Rejser til Lissabon

Vi er specialister i rejser til Portugals hovedstad Lissabon og tilbyder et stort udvalg af nøje udvalgte hoteller i byen. En rejse til Lissabon byder på en blanding af kontraster mellem gammelt og nyt i en eksotisk atmosfære.

Placeringen ved Tejo-flodens munding, de romantiske høje, lyset og farverne samt den rige historie gør Lissabon én af Europas smukkeste og mest interessante hovedstæder. De store opdagelsesrejsende kaldte Lissabon for en af verdens store havnebyer, midtpunkt i et imperium, der strakte sig fra Brasilien i vest til Indien i øst. Klostret Mosteiro dos Jerónimos i Belém bydelen er en hyldest i sten til Portugals maritime arv, mens Torre de Belém er et mægtigt symbol på Portugals storhedstid. Selv i moderne arkitektur ser man det maritime tema – f.eks. den nye, meget smukke Vasco da Gama bro, som har form af et kæmpestort sejl.

En rejse til Lissabon byder på en rejse ind i ét af de ældste kapitler af Vesteuropas historie, eftersom Lissabon er Vesteuropas ældste hovedstad. Den blev grundlagt og navngivet af fønikerne ca. 1200 f.kr. og var et vigtigt handelscentrum med en suveræn strategisk beliggenhed, da romerne og senere maurerne overtog byen i 719. Lissabon erobredes af Portugals første konge Afonso Henriques i 1147 og blev Portugals hovedstad i 1255. Den blev Europas mægtigste handelscentrum i det 16. årh., hvilket man stadig kan se spor af på rejsen til Lissabon. Efter 1640 blev Lissabon centrum for en række religiøse ordener og byen tæller mere end 70 klostre. I 1755 blev byen nærmest totalt ødelagt af jordskælv og genopbygget som den moderne by, den er blevet idag.

At rejse til Lissabon byder på talrige seværdigheder. Byen er bygget på syv høje og har bevaret sine pittoreske og maleriske kvarterer såsom Alfama, Castelo og Mouraria, der stammer tilbage fra byens grundlæggelse. Her kan man opleve Lissabons hjerte ved at gå rundt i São Jorge-fæstningen, eller spadsere ned ad Alfamas- eller Mourarias snoede gader til lyden af portugisisk fadomusik, der høres ud fra de åbne vinduer. En rejse til Lissabon bør også inkludere det monumentale Baixa med dets flotte pladser, sporvogne og spændende traditionelle butikker og Chiado-kvarteret i Lissabon, der er det traditionelle kulturelle centrum med opera- og danseteatre. I Belém-kvarteret finder man monumenter, der minder om Portugals storhedstid og blomstrende handlen med Middelhavet og Nordeuropa i det 16. årh. På kort tog- eller bilafstand kan man nå de to idylliske byer Cascais og Sintra, med et rigt kulturelt liv og traditioner, der sætter endnu mere kulør på Lissabon-området.

>> Hoteller i Lissabon med gode anmeldelser
>> Læs om de bedste attraktioner og seværdigheder i Lissabon her8 spørgsmål om Lissabon

Hvor ligger Lissabon?

Lissabon er den vestligste hovedstad på det europæiske kontinent og ligger i Portugal, længst mod vest på Den Iberiske Halvø. Lissabon er beliggende ved en naturlig havn ved udløbet af Tagus-floden i Atlanterhavet.

Hvad er klokken i Lissabon?

I Lissabon følger man tidszonen WET (Western European Time), som er en time efter dansk tid. Skift til sommertid og vintertid sker på samme datoer som i Danmark, så tidsforskellen er konstant året rundt. Når klokken er 12 middag i Danmark, er klokken således 11 om formiddagen i Lissabon.

Hvor skal man bo i Lissabon?

Vi anbefaler de gamle bydele i Lissabon (Castelo, Bairro Alto og Alfama), Lissabon centrum (Centro og Baixa Pombalina), samt Santa Maria Maior, som alle er populære områder, hvor man nemt kan nå frem til de fleste af byens seværdigheder.

Hvad skal man se i Lissabon?

På en rejse til Lissabon bør man finde tid til at se Jeronimos Kloster (Mosteiro dos Jerónimos), Borgen St. George (Castelo de São Jorge), Bélem og Bélem-tårnet (Torre de São Vicente), Monumentet for opdagelser (Padrão dos Descobrimentos), Lissabons Kunstmuseum (Museu Calouste Gulbenkian), Katedralen i Lissabon (Santa Maria Maior de Lisboa), Lissabon Zoo (Jardim Zoologico) og Sintra - maurernes fort.

Hvad skal man købe i Lissabon?

Det er generelt billigt at købe de fleste varer i Lissabon, sammenlignet med Danmark. Typiske varer, som Lissabon og Portugal er kendt for, er fx. håndlavede produkter, herunder tasker, håndmalede klinker (Azulejos), uldtøj i højeste kvalitet, figurer udført som haner eller sardiner og naturligvis portvin.

Hvem flyver til Lissabon?

Lissabon lufthavn er et centralt knudepunkt for det portugisiske flyselskab TAP, som også flyver direkte til København. SAS og Ryanair flyver også direkte til Lissabon fra København flere gange om ugen. Alle de store netværksselskaber har desuden gode forbindelser til Lissabon med et enkelt stop undervejs.

Hvor meget koster et hotelophold i Lissabon?

Det er relativt billigt at bo på hotel i Lissabon. I gennemsnit koster 3-stjernede hoteller i Lissabon omkring 500 pr. nat, mens 4-stjernede hoteller i Lissabon nærmer sig 800 pr. nat. Luksushoteller i Lissabon (5-stjernede hoteller) kan bookes fra ca. 1300-1500 per nat alt efter sæson.

Hvilken bydel i Lissabon er det bedst at overnatte i?

Vi anbefaler de gamle bydele i Lissabon (Castelo, Bairro Alto og Alfama), Lissabon centrum (Centro) og Santa Maria Maior, som alle er populære blandt rejsende i Lissabon.

Rejsemål i Lissabon

 • Gæstebedømmelser 8,8
  Alfama
  3 hoteller
  Alfama er den ældste del af Lissabon, som takket være sin beliggenhed oppe på bakkerne mellem Castelo de São Jorge og Tejo-floden undgik ødelæggelserne ved det store jordskælv i 1755. I Alfama kan du derfor opleve stemningen af det gamle Portugal.
 • Bairro Alto
  3 hoteller
  Bairro Alto er Lissabons 'højtliggende kvarter'. Området er især kendt for sit natteliv, men selvom først rigtigt kommer liv i gaderne efter solnedgang, er her masser at se og opleve i løbet af dagstimerne med talrige udsigtspunkter, caféer og meget andet.
 • Belém
  1 hotel
  Det er i Belém, at du finder flere af Lissabon største og mest kendte seværdigheder. Det var herfra mange af Portugals berømte opdagelsesrejsende i sin tid drog ud i verden, og mange af de hjembragte rigdomme blev brugt til imponerende bygningsværker ... i Belém. Læs mere
 • I Baxia befinder du dig i Lissabons mest centrale og livlige kvarter. Her finder du lange gågader og alléer, som er tætpakkede med caféer og restauranter, samt en perlerække af hovedstadens mest kendte og smukke pladser, hvor både lokale og ... besøgende mødes. Læs mere

Populære hoteller i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,3
Fabelagtigt
1090 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,6
Fabelagtigt
2551 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,1
Fabelagtigt
5174 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 6 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Rejseguide om Lissabon

Lissabon, hovedstaden i Portugal er en pulserende storby med en blanding af gammelt og nyt. Lissabon har nogle smukke gamle kvarterer, som er helt anderledes end den nyere og mere moderniserede del af byen. I Lissabon vil du finde et hav af smukke kirker, restauranter og barer. Lissabon har fået et gevaldigt ansigtsløft og der er blevet investeret i bedre infrastruktur, bedre togdrift, samt en ny bro.

Vi kan anbefale at du tager til middelalder kvarteret Alfama, der er den ældste bydel i Lissabon. Alfama ligger på en bakketop under St. Georges´Castle, som du også bør besøge når du er deroppe. Herfra kan du nyde en vidunderlig udsigt over byen. Lissabon er kendt for deres gule og røde sporvogne, som næsten er på alle billeder og postkort og vi kan da også kun anbefale at man benytter sig af sporvognene, da det er en billig og nem måde at komme rundt på i Lissabon. Skulle du have lyst til at svinge dankortet er der også rig mulighed for dette. Lissabon er fyldt med internationale butikker og vil du shoppe bør du tage til Chiado området hvor der er propfyldt med butikker.

Lissabon, der ligger ved Tejo-flodens udmunding i Atlanterhavet, er en af de smukkeste storbyer i Vesteuropa. Lissabon er bygget på syv bakketoppe, der skråner ned til Tejo-floden og hvor man end drejer sig, har man en fantastisk udsigt over byen. Lissabon er mere forførende end påtrængende – af passende størrelse og let at udforske til fods eller med traditionel tovbane – med sine brostensbelagte labyrinter og flisebeklædte bygninger, som frister til en romantisk spadseretur.

Vejret når du rejser

De varmeste måneder er fra maj til september (21-28 grader) men temperaturerne kan stige til 38 grader i juli og august. Lissabon’s kølige Atlanterhavs brise er vildledende – sørg for at beskyt dig med solcreme og solhat. Oktober til april er månederne hvor man må forvente regn, men temperaturerne kommer sjældent under 6 grader. Det er i orden at være iklædt T-shirts og sommertøj på de fleste barer og restauranter. Udskift jeansene med et jakkesæt hvis du spiser middag på de lidt pænere steder samt besøger de dyre klubber – fodboldtøj og træningsdragter hører ikke hjemme her.

Med sporvogn rundt i byen

Skal du besøge Lissabon, så husk, at det er både en oplevelse og ofte den nemmeste måde at komme rundt i byen med en af de mange sporvogne, der binder Lissabon sammen. Giv dine fødder et hvil og udforsk nogle af Lissabons mest interessante historiske steder på en tur med en af byens charmerende sporvogne. En tur med Lissabons sporvogne er også en ideel måde at opdage nogle af byens skjulte perler. 

Lissabon har et vidtforgrenet og moderne transportsystem med både metro og busser, som forbinder alle hjørner af byen med hinanden. Men det er først og fremmest de klassiske sporvogne, som er blevet et symbol på offentlig transport i Portugals hovedstad. For dig som er på ferie i Lissabon, er en tur med sporvogn (Eléctrico) da også en enestående mulighed for både at komme nemt rundt i den bakkede by og for at tage på billig sightseeing.

Af de fem sporvognslinjer i Lissabon, som er i drift fra tidlig morgen til sen aften med adskillige afgange hver time, er det især linje 15 og 28, som er af særlig interesse for turister. Sporvogn nr. 15 tilbyder således en direkte rute fra det centrale Lissabon til den hyggelig forstad Belém ved Tejo-flodens udmunding, mens nr. 28 kører på kryds og tværs af den indre by, hvor den passerer mange af Lissabons vigtigste seværdigheder.

Skal du besøge området Alfarma, som byder på nogle af de vigtigste seværdigheder i Lissabon, så tag f.eks sporgvogn nr. 28.  Med sporvogn 28 kan du blandt andet opleve distrikterne Alfama, Baixa, Graça og Estrela, hvor særligt sporvognens første strækning gennem Alfama er populær blandt besøgende, som her blandt andet kan opleve , São Jorge-slottet, Se Cathedral og Santa Luzia udsigtspunktet. Bydelen Alfarma i Lissabon ligger på en af de 7 høje som byen oprindelig var bygget på. I Alfarma finder du små hyggelige og nærmest labyrintagtige gader og naturligvis et af byens varetegn, borgen Sao Jorge der oprindelig blev bygget af mauerne. Netop maurerne har sat et stor aftryk på Alfarma, noget man nemt fornemmer, når man går rundt i kvarteret, hvor dagligdags livet er som for mange år siden, selvom der med tiden er kommet flere butikker og cafeer. Et godt råd hvis du vil besøge Alfarma til fods, husk godt fodtøj.

Du kan købe billetter til sporvognene i kiosker rundt om i Lissabon og ved metrostationer. Det kan anbefales at købe en 24-timers billet, som lader sig kører så meget du vil med sporvogne, metro og busser. I sommerhøjsæsonen er der ofte mange passagerer på sporvogn 28, og du kan med fordel tage med meget tidligt om morgenen eller først på aftenen, hvor der som regel er mindre trængsel. Vær desuden opmærksom på lommetyve, der ofte udnytter tætpakkede sporvogne.

De første baner til hestetrukne sporvogne i Lissabon blev lagt i 1873, og omkring år 1950 toppede sporvognsaktiviteten i byen med 24 (elektriske) linjer fordelt på i alt 76 kilometer spor. De klassiske sporvogne som nu til dags kører på nogle ruter i Lissabon, stammer oprindeligt fra 1930erne. Selvom vognenes charmerende interiør er bevaret, er alle sporvognene dog blevet opgraderet med moderne bremser og elektricitet.

Lissabons syv høje

Lissabon er ligesom Rom bygget på 7 høje, og der er derfor en mængde udsigtspunkter, de såkaldte miradouros, hvorfra man kan få nogle fantastiske kig ud over byens tage. Blandt de mest kendte er Lissabons vartegn, det storslåede slot og fæstningsruin Castello de Sâo Jorge og Santa Justa Elevator, der på elegant vis forbinder bydelene Baixa og Bairro Alto. Det er opført i stil med Eiffeltårnet og på toppen er der en lille café. I forbindelse med verdensudstillingen i 1998 undergik et kedeligt industriområde langs Tejo-floden en forvandling til et ultramoderne byområde, Parque das Nacoes, nationernes park, med en futuristisk arkitektur, der står i stor kontrast til Lissabons gamle kvarterer. Her er der i dag boliger til 5.000 mennesker, en stor marina og ikke mindst et kæmpemæssigt oceanarium, der er et af verdens største akvarier med en undersøisk verden af hajer, rokker og fisk i alle størrelser og farver.

Nattelivet

Med sine dybe forankring i historien og alligevel en moderne by med mange natklubber, barer og et seriøst natteliv, er Lissabon hurtigt på vej til at få ry som en af Europas livligste byer.

Jordskælvet i 1755

Lissabon blev i 1755 ramt af et gigantisk jordskælv, der lagde store dele af byen i ruiner og genopbygningen var karakteriseret ved relativt høje bygninger anlagt i et retlinet gadenet. Baixa, som dette kvarter kaldes, danner sammen med pladserne, Rossio og Praca dos Restauradores Lissabons egentlige og temmelig flade centrum.

Det lave prisniveau i Lissabon

Man skal ikke undre sig over, at mange nationaliteter foretrækker Lissabon som forretnings-rejsemål eller til at holde ferie, og at de vil vende igen og igen hertil. Ifølge flere statistikker er Portugal et land, hvor man som turist kan nyde alle bekvemmeligheder uden at det gør ondt på pengepungen.
Portugisere holder i høj grad af deres livsstil og man roligt stole på deres smagsløg, når det for eksempel drejer sig om valg af restauranter. Alle de utallige varierede spisesteder der er at finde i Portugal, som besøges af mange portugisere, er værd at prøve. Fordi priser og madkvaliteten matcher hinanden, og ikke at glemme, for at få oplevelsen af den karakteristiske portugisiske afslappende atmosfære.

Shopping  i en klasse for sig

Lissabon har en rig tradition med lokale markeder. Man kan eksempelvis nævne Mercado de Santa Clara, bedre kendt som Feira da Ladra (Tyvemarkedet), som anbefales at afsætte tid til. Det afholdes både tirsdag og lørdag formiddag fra morgenstunden. Her kan der købes alt fra gamle mønter, møbler, kakler, kort, samt Sigøjnerens ”Outlet” – dvs. kopier af mærkevarer til en meget billig pris. Grønt- og blomstermarkedet pynter med farver og friske dufte. Tyvemarkedet er et must på en rejse til Lissabon.

Indkøbsmuligheder i Lissabon er yderst spændende. Verdens førende mærkevarer er repræsenteret i Lissabon og mange indkøbscentre og butikkerne på Avenida da Liberdade samt Baixa (centrum), byder året rundt på attraktive tilbud. Åbningstider på butikker og indkøbscentre er meget indbydende, hvilket gør det muligt at opleve byen og kultur om dagen og shoppe om aftenen.

Prisniveauet tiltrækker turisterne, men også de mange shopping-muligheder. Portugisere er glade for at shoppe og går op i smart stilfuldt tøj, sko, tasker i alle internationale kendte mærker. Portugal er det land med flest km2 indkøbscentre pr. indbygger i Europa og åbningstiderne matcher portugisernes hverdagsarbejde. Næsten alle shoppingcentre har dagligt åbent fra kl. 10 – 24 og de fleste har et stort udbud af butikker med diverse internationale anerkendte mærker. Man kan finde tilbud på næsten alle varer året rundt og servicen er af højeste standard, selv om ekspedienterne ikke altid taler engelsk. Dog gør de fleste sig umage, for at yde en personlig og professionel service. Næsten alle shoppingcentre har et stort restaurantområde, hvor man finder alt fra lokale specialiteter til fastfood-kæder.

Alle disse fordele gør det muligt for turisterne at opleve landet/byen om dagen og slappe af med at spise og shoppe om aftenen, og på den måde udnytte dagene i fulde drag.

Danmarks Statistik har udgivet en prisindeks, hvor Portugal fremstår som det Sydvesteuropas billigste land at leve i, når det handler om dagligvarepriser. Det lave prisniveau reflekteres selvfølgeligt i restauranterne, der takket den portugisisk differentieret momssats kan byde på fornuftige priser på både mad og drikkevarer.

Maden og drikke

Lissabon er stadig et af de steder i Europa, hvor man kan gøre et røverkøb med hensyn til at spise ude, og den er vanskelig at slå i pris, kvalitet og serviceniveau.

I kraft af sin status som havneby er det ikke overraskende, at fisk er den fremherskende spise på restauranternes menuer i Lissabon. Men man skal bestemt ikke undervurdere den høje kvalitet, der præger de mange kødretter, man kan få i Lissabon.

Portugal er berømt for sit regionale køkken, så besøgende i Lissabon kan nyde rige kulinariske oplevelser på de mange steder, der tilbyder typiske retter fra alle dele af landet.

Der er adskillige restauranter i bunden af Praca dos Restauradores i centrum af Lissabon, skønt det er nemt at finde spisesteder, hvor man får værdi-for-pengene alle steder i hovedstaden.

Der er også et stort udvalg af det internationale køkken, f.eks. italiensk, indisk, brasiliansk, spansk, russisk, mexicansk, kinesisk og afrikansk, og så må man ikke glemme de allestedsnærværende Burger King, KFC og Pizza Hut, der findes overalt i byen.

Besøgende bør rådes til ikke at gå for sent ud at spise i Lissabon. De fleste restauranter åbner omkring kl. 19, hvilket er meget tidligere end i nabolandet Spanien.

For en hurtig snack kan man spørge efter en prego (oksekød) eller en bifana (svinekød), som begge er smagfulde bøfsandwich, der kan forberedes på et par minutter. Alle cafeer og barer serverer en lækker ristet ost- og skinke-sandwich, kendt som en tosta mista.

Områder i Lissabon

Lissabon har en meget tæt tilknytning til sine karakteristiske kvarterer som Alfama, Castelo og Bairro Alto, et område i Lissabon opført i slutning af det 16 årh. Specielt Bairro Alto er gjort et favorit mål, når man vil opleve natteliv, med et stort udvalg af barer, fadorestauranter, mindre vinbarer, eksklusive butikker samt antikvariater og atelierer. Et sted hvor forskellige kulturer og generationer mødes.

Områderne omkring Tejo-floden har de sidste år udviklet sig til et sted der tiltrækker Lissaboner til hygge og nattens mødested. Området er kendt for de renoverede gamle pakhuse i Docas der i dag byder på diverse restauranter, diskoteker og barer og summer af en livlig atmosfære. Med en unik beliggenhed med udsigten til den 25. aprilbroen og Jesus statuen, nyder man en drink eller bid lækkert mad på fortovsrestauranter, med en gæstfri betjening.

Lissabons moderne del er også meget værd at opleve, hvor moderne arkitektoniske bygninger og anlæg mødes som Parque das Nações, der har været vært for Verdensudstilling i 1998 og i dag byder på Lissabons messecenter, et af Europas største akvarier samt Østen- og Vidensmuseer. Omrammet af den fantastiske beliggenhed til den 23 km bred Tejo flodmundingen og -naturreservatet.

Baixa Pombalina

Efter det altødelæggende jordskælv i 1755 blev Baixa Pombalina (Lissabons centrum) genopbygget i klassisk stil, men der er stadig mange af de gamle middelalderkvarterer med krogede gader tilbage i Lissabon, hvor fascinerende butikker, restauranter og cafeer ligger side om side. Om aftenen liver de op og byder på alt fra afrikansk til latinamerikansk musik – og selvfølgelig den melankolske fado-musik.

Lissabons gamle kvarterer Alfama - Bairro Alto

På højene rundt om centrum af Lissabon ligger de 2 gamle kvarterer, Alfama og Bairro Alto, der stadig bærer præg af en endnu ældre tid med deres snævre, brolagte gader og små skæve huse, hvoraf nogle er fint udsmykket med kakler. Her ligger også utallige fado-restauranter, hvor man kan høre den meget melankolske, traditionelle portugisiske sang.

Alfama – fado-sangens fødested

Caixa Alfama Festivalen er opkaldt efter bydelen Alfama og det er på ingen måde tilfældigt. Denne gamle del af Lissabon er kendt som stedet, hvor Fado-traditionen først opstod. I dag kan du dog opleve musikken på fado-restauranter mange steder i Lissabon, men ifølge kendere er Alfama stadig kvarteret med de bedste af slagsen.

Et besøg på en fado-restauranter byder på en kombination af dejlig mad, vin og naturligvis fado-musik. Det er en god mulighed for at tilbringe en afslappet aften sammen med venner eller familie, når I er på storbyferie i Lissabon. Ikke mindst fordi I her samtidig kan få et indblik i et ægte stykke portugisisk kultur.

Belem

Fra centrum kan man tage en af de strømlinede sporvogne ud lang floden til et andet af Lissabons kvarterer, Belém, hvor man blandt andet finder storslåede bygningsværker som det imponerende monument, Padrâo dos Descobrimentos, opført til ære for Portugals mange opdagelsesrejsende. Her ligger også Mosteiro dos Jerónimos, et fantastisk kloster fra 1500-tallet, opført i den berømte manuelinske stil. Skulle man efter de kulturelle oplevelser trænge til lidt til den søde tand, kan vi foreslå et besøg i cafeen Antiga Casa dos Pasteis de Belém, hvor man fremstiller og serverer den berømte kage ”pasteis de nata”, som minder lidt om en linse med butterdej i stedet for mørdej.

Regionen og dens byer

Også regionen Lisboa’s øvrige byer har deres charme. Estoril er fuld af kosmopolitisk glamour, mens Sintra’s paladser, som var kongeslotte for de portugisiske konger, tog Lord Byron med storm: ”To see the world and leave out Sintra is to go blind about”. Mens de, der søger åndelig næring, drager i millionvis til valfartsbyen Fátima, hvor Jomfru Maria viste sig for 3 hyrdebørn i 1917.

Queluz

I byen Queluz halvvejs mellem Lissabon og Sintra har man for nylig renoveret det kongelige palads opført i smuk rokokoarkitektur. De fint udsmykkede sale og ikke mindst det imponerende haveanlæg har givet slottet betegnelsen, Portugals Versailles.

Sintra

Lidt uden for Lissabon ligger et par byer, som egner som glimrende til en dagsudflugt – der er gode togforbindelser til dem begge fra Rossio-stationen. Den ene er Sintra, hvor landets kongelige familie tidligere havde sommerresidens og på den centrale plads finder man deres slot, Palacio National, der kan dateres tilbage til det 14. århundrede. Det bedst kendte bygningsværk i Sintra er uden tvivl det eventyrlige Palacio de Pena, hvor bygherrens fantasi har fået frit spil. Ud over det hyggelige torv er der i de små snørklede gader masser af lokalkolorit, restauranter, caféer og små butikker med et udvalg ad lokale vine, kunsthåndværk - især det farvestrålende portugisiske keramik.

Lissabon-omegnens natur

Har man fået nok af kultur i Lissabon, kan man søge ud på landet. På Estramadura-kysten, der tidligere hærgedes af korsriddere, ligger fiskerbyer, charmerende strande og veletablerede som nye golfcentre som perler på en snor. Øst for Lissabon ligger Ribatejo, et frugtbart område med laguner og mudderbanker, et rigt fugleliv og græsningsareal for sorte kamptyre og heste. Syd for Tejo-floden ligger ”Parque Natural da Arrábida’s bjerge, hvor der lever ildere, vildkatte og ørne, mens man længere nede ad floden kan tage på tur med båd ind i Sado deltaet for at se de stumpnæsede delfiner lege. 

Du kan naturligvis også nyde den smukke natur langs Lissabonkysten, som også er den kyst hvor du finder de berømte feriebyer Estroil og Cascais.

Turistinformation

Lissabons turistbureau formidler informationer til turister der skal på storbyferie i Portugals hovedstad. Skal du på ferie i Lissabon kan turistbureauet hjælpe dig med informationer om seværdigheder, historie, kultur og mange andre nyttige ting.

Nyheder og aktuelle begivenheder

Turistbureauet, Turismo de Lisboa, som blev oprettet i 1997, har til formål både at støtte byens besøgende med information og praktiske tips samt at promovere Lissabon internationalt.

Lissabons turistbureau er ikke et rejsebureau og sælger derfor ikke rejser til Portugal. Du kan dog blandt andet finde en oversigt over hoteller i byen med kontaktoplysninger og omtaler.

På turistbureauet hjemmeside finder du derudover tips om kommende begivenheder såsom udstillinger, koncerter og festivaler. Er du på vej til den portugisiske hovedstad, kan det derfor anbefales at tjekke hjemmesidens 'What's on' inden afrejse.

Lissabon regionen

Udover hovedstaden finder du også information om en række af de interessante byer i nærområdet på turistbureauet hjemmeside som Cascais og Sintra. Med gode togforbindelser ud langs Lissabonkysten benytter mange turister da også storbyferien til at besøge nogle af disse meget seværdige, mindre byer.

Derfor skal du rejse til Lissabon

Rejser til Lissabon bliver mere og mere populært. Mange vælger at holde storbyferie i Lissabon nogle dage, men rejser du til Lissabon, kan du også bruge byen som base til oplevelser i områderne omkring byen.

Lissabonere elsker deres hovedstad, der byder på så mange forskellige og spændende aktiviteter samt et rigt og innovative kulturliv. Og dette gælder for alle aldre. Er man interesseret i at komme tættere på Lissabons sjæl, er det en must at foretage sig gåture i Baixa – Lissabons monumentale centrum – der er et par minutter til byens kerne og historiske centrum – Castelo de São Jorge og Alfama kvarteret. Undervejs, ser man de smukke facader, mange beklædt med smukke håndmalede kakler fra det 18. og 19. årh, samt de karakteristiske vinduer med fint udsmykket gitter altaner. Lissabon er også kendt for den gule sporvogn, der helt ustresset kører igennem Lissabons gamle charmerende kvarterer, som om den hilser på byen og tager imod dig med et stort smil.

Mange lokale butikker byder på spændende traditionelle portugisiske produkter, og her kan man få et indblik i hvordan man handlede for over et århundrede siden, da det er som om tiden har stået stille mange steder i Lissabon.

Hvad siger gæsterne i Lissabon?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 96 anmeldelser