Storbyferie i Lissabon

Søger du et nyt og spændende rejsemål til en storbyferie? Lissabon er det perfekte valg til en storbyferie, uanset om det drejer sig om en forlænget weekend eller en længere ferie.

Lissabon er stadig et stykke nede på listen over danskernes favoritdestinationer for storbyferier i Europa, men det kan meget vel ændre sig efterhånden som flere får øjnene op for den portugisiske hovedstads mange herligheder.

Lissabon byder således ikke blot på unikke kulturoplevelser og historiske seværdigheder, byen er også en mulighed for udforske portugisisk gastronomi på et vælg af gode restauranter, smage på søde sager i gamle konditorier og opleve den berømte Fado musik.

Dertil er det ikke uvæsentlig at nævne, at Lissabon hører til blandt Europas billigste storbyer, når det kommer til prisen på hotelovernatninger, og at byen i kraft af sin placering er velsignet med et mildt solrigt klima.

>> Søg priser online på din rejse til Lissabon

Vesteuropas billigste hovedstad

En storbyferie i Lissabon fører dig ikke bare til én af Europas smukkeste hovedstader, men også til en af de billigste. Ja, faktisk er Lissabon Vesteuropas billigste at holde ferie i, og det giver endnu bedre muligheder for at opleve Lissabons mange fremragende restauranter og cafeer, der giver prøver på Portugals udsøgte og ofte undervurderede gastronomi.

Lissabon en også en historisk guldgrube, med dens utallige vidnesbyrd fra Portugals guldalder som kolonimagt, dengang man gav sig i kast med den såkaldte ”Nye Verden”, der bragte guld, sølv og nye opdagelser med hjem til den ærgerrige kolonimagt – og så har byen en række kvarterer, såsom Alfama, Barrio Alto og Belém, som man ikke ser lignende i andre europæiske storbyer. De farverige sporvogne, som er blevet byens vartegn, er faktisk kun en lille del af de mange charmerende seværdigheder, som venter de heldige som besøger Lissabon.

Hertil skal lægges den berømte fado-musik, som man ikke hører bedre end netop i Lissabon, og som giver en unik oplevelse af den portugisiske folkesjæl, det enestående klima, med mange solskinstimer året rundt, og de mange attraktive områder omkring Lissabon, såsom eventyr byen Sintra og den berømt Lissabonkyst med Cascais og Estoril i spidsen.

Fodbold i Lissabon

Fodbold er Portugals vigtigste sport - ikke mindst i hovedstaden Lissabon. Byens to store hold markerer sig ofte internationalt, og begge holds hjemmebaner er lette at besøge. Mange rejser til Lissabon på storbyferie udelukkende for at se en kamp.

Benfica

Lissabons Sport Lisboa e Benfica, ofte bare kaldt Benfica, ejer landets største stadion, Estádio da Luz. Med 65 tusind tildækkede siddepladser og masser af tilbud til den besøgende - både underholdning og forplejning - har det helt fortjent fået fem stjerner af UEFA.

Sporting Lisbon

Lissabons andet store fodboldhold er Sporting Lisbon, der har plads til 52 tusind tilskuere på Estádio José de Alvalade. Klubben har været hjemsted for mange store spillere, blandt andre Luís Figo og Cristiano Ronaldo.

>> Læs mere om storbyferie

Læs mere

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér