Rejser til Alcabideche

I Lissabon regionen mellem de smukke Sintra bjerge og charmerende Cascais på Lissabonkysten, finder du Alcabideche. Byen har en god beliggenhed for mange spændende udflugter til både Lissabon samt de fine strande mellem Estoril og Cascais.

Beliggende midtvejs mellem Cascais og Sintra på Estorilkysten udgør den lille by Alcabideche (der betyder vandkilde på arabisk) centrum i distriktet af samme navn. Foruden de mange vindmøller i traditionel stil, er Alcabideche også berømt som fødested for den arabiske digter Ibn Muqana, der blev født her i 1042. Her bor ca. 45.000 mennesker og det er derfor en by med stort set alle faciliteter, en række gode restauranter, indkøb og meget mere.

Reelt flyder yderkanten af Alcabideche sammen med Lissabon-forstaden Estoril, hvilket understreger nærheden til hovedstaden. Den vestlige grænse af kommunen udgøres af Atlanterhavet, og den nordlige halvdel er en del af naturparken Sintra-Cascais, som byder på både UNESCO-seværdigheder og en enestående natur med smukke strande og dramatiske klipper.

>> Læs mere om rejser til Lissabonkysten med Escapeaway

Seværdigheder 

Det meste blev ødelagt under det store jordskælv i 1755, men levn fra Alcabideches sognekirke findes stadig, hvoraf dele kan dateres tilbage til det 15. og 16. århundrede. I byen finder man også den berømte Estoril racerbane - Autodromo do Estoril - som fra 1984 til 1996 lagde asfalt til det portugisiske Formel 1 grand prix, heraf 3 gange med legenden Alain Prost som vinder.

Oplevelser i nærheden af Alcabideche

Besøgende, der bor i Alcabideche området, har et godt udgangspunkt for sightseeing ture til Sintra og Lissabon, for indkøb i det nærvedliggende Cascai indkøbscenter, for motorløb på Estoril motorbanen og for besøg på strandene ved Cascais og Estoril, der ligger fint i læ. Mod vest er den berømte Guincho strand mere populær til surfing. Her kan man også besøge Europas vestligste punkt, Cabo da Roca. Fra nærliggende Cascais og Monte Estoril station kan man tage toget ind til store oplevelser i Lissabon.

Sintra er en utroligt spændende by, hvor man fx. finder den middelalderlige Moor-borg på bakken Serra da Sintra. Her får man utrolige udsyn over byen og dalen. På den modsatte bakketop øjner man en anden seværdighed, nemlig slottet Peña, som er bygget som sommerresidens i romantisk stil af kong Ferdinand i midten af det 19. århundrede. Siden revolutionen i 1910 har slottet tilhørt staten og er nu nationalt monument og museum.

Sådan finder du en rejse til Alcabideche

Det er meget nemt at rejse til Alcabideche, da byen ligger kun en halv times kørsel fra Lissabons internationale lufthavn. Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Alcabideche og på resten af Lissabonkysten. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie i Alcabideche med Escapeaway.

>> Læs også om storbyferie i Lissabon
>> Sådan booker du et luksushotel i Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Alcabideche