer, mens vintrene som regel er milde. Der findes med andre ord ingen dårlige tidspunkter at besøge Lissabon-regionen - men vores favoritperiode er alligevel forår og efterår. Da er naturen på sit grønneste, og mængden af turister ofte moderat.

Godt at vide om transport

Med hovedstaden som det centrale knudepunkt er regionen dækket af et fintmasket netværk af busser og tog. I Lissabon kan du udforske mange af de mest interessante kvarterer til fods. Byen er kendt for sin beliggenhed på syv bakker, så når benene bliver trætte, er det nemt at komme rundt med bus, metro eller de berømte sporvogne.

Lissabons lufthavn (Aeroporto de Lisboa) ligger kun syv kilometer fra centrum. Takket være metroen Aeroporto - Saldanha tager det kun 20 minutter at komme fra lufthavnen ind til byen. Hvis Lissabon ikke er din endelige destination, kan du nemt benytte en af de andre metro- eller jernbanelinjer. Det er selvfølgelig også muligt at leje en bil, hvilket kan være en fordel, hvis du planlægger at tage på eventyr uden for hovedstaden. Inde i selve Lissabon er en bil dog normalt mere til besvær end gavn.

Velkommen til Lissabon-regionen med Escapeaway

Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse præcis som det passer dig. Plus at du kan vælge blandt vores nøje udvalgte hoteller. Husk også at tjekke vores unikke Hideaways. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at få maksimal mulighed for at udforske alle de fantastiske steder, der findes i Lissabon og omegn.

>>> Se alle vores Hideaways i Lissabon

>>> Læs mere om Cascais

>>> Læs mere om Estoril

>>> Læs mere om Sintra

>>> Læs mere om Porto e Norte

>>> Læs mere om Algarve

>>> Læs mere om Portugal

>>> Læs mere om vores Hideaways

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Rejsemål i Lissabon-regionen

 • Gæstebedømmelser 9,2
  Lissabon
  75 hoteller
  Det lyder som en kliché, men Lissabon er en af Europas smukkeste hovedstæder. Beliggenheden på de syv bakker ved Tejo-floden giver sammen med de elegante paladser, brede boulevarder og labyrintiske gader Lissabon en uimodståelig charme.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Cascais
  18 hoteller
  Den indbydende by Cascais kombinerer charmen fra den gamle fiskerilandsby med de moderne royale villær. Byens smukke strande, gode restauranter samt den gode beliggenhed i forhold til Lissabon gør, at den er et yndet udflugtsmål fra storbyen.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Estoril
  4 hoteller
  Estoril ligger på Lissabons kyst og kaldes nogle gange "den portugisiske riviera" og er ofte kendt som en legeplads for jetsettere. Det er også et godt sted at kombinere smuk natur med sofistikeret by- og natteliv.
 • Sintra
  4 hoteller
  Der er noget eventyragtigt over Sintra. H.C. Andersen var i sin tid da også yderst begejstret for byen og kaldte den for "det smukkeste sted i Portugal." Helt sikkert er det, at Sintra, som er på UNESCOs verdensarvsliste, med sine paladser og ... skove er et unikt rejsemål. Læs mere
 • Ericeira
  1 hotel
  Det er nemt at forstå, hvorfor Lissabons indbyggere ynder at rejse til Ericeira i weekenden. Her kan du nyde fantastiske udsigter over havets bølger, som tiltrækker surfere fra hele verden, og nyde godt af den gamle bydels anerkendte fiskerestauranter.
 • Gæstebedømmelser 9,5
  Oeiras
  1 hotel
  De store lystbåde i marinæn vidner om, at Oeiras hører til blandt Lissabons mere velhavende forstæder. Det kommer også til udtryk i det gode udvalg af sportsfaciliteter i byen samt ikke mindst indsatsen der gøres for at holde strandene pæne og rene.

Populære hoteller i Lissabon-regionen

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fabelagtigt
1425 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fabelagtigt
946 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
8,9
Meget godt
415 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Lissabon

Lissabon er med sin placering på syv høje ved udmundingen af Rio Tejo måske Europas smukkest beliggende hovedstad. Fra de talrige miradouros rundt om i byen, kan du nyde storslåede panoramaudsigter ned over de røde tegltage i Baixa mod floden og 25.april-broen. Nøjes dog ikke kun med at betragte byen oppe fra bakketoppene, men gå også på eventyr nede i dens charmerende gader.

Det er en uforglemmelig oplevelse blot at slentre rundt i de smalle, labyrintiske gader i Alfama, hovedstadens ældste kvarter, eller på de luftigt, brede boulevarder i Baxia. Vil du have lidt overblik over byen, kan du hoppe på en af de gamle, knirkende sporvogne, som kører dig rundt til nogle af de største seværdigheder. Blandt de mest kendte attraktioner, som du ikke må gå glip af i centrum er Sé-katedralen og den gamle borg Castelo de Sao Jorge, mens du lidt længere ude langs floden i Belem bør lægge vejen forbi Jeronimos-klostret. Rejser du med børn til Lissabon, er det også et must at besøge det flotte oceanarium.

Sidst på dagen ynder både lokale og besøgende at samles på udsigtpunkterne for at nyde den gyldne aftensol og eventuelt en drink i godt selskab inden der tages hul på en aften i byen. Nattelivet i Lissabon er et af de bedste og mest livlige i Portugal med noget for alle. Sæt mindst én aften til at gå på opdagelse i det gamle arbejderkvarter Bairro Alto, som er kendt for at have den højeste koncentration af barer, som ofte serverer både mad og drinks. Flere steder kan du opleve den traditionelle fado-musik.

I Lissabon får du også rig mulighed for at fordybe dig i det portugisiske køkken, som byder på meget mere end bacalhau (tørret og saltet torsk). Beliggenheden taget i betragtning er der ikke overraskende masser af andre lækre fiskeretter på menuen. Særligt i Baixa-kvarteret er der en del restauranter, som mest henvender sig til turister. Men rundt om i byen finder du dog også mere traditionelle restauranter med velsmagende retter til gode priser. Prioriterer du de gastronomiske oplevelser højt på dine rejser, kan det også anbefales at besøge et af madmarkederne såsom Time Out Market på Mercado da Ribeira.

Cascais og Estoril

Engang var Cascais og Estoril blot to søvnige fiskerbyer. I dag er de to populære badebyer, som med deres beliggenhed blot 25 minutters togrejse fra Lissabon er det perfekte rejsemål, hvis du vil kombinere afslappende badeferie med storbyliv. De to byer er nu til dags næsten sammenvokset og forbundet af en lang strandpromenade, men har alligevel hver deres egen karakter.

Cascais er især kendt for sine strande og charmerende gamle bydel med et væld af hyggelige restauranter, butikker og historiske seværdigheder. Den helt store attraktion i Estoril er casinoet, der er omdrejningspunkt for nattelivet. Også her er der dog en populær strand. Når du ikke nyde det solrige klima på strandene eller de lokale køkkens lækkerier, er der meget andet at tage sig til i området. Omkring Cascais og Estoril ligger for eksempel mange anerkendte golfbaner. Dertil kommer naturligvis, at du nemt kan tage toget ind til centrum af Lissabon.

Sintra

Uanset om du bor i Lissabon eller lidt længere ude langs kysten i en af forstæderne, bør du sætte en dag af til at besøge Sintra. Bjergbyen var i sin tid et yndet feriemål for den portugisiske kongefamilie og adelige her byggede flere storslåede slotte og palæ med Palacio da Pena og Palacio National de Sintra som de mest kendte vartegn.

Slår du dig ned i Sintra, har du ikke langt til de smukke strande ved den uspolerede vestkyst. Du kan også nemt tage en tur ud til Cabo da Roca, det vestligste punkt på det europæiske kontinent.

Costa Azul

Lissabon-regionen inkluderer også Setúbal-halvøen syd for Tejo-floden. Den er et populært udflugtsmål blandt hovedstadens egne indbyggere, men det er ikke mange udenlandske besøgende, som ved, at der her findes et ægte strandparadis. Mindre end en times kørsel fra Lissabon lokker Costa Azul (Den blå kyst) således med en perlerække af gode badestrande, der ligger omgivet af Arrabida Naturparkens grønne bjerge. Byerne ned langs denne kyst er desuden kendt for at have nogle af de bedste fiskerestauranter i regionen.

Dette er bare nogle få udvalgte steder og oplevelser, som venter dig på en rejse til Lissabon-regionen. Dertil kommer, at du her har et godt udgangspunkt for at rejse videre til andre dele af Portugal.

 

Hvad siger gæsterne i Lissabon-regionen?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 166 anmeldelser