Ferie i Lissabon

Lissabon spreder sig over og omkring syv høje ved Tejo-floden. Bruger du ferien på at udforske den portugisiske hovedstads mange seværdigheder til fods, får du derfor nok lidt sved på panden indimellem. De stejle gader og ikke mindst de fantastiske udsigter over byens røde tage fra højene, er dog samtidig noget af det, som gør Lissabon til en af Europas mest charmerende hovedstæder.

Takket være det milde, solrige klima vil du da også sandsynligvis ende med at bruge en stor del af din ferie i Lissabon udendørs. Denne lyse og luftige hovedstad indbyder således til udeliv med sine mange hyggelige gader, udsigtspunkter og smukke pladser, hvor der altid er liv på talrige fortovsrestauranter. Allerede i det tidlige forår er aftenerne lune nok til at blive ude til længe efter solen er gået ned. Det milde, solrige klima og byens tilbagelænede atmosfære betyder, at du på en ferie i Lissabon får den perfekte kombination af oplevelsesrig sightseeing og ren afslapning. 

Har du for eksempel lejet en cykel for at køre en tur ud langs Tejo-floden til de historiske seværdigheder i Belem, er det oplagt at gøre som de lokale og tage en pause ved vandet med en forfriskning. Er det på tilbagevejen, kan du måske nyde den lækre  creme-tærte, du har købt på Portugals nok mest kendte konditori, Pastéis de Belém.

Lissabons sporvogne

Er du træt i benene efter en dags udforskning af Lissabons seværdigheder, behøver du ikke at anstrenge dig med en gåtur op i byens højder for at nyde en imponerende udsigt i solnedgangen: Du kan blot hoppe på en af de charmerende sporvogne, som byen som en af de få i verden stadig med stolthed kan fremvise som værende i aktivt brug, også af lokalbefolkningen.

National Geographics rejseguide anbefaler Lissabons sporvognsrute nummer 28 som verdens 10. bedste og mest oplevelsesrige. Nummer 28 krydser byen fra øst mod vest, og klatrer fra centrum op ad de smalle, brostensbelagte gader og stejle bakker i de livlige, charmerende og smukke kvarterer Barrio Alto, Baixa og Alfama.

Sporvognen kører forbi markeder, restauranter og kirker, og du kan stå af i Graça-kvarteret og tage bus nummer 37 op til Castelo São Jorge (Sankt Jørgens kastel) hvor du, ud over at udforske kastellet, kan nyde fabelagtige udsigter over hele byen.

>> Læs mere om transport i Lissabon her

Natteliv i Lissabon

Når du har nydt solnedgangen, kan du begive dig videre ud i Lissabons natteliv, der af kendere regnes for at være et af de mest livlige og interessante i Europa. På hvilken som helst ugedag kan du finde god musik og danse til solen står op, hvis det er det, du ønsker. Lissabon har et interessant udvalg af restauranter og barer i de mest populære områder som Bairro Alto og Docas (Dokken) ved vandet.

En tur i Lissabon varer som regel til næste morgen, da de fleste barer ikke lukker før kl. 2 og diskotekerne kl. 6 eller senere. Bairro Alto har altid været et populært sted om aftenen. Det gamle kvarter i Lissabon har udviklet sin egen unikke stil gennem tiden og skiller sig ud blandt de mange andre nattelivs-kvartere i Lissabon.

Der ligger mange barer og klubber i Lissabon. Bairro Alto byder på lang række typisk portugiske og også internationale restauranter og barer. Docas er for nyligt blevet et af de livligste nattekvarterer i Lissabon – forståeligt nok. De mange restauranter, barer, gadecaféer og diskoteker lige ud til vandet giver en uforglemmelig aften. Det festlige natteliv strækker sig hele vejen op ad Costa do Estoril kysten, så der er rig mulighed for at finde nye steder at feste.

Efter aftensmad tager turisterne ofte en gåtur gennem det gamle Bairro Alto distrikt med de mange små hyggelige barer, natklubber og fadomusik. Hvis du er til fadomusik, kan du finde mere af den slags i Alcântara, som ligger i den sydvestlige del af byen. Det siges, at det var sømændene, der i dette område startede traditionen omkring Fado for flere hundrede år siden. Fadoen  menes i sin nuværende form at være en knap 200 år gammel musiktradition med rødder meget længere tilbage.

Tætpakket kalender

Udvider du din sightseeing til de ydre dele af Lissabon, kan du nemt bruge det meste af din ferie på bare at udforske de største historiske seværdigheder og attraktioner som det majestætiske Mosteiro dos Jerónimos i Belem og det familievenlige oceanarium i  Parque das Nações i den nordøstlige del af Lissabon. Men gå heller ikke glip af byens sprudlende kulturliv, der omfatter meget mere end fadomusik.

Kalenderen over kulturelle begivenheder i Lissabon er således tætpakket med koncerter, maratonløb, madfestivaler og meget andet. Næsten uanset hvornår du lægger din ferie i Lissabon, foregår der derfor noget interessant. Har du god tid, er der desuden et væld af spændende udflugtsmål inden for kort rækkevidde såsom Sintra, Estoril og Cascais.

Sådan booker du en billig ferie i Lissabon med Escapeaway

Med Escapeaway kan du tage på ferie i Lissabon med afgang fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Lissabon, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs mere om storbyferie i Lissabon her

>> Læs mere om ferie

Kort over Lissabon

Populære hoteller i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon, Bairro Alto
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon, Baixa
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant