Rejser til Setubal

Floden Sado har sit udløb ved byen Setubal, der har været et fiske-saltcenter siden det 1. århundrede. Efter den mauriske invasion i det 4. århundrede forfaldt byen, og sandet rykkede ind. Setúbal ligger ca. en halv times kørsels syd for Lissabon og er et oplagt mål for en dagsudflugt, hvis du da ikke vælger at bo her et par nætter hvilket kan anbefales.

Setúbals fortid

Setúbal udviklede sig vældigt i de opdagelsesrejsendes århundreder, da kong Afonso V sejlede fra Setúbals havn i 1458 til Marokko, hvor han erobrede Alcácer Ceguer. Setúbal blev et af landets vigtigste handels- og industricentre i det 19. århundrede og fik ophøjelse til bystatus i 1860.

Seværdigheder

Det mest bemærkelsesværdige monument i Setubal er Jesuskirken fra det 15. århundrede, grundlagt af Justa Rodrigues Pereira, Kong Manuel Is sygeplejerske. Med sine reblignende stenstivere, der dekorerer loftet, markerer den begyndelsen på den sengotiske stil i Portugal. Munkeboligen, der støder til kirken, huser et museum, som kan prale af Portugals største samling af malerier fra det 15. århundrede.

Katedralen i Setúbal fra det 16. århundrede, som blev dedikeret til Santa Maria de Graca, kan fremvise imponerende azulejo glaserede kakler fra det 18. århundrede, og blev oprindelig grundlagt i det 13. århundrede som et lille renæssance-gotisk kapel.

Fra fæstningen Sao Filipe på toppen af en bakke med udsigt over Setúbal er der en storslået udsigt til floden og den smukke Tróia halvø. Kong Philip II af Spanien besøgte Setúbel og byggede fortet i 1582 efter at have annekteret Portugal. Den stjerneformede bastion huser et udsøgt lille kapel med kakler med scener fra livet ifølge Sao Filipe by Policarpo de Oliveira Bernardes, en mester udi at lave kakler.

Oplevelser i nærheden af Setúbal

Over floden fra Setúbal er de lange gyldne sandstrækninger ved Tróia Halvøen, hvor den romerske by Cetóbriga ligger under sandet efter at være ødelagt af et jordskælv og en efterfølgende tidevandsbølge i år 412 e. Kr. Klostret Arrábida placeret på én af højene i Arrábida bjergene har en pragtfuld udsigt over havet. Det indeholder adskillige kapeller, en kirke og et antal munkeceller og blev grundlagt i 1542 af franciskaner munkene med hjælp fra den første hertug af Aveiro.

Rejser til Portugal

Læs mere om Portugal og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Portugal her

Hoteller i Setubal