Lissabon lufthavn

Portugals største lufthavn ligger i Lissabon, og har flere forbindelser til Danmark, er en af de hurtigst voksende lufthavne i Europa. Lissabons lufthavn er Portugals vigtigste lufthavn og spiller en afgørende rolle i byens økonomiske udvikling, og i hele Lissabon-regionen.

Lufthavnen rummer blandt andet følgende faciliteter: Bank og 24-timers vekselkontorer, posthus, en række pengeautomater, 24-timers restaurant-faciliteter, butikker med toldfri, hittegodskontor og lounges. Der er også en turistinformation. Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside her. Find også meget mere inspiration til din rejse i Portugal her på hjemmesiden, hvor du kan finde information og gode tips til seværdigheder i hele landet.

Bestil en rejse til Lissabon inkl. fly, hotel og evt. transport til og fra lufthavnen i Lissabon online og få den billigste pris på din rejse. Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Portugal og har håndplukket alle hotelller. På pakkerejser til Lissabon og alle andre rejsemål giver vi prisgaranti og du er naturligvis dækket af rejsegaranti og loven om pakkerejser.

>> Bestil din rejse til Lissabon online her

Fly fra Danmark til Lissabon

Fra Danmark kan du flyve direkte fra København til lufthavnen ved den portugisiske hovedstad med TAP, SAS og Norwegian. Lufthavnen ligger blot syv kilometer fra Lissabons bymidte og har gode transportforbindelser i form af blandt andet metro og bus.

Lufthavnen er derfor det oplagte valg, hvis du ønsker at opleve Portugals smukke hovedstad på en storbyferie. Kombinerer du din flyrejse med billeje har du fra Lissabon desuden alletiders udgangspunkt for at tage videre på opdagelse langs Lissabonkysten eller i Alentejo.

Rent-a-Stuff i Lissabon lufthavn

Forestil dig, at du er på vej til Lissabon, hvor du skal være i 5 dage med et stramt program. Du har dog én dag, hvor du helt selv bestemmer, hvad der skal ske, og her har du fire forskellige ideer til en skøn dag, lige efter dit hoved.

Du overvejer en runde golf på din drømmebane Penha Longa i Sintra. Som alternativ har du en cykeltur på mountainbike i bjergene omkring Sintra. På den anden side, hvis der er ”gode bølger” vil du helt sikkert bølgesurfe, nu hvor du alligevel befinder dig i Europas mekka for surf. Problemet er bare, at du hverken har golfkøller, cykel eller surfboard med dig på rejsen. Den gode nyhed er dog, at uanset hvilken af aktiviteterne du vælger, så kan du leje udstyret billigt i Lissabons lufthavn. Firmaet ”Rent-a-stuff” udlejer nemlig alt fra barnestole, klapvogne, rullestole, tagbagagebærere, Ipads, cykler, surfboards, wifi routere, surfboards og MEGET andet.

Transport til og fra lufthavnen

Du kan nemt og hurtig komme fra lufthavnen til centrum af Lissabon, enten med bus, Taxa eller Metro.

>> Læs mere om transport i Lissabon her

Billeje

Lufthavnen ligger kun 7 km fra Lissabon centrum, så hvis du har bestilt billeje i Lissabon lufthavn, er det muligt at komme billigt, nemt og hurtigt videre på din rejse, enten til Lissabon by eller til andre attraktive steder i det sydlige Portugal, der byder på et væld af attraktive seværdigheder og oplevelser. Billeje i Lissabon lufthavn er også ideelt for rejsende, der vil kunne rejse rundt langs Lissabonkysten på egen hånd og opleve de fantastiske landskaber og den charmerende atmosfære i området, eller som vil have muligheden for at tage på endnu længere ekskursioner i Portugal med stor grad af fleksibilitet og personlig frihed. Hvis du bestiller billeje i Lissabon lufthavn som en pakkerejse hos Escapeaway, er alle priser inkl. fri kilometer og lovpligtige forsikringer. I lufthavnen finder du alle de kendte billeje-selskaber som Avis rent a car, Hertz biludlejning, SIXT, EuropCar, Alamo Guerin, og Budget. Når du ankommer til Lissabon lufthavn med fly finder du alle billeje-selskaberne ved siden af ankomsthallen, det er nemt at finde med de mange skilte.

Billeje i Lissabon meget billig i forhold til hvad man normalt oplever i andre lande i Sydeuropa og sammenligner du priser på leje af bil i Portugal med Danmark, ja så er der meget stor forskel. Det er klart at priserne i sommermånederne ofte er højre end i lavsæsonen som er fra november til marts måned.

>> Læs mere om billeje i Lissabon her

Lissabon har brug for en ny lufthavn

Lissabons stigende popularitet som rejsemål betyder, at byens lufthavn er tæt ved at nå sin maksimale kapacitet. Derfor lægges der nu op til, at Portugals hovedstad skal have endnu en international lufthavn.

Trængslen i luftrummet over den populære portugisiske hovedstad kan ifølge Portugals transportminister ikke løses ved blot at udvide den eksisterende Lissabon Humberto Delgado Lufthavn, der er omkranset af motorveje og bebyggelser. Derfor har man i stedet blikket rettet mod flystationen i Montijo på modsatte side af Rio Tejo.

Man er således allerede gået i gang med miljøundersøgelser med henblik på at gøre flyvestationen klar til civil luftfart. Transportminister, Pedro Marques, forventer, at det nødvendige anlægsarbejde af blandt andet en ekstra landningsbane vil kunne påbegyndes i 2020 forudsat problemfrie forhandlinger med flyvevåbnet, som benytter Montijo flyvestation nu.

Selvom en endelig beslutning om etableringen af endnu en international lufthavn nær Lissabon sandsynligvis først kan tages i slutningen af næste år på grund af miljøundersøgelserne, ligger det ifølge ministeren fast, at hovedstaden har et akut behov for større kapacitet for at modtage de mange flyrejsende.

I Lissabon er man da også allerede så småt ved at forberede sig på at få en ny international lufthavn i Montijo. En ny bådforbindelse over Rio Tejo er således på tegnebrættet, så der ikke opstår en flaskehals på Vasco da Gama broen, når de rejsende skal til og fra det centrale Lissabon.

Nyt navn til Lissabon Lufthavn

Lissabon-Portela Lufthavn får nyt navn. Portugals største lufthavn skal i fremtiden bære navn efter den tidligere general og politiker Humberto Delgado, som blev myrdet for over 50 år siden på grund af sin modstand mod Salazars diktatur. Mordet på Humberto Delgado er aldrig blevet fuldt opklaret, men det menes dog, at det var den tidligere generals modstand mod Antonio de Oliveira Salazars regime, som kostede ham livet.

Humberto Delgado stillede op til præsidentvalget for oppositionen i 1958 og tiltrak sig stor opmærksomhed fra befolkningen, da mange i ham så en chance for at Salazars jerngreb om Portugal ville blive løsnet. Delgado, som på grund af sin opposition blev kendt som "General sem medo" (Den frygtløse general), blev efter sit nederlag ved proformavalget smidt ud af militæret og tvunget til at søge eksil i Brasilien, Algeriet og Angola. Året før sin død grundlagde Humberto Delgado en befrielsesfront, Frente Portuguesa de Libertação Nacional.

Den 13. februar 1965 blev Delgado narret til et møde i Spanien, hvor han dog ikke som forventet blev mødt af ligesindede portugisiske officerer, men i stedet af agenter fra Salazars hemmelige politi, Polícia Internacional e de Defesa do Estado (PIDE). Delgado og hans sekretær blev herefter under uklare omstændigheder dræbt og deres lig efterladt nær den spanske landsby Villanueva del Fresno få kilometer fra grænsen til Portugal.

Den formodede gerningsmand, Casimiro Monteiro, flygtede senere til Sydafrika, hvor han i 1981 blev fundet skyldig in absentia. Den officielle forklaring var dog, at planen blot havde været at bringe Delgado for retten i Portugal.

Aeroporto Humberto Delgado

Den portugisiske regering godkendte navneskiftet til Aeroporto Humberto Delgado få dage før 51 årsdagen for Delgados død. Det var Lissabons byråd, som oprindelig stillede forslag navneskiftet på et tidspunkt, hvor Portugals nuværende premierminister, António Costa, var borgmester i hovedstaden.

Lissabon Lufthavn ligger syv kilometer fra hovedstadens centrum og er landets største lufthavn, som sidste år blev benyttet af mere end 20 millioner rejsende.

>> Læs mere om lufthavne i Portugal her

>> Læs mere om lufthavne