Rejser til Belém

Det er i Belém, at du finder flere af Lissabon største og mest kendte seværdigheder. Det var herfra mange af Portugals berømte opdagelsesrejsende i sin tid drog ud i verden, og rigdomme herfra blev brugt til imponerende bygningsværker i Belém. 

Belém er en af Lissabons absolutte perler og et must at besøge, når man rejser til Lissabon. Kulturelt og historisk er det et af de vigtigste områder i hele Portugal.

Belém ligger ved Tejo-flodens udmunding i Atlanterhavet, og det var herfra, skibene tog på ekspeditioner i det 16. århundrede. Med historiske monumenter omgivet af moderne museer og travle caféer har Belém masser af åbne grønne områder og parker, hvor familier kan slappe af efter at have vandret mellem de mange seværdigheder og oplevelser.

Padrão dos Descobrimentos i Belém

Beléms periode i tiden for de store opdagelser afspejles i Padrão dos Descobrimentos-monumentet, der blev rejst i 1960 på 500-årsdagen for Henrik Søfarerens død - manden, der startede de første portugisiske opdagelsesrejser. Monumentet er formet som et af de gamle skibe og peger ud mod havet. Besætningen, som er hugget ud i sten, repræsenterer berømte personer fra Portugals historie, bl.a. Vasco da Gama.

Belém-tårnet

Længere oppe ad floden ligger Torre de Belém. Det blev designet i 1514 som et formidabelt fort og var et vigtigt landemærke i forsvaret af flodmundingen. Områdets historiske betydning har også givet det en plads på UNESCO's verdensarvsliste. Fra toppen af tårnet får du en fantastisk panoramaudsigt over store dele af området og byen.

Jerónimosklosteret

En anden UNESCO-verdensarv er Mosteiro dos Jerónimos. Det tog næsten et århundrede at bygge det imponerende kloster, og det afspejler tydeligt den rigdom, der kendetegnede Portugal, da det blev bygget i det 16. århundrede. Klosteret blev bygget til ære for de portugisiske sømænd og opdagelsesrejsende.

Jeronimos-klosteret ligger på det sted, hvor Henrik Søfareren byggede en lille kirke i det 15. århundrede. Det var her, Vasco da Gama bad en bøn, før han for første gang begav sig ud for at finde søvejen til Indien syd for Afrika. Som bekendt var ekspeditionen en succes, og Manuel I besluttede at bygge et større kloster til ære for ekspeditionen og skytshelgenen Jerónimos i taknemmelighed over de rigdomme, som den nye handelsrute bragte med sig. Den store bygning blev i vid udstrækning finansieret af en skat på 5 procent på handel med Afrika og Østen.

Kongen valgte at give Sankt Hieronymus-ordenen lov til at bruge klosteret til at give åndelig vejledning til søfolkene og bede for kongens sjæl.

Klosteret, som indeholder Vasco da Gamas grav, er i dag meget velbevaret og tæt på sin oprindelige tilstand på trods af det store jordskælv i 1755. Bygningen, som anses for at være et af de bedste eksempler på den manuelinsk-gotiske stil, blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 1983 sammen med Belém-tårnet.

Vidste du forresten, at munkene på Jeronimos-klosteret siges at have bagt de første pastéis de nata? En lækkerbisken, man ikke må gå glip af på en ferie i Lissabon.

Verdensberømt kagebutik

Ingen tur til Belem er komplet uden at prøve de berømte kager fra Pasteis de Belém. Lækre, varme kager lavet af sprød butterdej fyldt med æggecreme og drysset med kanel og sukker. Opskriften er stadig en velbevaret hemmelighed, som både lokale og turister sætter stor pris på. Især om søndagen strømmer folk i Belém til butikken.

En fin spadseretur - en dag i Belem til fods

Hvis du går langs floden et par hundrede meter mod Lissabon, kommer du til MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology). Selv om du ikke vil ind og se selve udstillingen, er det værd at lægge vejen forbi den smukke futuristiske tilbygning, og fra taget kan du nyde udsigten ned mod Lissabon.

Går man i den modsatte retning langs floden, kommer man først til det imponerende monument over Portugals opdagelsesrejsende, Padrão dos Descobrimentos, og derefter til det berømte Belem-tårn.

Hvis du har brug for en opkvikker undervejs, er det en god idé at stoppe ved Beléms berømte kagebutik, Pasteis de Belém. I nærheden ligger det berømte kloster Mosteiro dos Jerónimos.

Hvis der er lang ventetid på at komme ind i klosteret, kan du besøge dets kirke, Igreja Santa Maria de Belém. Her kan du blandt andet se Vasco da Gamas grav. I modsætning til klosteret er der gratis adgang til kirken, og der er normalt mindre kø. 

Velkommen til Lissabon med Escapeaway 

Hos os kan du planlægge og tilpasse din rejse, præcis som det passer dig. Og du kan vælge mellem vores omhyggeligt udvalgte hoteller. Pssst.... glem ikke at tjekke vores unikke Hideaways-hoteller. Vi anbefaler også, at du lejer en bil for at maksimere din mulighed for at udforske alle de fantastiske steder i Lissabon og omegn.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Lissabon

>>> Læs mere om Lissabon

>>> Læs mere om Lissabon-regionen

>>> Læs mere om Portugal

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Belém