Rejser til Belém

Det er i Belém, at du finder flere af Lissabon største og mest kendte seværdigheder. Det var herfra mange af Portugals berømte opdagelsesrejsende i sin tid drog ud i verden, og rigdomme herfra blev brugt til imponerende bygningsværker i Belém. Book din rejse til Belém med Escapeaway i dag!

Belém er en af Lissabons absolutte perler, og området ligger øverst på listen over steder, enhver besøgende bør se og specielt hvis du er på en rejse til Lissabon. Området er kulturelt og historisk et af de vigtigste områder i hele Portugal.

Belém ligger der, hvor floden Tejo munder ud i Atlanterhavet, og det var herfra skibe i den 16. århundrede rejste ud på ekspeditioner. Nu til dags byder Belem på gode muligheder for både afslapning og opdagelse. Her ligger historiske monumenter op og ned af moderne museer og travle cafeer og Belém har mange åbne grønne områder og parker, der giver familierne mulighed for at slappe lidt af efter gåturene mellem de mange seværdigheder og oplevelser..

Velkommen til Lissabon med Escapeaway Rejser, vi er specialister i rejser til Belem-området hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Belém med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til Lissabon lufthavn med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om storbyferie i Lissabon her

Seværdigheder

Her kan du læse om de største seværdigheder i denne del af Lissabon

Padrão dos Descobrimentos i Belém

Beléms periode i opdagelsernes historie hyldes i monumentet Padrão dos Descobrimentos, der blev rejst i 1960 på 500 års dagen for Henrik Søfarerens død - manden der startede de første portugisiske opdagelsesrejser. Monumentet har form som et af de gamle skibe og peger ud mod havet. Besætningen, der er udskåret i sten, forestiller berømte mennesker fra den portugisiske historie, blandt andre Vasco da Gama.

Belémtårnet

Længere oppe ad floden ligger Torre de Belém. Det iøjnefaldende landemærke blev designet i 1514 som et formidabelt fort og var centralt i forsvaret af flodmundingen. Områdets historiske betydning og eksemplariske militærarkitektur har også sikret det en plads på UNESCOs Verdensarvsliste. Oppe i tårnet får den besøgende en glimrende panoramaudsigt over en stor del af området og byen.

Jerónimosklostret

Endnu en bygning på UNESCOs Verdensarvsliste er Mosteiro dos Jerónimos. Det imponerende kloster tog næsten hundrede år at bygge, og det afspejler tydeligt den rigdom, der kendetegnede Portugal, da stedet blev bygget i det 16. århundrede. Klosteret blev bygget for at hylde de portugisiske søfarere og opdagelsesrejsende.

Jeronimos-klosteret ligger på stedet, hvor Henrik Søfareren byggede en lille kirke i det 15. århundrede. Det var her Vasco da Gama bad en bøn, inden han for først gang begav sig afsted for at finde søvejen til Indien syd om Afrika. Det lykkedes som bekendt, og Manuel 1. besluttede, at der skulle bygges et større kloster til ære for ekspeditionen og skytshelgen Jerónimos i taknemmelighed de rigdomme, som den nye handelsrute indbragte. Det store bygningsværk blev for en stor del finansieret af 5 procents skatten på handelen med Afrika og Østen.

Kongen valgte at lade Sankt Jeronimo-ordenen bruge klosteret og her sørger for åndelig vejledning til søfarerne og bede for kongens sjæl.

Klosteret som blandt andet rummer Vasco da Gama's grav, står i dag meget velbevaret og tæt på sin oprindelige strand, trods det store jordskæv i 1755. Bygningsværket som anses for et af de bedste eksempler på den den manuelinske-gotiske stil, blev i 1983 sammen med det nærliggende Belémtårn optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Vidste du i øvrigt, at det eftersigende var munke på Jeronimos-klostret, som bagte de første pastéis de nata? En lækkerbisken som du heller ikke må gå glip af på en ferie i Lissabon.

Verdensberømt kagebutik

Ingen tur til Belem er komplet uden at prøve det berømte bagværk fra Pasteis de Belém. Lækre, varme tærter bagt i let og sprød dej. Opskriften er stadig en velbevaret hemmelighed, som både lokale og turister sætter stor pris bag. Særligt om søndagen valfarter folk i Belém til butikken.

Oplagt til en gåtur - en dag i Belem til fods

Som det ses på kortet, ligger der flere kendte seværdigheder inden for gåafstand i Belém. Her har du mit bud på en dag i denen del af Lissabon til fods.

Går du langs floden få hundrede meter ind mod Lissabon, kommer du for eksempel til MAAT (Museum of Art, Architecture and Technology). Selv hvis du ikke vil indenfor for at se selve udstillingen, er det værd at lægge vejen forbi den flotte, futuristiske tilbygning, som åbnede sidste år. Du kan gå op på taget og nyde udsigten ind mod Lissabon.

Går du i modsat retning langs floden kommer du først til det imponerende monument for Portugals opdagelsesrejsende, Padrão dos Descobrimentos, og derefter det berømte Belemtårn fra starten af det 16. århundrede, som var centralt i forsvaret af flodmundingen og Lissabon.

Trænger du efter gåturen til lidt at styrke dig på, er det oplagt at gå op i byen til Beléms berømte kagebutik, Pasteis de Belém, og prøve de små, lækre cremetærter. Tæt herved ligger desuden Mosteiro dos Jerónimos, der også hører til blandt de seværdigheder, man bør opleve på en storbyferie i Lissabon. Klosteret anses for at være et af de bedste eksempler på den manuelinske-gotiske stil og er sammen med det nærliggende Belémtårn optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Er der for lang ventetid for at komme ind i klosteret, kan man eventuelt nøjes med at gå indenfor i den tilhørende kirke, Igreja Santa Maria de Belém. Her kan du blandt andet se Vasco da Gama's grav. I modsætning til klosteret er der gratis adgang til kirken og som regel mindre kø.

>> Læs mere i vores Lissabon rejseguide

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Belém