Rejser til Cascais

Cascais er en charmerende kystby og en populær destination, der blander gammel fiskerlandsbycharme med fashionable kongelige villaer. Med smukke strande, gode restauranter og dens nærhed til Lissabon, tiltrækker den besøgende fra hele verden. I løbet af de sidste hundrede år har Cascais udviklet sig fra en lille fiskerby til den elegante by, den er i dag, med en rig historie og et blomstrende kunstnermiljø.

Fiskeri-kultur

Cascais har, trods sin nærhed til Lissabon, formået at bevare sit charmerende og traditionelle fiskersamfund. Havnen er stadig et travlt sted, hvor dagens fangst bortauktioneres, og de farverige både hviler på stranden. Lokale fiskere finter nettene på traditionel vis, og søfartshistorien hædres på Museu do Mar.

Forretningslivet i Cascais kombinerer tradition og elegance med fremragende fiskerestauranter, butikker og hoteller. Yachts og fiskerbåde deler pladsen på havnen, og indkøbsmulighederne spænder fra små butikker til store indkøbscentre. En tur til Cascais byder på en bred vifte af oplevelser.

Historie

Cascais har en lang historie, der går tilbage til stenalderen, men det var først senere, at området blev permanent beboet. I overgangen fra jæger-samlersamfund til permanente bosættelser begyndte landbrug og kvægavl at tage form, kendt som den neolitiske revolution. Romerne slog sig ned her omkring 100 e.Kr. og etablerede landsbyerne Freiria og Cascais Velhos. Senere blev området koloniseret af maurerne, hvilket stadig kan ses i lokale stednavne som "Alcoitão" og "Alcabideche". Ibn Muqana al-Qabdaqi, en berømt digter fra det 11. århundrede, skrev om regionens landbrug og vindmøller fra denne periode.

Seværdigheder og oplevelser

 • Boca do Inferno: Tæt på Cascais kan du opleve en af de mest berømte naturlige seværdigheder på Lissabon-kysten, nemlig Boca do Inferno (som betyder "Helvedes Mund" på portugisisk). Dette er en dyb kløft mellem klipperne på kysten, mod hvilken Atlanterhavets kraftige bølger kastes ved højvande. Deraf oprindelsen til det dramatiske navn. 
 • Sintra-Cascais Naturpark er en af Portugals i alt 13 naturparker, som siden grundlæggelsen i 1981 er blevet et populært turistområde med mange historiske seværdigheder. Blandt dem er Sintra og det mauriske palads Santa Maria e São Miguel, foruden store naturlige attraktioner. Parken ligger kun 25 km fra hovedstaden Lissabon, og dækker et område på 145 km2, som omfatter Serra de Sintra-bjergkæden. Det strækker sig helt til kysten og Cabo da Roca, som er Europas vestlige kontinentale punkt.
 • Condes de Castro Guimarães-museet, også kendt som St.Sebastian-tårnet, er en af de mest populære seværdigheder i Cascais. Slottet blev bygget i det 20. århundrede som et aristokratisk sommerhus af den irsk-portugisiske aristokrat og tobaksherre Jorge O´Neil. Siden 1931 har det været et museum med samlinger af national eller international betydning. Blandt dem er møbler, porcelæn, smykker og et nygotisk orgel.

Mad og drikke

 • Arroz de Tamboril er en af de mange velsmagende fiskeretter i Cascais. Den minder om den spanske ret paella på grund af kombinationen af ris, fisk og skaldyr. Oversat betyder denne ret "ris af breiflab", som beskriver rettens to hovedingredienser. Fiskeretten består desuden af løg, hvidløg, olivenolie, tomatpuré, persille, laurbærblade, salt og peber. Ofte tilsættes også store atlantiske rejer (gambaer).
 • Peixe grelado er en enkel, men meget velsmagende og sund fiskeret, og består af forskellige typer fisk som skrubber, sej, havbars eller sardin. Disse er grillet/stegt og kogt med forskellige ingredienser såsom citron, persille, salt, peber og olivenolie.
 • Caldeira de Frango er en anden klassisk ret, som egentlig er navnet på en populær portugisisk fiskegryderet, men i dette tilfælde er fisken erstattet med kylling. Retten indeholder også skivede kartofler, peberrod, tomater, løg, olivenolie, tomatpuré, persille, hønsebouillon, laurbærblade, salt og peber. Chili og hvidvin tilsættes også ofte. Serveres med hjemmebagt portugisisk brød.

Vin

Blandt de største vinområder i nærheden af Cascais er vinområdet Colares. Det grænser op til den berømte strand Guincho, som ligger tæt på både Estoril og Cascais. Her er vinstokkerne plantet i klitterne og der produceres vin med et højt garvesyreindhold fremstillet af Ramisco-druer, og aromatiske hvidvine baseret på Malvasia-druer.

Velkommen til Cascais med Escapeaway  

Hos os kan du planlægge og skræddersy din rejse præcis, som det passer dig. Derudover kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst... ikke glem at tjekke vores unikke Hideaways hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at få den maksimale mulighed for at udforske alle de fantastiske steder, der findes i Lissabon og omegn.

>>> Se alle vores Hideaways hoteller i Cascais

>>> Læs mere om Lissabon-regionen

>>> Læs mere om Lissabon

>>> Læs mere om Estoril

>>> Læs mere om Sintra

>>> Læs mere om det nordlige Portugal

>>> Læs mere om Algarve

>>> Læs mere om Portugal

Hoteller i Cascais

Populære hoteller i Cascais

Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fabelagtigt
1425 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
8,9
Meget godt
3553 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Cascais
9,4
Fabelagtigt
1401 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

 

 

 

 

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Cascais?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 49 anmeldelser