Rejser til Mafra

Når det gælder tilbud til turisterne på Mafra, tilbyder Mafra deres gæster nogle muligheder lidt ud over det sædvanlige. Lige fra den ene yderlighed til den anden, og det virker faktisk som et spejlbillede af byen.

På den ene side har Mafra en traditionel gammel kultur, repræsenteret ved et imponerende monument i National Palace; medens den på den anden side har en ægte bondekultur, med dens gastronomi, udstillinger, festivals, grønne landskaber og store strande. Mafra ligger i Lissabon regionen, ca. 40 kilometer i bil nord for Portugals hovedstad.

Mad og drikke

Turistattraktionerne i Mafra gælder også gastronomien, som er tæt forbundet med befolkningens levemåde. Da jagt og fiskeri er almindelige aktiviteter her, har Mafra kommune et stort udvalg af specielle tilbud.

I området omkring Ericeira, hvor man har store fiskeri traditioner, er grillet fisk meget berømt, og man får en høj kvalitet for rimelige penge. Ribamar er kendt for dens seafood (fisk og skaldyr), og de har nogle specialiteter så som ”massada” eller ”feijoada”, og et stigende antal turister kommer for at prøve og nyde disse succesfulde produkter.

Mafra Kloster

Selv om det kaldes ”the National Palace” er det mest kendt som et tidligere kloster ( Mafra Convent) med en 220 m lang facade og med næsten 700 værelser. Det blev bygget under Kong Joao V med start i år 1717 og færdigbygget i 1744. Bygningerne er en blanding af portugisisk, tysk og italiensk barok stil. Dens to baroktårne, det ene med 48 klokker, er meget berømt, ligesom den lange bibliotekssal med mere end 36.000 bind. Der findes også en jagtpark med mange vilde dyr. Der er en klokkekoncert om søndagen kl. 16.

Du kan læse mere om Mafra på det lokale turistkontors hjemmeside eller i vores rejseguide for Lissabon regionen.

Sol, sommer og dejlige strande

Hele Mafra’s kommune er kyststrækning fyldt med klipper. Men i de små bugte, som ligger langs kysten finder vi de berømte strande, hvor den naturlige skønhed er forenet med stor koncentration af jod.

De fleste strande finder vi i området Ericeira, som altid har været en vigtig kommerciel havn og trækplaster for folk, som elsker at bade i havet. Dens privilegerede beliggenhed og udviklingen af vejnettet har gjort det muligt for et stigende antal gæster at besøge dette område i løbet af sommeren, og det er blevet en udvalgt turistdestination. I dag er det også et meget populært vand sportssted, især for surfere hvor også internationale konkurrencer ofte bliver afviklet her.

Calada 

En lille bugt med rent sand og høje klipper. Det er den bedst bevogtede kyst i Mafra kommune. Den ligger i Encarnacao sogn, 10 kilometer fra Ericeira centrum. Stranden har livreddere, en bar for de badende gæster samt to parkeringspladser.
S. Lourenco strand

Den ligger også i Encarnocao sogn. Sao Lourenco er en bevogtet strand med masser af plads og en omfattende infrastruktur. Der findes to barer for de badende gæster samt en parkeringsplads. Der er 7 kilometer til Ericeira centrum.

Stranden Coxos

Meget populær for surfere. Denne lille beskyttede bugt ligger i Santo Isidoro sogn. Der kan være meget strøm nogle steder, men ingen livreddere.

Ribeira d’Ilhas stranden

Det er en af de bedste strande i Portugal til surfing og bodyboarding, og siden 1985 har den været vært for verdensmesterskabet i surfing (WQS). Den ligger mellem Ericeira og Ribamar og er bevogtet i badesæsonen. Den har egen parkeringsplads og barerne har åbent året rundt. For nylig blev der bygget trapper/siddepladser og tre små amfiteatre med adgang for publikum, som herved kan overvære surfernes udskejelser.

Stranden Orelheira

Beliggende mod syd ved Ribeira d’Illhas. Denne lille strand bliver normalt kun besøgt af nogle få mennesker. Den fungerer næsten som en privat strand og har ingen livreddere. Der er adgang til fods fra Empa strand.

Empa stranden

Denne strand er også ubevogtet og kan benyttes ved lavvande. Den er populær blandt bodyboarders, idet stranden hovedsagelig – både inde på land og ude i vandet – nærmest kun består af klippestykker. Der findes langustere, muslinger m.v., de mest dominerende ingredienser i regionens gastronomi.

Matadouro

Den ligger ca. 300 meter fra Empa strand og er en lille bugt med høje klipper og lidt sand. Bevogtet i badesæsonen.

S. Sebastiao stranden

Ligger i udkanten af byen Ericeira, nord for Algodio strand. Denne strand har livreddere og en strandbar i badesæsonen. Navnet Sao Sebastiao var navnet på en gammel landsby tæt ved, og stammer fra det lille kapel som overskuer byen.

Norte or Algodio

Nord for Ericeira ligger Algodio strand som er en meget populær strand. Den har livreddere, en bar, og direkte adgang fra bycentrum. Mod nord er der et klippefyldt bjerg, medens man mod syd finder molen med fiskerihavnen. Parkeringspladsen i Sao Sebastiao og markedspladsen har plads til mere end et tusinde køretøjer.

Peixe eller Pescadores

Midt i denne fiskerby, ligger dette lille område af sand, omringet af klipper og en 40 meter høj skrænt som gør det til et behageligt sted, der ligger i læ for de sydlige og sydøstlige vinde. I badesæsonen er der livreddere og en bar.

Ericeira Stranden

Når du kommer til Sao Juliao strand fra Ericeira fortsæt så lige ud, forbi baren, og fortsæt ca. 300 meter indtil du kommer til en lille plads med nogle små huse. Længst væk, op mod klippen, ligger Sao Juliao kapel. På døren er årstallet 1758 graveret, som sandsynligvis er datoen på en rekonstruktion. Tidligere var det et enkelt kapel, hvor erimit Mateus Alvares fra øen Terceira på Azorerne holdt til. Den sidste af kandidaterne til Portugals trone, som dukkede op under den spanske besættelse fra Philippine dynastiet.

Hans korte regeringstid sluttede i 1584. På det tidspunkt havde manden, kendt i historiebøgerne som ”kongen af Ericeira”, formået at samle et hof og havde sågar kronet en dronning, datteren til en rig landmand fra Rio de Mouro, som han giftede sig med. Philip I brød sig ikke om denne konkurrence, og hans tropper fangede Mateus Alvares i et baghold. Han blev hængt nogle få måneder senere. Kapellet er indvendigt beklædt med skønne fliser (”azulejos”) som fortæller historien om protektorerne helgene Sao Juliao og Santa Basilissa. Legenden siger, at kunstneren, eller rettere sagt, kunstnerne vidste mere om maling end om stavning. På pladsen er der en gruppe af små huse, som gennem tiden har været brugt af pilgrimme som sovesal.

Sul

Også kendt som Baleia (hval) stranden, da en enorm hval engang var strandet her i 1872. Stranden ligger i den sydlige del af byen ved siden af Vila Galé hotel. Der findes flere barer, livreddere og offentlige omklædningsrum, og den er en af de sikreste strande i området, idet den ligger i læ for vindene fra Santa Marta. Feriegæster kan benytte parkeringspladsen mod syd samt parkeringspladserne i Praca dos Navegantes og bygningen med samme navn. Tidligere var stranden kendt som ”den lyse strand” eller ”børnenes strand” idet der er et meget stort indhold af jod.

Foz do Lizandro

Denne store sandstrand i Carvoeira sogn ligger ca. to kilometer fra Ericeira. Den har egen parkeringsplads (mere end 200 pladser), barer og livreddere. Mod syd løber floden Lizandro ud i havet ved siden af Nossa Senhora do Q kapel.

S. Juliao stranden

Den sydlige del af denne strand ligger faktisk i Sintra kommune. Den har brede sandstrande, livreddere, en bar og parkeringsplads.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Mafra