Rejser til Alfama i Lissabon

Alfama er den ældste del af Lissabon, som takket være sin beliggenhed oppe på bakkerne mellem Castelo de São Jorge og Tejo-floden undgik ødelæggelserne ved det store jordskælv i 1755. I Alfama kan du derfor opleve stemningen af det gamle Portugal. Book din rejse til Alfama med Escapeaway i dag!

Oppe på Lissabons højeste bakker ligger bydelen Alfama - et område, der har bevaret stemningen fra det gamle Portugal. Alfama undgik næsten helt det jordskælv, der i 1755 ellers lagde store dele af Lissabon i ruiner. Rejs med Escapeaway til Lissabon, vi er specialister i rejser til Portugal og kender Lissabon og hvilke hoteller du skal bo på og måske endnu vigtigere hvilke du skal undgå.

Jeg har her samlet lidt inspiration til hvilke seværdigheder du kan opleve på en rejse til Alfama i Lissabon. Kig også gerne forbi vores blog, her finder du utallige indlæg og artikler om rejser, kultur, historie og meget mere.

Den gamle bydel er kendetegnet ved snævre gader og stejle trapper og byder den rejsende på hyggeligt belyste taverna'er, små tiltalende pladser og balkoner tilsået med blomster.

Rejs rundt i Alfama med Sporvogn nummer 28

Man kan sagtens gå rundt i Alfama, men en anden charmerende måde et opleve bydelen på er fra den gammeldags 'Sporvogn nummer 28', der slanger sig omkring i de små gader, mens togføreren dytter af biler, der kommer i vejen. De snævre gader i Alfama giver skygge de meste af dagen og virker afkølende, så man også om sommeren kan bevæge sig rundt uden at gå til i sved.

Utallige seværdige kirker

Alfarmas kirker rejser sig stolte over den almindelige bebyggelse rundt omkring i området, og de er absolut en af områdets seværdigheder. Det gamle og autentiske præg har gjort Alfama til en ideel baggrund for de berømte og nostalgiske portugisiske sange fadoerne - ligesom mange digtere og malere også har fundet inspiration i den gamle bydel.

Santa Luzia Belvedere og udsigten fra Alfama

På grund af Alfamas løftede beliggenhed er en af de konstante seværdigheder i området de mange gode udsigtspunkter. Den gloværdige Røde Hængebro giver udsigt over det meste af byen, og man kan se de flotte bygninger i Baixa lidt fra oven. Blandt de mest populære udsigtspunkter i Alfama er Santa Luzia og Miradouro das Portas do Sol, hvor du også kan nyde kaffen og gå på et museum for dekorativ kunst, hvis du skulle have fået nok af den friske luft.

São Jorge-slottet 

I Alfama ligger også det imponerende São Jorge-slot, der igen byder på en flot udsigt. De oprindelige dele af slottet menes at være grundlagt af romerne, men har været underlagt både maurer og visigoter. Den portugisiske konge Alfonso Henriques tilbageerobrede slottet i 1147, og en statue, hvor han står med sværd i hånd, står prominent på slottet. Murerne omkring slottet stammer fra Maurernes besættelse i det 10. århundrede.

katedralen Sé

Halvejs nede af bakken i retning mod Baixa ligger Lissabons katedral, . Den imponerende, gamle kirke var stedet, hvor Lissabons populære helgen, Sankt Anton, blev døbt i det 12. århundrede. På trods af - eller måske i kraft af - skader fra jordskælvet gør kirken stadig et dybt indtryk på mange rejsende.

São Vicente de Fora-klosteret 

På Graça-siden af Alfama ligger både kirken og klosteret São Vicente de Fora. Begge bygninger blev ødelagte under jordskælvet og er derfor i den nuværende form forholdsvis nye. I klosteret hviler alle portugisiske konger fra det 17. århundrede og frem til 1910, hvor linjen blev brudt.

Igreja Santa Engrácia - nationalheltenes sidste hvilested

Ikke langt fra São Vicente de Fora ligger den nationale tempel og gravsted, Igreja Santa Engrácia, for Portugals helte. Stedet blev åbnet i 1966 efter århundreders rekonstruktion. Fra kuplen på taget har besøgende en panoramisk udsigt over hele Lissabon. Fado-divaen Amalia Rodrigues hviler her. Sammen med tidligere præsidenter og digtere.

>> Få en ægte luksusferie i Lissabon
>> Pakkerejser til Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Alfama

Hvad siger gæsterne i Alfama?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser