Ferieboliger i Lissabon

En ferie i Lissabon glemmer man aldrig - og man får lyst til at komme tilbage igen og igen til denne smukke, charmerende og altid inviterende storby på kanten af Europa. Hos Escapeaway er vi også forelskede i denne inspirerende hovedstad, og du kan altid finde en lang række ferieboliger i Lissabon, som kan bookes online i dag til nettets bedste priser.

Her kan man opleve de gamle sporvogne som bevæger sig op af de brostensbelagte gader på byens syv bakker, op til det historiske Belem og slottet, samt den fantastisk smukke fado og den herlige festlige atmosfære. Lissabon er en by der overrasker de fleste og jeg forstår godt hvorfor. Har du endnu ikke oplevet Portugals hovedstad, kan jeg kun anbefale at målet for din næste storbyferie hedder Lissabon! Nu skal du få et par appetitvækkere til, hvorfor du skal booke en feriebolig i Lissabon til din næste ferie!

Maden

Uanset hvor længe, du ønsker at være afsted på din storbyferie i Lissabon, så kan vi ikke komme udenom, at maden er en væsentlig del af oplevelsen. Her lever Lissabon fuldt ud op til forventningerne, for i de mange bydele kan du forvente velsmagende oplevelser på din tallerken. For her findes alt fra ”cervejaria” (ofte med et lokalt køkken) til Michelin-anbefalede restauranter. Eller hvad med at prøve én af de mange fado-restauranter, hvor middagen akkompagneret af den berømte sang og musik? Jeg har adskillige favoritter hvad angår restaurantvalg, og dem kan du læse mere om under hvert hotel. Som en krølle på halen, så er prisniveauet på restauranter i Lissabon noget under det, vi er vant til herhjemme – faktisk kan du nyde en god 3-retters menu inkl. vand og vin for omkring EUR 20,-

Vejret

Er der noget, som vi danskere holder ekstra meget af på en storbyferie, så er det at vejret er lunt og stabilt. Lissabon ligger små 3000 km fra den danske grænse, og så snart du træder ud af flyveren, mærker du hurtigt temperaturforskellen. Derfor kan du rejse til Lissabon året rundt, og allerede fra marts-april måned og frem til og med oktober er byen varmet godt op. De varmeste sommermåneder kan der blive mere end 30 grader, mens termometeret i de koldeste vintermåneder ofte ikke viser under 12 graders celsius. I juli og august tager de lokale gerne mod strandene ved Estoril og Cascais eller daser under en skyggende trækrone i en af parkerne, f.eks. Eduardo II for enden af Marques de Pombal.

Shopping

Som alle andre storbyer har Lissabon også et bredt udvalg af design- og mærkevarebutikker. Avenida da Liberdade har en samling af mange af de mest kendte brands som Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana m.fl. mens der i bydelene Chiado og Bairro Alto findes vintage- og mere bohemeagtige butikker. Her findes også et større udvalg af specialbutikker med alt fra de karakteristiske kakler (perfekte som bordskånere i øvrigt) til små vinhandlere. Hvis du gerne vil have alt samlet under et tag, så kan det måske være en idé også at tage toget til EXPO-bydelen ca. 9 km fra Lissabon centrum. Her ligger Vasco da Gama-shoppingcenter i de futuristiske og kæmpe bygninger i kort gåafstand fra Tejo-floden, hvor du kan sidde og nyde en drink eller kop kaffe efter en veloverstået dag i shoppingens tegn.

Seværdigheder

Sidst, men ikke mindst, så har Lissabon en bred palette af forskellige attraktioner med alt fra museer, oceanarium, monumenter og bygninger, som du bør stifte bekendtskab med under storbyferien – det er næsten en kliche, men ikke desto mindre rigtigt, at det nærmere er et spørgsmål om at vælge fra end til.

Her skal du få et par hurtige bud på steder, som vil krydre dit ophold i en feriebolig i Lissabon:

 • Smag på Portugals ”nationaldrik” på portvinsinstituttet
 • Oceanariet ved EXPO er en af Europas største af sin slags
 • Henrik Søfarerens-monument (Belém)
 • Det gotiske Jeronimos-kloster er et storslået bygningsværk (Belém)
 • Torre de Belém er det gamle forsvarstårn, der skulle beskytte byen og dens indbyggere
 • Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret med sine panoramiske udsigter
 • Gulbenkian-museet der siges at være en af verdens bedste museer med mere end 6000 mesterværker

Andre forslag til udflugter uden for Lissabon:

 • Sintra, den gamle sommerresidens på bjerget for de kongelige og adelen
 • Estoril og Cascais – her er intim, men international stemning og masser af sandstrande
 • Sesimbra, det lille og meget charmerende fiskerleje med skønne restauranter
 • Fátima – er en af de mest religiøse byer i Portugal og har hvert år besøg af tusindvis af pilgrimme

Vi glæder os til at byde dig velkommen i en af vores ferieboliger i Lissabon!

>> Læs mere om ferie i Lissabon her

>> Læs mere om ferieboliger

Kort over Lissabon

Populære hoteller i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,4
Fabelagtigt
1160 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 7 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,6
Fabelagtigt
934 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,3
Fabelagtigt
1368 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan udvælger vi ferieboligerne i Lissabon for dig

Hos Escapeaway sætter vi en stor ære i at præsentere de bedste ferieboliger i Lissabon for dig. Det er ganske enkelt vores job at sørge for kvaliteten - og dit job at tage ud og opleve. Vi har derfor skrappe krav til kvaliteten af opholdsstedet, og vi præsenterer kun ferieboliger som har gode anmeldelser. På den måde har vi løbende 'opsyn' med de enkelte hoteller og ferielejligheder, så vi sikrer at alt er i topklasse for dig og dine rejsefæller.

Hvor og hvor mange?

Lissabon ligger ved Tejo-floden i den sydvestlige del af den iberiske halvø. Byen er den vestligst beliggende hovedstad i det kontinentale Europa og den eneste, der ligger langs Atlanterhavs-kysten. Med omkring 547,631 indbyggere indenfor selve byzonen  og omkring 3,035,000 indbyggere, når man inkluderer det omgivende urbane område, rummer Lissabon med opland hele 27% af Portugals befolkning.

Hvad kan du opleve i Lissabon?

Lissabon byder på et væld af oplevelser; gå for eksempel på opdagelse i Portugals storhedstid som søfarernation i bydelen Belém, hvor du kan opleve Henrik Søfarerens-monument, det gotiske Jeronimos-kloster og det gamle forsvarstårn Torre de Belém; besøg Oceanariet i Parque das Nações, der er et af Europas største oceanarier; nyd udsigten fra Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret, eller tilbring en eftermiddag på Gulbenkian-museet med dets mere end 6000 mesterværker. Når du booker en feriebolig i centrum af Lissabon har du nem adgang til alt hvad byen kan byde på.

Hvilket tidspunkt er bedst at rejse til Lissabon på?

Lissabon har et mildt klima, som gør det til et oplagt rejsemål hele året rundt. Somrene bliver sjældent glødende varme, mens vintrene sjældent bliver isnende kolde. De helt store udsving i temperaturerne forhindres af golfstrømmen, der løber tæt forbi byen i det nærliggende Atlanterhav. Lissabon har over desuden over 3300 solskinstimer per år, der gør mange vinterdage lyse og solrige. Hvis du hurtigt får det for varmt, kan maj og begyndelsen af juni eller september og begyndelsen af oktober anbefales.

Hvad er flyvetiden fra København til Lissabon?

Flyvetiden fra Københavns lufthavn (Kastrup lufthavn, CPH) til Lissabon lufthavn (Humberto Delgado lufthavn, LIS) er omkring 3 timer og 40 minutter, hvis du flyver direkte (dvs. uden mellemlandinger). Husk på, at flyvetiden kan variere alt efter, hvilke vindforhold, der råder på dagen, hvilken rute flyselskabet vælger, den øvrige flytrafik på ruten m.m.

>> Læs også om hoteller i Lissabon her