Vejret på Lissabonkysten

Lissabon er en af Europas mildeste hovedstæder. Sommertemperaturerne er varme og af og til hede, mens vintrene er milde og fugtige. Lissabon oplever en masse solskin (mere end 3300 timer pr. år), og ca. 100 dage med regn om året.
Vejret på Lissabonkysten er stærkt påvirket af Atlanterhavet, og især af Golfstrømmen, som sikrer, at her ikke er ekstreme temperaturer, som tilfældet er i det centrale Portugal og Spanien. Det betyder bl.a. at det er noget nær perfekt at tage på storbyferie i Lissabon året rundt.

Sommervejr

Lissabon har generelt solrige og varme somre. Temperaturerne er meget behagelige om sommeren – og svinger som regel mellem knap 20 og knap 30 grader. Der kan dog blive meget varmere, og temperaturer midt i 30erne er ikke usædvanligt, især når der ikke er en kølende havbrise. Regnmængden er meget lav om sommeren, specielt i juli og august, hvor gennemsnittet ligger på blot 5 mm regn pr. måned. Juni og september oplever en smule mere regn – ca. 20-25 mm – men er stadig meget tørre måneder. Somrene i Lissabon er generelt pålidelige. Man er sikker på varme temperaturer og en masse solskin. Briserne fra Atlanterhavet sikrer, at temperaturerne ikke bliver ubehageligt varme, som det er tilfældet inde i landet.

Vintervejr

Vintrene er milde i Lissabon, primært takket være det omgivende tempererede havvand og Golfstrømmen. Januar er den koldeste måned med en gennemsnitstemperatur på 10°, og med en højeste og laveste temperatur, der svinger mellem 7°C og 13°C. December er i gennemsnit en grad varmere. Vinter er den våde tid i Lissabon. Den fugtigste periode varer fra november til februar, og i disse måneder opleves op til 115 mm regn i gennemsnit. Vinteren kan ofte være tåget, med småregn og blæst, og kan også være en tid med storme, der ruller ind fra Atlanterhavet. Generelt kan der forventes et pænt antal regnvejrsdage om vinteren, skønt en solrig vinterdag bestemt kan være meget behagelig med temperaturer omkring 16-19°C. Koldt vintervejr er sjældent i Lissabon, skønt der de seneste to år har været korte snebyger i januar. Dette er ikke normalt, og sne er sjældent i Lissabon og varer ikke længe.

Forårsvejr

Foråret er en behagelig tid i Lissabon med gennemsnitstemperaturer, der svinger mellem 13-19 grader. I det sene forår er det ikke usædvanligt med temperaturer i 20’erne og solrigt vejr. Regnmængden er moderat om foråret. I marts er der ca. 70 mm regn og stadigvæk et antal regnvejrsdage, men vejret bliver hurtigt tørt om foråret, og i maj er den gennemsnitlige regnmængde nede på 38 mm. Her begynder man at se starten på et dejligt sommervejr.

Efterårsvejr

Efteråret er en anden god tid i Lissabon, med meget behagelige temperaturer. I september er der stadig sommertemperaturer med solrige dage og hyppige temperaturer i slutningen af 20’erne. I oktober bliver det en smule køligere, men højeste dagstemperatur ligger stadig i starten af 20’erne, mens temperaturen i november svinger mellem ca. 13-19 grader. Regnmængden stiger hen over efteråret. I september er der i gennemsnit kun 25 mm regn, men oktober varsler starten på byens regnfulde periode med 80 mm i gennemsnit. November er en af årets vådeste måneder med ca. 115 mm regn.

Som ethvert andet sted i verden, så skifter vejret år for år på Lissabonkysten, og gennemsnitstal tegner ikke hele billedet. Nogle somre kan være meget varmere end andre, og nogle vintre meget vådere. Lissabon har ikke så meget usædvanligt vejr, men kraftige storme kan af og til rulle ind fra Atlanterhavet, hvilket betyder nogle dage med meget blæsende og vådt vejr. Skybrud kan opstå, og kæmpebølger kan slå ind mod kysten.

Rejser til Lissabon

Hos Escapeaway er vi specialister i rejser til Lissabon, ja og til hele regionen inkl. Lissabonkysten. Du kan rejse til Lissabon lufthavn hver dag året rundt og holde ferie nøjagtig det antal som passer dig! Et tip er også at bo nogle dage på Lissabonkysten og så afslutte rejsen med et par dages storbyferie i selve Lissabon.

>> Få inspiration til din rejse til Lissabon