Rejser til Azeitão

I den sydlige del af Lissabon-regionen finder du den hyggelige landsby Azeitão, lige ved Naturparken Arrabidá med smukke strande og flot natur. Herfra er du tæt på andre charmerende byer som Sesimbra og Setúbal. Book din rejse til Azeitão med Escapeaway i dag!

Blandt oliven- og korktræer har Azeitão lagt sig til rette som en smuk, lille landsby på den gamle Setúbal-Lissabon vej ved foden af Serre ad Arrábida. Vi befinder os i Lissabon regionen og byen er en oplagt base for udflugter i dette område af Portugal.

Det er nemt at rejse til Azeitao, da byen som nævnt ligger ganske tæt på Lissabon og den internationale lufthavn. Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Azeitao og andre rejsemål i området hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Velkommen til Portugal!

Portugals bedste fåreoste

Spækket med overdådige paladser, rindende fontæner og smalle stræder er Azeitão berømt for sine vine, oliven og cremede fåreoste, hvoraf sidstnævnte anses som én af de bedste i landet.

Seværdigheder 

Ved indgangen til Azeitão står det store klassiske palads tilhørende Tavoras familien, som er én af de store i Portugal. Deres våbenskjold blev slettet efter ordre fra Marques de Pombal, da hertugen af Aveiro blev arresteret inde i paladset for sin påståede medvirken i komplottet gående på at myrde Kong José. Han blev efterfølgende henrettet.

Beliggende midt i Azeitão, og åben for besøgende hele året, er José Maria da Fonseca kældrene, som producerer regionens berømte muskatvin, og et bredt udvalg af populære rød- og hvidvine.

Oplevelser i nærheden af Azeitão

2 km væk står Quinta da Bacalhoa, som anses for at være én af de smukkeste herregårde i Portugal. Bygget af Kong Manuel I som et sommerpalads til hans mor, og det blev købt i 1528 af sønnen af den store statholder af Indien, Afonso de Albuquerque. Med sine melonkupler og italienske loggiaer og med en have med sjældne azulejo paneler fra det 16. århundrede. Den bedste strand i regionen ligger 12 km sydpå ved Portinho da Arrabida, med krystalklart turkisblåt vand og en mængde søvnige små restauranter ved vandet, hvor grillede sardiner er dagens menu.

Serra da Arrabidas store kalkstenshøjderyg er hjemsted for verdens ældste nulevende eksemplarer af Middelhavs-plantevækster. Arrabida Naturpark (nu et fredet område) er unikt for sin usædvanlige jord og mikroklima – begge ting er usædvanlige i denne del af Europa. Mere end 1.000 plantearter er registreret her.

Book en billig rejse til Azeitão

Vælg først om du vil rejse til Azeitão fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Azeitão med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Alcochete
>> Book en billig storbyferie i Lissabon

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Azeitão