Langtidsferie i Lissabon

Lissabon og kysten tæt ved er et rejsemål med mange stamgæster, og det er der en naturlig årsag til. Her findes nemlig smagsprøver på noget af alt det, som Portugal frister med: Kultur, natur og masser af solskinstimer – året rundt. At dømme efter de nye programmer fra danske rejsebureauer er Lissabon et hit når det gælder langtidsferie i vinterhalvåret. 

De fleste på rejser på langtidsferie til kysten ved Lissabon bor i Cascais og nabobyen Estoril som har en næsten usynlig bygrænse, da de igennem årene er vokset mere eller mindre sammen. Det gør, at her er et behageligt liv og en hyggelig atmosfære året rundt.

Desuden er Lissabonkysten et oplagt udgangspunkt, hvis du gerne vil have muligheden for at opleve noget nyt hver dag. Nedenfor kan du læse mere om de udflugter, som hjemmefra er inkluderet i rejsen, og hvis du vil opleve endnu mere, så har du på egen hånd muligheden for at opleve alt fra storbyens impulser i Lissabon til et af Europas vestligste punkter ved klippemassiverne, Cabo da Rocha – eller hvad med at slå et slag for golfen på en af de mange velkendte golfbaner i området?

Cascais og Lissabonkysten tilbyder i øvrigt et alsidigt repertoire af smagsoplevelser, og på en langtidsferie i Lissabon kan du godt gå hen og blive en smule afhængig af de gode sager på tallerkenen hvad enten det er forret, hovedret eller dessert. Vidste du for eksempel, er de i Portugal fremragende til at lave chokolademousse? Kan langt hen af vejen sidestilles med en hjemmelavet tiramisu i Italien.

Eller hvad med at tage forbi byen Belém, der ligger mellem Lissabon og Cascais – her findes kulturelle perler som for eksempel Jerónimos-klostret, Henrik Søfarerens monument og museet for moderne kunst… Men der findes også et lille sted, som du skal kigge fordi, hvis du gerne vil forsøde tilværelsen med noget spiseligt. For i samme område ligger caféen og konditoriet bag de verdenskendte kager, Pastéis de Belém, der siden 1837 har forsynet tusindvis af lækkersultne portugisere og andet godtfolk med søde smagsoplevelser. Uden at ville friste mere end højst nødvendigt, så siger vi på forhånd ”velbekomme” og ikke mindst velkommen til den portugisiske riviera.

Mondæne Cascais, kasino-byen Estoril og royalt islæt i Sintra

Kysten ved Cascais og Estoril ligger lige til højrebenet at udforske nærmere, når tiden er rigelig. Et strejf af romantik og samtidig med en international stemning – og det er ikke mindst beliggenheden som nabo til Atlanterhavet, der gør, at kysten er et trækplaster for såvel portugiserne selv som et bredt publikum fra store dele af verden. På denne udflugt får vi et godt kig ind i de seværdigheder og attraktioner, som de to byer tilsammen frister med.

Ca. 20 minutters kørsel fra rivieraen ligger Sintra, der mest af alt er kendt for sine pompøse og karakteristiske herskabsboliger. Når man er på langtidsferie i Lissabon-området kan man sagtens bruge flere dage her. Til historien hører, at Sintra i sin tid var omgivet af det bedre borgerskab og kongelige. For når det om sommeren blev for varmt at opholdet sig nede ved kysten, så var der heroppe en noget mere behagelige temperature.

Sintra er beundret af mange kunstnere – fra malere til poeter som Lord Byron. Ja, selv vores egen H.C. Andersen overgav sig til byens skønhed. Siden 1995 har Sintra været en del af listen hos UNESCO under kategorien ”kulturelle landskaber”.

Fæstningsbyen Óbidos, romantik i Alcobaça, fiskerlejet ved Nazaré og klostret i Batalha

Godt en times kørsel fra kysten ligger en af de mest velbevarede Middelalderbyer i Portugal. Navnet er Óbidos og det er svært ikke at blive ramt af den stemning og atmosfære, der findes i alle de små, labyrintiske gader og stræder. Desuden er her en herlig panoramisk udsigt over landskaberne, og det er ikke svært at forstå, at Óbidos gennem tiderne har været svær at indtage i krigstider. Herfra kan man køre videre mod Alcobaça, der foruden sit smukke og storslåede kloster også rummer en kærlighedshistorie om det hemmeligt forelskede par, Inês og Pedro, hvis skæbne kan sammenlignes med Romeo og Julie.

Videre ud mod kysten ankommer man til det tidligere meget lokale fiskerleje, Nazaré. Byen har gennemgået en forvandling fra at være en lille havn med stolte fiskere til i dag at være et af kystens mere populære områder for windsurfing og badegæster. Én ting er der dog ikke pillet ved; muligheden for at nyde den mest friskfangede fisk, der fås i alle varianter fra grillet til marineret. Sidst, men ikke mindst kan du glæde dig til at opleve et af højdepunkterne inden for den gotiske verden. I Batalha er klostret et mesterværk indenfor den karakteristiske byggestil, der er en sammensmeltning af alle de stilepoker, som bygningen igennem opførelsen har været præget af.

>> Her kan du læse om kulturferie i Lissabon

Sådan booker du langtidsferie i Lissabon og ved Lissabonkysten

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker langtidsrejse til Lissabon, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller i Lissabon og langs Lissabonkysten, med valgfri rejselængde. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også vores guide til turist i Lissabon

>> Læs mere om langtidsrejser

Kort over Lissabon

Populære hoteller i Lissabon

Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
9,6
Fabelagtigt
3034 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon
8,9
Meget godt
2514 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Portugal, Lissabon-regionen, Lissabon, Bairro Alto
9,5
Fabelagtigt
652 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)